Koristi li nečije dijete thymo (timulin) za podizanje imuniteta?
Homeopat mi je preporučio za Niku, pa bih htjela čuti vaše mišljenje!
Koristi li nečije dijete thymo (timulin) za podizanje imuniteta?
Homeopat mi je preporučio za Niku, pa bih htjela čuti vaše mišljenje!
Mi smo koristili kad smo krenuli u jaslice. Preporučila nam ga je i dala pedijatrica i rekla da je jako dobar. Do sada smo imali dva puta virozu. Sada ne koristimo Thymo jer nismo pitali doktoricu gdje ga možemo nabaviti. Koristimo Infant Care i isto mi se čini ok.
Prve godine kad smo krenuli u jaslice, pedijatrica nam je dala Thimuline (to je to valjda). Bila je cesto bolesna, ali najcesce je to bilo tako da je jedan dan imala povisenu temp. (najcesce preko 38.5 ispod 39) i dva dana cureci nos i to bi bilo to. Nije imala komplikacija i sl.
Hvala cure.![]()
Znam da se može kupiti u ljekarni na Trgu.
Mi koristimo Petrovićev med već skoro godinu dana, ali je i dalje jako često bolesna i to traje barem 10-ak dana.
Nadam se da će ovo pomoći.
evo baš smo jučer kupili thymo u homeolabu.
nedavno smo počeli piti infant care, pa me zanima može li se to dvoje piti istovremeno?
Od koje dobi se moze koristiti taj Thymo i kako zapravo djeluje? Zna li tko?
Što se tiče homeopatije ,kod jačanja imuniteta svakako vam preporučam da se konzultirate sa profesionalnim homeopatom koji će odrediti pripravak koji konstitucijski odgovara baš vašem dijetetu.To daje najbolje rezultate.
I mi ga koristimo već mjesec dana kao i Petrovićev med i zdravi smo a prije toga smo mjesec i po dana bili konstantno bolesni.
Ali ovaj mjesec nismo bili u jaslicama pa ne znam jel to zasluga thyma ili toga što ne jasličarimo.
Inače imaš ga kupiti u biljnoj ljekarn, Trg bana Jelačića 16, dvorište i doza je za mjesec dana .
da li to znaci da homeopat preporuci neki postojeci homeopatski preparat ili ga sam "mijesa" za pojedino dijete?sirius prvotno napisa
Svi homeopatski pripravci koji se koriste moraju proći proces dokazivanaja iskljućivo na zdravim dobrovoljcima,i to u duplo slijepim probama.
Proces izrade pripravka strogo je propisan i provodi se u ovlaštenim laboratorijima.
Homeopatskih pripravaka je mnogo i homeopat mora po slici simptoma dijeteta odabrati najbolji za njega.Samo ako je pripravak dobro odabran on djeluje,tj.on daje impuls organizmu da pokrene ozdravljenje.
Joj sirius, nisam bas skuzila - daj molim te jos jednom pojasni. Da li homeopat odabire jedan od tih postojecih preparata ili sam koristi sastojke (naravno provjerene) i radi jedinstveni preparat za odredjeno dijete?
Pripravci ili remedije su već gotove i homeopat samo odabire vrstu i potenciju(to je mjera za" jačinu" u homeopatiji).
Postoje farmaceutske kuće(sigurna sam da se to drugačije zove ,ali smisao je isti)koje se bave samo proizvodnjom homeopatskih remedija.
Kod nas službeno postoji samo jedan uvoznik koji uvozi pripravke od Homeolaba(proizvođač iz Kanade).
sirius ,ti se očito kužiš u homeopatiju.
Mi danas bili po frugu dozu Thymo-a pa kaže magistra jel znamo da se to uzima na tašte i pet min. iza nema hrane.
To je kaže princip svih homeopatskih pripravaka.Nisam znala ja davala do sada 5 min poslije jela.
Ima li još kakvo pravilo osim da se globulice ne smiju dirati rukama i da se otapaju u plastičnim žlicama.Nadam se da nije važna količina vode u kojima se otapaju i ako ostanu malo ne rastopljene da isto nema problema jer mi smo do sada na taj način koristili.
Također mi kaže magistra da se mogu kombinirati Thymo i Pulsatila dok su mi u homeolabu rekle da baš i ne bi trebalo kombinirati.
Btw, kaže homeolab za pulsatilu da uzimamo 3x3 dnevno a magistra u ljekarni kaže 1x5 dnevo??
Postoji li tu kakvo pisano pravilo?
Evo pročitala sam i knjigu "Homeopatija u liječenju djece" sad kužim bolje sve.Iako doista jako loše prevedena a lektor valjda nije tad postojao ipak se može zabaviti i naučiti dosta.
Osim Homelaba u Ri se da nabaviti i remedije od Phoenix-laboratories, mislim da je uvoznik iz ZG.
nisam 100% ziher kako se pise uglavnom to je NJemački lab, a imaju Acidum nitricum, Dulcamaru i Mercurius sol, asmaphon, ....i jos neke stavri koje nnismo koristili pa ne znam naziv.
postoji kod nas proizvodnja homeopatskih pripravaka, reganica ih koristi i kaže da su jako, jako kvalitetni. ne znam nikakve podatke tipa ime, adresa... kad saznam, javim.![]()
Prosle su dvije godine, jesi li mozda saznala podatkepuhovi obožavaju smokve prvotno napisa
![]()