Snorki gusi, posebno prosle sedmice, pa ti ja povremeno drmnem 1mg apaurina, da mi smiri srce.
Najgori je osjećaj da su mi pluća ko kliker i da ne mogu primiti zraka koliko mi treba.![]()
Snorki gusi, posebno prosle sedmice, pa ti ja povremeno drmnem 1mg apaurina, da mi smiri srce.
Najgori je osjećaj da su mi pluća ko kliker i da ne mogu primiti zraka koliko mi treba.![]()
oni, u laboratoriju nemaju reagensa da naprave test, zato ti to piše kod te pretrage.TinaB prvotno napisa
meni vibrira. Ono, steze me sad na jednoj strani vrata, sad na drugoj. Evo, sinoc je prestalo i nisam nista osjetila sve do sadMMK prvotno napisa
sad ce me opet pocet stezat.i stalno se pipkam da necu napipat kakav cvor, ali nema nista (ja sam imala cvor ko saku
)
zene, jel to normalno??? ne mogu na kontrolu prije iduce sedmice![]()
zaboravih napisat da kada me to steze imam osjecaj kao da imam ko neki slajm ko dlake u ustima... Ne znam fino opisat. a kad prestane stezat onda nis ne osjecam.
a vrijeme je katastrofa. kod mene sunce grije ko u majuplus sto stalno puse onaj fen vjetar
![]()
Erin prvotno napisa
sorry krivo sam nešto poslala,
Erin hvala ti na informaciji toga me je najviše strah, ali ako kažeš da ne pije nikakve tablete to je super! Hvala vam na svima i tebi MMK pitat ću vas sve šta me bude interesiralo!!!
oprostite još jednom na grešci u postanju!!
a dali je netko od vas imao kao grc u grlu?meni se to cesto zna dogoditi,kao da me neko bode nozem u grlo...uzasan osjecaj.eznam dali je to povezano sa stitnjacom ili ne,dr.kaze da je od stresa
Filip, vjerovatno i jeste od stresa, to se može posmatrati kao pritisak ( tlak)npr. koji je normalan ali od napora ili stresa skoči, i opet se vraća u normalu, tako reaguje zdrav organ.
Da budeš mirna odi izvad TSH barem.![]()
TREBAM SAVJET!!!!
Drugi petak idem na ginekološku operaciju.
Hormoni štitnjače mi malo neštimaju. TSH i T3 su mi uredu ali je malo povišen 171.
Sada su mi dali athyrazol od 100 i da če prije op. opet provjeriti hormone.
Sada me zanima jeli moguče da se hormoni u 8 dana poprave i dali je operaciju moguće obaviti????
Zaboravih napisati T4 mi je 171
Moguce, ali budi spremna da je moguce i da te vrate s operacije. Sve ovisi o trenutnom stanju i anesteziologu . Hrabro!![]()
malo pitanje za znalce: TSH mi je ok 2,34, T3 i T4 sto, ali mi je anti TPO povišen tj. 40, 2 ( do 12 je normalno u ovom labu)...zanima me što dalje, dr opć. prakse mi ne da uputnicu za endića jer kaže da je sve ok, ko je TSH ok..:? ...znam da može biti hašimoto, ali me zanima vaše mišljenje....thx
Stigli mi nalazi od krvi, sva 3 hormona se vratila u ravnotežu, tj. THS se vratio i sada je 4.068! :D A i osjetim da sam bolje! Ponovno mogu izdržati čitavi dan!!!
cure,imam jedno pitanje da ne tražim dugo po forumima!dali kad idem ponovo na kontrolu(vađenje krvi)štitnjače taj dan ujutro normalno popijem eutirox ili idem natašte? :?
Uvijek nataste , ako uzmes terapiju prije vadenja krvi dat ce krive rezultate.
Kako to mislis krive? Ako je pacijent pod nadomjesnom terapijom, vrijednosti hormona trebale bi pokazati je li terapija pogodjena, zar ne...?
Ako svako jutro pije Euthyrox u 7 ujutro, a dan kada ide vaditi krv preskoci tabletu, odnosno uzme je dva sata kasnije, zar nece onda vrijednosti tiroksina u krvi biti nize nego sto su inace tj. u danima kada redovno uzme terapiju?
neznam,sad me to zanima!kako ste vi druge radile kontrole?zaboravila sam pitati doktora!
e,pronašla sam nešto na www.zdravstveni-vodic.com pod laboratorijske pretrage.piše da se terapija uzme poslije vađenja krvi.
Ne bas jer tijelu su potrebna 2-3 dana da bi se rijesilo hormona i da bi nalazi pokazali vece nepravilnosti, s druge strane da iskoristim tvoje pitanje: Ako popijes Eutirox prije vadenja krvi , nece li onda vrijednosti tiroksina u krvi biti vise nego sto su inace?Danka_ prvotno napisa
![]()
Vrijednosti ce ti biti onakve kakve su inace u to doba dana, nakon uzimanja terapije (ako uzmes terapiju).
Ako ne uzmes, biti ce ti onakve kakve su kada preskocis terapiju.
Pitanje je koju informaciju zelis dobiti.
E sad, ja nikome ne savjetujem da uzme ili ne uzme terapiju prije vadjenja krvi, samo pokusavam shvatiti logiku koja se krije iza jedne odnosno druge opcije.
Ako znas farmakokinetiku Euthyroxa, napisi... OK, ako pretpostavimo da je najvisa koncentracija T4 odmah nakon uzimanja, onda ce najniza koncentracija T4 u krvi biti neposredno pred uzimanje nove tablete. Odnosno, ako se terapija uzima npr. svako jutro u 7 sati, najvise hormona u krvi ima ujutro nakon uzimanja tablete, a najmanje drugo jutro, prije uzimanja terapije, zar ne...
Ako preskocimo tabletu, "nesto" hormona ce ostati. Ali koliko? Sto onda znaci rezultat koji dobijemo?
I sama imam Hashimoto, medjutim ja uzimam terapiju svakih 24 sata, obicno u 11h ujutro. To je ZA MENE ok, jer ne jedem nista ili skoro nista prije 12h ujutro (ne pitajte zasto, duga prica...)
E sad, zasto pilim po ovome, zato jer sam svojedobno dobila savjet da na kontrolu vezanu za secer idem ujutro nataste, tj. prije uzimanja inzulina. Naravno, nije mi palo napamet, jer bih se de facto preskacuci jutarnju dozu dovela do hiperglikemije, a cilj terapije je odrzavati secere normalnim. Isprika za off topic.
Euthyrox se definitivno uzima posle vadjenja krvi.
Meni su tako rekli i endokrinolog i u laboratoriji.
Endokrinolog inace kaze i da kad se npr. pocne terapija, potrebno je oko nedelju dana da se sve ustabili i da se ima realna slika kako odredjena doza radi. Tako da verujem da nije "dnevna" reakcija..
Posebno je tako za TSH jer to i nije hormon stitnjace.
Verujem da se lek ne uzima da FT4 ne bi imao nerealan peak, a mislim da na T4 ukupan isto ne utice posebno..
Hm, zapravo meni je endokrinologinja rekla da je svejedno, sto je zapravo u skladu s ovim sto si napisala.
I kako mislis nerealan peak T4 ako se ne uzme tableta? Peak oznacava skok, dakle do njega bi eventualno doslo kada se tableta uzme. No dobro, vjerojatno si mislila na nerealno nizak T4.
IMA LI MJESTA PANICI!!!!!
MOja kćer ima 17 godina. Već tri godine ima problema sa zglobovima a prošle godine joj je dijagnosticiran reumatoidni artritis malih zglobova šaka u kombinaciji sa Raynaudovin fenomenom, nakon toga i JIA (juvenilni idiopatski artritis) . Sve su to autoimune bolesti.
Početkom ove godine se požalila na lupanje srca, zamor i naš reumatolog nas je uputio izvaditi hormone štitnjače.
U 1. mj nalaz joj je bio: TSH 5.63 , T3 1,59 , T4 101.
Zbog blago povišenog TSH reumatolog nas upućuje endokrinologu, ona nas šalje da ponovimo nalaze hormona i antitjela.
Taj nalaz je: T4 143,7 , T3 2,1 , TSH 1,99 , hTgAt <20,0 , TPO-At 21
Prvi nalaz smo vadili ovdje u OG, a ovaj drugi na Rebru.
Također nas upućuje na UZV štitnjače. Nalaz stigao jučer i glasi ovako:
Štitnjača se prikazuje urednih dimenzija i ehostrukture. Vidi se tek sitna cistično degenerativna promjena u lijevom režnju.
Obzirom na anamnestički podatak o karcinomu štitnjače u obitelji, preporučam kontrolu UZV-om za dvije godine.
Kako je vrijednost TSH blago povišena molim kontrolu hormona štitnjače i TSH za 6-8 tjedana, te kontrola s nalazom radi eventualnog uvođenja supstitucijske terapije.
Ono što me zanima je kakva je to terapija jer nam je dr na UZV rekla da ju može uvesti odmah ali za sada nema potrebe. Kćer radi JIA pije MTX, lijek koji izaziva svakakve nuspojave (mučninu, proljev lupanje srca), ne bih htjela da se toliko kljuka lijekovima ako zaista još nije potrebno.
Brine me i to hoće li se ta csta pretvoriti u nešto gore jer moja mama je umrla od tumora štitnjače a tetke s muževe strane sve imaju problema s radom štitnjače.
Please, utješite me.
Supstitucijska terapija znaci uvodjenje sintetskog tiroksina (T4), odnosno pijenje tabletice koja ga sadrzava. Ona nadomjesta, ili zamjenjuje, tiroksin koji inace proizvodi zdrava stitnjaca. Uvodi se kada pretrage krvi pokazu da iz nekog razloga nedostaje prirodnog tiroksina, tj. kada stitnjaca radi slabije nego sto bi trebala. Kod nas se obicno propisuje lijek pod imenom Euthyrox.Ogulinka prvotno napisa
Ne mogu komentirati ultrazvucni nalaz, ali u svakom slucaju "supstitucijska terapija" zbilja nije nista strasno. Ne znam ako ti nesto znaci, ali npr. taj lijek nije kontraindiciran s dojenjem - to navodi na zakljucak da nije "otrovan"/opasan/tezak za podnosenje... i nema nekih posebnih nuspojava ako je doziran optimalno.
Hvala Danka. Vjerojatno će nam endokrinolog reći je li potrebno uvoditi terapiju ili ne i je li kontraindicirana s ostalim lijekovima koje pije.
Ogulinka,
ne mozes brinut o tome da li ce se cista pretvorit u nesto drugo. Curka je vec pod kontrolom, a tako ce biti i u buduce. Uostalom, postoji i specificni marker za tumor stitne zlijezde i sigurna sam da ce se tvoja kcer redovito kontrolirati, odnosno da cete i vi, a ne samo doktori voditi racuna o stalnim kontrolama.
Nije mi samo jasno da li je doktor htio uvesti terapiju na pretprosli rezultat ili za posljednji? Posljednji TSH je ok, manji je od 2 (sto je gornja granica) dok je rezultat prije toga povisen.
DR na UZV je rekla da može uvest terapiju ali da za sada nije potrebna. Za 6-8 tjedana da ponovimo nalaze pa će vidjet. Možda joj je TSH bio povišen zbog stresa jer još nije prihvatila ni ove dijagnoze koje ima i iako je već "velika" borim se s njom i kontroliram da li pije lijekove na vrijeme jer nekad pruža otpor tipa: pa ja ću se samo otrovat tim lijekovima. Kod JIA je važno bolest staviti pod kontrolu, pazit na svaku i najmanju upalu u organizmu. Sreća je da se sve otkriva na vrijeme pa će joj time daljnji život biti kvalitetniji.
Timmy, ako može mišljenje i savjet molim te.
Odstranjena mi je kompletna štitna prije 8g.i sada sam na 100mg letroxa, hormoni uglavnom uredni TSH se kreće 2,2-2,8 FT3 i FT4 ok.
Pokušavam ostvariti trudnoću 20-ak mj.(sa pauzama nakon spontanog, prije i poslije histero i laparo) i sada mi je dr. preporučio da ako ne dođe do T u 1. ciklusu nakon ovih zahvata odmah idući ciklus uzimanje klomifena od 5-9 dc.
Da li moje stanje vezano za štitnu dozvoljava uzimanje klomifena, i da li je 5-9 dc kasno s obzirom da mi O obično bude 11-12 dc. ?
Da napomenem da je laparoskopija bila dg.i jajovodi obostrano prohodni, spermiogram super, histeroskopijom potvrđene intramaterične srasline, odrađene kiretažom.
i
![]()
MMK,
Ne znam sto kod nas pise na klomifenu ali vani na clomidu (sto je isto) pise da ako postoji problem sa stitnjacom, doktor i pacijent trebaju dobro razmotriti opravdanost uzimanja clomida. Uzimanje klomifena za nuspojavu moze imati povecanje tjelesne tezine, naticanje, suhu kozu, tromost sto se sve jednako tako moze pripisati i hipotireozi iako nije jasno da li se to dogadja iskljucivo zbog klomifena ili klomifen zaista utjece na stitnu zlijezdu sto onda dovodi do navedenih simptoma.
Hipotalamus je glavni organ koji kontrolira endokrini sistem, a u koji spada i stitna zlijezda. Zbog ovog jedinstvenog sistema, a i zbog slicnosti nuspojava uzimanja klomifena i simptoma hipotireoze, mislim da je opravdana sumnja da kad god se uzimaju hormoni za uvecavanje plodnosti, da postoji mogucnost utjecanja na nivo hormona stitnjace. Gledano s druge stranje, hipotireoza utjece na menstrualni ciklus tako sto zene koje imaju hipotireozu rjedje (ili uopce ne) ovuliraju sto onda navodi lijecnike da im pripisuju klomifen. I tako se stvara zacaran krug simptoma koje ne znamo da li cemo pripisati klomifenu, stitnjaci ili i jednom i drugom.
Iz osobnog iskustva ti mogu reci da svaki put kad sam bila na dugom protokolu i uzimala kontraceptive, da bi mi se TSH uvecao za nekoliko jedinica, pocela bih s odlicnim TSH 1, a znala bih doci i do TSH 5. Ne radi se o kolomifenu ali sam ti htjela naglasit jedinstvo endokrinog sistema i utjecaja bilo kakvih reproduktivnih terapija na citav endokrini sistem.
Ono sto bih ja napravila da mi doktor pripise klomifen (i ovo nije preporuka vec osobno razmisljanje koje se zasniva na dobrom poznavanju vlastitog tijela, nacina na koji reagiram na promjenu terapije te dobrim odnosom s doktorom koji me vodio), je da bih ga uzela i da bih svaka dva tjedna kontrolirala TSH i FT4 te u timu s lijecnikom vrsila korekciju terapije s obzirom na rezultate.
Kolimifen se generalno pocinje uzimati izmedju 5. i 9. dana ciklusa. Zaista ne znam da li bi bilo dobro uzimati ga ranije s obzirom na raniju ovulaciju. Mozda ti cure koje imaju kraci ciklus mogu dati informacije kako su one uzimale kolimifen.
Sretno!
Hvala Timmy, tako će i biti daću sve od sebe da to držim pod kontrolom, pošto što se na doktore same i ne mogu baš osloniti.
MMK ako ti nešto može pomoći : ja sam zatrudnila sa TSH = 3,5, već u 6.tt je po terapijom od 50 mg Eutyroxa TSH je skočio na 7 i nešto, tako da bih ti ja preporučila kontrolu TSH, ft3 i ft4 čim uočiš plusić, jer su ti prvi tjedni organogeneze najvažniji; što se tiče samog zatrudnjivanja, uočila sam da postoji razlika između nas koje se godinama liječimo od hypo i onih koje idu na potpomognutu, njima je bitno zadržati TSH do razine ispod 2 , jer uzimaju dodatnu stimulaciju, ne znam kako bi bilo kod tebe , ti sad spadaš u obje skupine ?!
Ne znam mandy baš sam raspamećena, pogotovo jer mi je medicinska potpora tako jadna da skoro sve moram sama. Nemojte mi zamjeriti što sam totalno depresivna ovih dana, ali i pustila sam malo mazohistički tako 2-3 dana a onda borba i nove pobjede.![]()
MMK, vecina nema bas sjajnu medicinsku potporu te dosta toga odradjujemo solo. Nije to tako ni lose jer se dosta nauci, a s znanjem donekle mozes i kontrolirat situaciju. Bitno je da nadjes doktora s kojim se mozes dogovarat i razgovarat, izmjenit informacije i kojemu mozes predlozit nesto sto mislis da bi kod tebe funkcioniralo.
Ma da, tako nekako i ja mislim, zato sam danas otišla izvaditi KKS i DKS i spolne hormone, a sutra idem na nuklearnu pa ću odraditi TSH,FT3 i FT4 i probati sa endokrinologom posavjetovati o relaciji štitna - plodnost.
Pozdrav i da što prije saniramo tegobe.
MMK, odti želim da uskoro imaš + na testu za trudnoću!
![]()
Hvala draga osjećam već dugo da nas tako malo dijeli od T i bebice, sada se nada da je to to malo.tebi i tvojoj srećici
Zna li netko,koliko se dugo otprilike ceka na pregled i uzv stitnjace na Rebru?
Mi smo čekali nešto malo više od mjesec dana. Jesi već zvala i naručila se? Ako nisi požuri jer dolazi vrijeme GO.
Zvala sam ali nemoze se naruciti preko telefona,to je valjda sad nesto po novome,pa se mora doci osobno gore ili napisati mail ili poslati fax.
Mislim da cu to ipak nazalost privatno odraditi!
da čujem vaše mišljenje... imam hipotireozu već 5 godina. Na Euthyroxu sam, ali mi TSH i dalje šara gore-dolje. Na zadnjoj kontroli mi je bio dosta povećan. Inače sam se kontrolirala na Rebru i posliej u vinogradskoj, a sada sam otišla u jednu privatnu polikliniku gdje mi je doktor preporučio, ukoliko TSH i dalje bude tako "šarao", operaciju štitnjače. Navodno da se tako lakše hormoni dovode pod kontrolu. Meni je to prvi glas, s obzirom da sam već i prije sama pitala doktore i na Rebru i u Vinogradskoj da li se štitnjača može izvaditi u mom stanju, na što su mi rekli da nema potrebe vaditi štitnjaču ako je ona fizički ok, tj. nema čvoriće i sl, a hormone treba regulirati tabletama. Prvo što mi je palo na pamet nakon razgovora u poliklinici bili su novci i gledam to kao razlog što mi je taj privatnik predložio operaciju. Molim iskustva onih koji su ipak izvadili štitnjaču, a nisu imali čvoriće i sl.
iva2405 uzimas li Euthyrox uvijek ujutro nataste i u isto vrijeme?
Ako jesi,mozda ti nije "pogodjena"prava doza kad ti hormoni "saraju".
Na operaciju bih se odlucila kad vise nista ne bi djelovalo i nikakvog izgleda za normalizaciju ne bi bilo.
Ovako imas makar neku sansu da se stanje stabilizira i ne budes trebala nikakve lijekove,a jednom kad odstranis stitnjacu za cijeli zivot si na "tableticama".
Surfajuci netom naisla sam i na ovaj podatak:Kod hipotireoze treba izbjegavati kupus, breskve, soju, špinat, kikiriki i rotkvicu jer ova hrana može utjecati na rad štitnjače. Nadomjesci vitamina C, vitamina E, riboflavina (vitamin B2) ,cinka, niacina (vitamin B3), piridoksina (vitamin B6) i tirozina mogu pospješiti rad štitnjače.
bez panike! znam dosta trudnica koje su uredno prošle trudnoću s nedijagnosticiranim Hashimotom, i sve je bilo savršeno ok. samo razmišljaj pozitivno i baci se na rješavanje što prije..
uvijek u isto vrijeme i natašte. sad povećavam dozum, pa ćemo vidjeti... hvala!M&A prvotno napisa
Na koliko ti sara? Daj napisi 4 zadnja rezultata sa datumima.
uz dozu 50, TSH - 7,5 u prosincu, povećava mi dozu na 62,50 Euthyrox - u prvom mj TSH - 4,9, ostajem na istoj dozi. u trećem mj TSH 0,88, smanjuje mi dozu na 50 jedan dan, drugi dan 62,50. 06.06.- TSH 21,50!!!! Kad su mi tek otkrili Hašimoto, TSH mi je BEZ EUTHYROXA bio 28,!!! trebala sam ostati na onih 62,50 i nakon nekog vremena i povećati na 75! Od simptoma momentalno imam nabijanje srca ponekad tako jako da mi u vratu kuca i ne mogu udahnuti normalno
po tvojim rezultatima, ti si trebala u kratkom vremenu ici odmah na 100, tjedan-dva 50mcg i onda odmah na 100. dakle, povecavanje za 12.5 (od 50 na 62.5) je besmisleno, to se radi kod starih bolesnih ljudi a ne kod mladjih osoba. ja sam npr. s 33 godine pila par dana 50mcg i sljedeci tjedan presla na 100 (a TSH mi je bio 9).
ovaj tvoj treci rezultat od 0.88 je totalna anomalija, nema smisla. zaista je nevjerojatno da je doslo do takve saturacije u mjesec dana i na tako maloj dozi. ne znam, ovo mi je jako cudno. poznato je da TSH u vrijeme upale stitne zlijezde (Hashimoto) seta, ali ovako, ne bas. na tvom mjestu, ja bih tada bila ponovila mjerenje. ni ovaj cetvrti rezultat gdje TSH penje sa 0.88 na 21.5 u mjesec dana nema smisla (uzimajuci u obzir dozu koju pijes).
da li si svaki put mjerila u istom labu?
a preskakanje srca, to moze bit zbog hipotireoze, hipertireoze, stresa, povecanog estrogena, stomacne hernije, itd, itd, ima zaista dosta razloga za preskakanje srca. otidji kod kardiologa na UZ srca da iskljuci sve sta treba iskljucit i bit ce sve ok.
hvala ti na iscrpnom odgovoru
Svaki put radim nalaz u istom labu. što se tiče povećanja od 12,5, to je ok, konzultirala sam se na tri strane i svi su se doktori složili da u slučaju takvih nuspojava (koje i stoje za Euthyrox), se doza uvodi postepeno. nije kod svih ljudi isto. super za tebe da si mogla skočiti sa 50 na 100, meni i ovo povećanje od 12.5 izaziva na početku nuspojave.
što se ovog zadnjeg skoka tiče, imala sam smrtni slučaj u obitelji i curica mi je imala zdravstvenih problema, pa je i to utjecalo na nalaz. sad sam na dozi od 75.
iva, molim te sljedeci put kad izmjeris TSH javi, stvarno me interesira tvoj slucaj. evo sam veceras opet bolje sve pogledala i ispisala TSH vrijednosti s datumima na papir i sad moram reci da onaj dio od prosinca do ozujka ima smisla (znam, rekla sam ranije da nema, sorry, nisam dobro pogledala), znaci pocela si inicijalno uzimat eutyrox i super si reagirala, sa 7.5 na 4.9 pa na 0.9. Medjutim, kod 0.9 doktor ti smanjuje dozu umjesto da ti je ostavi na istom ili cak malo poveca. On se vjerojatno prestrasio sto je rezultat pao ispod jedan. TSH od 0.9 je sjajan rezultat. Ako si citala TSH i stitnjaca podlinkove, vecina zena (ukljucujuci i mene) se najbolje osjeca kad im je TSH izmedju 0.5 do 1.5. Meni najvise odgovara upravo taj 0.8 - 0.9, imam tonu energije, kosa i koza su mi super, nemam problema s probavom ni kilima i generalno volim citav svijet. bilo bi super da si ostala oko tih 0.9.
generalno, doza odrzavanja za zene prosjecne visine i tezine je 100, a kod njeznijih 0.75. ja zaista ne znam nikoga tko bas godinama uzima 50mcg, mozda u pocetnoj fazi ali s vremenom se to skoro uvijek stabilizira na 0.75 ili 100. Ja sam pocela sa 100mcg i kratko nakog toga otisla na 125mcg. Vec 9 godina uzimam od 125 do 150mcg, visoka sam 183 i teska 74kg. U trudnoci sam se bas namucila drzat TSH pod kontrolom ali to je sad druga prica.
Ajde javi se sa sljedecim rezultatom.
Javit ću nakon cca 6 tj uzimanja doze od 75. Ali velim, mislim da mi je naglo skočio baš zbog ovih obiteljskih problema. Ne znam zašto mi je smanjivala dozu. Javim se....![]()
Moja susjeda, djevojka 22god, radila je nalaz hormona štitnjače jer se ne osjeća dobro. Radili su joj FT3, FT4 (koji su u redu)i TSH koji je 5,06. S nalazom je otišla kod dr opće prakse i ona joj reče da je neće slati endokrinologu jer je nalaz malo iznod gornje granice (ref. vr 0,47-4,64) i da se niš ne sekira da je nalaz uredan.
Nalaz za antitijela nije napravila.
Ona i dalje osjeća lupanje srca, umor i promjene raspoloženja.
Meni se čini da TSH 5,06 ipak nije uredan nalaz ili sam možda u krivu
:/ ?