Stranica 10 od 15 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 737

Tema: Štitnjača

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

linolina, hitno odi kod privatnika! normalan tsh je vrlo vazan u prva tri mjeseca trudnoce zbog neuroloskog razvoja bebe. sve se da popraviti, samo odi kod nekog pametnog da ti poveca dozu. koliko sad uzimas, sta to uzimas dva puta tjedno, to nikad nisam cula.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prima, stvarno nisam pametna. ako si vec godinama bez euthyroxa i rodila si, onda idi na IVF bez icega. bilo bi dobro da je ispod dva ali tko zna, mozda ti funkcioniras ok na tom nivou.

melrose - TSH 7 - mislim da ipak moras opet kod endokrinologa po savjet. 150mcg je stvarno mnogo, toliko ja uzimam ali ja sam velika zena, 183m - 76kg. Kolika si ti, interesira me cisto zbog doze.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Timmy hvala!

čut ću još šta kaže ginić, i kontroliraću TSH još koji put.Mene ustvari žulja to što 2004 kad je TSH bio 2,08 ja nisam zatrudnila, nego 2008. - pola godine nakon TSH od 1,7. Slučajnost,ili :?
    ma zatrudniću ja opet . baš me puca na optimizam

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Timmy pliz mišljenje današnji nalazi na 100 mg.letroxa radnim danom i 125 vikendom su:
    TSH - 3,6
    FT4 -22,4
    FT3 - 5,5
    Ja se osjećam lagano hipertirozno. Šta da činim, s obzirom da planiram T ???
    Pitala dr. za TSH oko 2 zbog trudnoće, kaže da je bitno , ako su prisutna antitjela, inače kao ne.
    Hvala

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

oprostite što upadam....od 15 godine kontroliram štitnajču na Rebru, gdje sam imala i UVZ štitnjače i puktaciju čvorića na štitnjači. od tada kontroliram hormone svakih godinu dana i za vrijeme trudnoće su mi bili ok. Prestala sam dojiti i počela se naglo debljati....nemam vremena ići kod soc. po uputnicu pa u 7h ujutro na Rebro, pa bi išla privatno izvaditi hormone.
    Malo se glupo osjećam, ali može li me tko podsjetiti koje hormone moram izvaditi; TSH, T-3, T-4, ili još šta? Puno hvala!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MMK, FT4 ti je presao gornju granicu za hipertireozu za 0,4, vjerojatno se zato osjecas "hipertireozno". Referentne vrijednosti za FT4 su od 12-22, u prvom tromjesecu trudnoce FT4 se tolerira do 26 (u prvom tromjesecju generalno dolazi do blage hipertireoze, i meni se to desilo), a u drugom i trecem tromjesecju Ft4 moze ici do 20.

TSH ti je 3, ali sa ovakim FT4 bi mogao i ici dolje jer stitnjaca ocito "pumpa". Kako nemas antitijela, znaci nema upale. Mozda da pricekas jos mjesec dana i opet vidis na cemu si.

Inace generalno za cure, ako nije hitno, probajte mjerit hormone kad vam zavrsi menzes, a ne neposredno prije menzesa i tijekom.
    Cure u postupcima i na dugim protokolima: kontraceptivi (estrogen) utjecu na TSH tako da bude visi nego inace. Ja sam to pokusala titrirat sa vecom dozom euthyroxa, nekad bi mi uspjelo oborit TSH ispod 2 i sve je bilo ok, a nekad bi mi FT4 isao u nebo a TSH bi ostao preko 2 i tada smo morali smanjivat dozu. To je stvarno kocka i nemam odgovora na ovu situaciju osim da treba bit strpljiv u uzest u obzir sve lijekove koji se tada uzimaju. Ja sam se tada sve dogovarala s mojim endokrincem koji je bio sjajan, koji bi slusao sto sam mu imala reci te bi zajedno citali radove koje bih ja nasla na respektibilnim medicinskim linkovima. Ja sam s njim zaista imala srece.

ivana, hipotireoza nakon trudnoce je cesta. trebas za pocetak kontrolirati TSH, T3 i T4.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    ivana, hipotireoza nakon trudnoce je cesta. trebas za pocetak kontrolirati TSH, T3 i T4.
    Moja endokrinologinja uvijek inzistira na fT4 i fT3 umjesto T4 i T3, i naravno TSH.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U trudnoci da, inace nema potrebe, eventualno FT4 ako se ovi drugi pokazu van referenicnih vrijednosti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U trudnoci da, inace nema potrebe, eventualno FT4 ako se ovi drugi pokazu van referenicnih vrijednosti.
    Bome, izvan trudnoće meni je fT4 bio snižen, a T4 normalan (uz TSH unutar granica, ali prema gore). Imam Hashimota. (I još svašta, ali nije tema).

Spominješ radove o štitnjači koje ste skupa čitali ti i tvoj endokrinolog. Možeš li mi poslati reference?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danka, potrazit cu, proslo je vremena od tada, i 5 godina od moje trudnoce kada smo izuzetno pazili na svaki korak. Radovi su se odnosili na utjecaj antitijela i trudnoce, estrogena i TSH, tretiranje imonusupesivima i imunoglobulinom (ja sam citavu trudnocu bila na imunoglobulinu, andolu i progesteronu). Ja sam dosta o tome pisala ( i kada se bolesti stitnjace nije pridavalo puno vaznosti u trudnoci) na podforumu potpomognute oplodnje. Tamo smo jednom imali i gostujuceg imunologa koji se pridruzio nasoj diskusiji. Ako te takvi radovi interesiraju, potrazit cu opet i poslat. Vecinom su se odnosili na kako zatrudnit sa bolesnom stitnjacom i neadekvatnim imunim odgovorom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala ti, zapravo me više ne zanima utjecaj na trudnoću, jer sam rodila i ne planiram više.

Nisam imala problema sa začećem pa nisam išla istraživati u tom smjeru, ali Hashimota imam već dugo (između ostaloga). Svojedobno sam također čitala radove o utjecaju hipotireoze, čak i subkliničke, na trudnoću, jer sam primijetila da nitko na to ovdje ne obraća preveliku pažnju. Ipak, zbog prirode drugih problema koje imam sa zdravljem, usko surađujem sa svojim liječnicima (endokrina) i ne mogu reći da me, ukupno gledajući, "loše" liječe. Hashimoto je bio dobro kontroliran u trudnoći, jedino što sam nakon trudnoće, unatoč značajnom smanjenju doze tiroksina ipak upala u jatrogenu hipertireozu, ali to je bilo prolazno i nisam imala puno problema s time.

Imam pristup znanstvenim časopisima, ali nemam baš puno vremena za pretraživanje. Tvoja je upućenost fascinantna, zato sam htjela reference od tebe.

Thanks anyway.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Timmy i ostali hvala na svim komentarima.

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Antitijela štitnjače od 2.mj./2009.

TPO- 1783

Tg- 108

Upravo podigla nove nalaze:

TPO- 450

Tg- 131

Moguće da Tpo toliko pao?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da je moguce. Antitijela uveliko osciliraju u ovisnosti o upali, da li je prisutna i u kojoj je fazi. Ja sam znala imat mikrozomalna (TPO) od desetak do nekoliko tisuca, sve u istoj godini. Jednom mi je imunolog rekao da sam mu TPO rekorderka, zalosno. Medjutim, jednom kad otkrijes da imas antitijela, gotovo nikad se nece dogodit da bar jedna nisu povisena. Postoje situacije kad se jave antitijela pa se situacija smiri ali tad se rado akutnoj uali, traje kratko i radi se o necem sasvim drugom. Hashimoto je (nazalost) trajan, a s njim i antitijela.

Danka, vise bih voljela da sam svoju energiju usmjerila na znanje jos jednog jezika, a ne na proucavanje stitnjace. Medjutim, danas me veseli sto moje iskustvo mogu podijelit s onima koji trebaju informaciju.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Iva, super sto ti je TSH ovoliko pao ali ipak nedovoljno jer sve dok nije ispod 2, ne mozes bit zadovoljna. Nisam ti pametna reci da li da ostavis dozu ili povecas. Mozda je najbolje da kad je vec ovako krenulo, da ostanes jos mjesec dana na 75mcg i onda provjeris TSH i FT4!, pa se javi. Ako bude sporo padalo, onda ces morat povecat dozu, a koliko, o tom potom. Ovo govorim zato sto si ti eventualno kandidat za podizanje na 88mcg (umjesto na 100), sto znaci dodatna polovica od 25mcg.
    Timmy, šta da ti kažem.... Stvarno se kužiš... na staroj dozi od 75, sa 3.8, TSH je opet skočio na 4.4. Povećavam na 88 mcg

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iva, meni je ovaj rezulatat nekako vise za 100mcg nego za 88. Nisi ocekivala da ce sa 75 ici gore, vec da ce se polako jos spustiti ili u najmanju ruku ostati na istom. Povecanje na 88mcg je povecanje od manje od 100mcg tjedno. Nisi trudna da se treses da slucajno ne udjes u hipertireozu. Uostalom pitaj doktora da li da predjes na 100 nakon ovakvog rezultata. Ako udjes u hiper, lako ces smanjit dozu i brzo korigirat TSH.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Thanks Timmy! Idem u četvrtak kod endokrinologa pa ću ga pitati. Najčudnije mi je što moj TSH stvarno strašno šara gore dolje. I prisjetila sam se jednog doktora koji mi je rekao da bi lakše bilo regulirati TSH kad bi mi izvadio štitnjaču.... e pa sad, vidjet ćemo što će ovaj reći...

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vidim da tu ima odlično upućenih, pa molim za pomoć vezano za Hashimoto i dojenje.

prvo da se malo požalim.. osjećam se grozno!! jako sam teško rodila, beba je skoro umrla, na kraju smo završili na carskom i nakon mjeseci suza i truda jedva uspostavili dojenje. ono nas liječi i povezuje.
    jučer smo proslavili polu-rođendan i napokon smo došli do toga da uživamo u dojenju, kad danas - hladni tuš!

endokrinologica mi je rekla da dojenjem s povišenim antitijelima mogu ozbiljno naštetiti bebi i da bih trebala prestati dojiti. Hashimoto sam po sebi podrazumijeva povišena antitijela, a nitko me prije nije upozorio da je to kontraindikacija dojenju.

inače uzimam Euthyrox i TSH koliko-toliko držim pod kontrolom, ali koliko sam shvatila nije TSH problem, niti T3 i T4, nego ta glupa antitijela.

prije trudnoće anti-TPO mi je bio (ref. manje od 34), anti-Tg 16, sad ću vaditi nove..

plz help!

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zaboravih napisat - anti-TPO 115

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na brzinu nađoh, možda pomogne...

"...Thyroid autoantibodies

Mothers who have the autoimmune forms of thyroid disease will usually have thyroid autoantibodies present in their blood. Hypothyroidism is most commonly caused by Hashimoto's Thyroiditis, an autoimmune thyroid disease in which the immune system attacks and destroys the thyroid gland, resulting in underproduction of thyroid hormone. Another common autoimmune thyroid disease is Grave's Disease, which is a leading cause of hyperthyroidism; in this disease the antibodies attacking the thyroid gland cause growth of the gland and overproduction of thyroid hormone. Some mothers may be worried that these antibodies may pass into breastmilk and harm baby, however this is not a concern. The thyroid autoantibodies are IgG immunoglobulins, which are too large to pass into breastmilk. Continuing to breastfeed will only benefit your baby, as babies who are artificially fed are at increased risk of developing autoimmune thyroid disease themselves.

Can breastfeeding prevent some thyroid problems?

There is evidence that breastfeeding can help to prevent thyroid problems in both mom and baby.

* Breastfeeding helps to prevent autoimmune thyroid disease (Fort 1990).
    * Breastfeeding may help to prevent thyroid cancer in mom (Mack 1999).
    ..."

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

puno puno puno hvala!!! to smo i mi našli, ali sam mislila da možda netko zna još više.. osim ovog, nema baš puno info o tome. možda je to pokazatelj da to i nije neka rizična situacija.. nadam se!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da, ni knjige o dojenju koje sam pogledala ne spominju opasnost od antitijela u mlijeku- naprosto zato što ne prelaze u mlijeko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

paklenica, velika jabuka, to je isto bio moj problem kad sam rodila i nazvala sam svog endokrinologa koji mi je rekao da o tome nema puno istrazivanja i da mi on ne moze potvrditi da antitijela prelaze ili ne prelaze u mlijeko.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovo prvi put čujem

Timmy, jesi dojila onda :?

mislim, meni anti-TPO 239, anti-Tg 476 i dojim :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kombinirala, dojenje i bocu, a nakon 5. mjeseca nisam vise dojila. (ovo nije reklamiranje ne dojenja, prestanak dojenja je bio rezultat niza stjecaja okolnosti).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

velika.jabuka ja imam Hashimoto i dojim (neprekidno) vec 4 godine i 4 meseca, predojila sam jednu celu i jednu neuspesnu trudnocu (dojenje svakako nije uzrok tom missedu), a poslednjih 13 meseci dojim dvoje dece.
    Endokrinolog koji me prati zna sve, pa cak i da dojim cetverogodisnjaka (nije to lako priznati medicinarima) i nikad mi nije rekao da bi trebalo da ne dojim zbog antitela.
    btw, tvoj antiTPO nije nesto posebno visok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni meni nitko nije rekao da ne dojim ali mi je receno da pitam legitimno pitanje, a za kojeg za sada nema odgovora jer ne postoje longitudinalna istrazivanja koja bi nam pokazala da li postoji utjecaj (i kakav) antijela koja prelaze dojenjem na zdravlje djece.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tx cure.. ne mogu vjerovat da ne postoje ta istraživanja! pa ima li tih antitijela u mlijeku il nema? eh, medicina..

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Iskreno, ja mislim da, cak i da prolaze, ne mogu da nastete deci jer ne verujem da prolaze u prevelikom broju i da sva dodju do stitnjace, a ono sto im mi, kao mame s autoimunim bolestima prenosimo je sklonost ka istima nekad u buducnosti.
    Izlozeni su oni taznim imunoglobulinima i ostalim "cudnim" molekulima iz mleka, verujem da se priroda za to nekako pobrinula.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

vidim da nas je puno sa hipotireozom, pa da pitam iskusne : nemam hashimoto već hypot. post th.jodom; bila sma u hiper 5 godina, nikako na zelenu granu sa lijekovima, pa su me poslali na jodiranje, nakon kojeg sam nakon par mjeseci završila u hypo; pretpostavljam da je s ovom dg lakše jer eutyroxom uspijem u par tjedana dovesti hormone u red; u 9. mj. sam bila na sistematskom i TSH i je bio 5,9 pod 75 , svojevoljno sam preko vikenda počela uzimati 112,5 ( jer dobiti termin kod jedinog endića u gradu predstavlja SF priču, krajem 9.-og sam dobila termin za 12. mjesec) i nakon 5 tjedana sam ponovo izvadila hormone, znači u 7.-om tjednu trudnoće to izgleda ovako:
    T3 =1,89 (0,92-2,79)
    T3 slobodni = 4,17 (3,54-6,47)
    T4 = 128,2 (58,1-140,6)
    T4 slobodni = 19,03 ( 11,5-22,7)
    Tsh = 2,81 ( 0,35-5,50)
    izgleda sve ok, ali mene pri najmanjem naporu guši u grlu i plitko dišem, kao da cijeli dan kopam, a ne 1/2 sjedim, a 1/2 ležim; antitijela koja spominjete - vade li svi ili samo oni sa autoimunim bolestima ? koliko često ste vadile hormone u toku trudnoće i kolike su bile oscilacije ? nekako pretpostavljam da bi trebale biti manje ako je regulirana hypo, ali s druge strane u prethodnoj T tsh mi je u 7.tt bio 7, 2, pod eutyroxom od 50, znači da nema pravila ; inače nisam imala problema sa začećem, baš nakon sistematskog sa TSH 5,9 sam zatrudnila, vjerovatno to smeta samo za MPO

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

podužem!

dijagnosticiralo mi tumor (čudnovate čvoriće, neutvrđeno jel benigni ili ne, ali vjerojatno da) na štitnjači. za mjesec i po idem ga operirati.

jel tko to vadio? kakva je operacija? koliko traje oporavak? vidim neke poznate nickove ovdje sa pdf-a Potpomognuta, hoće li operacija imati ikakve reperkusije na planove i začeće??? ako da, kakve?

ps: hoću li zbog operacije imati manji apetit i therefore smršaviti?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mene sa jednim pitanjem:
    moja jetrva radila hormone stitne-svi na donjim granicama.danas uradila anto tpo 1678,8 i anti anti tg 36.oba povisena.
    kaze da joj je dr rekla i da su joj cvorici prisutni na oba reznja,te da je stitna uvecana, sad cek ascintigrafiju.je li to hashimoto?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa
    evo mene sa jednim pitanjem:
    moja jetrva radila hormone stitne-svi na donjim granicama.danas uradila anto tpo 1678,8 i anti anti tg 36.oba povisena.
    kaze da joj je dr rekla i da su joj cvorici prisutni na oba reznja,te da je stitna uvecana, sad cek ascintigrafiju.je li to hashimoto?

Da,to je hashimoto. To ti i ja imam,samo što je meni samo TSH bio malo iznad gornje granice,a antitijela povišena

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

thanx,strike.
    vidi,ona je i anemicna jako,bolne menstruacije sa vrlo obilnim krvarenjem, ubrzan rad srca sa probadanjima,malaksala, razdrazljiva ,boli ju potiljak, kaze kao da ju neko bode iglama po vratu i nesanica vec 3 mjeseca.

je li to sve od toga?

Strike avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moguće,al to sve nek kaže doktoru. Kad dobije terapiju,to će ju proći.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jedno pitanje, jel punkcija boli? Mislim,kolko boli

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    jedno pitanje, jel punkcija boli? Mislim,kolko boli
    A ,dobro ti je pitanje. Ko da pitaš jel porod boli.Vjerojatno bi ti svaka od sto žena drukčije odgovorila.
    Nisam bila, ali sam asistirala kod punkcija. Vjerujem da je intenzitet boli jednak vađenju krvi iz vene, ovisi o smještaju samog čvora i ruci osobe koja ju radi.
    Jedino što mislim da je osjećaj tjeskobe malo izraženiji zbog toga što se leži lagano zabačene glave.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

porod boli. Pitanje je kako ga doživljavaš, šta pritom osjećaš, al realno je da svakog boli... I vađenje zuba naživo boli. Vađenje krvi ne boli.
    Ako je identično tome, super)

Hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    porod boli. Pitanje je kako ga doživljavaš, šta pritom osjećaš, al realno je da svakog boli... I vađenje zuba naživo boli. Vađenje krvi ne boli.
    Ako je identično tome, super)

Hvala na odgovoru
    Stvarno mislim da intenzitet boli nije jači od vađenja , najneugodniji dio je probijanje kože. Ulazak u čvor i uzimanje sadržaja ne bi trebalo biti posebno bolno. Ali osjećaj da ti se netko približava iglom u blizini glave , a ti moraš ležati i mirovati ...zapravo poveznica sa zubarom je jako dobra. Sve će biti dobro ,brzo ti to bude gotovo, brže od vađenja jel ne moraš čekati da se epruvete napune.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

punkcija je bezveze

čekanje nalaza nije

al dobro, imam Hashimoto, to znam, al nemam nikakvih tumorskih ni inih stanica, tako da je vijest dobra

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Super. Uvijek je dobro preživjeti punkciju i ne saznati ništa novo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj velika.jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    bez panike! znam dosta trudnica koje su uredno prošle trudnoću s nedijagnosticiranim Hashimotom, i sve je bilo savršeno ok. samo razmišljaj pozitivno i baci se na rješavanje što prije..
    da potvrdim ovo.
    Ja sam jedna od tih. puta dva.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad sam pročitala sve postove, ja sam na pregled (sasvim slučajno, jer nisam imala vremena čekati 3mj) otišla u jednu privatnu polikliniku. UZV mi je utvrđen, punkcijom potvrđen hashimoto. Zanima me ima li, dok je (trenutno)TSH ok, potrebe gledati koliki je (i dirati na bilo koji način) antiTPO (ja sam u fazi puta iz hipera u hipo, točno sam osjetila postpartalni hiper, naglo smršavila, srce, tresla se, koma...sad je TSH normalan, al to je samo put u hipo)...?
    eh, da, moj liječnik (iz ove klinike) isto smatra da TSH iznad 2 sa simptomima hipa treba liječiti.

ktamara

Početno

pozdrav svima!
    naišla sam na ovaj forum i upravo se registrirah u nadi da će mi netko znati pomoći
    prije 2 godine sam bila trudna i ginekolog me uputio na pretragu štitnjače. nalaz je bio sljedeći: T4 93.8, T3 2.0, TSH 1.73, hTgAt <20, TPO-At <10. moja doktorica opće prakse je pročitala nalaz kao "uredan" i to je bilo sve. a ja kao totalna neznalica o pojmu "štitnjača" nisam ništa zapitkivala niti istraživala. bebu sam izgubila u 8. tjednu (ne znam da li je to povezano). sada smo počeli opet razmišljati o bebi, ali isto tako sam primjetila da mi srce malo ubrzano lupa (nikada nisam izmjerila puls manji od 90, uglavnom je od 95 do čak 120 u stanju mirovanja). požalila sam se doktorici i uputila me ponovno na pretragu štitnjače koju idem obaviti sutra. no, nije mi dao vrag mira, malo sam kopala po papirima i iskopala prošli nalaz sa gore navedenim vrijednostima. malo me začudolo kako uredan nalaz može biti onaj koji od pet stavki ima niske dvije, pa evo, ako mi tko može malo pojasniti i tako pomoći bila bih mu jako zahvalna.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

haj cure ja sam ocajna vise imam hipotireozu pijem eutirox 50 mg.Kad sam otkrila TSH bio 7,pocela pit eutirox 50 mg nakon 2 mjeseca bio 2,2 opet nakon 2 mjeseca isla vadit bio 3,3,a kaj je najgore ja sam dobila 7 kila,a nista ne jedem skoro vrlo malo ne znam u cem je problem...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Oj društvance,
    Imam pitanje pa se nadam da mi možete pomoći dok ne odem dr i napravim sve potrebne nalaze.
    Godinama imam vrtoglavice zbog vratne kralježnice koja pritišće žile. Zadnjih godina su im se pridružili i napadaji panike sa znojenjem dlanova i lupanjem srca. Dr me poslala na pretrage i ustanovilo se da mi je TSH povišen (5,28) dok su T3 i T4 ok. Išla sam endokrinologu u Vinogradsku koji mi je rekao da te vrijednosti mogu biti takve radi stresa, i da napravim uzv i anti TPO i ponovim pretrage pa se vidimo na kontroli za 6 mjeseci. Napisala je da nalazi upućuju na subkliničku hipotireozu koja u ovom trenutku ne zahtjeva supstitucijsko liječenje.
    Ja sam u međuvremenu ostala trudna i u svim ostalim pretragama vezanim za trudnoću, zaboravila na termin uzv.
    U međuvremenu sam se telefonski čula sa endokrinologicom koja mi je rekla da provjerim TSH i ft4, i TSH je tada bio 1,99 a FT4 nešto snižen (10,11), na što je ona rekla da je normalno u trudnoći. Nitko od drugih dr koji su mi vodili trudnoću nije uzimao taj nalaz kao nešto oko čega se treba brinuti.
    E sad, zanima me da li se ja trebam brinuti obzirom na zadnje nalaze u trudnoći? Simptomi se pojavljuju pa nestaju, obzirom na količinu stresa u tom trenutku. Lupanje srca pojavilo mi se opet tek nedavno, kraj porodiljnog + povratak na posao=stres.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sestra mi ima hashimoto, s obzirom da je nasljedan idem i ja vidjeti svoje stanje. dobila sam uputnicu i zanima me di mogu napraviti pretrage, da ne lutam sutra ujutro po bolnicama.
    vinogradska?
    rebro? merkur?
    zadnje dvije su mi blizu posla pa su mi zgodnije.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Za rebro znam da se moras narucit jer manjka reagensa pa onda imaju limitirano,mislim da i u vinogradskoj se moras narucit,za merkur ne znam

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo da napisem svoje iskustvo
    ne rebru se treba naruciti, a na sv. duhu za T3, T4, TSH mogu se vaditi svaki dan od 7-9 bez narucivanja, ali ne rade TPO (nadam se da sam ih sve dobro naipisala) i fT3

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, da li netko zna da li prof. Koršić sa Rebra radi negdje privatno??

Stranica 10 od 15 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •