iva, molim te sljedeci put kad izmjeris TSH javi, stvarno me interesira tvoj slucaj. evo sam veceras opet bolje sve pogledala i ispisala TSH vrijednosti s datumima na papir i sad moram reci da onaj dio od prosinca do ozujka ima smisla (znam, rekla sam ranije da nema, sorry, nisam dobro pogledala), znaci pocela si inicijalno uzimat eutyrox i super si reagirala, sa 7.5 na 4.9 pa na 0.9. Medjutim, kod 0.9 doktor ti smanjuje dozu umjesto da ti je ostavi na istom ili cak malo poveca. On se vjerojatno prestrasio sto je rezultat pao ispod jedan. TSH od 0.9 je sjajan rezultat. Ako si citala TSH i stitnjaca podlinkove, vecina zena (ukljucujuci i mene) se najbolje osjeca kad im je TSH izmedju 0.5 do 1.5. Meni najvise odgovara upravo taj 0.8 - 0.9, imam tonu energije, kosa i koza su mi super, nemam problema s probavom ni kilima i generalno volim citav svijet. bilo bi super da si ostala oko tih 0.9.
generalno, doza odrzavanja za zene prosjecne visine i tezine je 100, a kod njeznijih 0.75. ja zaista ne znam nikoga tko bas godinama uzima 50mcg, mozda u pocetnoj fazi ali s vremenom se to skoro uvijek stabilizira na 0.75 ili 100. Ja sam pocela sa 100mcg i kratko nakog toga otisla na 125mcg. Vec 9 godina uzimam od 125 do 150mcg, visoka sam 183 i teska 74kg. U trudnoci sam se bas namucila drzat TSH pod kontrolom ali to je sad druga prica.
Ajde javi se sa sljedecim rezultatom.