-
Vrijednosti ce ti biti onakve kakve su inace u to doba dana, nakon uzimanja terapije (ako uzmes terapiju).
Ako ne uzmes, biti ce ti onakve kakve su kada preskocis terapiju.
Pitanje je koju informaciju zelis dobiti.
E sad, ja nikome ne savjetujem da uzme ili ne uzme terapiju prije vadjenja krvi, samo pokusavam shvatiti logiku koja se krije iza jedne odnosno druge opcije.
Ako znas farmakokinetiku Euthyroxa, napisi... OK, ako pretpostavimo da je najvisa koncentracija T4 odmah nakon uzimanja, onda ce najniza koncentracija T4 u krvi biti neposredno pred uzimanje nove tablete. Odnosno, ako se terapija uzima npr. svako jutro u 7 sati, najvise hormona u krvi ima ujutro nakon uzimanja tablete, a najmanje drugo jutro, prije uzimanja terapije, zar ne...
Ako preskocimo tabletu, "nesto" hormona ce ostati. Ali koliko? Sto onda znaci rezultat koji dobijemo?
I sama imam Hashimoto, medjutim ja uzimam terapiju svakih 24 sata, obicno u 11h ujutro. To je ZA MENE ok, jer ne jedem nista ili skoro nista prije 12h ujutro (ne pitajte zasto, duga prica...)
E sad, zasto pilim po ovome, zato jer sam svojedobno dobila savjet da na kontrolu vezanu za secer idem ujutro nataste, tj. prije uzimanja inzulina. Naravno, nije mi palo napamet, jer bih se de facto preskacuci jutarnju dozu dovela do hiperglikemije, a cilj terapije je odrzavati secere normalnim. Isprika za off topic.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma