Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
Bok, curke, hvala Vam na odgovorima

Ovako, ja još uvijek ništa ne pijem, zato sam se ovdje i javila jer su mi dva endokrinologa dala dva različita odgovora, tj. dijagnoze, a ja bih trebala znati što ću? A nemam pojma, stvarno.

Napisat ću svoje nalaze pa mi možda vi možete reći zašto je to tako.

HORMONI ŠTITNJAČE

TSH - 1.17 (REF. 0.270 - 4.20)
FT4 - 13.08 (REF. 12.00 - 22.00)
FT3 - 3.15 (REF. 3.10 - 6.80)

PROTUTIJELA ŠTITNJAČE

Anti-Tg - 55.33 (REF. 0,00 - 115.00)
Anti-TPO - 16.40 (REF. 0.00 - 34.00)
Anti-TSHR - <0.30 (REF. 0.00 - 1.75)

PARATIREOIDNE ŽLIJEZDE

Parathormon (PTH) - 3.79 (REF. 1.6 - 6.9)

Nalaz punkcije ok.

Prvi doktor na ove nalaze (i scintigrafije) napisao - smanjenja funkcionalna rezerva štitnjače. Promjene su nešto jače zahvatile lijevi režanj štitnjače. Nema znakova razvoja autonomije unutar tkiva štitnjače.
Th.: Euthyrox 25 mikrograma

Mišljenje drugog dr. - uredan funkcionalni i morfološki status štitnjače te nije potrebna terapija. S obzirom na blago pozitivna tiroidna antitijela preporučujem kontrolu T4, TSH i TPO-a za godinu-dvije.

Zar da idem i po treće mišljenje? Što biste vi na mojemu mjestu?
Sorry što toliko gnjavim, ali ne znam što ću. Osjećam se loše, i to jako.

Što nemam od simptoma hipotireoze? Ne debljam se, naprotiv - u najmršavijoj sam fazi, ne ispada mi kosa, nisu mi se stanjile obrve.

ALI - neopisivo sam umorna, imam nesanicu, stalno se budim, nervozna sam (jako), anksiozna, imam šum u uhu i još toga, ali ovo su simptomi koji prevladavaju.

Hvala vam na vremenu : )

Evo, samo da ukratko napišem svoje iskustvo. Nakon silnih dvojbi - uzimati lijek ili ne, jer su, kao što sam ovdje i napisala, dva liječnika (tireologa) imala različito mišljenje - odlučila sam probati s niskom dozom Euthyroxa, lani početkom studenog. Iako sam uzela samo 12,5 mcg, srce mi je već 3. dan jako lupalo i imala sam jake valunge. Odmah sam simptome javila liječniku, a on mi je rekao da za nekoliko dana pokušam ponovno uzeti lijek, a možda i da probam s nekim drugim. ne mogu sad u detalje (previše je toga), ali 8. 12. počela sam uzimati L-Thyrox od Hexala. Otada do danas sam na 25 mcg. Od samog početka nikakvih nuspojava, a pozitivnih promjena - puno : ). Nema više umora, anksioznosti, nervoze, tinitus (šum u uhu) smanjio se 70 % (subjektivna procjena, znam, ali izluđivao me), bolovi u jajnicima, višemjesečni, koje nikad nisam povezivala sa štitnjačom su se povukli, sve u svemu - mogu reći da mi se život stvarno promijenio nabolje. Te sam promjene počela primjećivati nakon nekoliko tjedana/mjeseci (kako koje). Sve u svemu - zadovoljna sam, i to jako