Dijagnoza je hipotireoza. Takve granične vrijednosti hormona imam/imala sam posljednjih deset godina i svi oni navedeni simptomi polako su radili svoje. S obzirom na to da nikad nisam imala neke jako snižene ili povišene vrijednosti, mislila sam da nije do štitnjače. Ali je - itekako.
Terapiju nisam posebno namještala, prva dva tjedna (od 8. 12.) uzimala sam 12.5 mcg, a otada do danas uzimam 25 mcg. Neke su mi kolegice rekle da je to početna doza i da ću je s vremenom morati povećavati, ali zasad mi je dovoljno, super se osjećam. Vidjet ćemo... Nisam ja preko noći bila bolje, ali već mi je ovo proljeće bilo dobro, a otada svakim danom sve bolje. Ali nije samo do hormona. Pazim što jedem, jedem puno voća i povrća, samo tamnu čokoladu od slatkiša, kruh i tjesteninu nikad (gluten izbjegavam kad god mogu, ako ga već i konzumiram, onda uvijek upotrebljavam pir/dinkel), ali baš nikad, a i svaki dan popijem matični sok aronije. Meni sve to zajedno stvarno pomaže : )
Dogodila se još jedna dobra promjena - meni nikad nije jako padala kosa (kao mnogima koji imaju problema sa štitnjačom), ali sam u tih desetak godina potpuno zaboravila da sam, dok sam bila mlađa, imala puno one mlade kose koja se vidi kad nosim rep. Mjesec dana od početka uzimanja hormona opet je luđački počela rasti pa me mm zezao kako se pomlađujem : ). A meni sad ide na živce jer je jedva "uhvatim" dok se farbam. Ali neka, bolje je tako
I još nešto - pete na nogama su mi bile KATASTROFA, morala sam jednom mjesečno pedikeru jer nije bilo teorije da si to sama kod kuće riješim (godinama). Sad su mi pete kao bebine, samo povremeno prođem onim aparatićem i to je dovoljno.