Citiraj fegusti prvotno napisa
Ja sam pred kraj prve trudnoće primijetila da mi je povećana štitnjača i nalaz krvi je pokazao nešto veće vrijednosti T3, T4 i TSH. Rekli su mi da ću vjerojatno roditi ranije i rodila sam 13 dana prije termina.
Nakon trudnoće se rad hormona vratio u normalu, a uzv je pokazao da se radi o koloidnoj strumi s cističnom degeneracijom. Bilo je to prije 10 godina.
U međuvremenu sam 2 puta bila na kontroli i hormoni su uvijek bili ok. I rodila sam drugo dijete nakon uredne trudnoće pred nešto manje od 3 mj.
Jučer sam obavila kontrolni uzv. Cistična degeneracija se povećala, ali povećanje nije vidljivo jer se širi prema unutra. Uputili su me na scintigrafiju i citološku punkciju čvorova i predlažu mi operaciju - odstranjivanje žlijezde.
Ja nemam nikakvih simptoma ni problema pa mi se nekako ne da pod nož i cjeloživotno pijenje hormona.
Ima li netko ovakav problem?
ja sam operisala stitnjacu prije tacno godinu dana. Ispocetka mi nije mnogo smatealo to sto imam kvrgu, ali je rasla. Postepeno ti podje pritiskat dusnik i imas manji dotok kiseonika.
Meni je bio 14 od normalnih 20.
I operacija me je spasila. Nisu mi vadili stitnu zlijezdu, ali sada ne funkcionise najbolje. Pijem lijekove.
Ja ti predlazem operaciju