Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 120

Tema: Insomnia iliti nesanica

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Insomnia iliti nesanica

Pretpostavljam da vas ima još koje muči ovaj problem, ali ja se već doslovno rušim.
    Sinoć sam spavala od 23-23:50 i to je bilo to. Za cijelu noć.
    Više nije problem u Orkinim buđenjima - svela su se na jedno ili nijedno tijekom noći, ali ja više ne mogu zaspati, "roštiljam" se po krevetu...
    Kad konačno zaspim, ubrzo se probudim uz jako lupanje srca, osjećaj gušenja...
    Zna li netko nekog psihologa, psihijatra, prirodne metode...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto sto ti je necista savjest ...

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apricot- moj tata ima takvih problema vec godinama.
    kad odspava dva sata u jednoj noci ( na dvadeset puta :/ )- to mu je uspjeh.
    i nemre ni to odspavat bez tableta

ne znam kak bi ti pomogla, al probaj to rijesiti sto prije jer sto se dulje ovlaci- to je gore i teze za rijesiti.

ivarica

Početno

ja legnem i - zaspim
    oduvijek.
    dobro, par puta sam mozda morala brojati ovce, ali dok sam smislila sve detalje, jesu nacrtane kao mali oblacici, jesu kao izrezuckane fotografije, preko cega one to preskacu i u kolikim razmacima, vec sam zaspala.

apricot, ne pomaze tusiranje toplom vodom prije spavanja, neki lagani caj za opustanje (ohladen desetak minuta)?
    probaj nesto homeopatsko?
    ili tv program

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima super caj za opustanje i spavanje "sweet dreams" u DM
    meni je dobar

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mojoj mami koristi čaša mlakog mlijeka prije odlaska u krevet.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije toliki problem zaspati, koliko održati san.
    Ili, ponovo zaspati nakon buđenja.

Problem je u vječno prepunoj glavi.
    Zapravo mi trebaju metode opuštanja.

Zrinka, taj DMovski čaj - mogu i dojilje?

Ivarice, mi ne rabimo TV.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Treba ti nešto da ti skrene misli i da te opusti. A dobra, lagana knjiga? Zašto ne pokušaš sa Tv-om?! Meni masu puta pomogne..htjela ti ili ne prestaneš razmišljati o 'problemima i glupostima' i prebaciš se na gluposti sa TV-a koje su obično lakše za provariti... MOžda neka masaža....

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    MOžda neka masaža....
    To sam joj i ja govorila, al ne sluša!
    :D :D :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ti si snoopy vrag ..... ja sam mislila na pravu masažu, baš za opuštanje...a onda na kraju kako im drago 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja legnem i - zaspim
    oduvijek.
    dobro, par puta sam mozda morala brojati ovce, ali dok sam smislila sve detalje, jesu nacrtane kao mali oblacici, jesu kao izrezuckane fotografije, preko cega one to preskacu i u kolikim razmacima, vec sam zaspala.

apricot, ne pomaze tusiranje toplom vodom prije spavanja, neki lagani caj za opustanje (ohladen desetak minuta)?
    probaj nesto homeopatsko?
    ili tv program

Koda sebe gledam

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni pomogne ako ustanem i radim nesto opustajuce (knjiga ili tv ili takvo nesto) i pijem caj ili kakao npr. Nakon cca 2 sata vratim se u krevet i zaspem bez problema.

Rostiljanje u krevetu me samo iznervira i poslije mi bude jos teze zaspati.

A ako me nestu muci, uz ono sto sam gore navela jos i zapisem to sto me muci. Pomaze.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Ti si snoopy vrag ..... ja sam mislila na pravu masažu, baš za opuštanje...a onda na kraju kako im drago 8)
    I ja sam na to mislila! (Yeah, wright!)
    Tko sad ima vražje misli!?!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Meni pomogne ako ustanem i radim nesto opustajuce (knjiga ili tv ili takvo nesto) i pijem caj ili kakao npr. Nakon cca 2 sata vratim se u krevet i zaspem bez problema.
    Ja zapalim jednu, popijem mlijeka, pročitam novinice....

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ak se budim u toku noći ili mi dragi jako hrče ili sam gladna ko vuk.
    Za prvi problem je dovoljan lakat u rebra, a za drugi pola sata u frižideru...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se skoro svaku noć selim pred TV. I tamo dalje spavam OK (zaspim u roku od max pola sata). Kad pokušam ostati u krevetu samo se prevrćem. ponekad satima, ponekad do jutra .

A što se tiče masaže - primijetila sam da se nakon nje ni ne budim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vi se sprdate, a ja neki dan završila na hitnoj - srušila se ko bakvan!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi se uopće ne sprdamo.....kad je 'masaža' u pitanju uvijek tako završi ali savjeti su ozbiljni i dobronamjerni...

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma mi tebe volimo!!!!!!!
    Kaj bi mi bez tebe?
    Al, fakat, masaža je bila stvarno ozbiljni prijedlog!

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Našla sam još nešto, ak vjeruješ kristalima:

Howlite blue:
    Djeluje na petu čakru. Osobe koje ga nose štiti od emocionalnih kolebanja, smiruje osobe sklone bijesu. Štiti od noćnih mora i podaruje dubok i miran san. Pomaže nam da lakše prihvatimo nove životne situacije. Potiče izlučivanje viška vode. Pogodan je za mršavljenje. U osoba sa snažnim egom može izazvati teškoće kao što su mučnina, povraćanje, glavobolja. Duže nošenje tog kristala postupno će slabiti snagu ega. Omogućuje bolje odnose s partnerom.

Kalcedon.
    Taj kristal profinjuje materinski osjećaj i izvrstan je za ženu za vrijeme dojenja. Što se tiče psihičkih stanja, dobar je za melankoliju. Koristi se za petu čakru i za kronične upale grla. U duhovnom smislu taj kristal pročišćuje misli, utječe na objektivnost, a u razmišljanjima osoba se često okreće prema unutra. Ublažava loše snove, koristi se za teškoće s očima, povišene temperature i leukemiju. Pozitivno djeluje na žučne kamence.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je mučio isti problem,nakon rođenja filipa.On se jedan period jako često budio,ali kad je počeo normalno spavati,onda ja više nisam mogla.Meni je pomogla svakodnevna meditacija prije spavanja i homeopatska terapija.Od tada spavam kao top,i sada se često budim noću zbog dojenja ali odmah zaspim.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjećam se da sam ja imala takve slične probleme, reklo bi se prenadraženi vegetativni živčani sustav (onaj nad kojim nemaš svjesnu kontrolu) pred obranu magisterija.
    Odlično mi je pomogao Persen - smiri, uspavljuje koliko treba tj. kad si pospana, a nakon sna nisi groggy kao od kemije.
    Nakon obrane uzimala još par dana i nikad više mi nije trebalo...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To su biljčice (valerijana, matičnjak, hmelj i ne znam da li još nešto).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj Apricot a da se malo s ljecnikom posavjetujes. Da nema nesto da te mozda muci trenutno u zivotu da nemas nekih problema pa intenzivno razmisljas o tome pa mozda zato ne mozes opet zaspati.

Jesi zadovoljna opcenito zivotom? Jesi sigurna da nemas mozda blazi oblik PPDa?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imala sam slične probleme lani
    riješila meditacijom
    ako te zanima detalje i upute šaljem na pp

ivarica

Početno Re: Insomnia iliti nesanica

Citiraj apricot prvotno napisa
    mozda da prije psihologa i psihijatra - provjeris stitnjacu.
    sjetila sam se nekih svojih simptoma od prije 14-15 godina.
    a ti si vec zena u godinama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Insomnia iliti nesanica

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mozda da prije psihologa i psihijatra - provjeris stitnjacu.
    sjetila sam se nekih svojih simptoma od prije 14-15 godina.
    a ti si vec zena u godinama

Pametno Ivka zbori jer fakat moze biti stitnjaca. Jel se znojis puno dok spavas po noci?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi provjerila kakav je mjesec?

Ja obavezno ne spavam kad je pun mjesec. Izludi me!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Puno hvala!

Stvarno ste me obradovale savjetima - nažalost, pronašla sam se u svakome problemu koji ste pretpostavile.Mislim da je najveći problem moje spavanje "s predumišljajem", odnosno mantranje "moram spavati".

Probat ću sa kristalima, probat ću s knjigom koju mi je maria71 preporučila, probat ću s meditacijom, probat ću s homeopatijom (smiju li dojilice)?
    Sve ću probati (zvat ću i doktore koji se bave poremećajima spavanja), a onda vas sve zovem na feštu!

mamazika, ne smijem "Persen" niti što slično - Orka još uvijek intenzivno doji!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sorry, ja zaboravila na dojenje. Matičnjak i hmelj ne bi škodili, ali valerijana je prejaka.
    Ne znam što ima u onom čaju kojeg spominje Zrinka.
    Vjerojatno bi trebala naći neki način opuštanja - i nikako ne uvjeravati se da moraš spavati, od toga se nitko još nije naspavao!
    Pokušaj ne piti kavu poslije 14 sati.
    I nije loše provjeriti štitnjaču - da li si smršavila (nehtijući) u zadnje vrijeme, da li se jako znojiš? Da li te to lupanje srca i gušenje samo ovako budi iz sna ili se dešava i kad si budna?
    Da li jedeš neposredno prije spavanja - može biti pritisak od prepunog želuca ili refluks koji doživljavaš kao bol u području prsne kosti.
    Pokušaj spavati na boku - meni se ovakva buđenja znaju desiti kad spavam na leđima.
    Da li hrčeš? Možda imaš apneju u snu, iako je to tipično za starije i deblje ljude, ali ovisi i o građi grla.
    Jesam te zasula pitanjima... ali to je problem koji zbilja moraš riješiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovako:
    - kavu nisam popila nikada u životu;
    - smršavila???
    - ne jedem ništa poslije 18h - to mi je i ručak i večera;
    - spavam isključivo na boku (iako mi je ortoped naredio spavanje na leđima, ja to ne mogu;
    - MM kaže da ne hrčem.

Valerijana je zabranjena djeci do 4. godine.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš li doma tlakomjer ili ga možeš posuditi negdje? Pokušaj tokom dana više puta mjeriti tlak, možda tu nešto ne štima?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne štima, prenizak je.
    Ali, normalnim ljudima se od toga još više spava!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

:/ e stvarno ne znam. Vjerojatno su onda živci u pitanju. Pokušaj s čajem od matičnjaka, on ide i u one baby čajeve pa neće škoditi mala količna koja prođe u mlijeko. Ili bezalkoholna piva.
    Iako meni svi ti napitci koji se piju prije spavanja imaju kontraefekt jer me oko 3 probude da idem na WC.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko se sjecam Orka je tek pocela spavati po cijelu noc. Sigurno ima nekakve veze sa tim. sad tebi treba vremena da se naviknes na normalno spavanje. I jos ako mnogo razmisljas kada legnes u krevet. :? To zna biti razlog za nespavanje.

18.3.2004-Edita

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni se too zna nekad dogoditi ali moji razlozi su preumorna a preopterećena razmišljanjima o hrpi obaveza koje me sutra čekaju - na poslu imma bilježnicu ko penzić jer se više ne snalazim što sve trebam, doma - ah da ne pričam ja mogu sve ja stignem sve, svaki vikend neki put kojekuda i još gomila tuđih obaveza i problema.
    meni je pomagao miran vikend doma kad namjerno nisam spavala nego gledala junk filmove do iznemoglosti, dosadne tv emisije npr. neki sport tipa golf na eurosportu, kuhanje do besvjesti, hrana, slatkiši, šetnjice po kvartu (zaboravi auto), mini čišćenje ormara zapalih u paučinu, koka kola s kavom i kolačima četiri puta dnevno s mužićem uz beskrajno jadanje kako me ne razumiju na poslu (ah šta ćete..), manikiranje noktiju, pakung na glavu, masaža lica, piling, depilacija do zadnje dlake, temeljiti čišćenje zuba (nakon onih slatkiša odozgo), slaganje foto albuma još mi i proleti vikend
    i sljedeći tjedan normalno spavam...do sljedeće prilike.
    a to lupanje srca ti je upravo od tog naglog buđenja i nespavanja i umora.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mamita, a gdje je Sami bio dok si ti to sve radila?

I dijagnoza i terapija su baš pravo pogođene, ali uz sve to... Orka je po cijeli vikend na sisi!
    Manikiranje?!

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Manikiranje?!
    Čuj, ak sam dobro zapamtila, Marival se nudila da radi manikuru! Spojite fino ugodno s korisnim, djecu pod ruke nek se igraju, a mame na sređivanje noktića! (usput popijete i koju kavicu....)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

manikiranje u kućnoj radinosti nisam mislila da ideš nekamo, iako je i to dobra ideja.
    a sami...

sami spada pod ovaj dio: šetnjice po kvartu i žderanje maminih kolača, čak pomalo i pod piling

naravno da sikimo po cijeli vikend, al za to vrijeme ja buljim u tv ili čavrljam s mm. ili ga češkam po nogama (samija, mislim).

Hoćemoli upoznati muževe pa nek čuvaju djecu u kompletu a mi idemo u shopping i na kavu?

još jedan prijedlog: da bi rasteretila sebe, natereti druge. sve probleme koji nisu tvoji, obaveze koje riješavaš za druge, razgovore u kojima si posrednik i sl IZBACI. vidjet ćeš koliko manje posla ćeš imati. bitno je preusmjeravanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To TI meni?!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Apricot, to je sigurno neugodan problem i vjerujem da ga treba rješavati s nekoliko strana. Ja ti mogu preporučiti da se fizički izmoriš i dobro opustiš - meditacija je super stvar. Ako ne znaš meditirati sama od sebe, kupi si yoga nidru (bezazlena yoga meditacija) iz koje se lako klizne u san, a ja ti imam mp3 jedne engleske varijante meditacije koja divno opusti i ako treba uspava. Pošaljem ti na email

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bilo onomad jastuka punjenih hmeljom, ljudi se zaricali da šljaka, a ne znam što je sada s time.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Iako nevoljko, idem se dopuniti.
    Ima jedan hormon, a zove se melatonin, kojega ima za kupiti na skoro svim aerodromima svijeta u vidu tabletica, a služi upravo za reguliranje spavanja.
    Melatonin prirodno nastaje kada se izlažemo svjetlu (ne mora biti sunce), a količina je proporcionalna količini svjetla, a obrnuto proporcionalna starosti (ako me razumijete...)

Nisam pobornik kemije, ali... :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inspirirana Davorovim postom i vlastitim iskustvom:
    probaj provesti što više vremena na danjem svjetlu, a navečer što prije ugasi umjetno svjetlo ili ga što više smanji. Tako će ti tijelo lučiti dovoljno melatonina i to u pravo vrijeme.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ljudi moji neznam šta ću ja nemogu zaspat...
    pogotovo kao noćas ako M ima dobru noć,zaspa je u 8 i tek se 1 put probudio..već me malo strah...kad se on stalno budi na ciku ja spavam u međuvremenu,ali ovako se samo vrtim po krevetu i na kraju odustanem i dignem se i buljim u komp ili tv..trta me da ću završit na hitnoj ili da ću se srušit jer sam prekrepana a san me neće pa neće..
    znam da je to baš radi moga razmišljanja "moraš zaspat" ali je više strašno..helpajteeeeee
    znam da dižem prastar topik al sam zabrinuta samo tako...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam otvorila topic, pa da ti ja pokušam i odgovoriti.
    Tvoj Marin je još mali i ti svakako reagiraš na njegova buđenja: kad se ne budi, ti ne spavaš jer OČEKUJEŠ da se probudi... Pa onda ta prisiljavanja. Moram spavati...
    Evo, kod mene je to tek sada popustilo, nakon što smo dijete naučili da, kad se probudi, sama dođe u naš krevet. Znači, nema više dežuranja.
    Tu ti nisam pomogla.
    Ali, evo, ja u zadnje vrijeme spavam po 7-8 sati (uz nekoliko buđenja zbog nožice u zubima ili bubrezima), i otkrila sam da NI SLUČAJNO prije spavanja ne smijem buljiti u računalo. To je bilo moje rješenje.
    Pokušaj i ti.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Apricot, sine, a da, mozda jedes nesto pred spavanje? : smajli svekrva
    (Prije no se uhvatis kristala)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ninet, Apri je rijesila svoju nesanicu kako vidim, sad treba pomoci krumpiricu.

Kod nesanice je najbitnije otkriti uzrok. (vidis kako je Apri uspjela)
    dakle, trebas prvo otkriti zasto ne spavas, a to mozes jedino ako pricas sama sa sobom (znas na sta mislim?)
    Poslije poroda dosta zena ne mogu da spavaju jer su u grchu. Previse obaveza, previse umora, hocu li na sve stici? A sta ako zaspem ovako umorna pa ne cujem bebu? a ovo a ono? Milion pitanja stvaraju zbrku u glavi i naravno da covjek ne moze zaspat.

Opusti se ako ikako mozes, nemoj razmisljati da MORAS zaspat. Ako vec ne mozes zaspat onda lezi i gledaj svoje maleno sunce kako spava, to ce te sigurno opustiti pa mozda i zaspes.
    Ako sjedis za racunarom ili gledas TV, htjela ti ili ne tvoj mozak i dalje radi u pozadini, osluskuje kad ce se beba probuditi, rjesava probleme i slicno.....
    Ako zelis, mogu ti napisati i par recepata za cajeve protiv nesanice koji mozda mogu pomoc pri opustanju.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nek mi neko obrise ovu glupost prije no umrem od stida...Jos se ja pitam kako je tako brzo rjesila problem....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da malo podignem temu. Evo i mene muči nesanica. Cijeli život spavam kao top, a sad nula bodova. Dobro, ovo je tek drugi dan, odnosno noć. Točno znam što je problem: brinem se, jako. Mama mi ide na operaciju, brine me kako će to proči, da li će joj operacija koristiti,... kako ću organizirati čuvanje mojeg djeteta (mama ga čuva). Naravno, ne pomaže niti što su nam smanjili plaću i izgleda da smanjujemo radni tjedan, odnosno 6. mjesec ćemo izgleda samo pola mjeseca raditi. A dalje??? I još par takvih "sitnica" i baš sam zabrinuta. Kako si pomoči??? :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •