Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: PITANJA VEZANO ZA KOMPLIKCIJE U TRUDNOĆI I PORODILJNJI

Početno PITANJA VEZANO ZA KOMPLIKCIJE U TRUDNOĆI I PORODILJNJI

Drage čitateljice,
    molim Vas ako mi možete pomoći vezano za komplikacije u trudnoći i porodiljni.
    - u zadnje dvije godine i imam 16 mj.radnog staža i 1 mj.bolovanja upisano u radnu knjižicu (prema zakonu treba imati 18 mj.) stoga sam se ja prijavila u obiteljsku firmu da mi se produži 1 mj. radnog staža.
    - prosjek netto iznosa moje plaće je oko 4000,00 kn
    Pitanja:
    - da li ja mogu nakon napunjenih 18 mj.poći na bolovanje zbog komplikacija (02.05. mi je termin poroda)
    - da li ću moći do porodiljnog dobivat 100% iznos nadnade
    - koliki će mi bit porodiljnji iznos
    - da li ja moram nosit na hzzo papire ili moj novi poslodavac
    - koji dokumenacija je potrebna
    Puno Vam hvala na odogovorima i puno ćete mi pomoći

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: PITANJA VEZANO ZA KOMPLIKCIJE U TRUDNOĆI I PORODILJNJI

[quote="vitea"]Drage čitateljice,
    molim Vas ako mi možete pomoći vezano za komplikacije u trudnoći i porodiljni.
    - u zadnje dvije godine i imam 16 mj.radnog staža i 1 mj.bolovanja upisano u radnu knjižicu (prema zakonu treba imati 18 mj.) stoga sam se ja prijavila u obiteljsku firmu da mi se produži 1 mj. radnog staža.
    - prosjek netto iznosa moje plaće je oko 4000,00 kn
    Pitanja:
    - da li ja mogu nakon napunjenih 18 mj.poći na bolovanje zbog komplikacija (02.05. mi je termin poroda)

--- možeš, po liječničkoj preporuci naravno

- da li ću moći do porodiljnog dobivat 100% iznos nadnade

--- iz mog iskustva dobivat ćeš 100% naknade tj. dotadašnje plaće.

- koliki će mi bit porodiljnji iznos

--- prvih 6 mj. 100% posto plaće, ostalih 6 mj. umanjeni iznos (ne znam točno za koliko se umanjuje

- da li ja moram nosit na hzzo papire ili moj novi poslodavac

--- ako misliš na papire za kompl. onda ih nosiš ti, ili suprug ili netko tebi blizak

- koji dokumenacija je potrebna

--- iz računovodstva firme traži da ti daju na obrazcu izvadak plaća za prošlih 6 mj. i uz to ti treba još i papir od liječnika opće prakse kojim te upućuje na bolovanje po preporuci ginekologa, te će te na hzzo tražiti broj računa na koji ti trebaju uplatiti naknadu tj. trebaš imati uz sebe bankovnu karticu s koje će prepisati broj tekućeg

Koliko se sjećam to bi bilo to od papirologije, s tim da nakon tog prvog mjeseca, nastavljaš nositi slijedeće mjesece komplikacija doznaku za bolovanje koju dobivaš od liječnice opće prakse.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •