-
Život uživo
Upravo sam čula na tv.
Danas u 16.35 na htv, emisija Život uživo, tema: Zašto proces posvojenja tako dugo traje?
-
ooo.baš super .budemo gledali...
-
Hvala na super informaciji...obavezno cu pogledati....lijep pozdrav :D :D :D
-
Re: Život uživo
Konačno je pripremljen novinar pozvavši gospođe Kelavu i Opačić, jedine sugovornice koje znaju o čemu govore, napravio dobru emisiju na ovu temu, a pri tome nije dopustio da "veliki autoritet za dječja prava" kao i obično maže oči svojim birokratskim pričicama, a pri tome silni novac prikupljen donacijama za dječja udomljenja ulaže samo u edukaciju socijalnih službi.
-
Točno tako. Jedino mi je žao što odabir potencijalnih posvojitelja nije bio bolji. Ona mlada gospođa je bila sasvim u redu i lijepo je govorila o svojoj želji, ali mi se čini da ipak nije do kraja upućena u to što bi trebalo činiti - to zaključujem po činjenici da su poslali samo 42 molbe - zašto? Onaj drugi par je već bio u više navrata na TV i doista ne znam zašto ih puštaju u javnost s njihovim neznanjem i uvredljivim optužbama. U jednoj emisiji su ispričali kako je proteklo tih njihovih 10 godina. Prije svega, ne radi se o 10 nego o nekih 7-8 godina. Oni su prve tri godine imali molbu samo u Zagrebu i to sa strogim zahtjevima u pogledu djeteta. Nakon tri godine su poslali još nekih desetak molbi isto sa strogim zahtjevima, pa onda nakon koju godinu još po neku molbu, s time da su pomao smanjivali zahtjeve. Čovjek bi pomislio da su se sve te godine mogli informirati malo bolje, nazivati, interesirati se, poduzeti nešto. Ali ne, oni se jave TV-u čim se u javnosti čuje za neko posvojenje i onda pričaju o tome da smo svi mi koji smo posvojili dijete "dali koverte". Jako sam se razljutila što je to bilo pušteno u emisiji bez ikakvih komentara. Mislim da bi bilo dobro da su pozvali i nekoga od posvojitelja koji nije javna osoba, kao gđa. Opačić, da priča o svojim iskustvima. Uvijek nas zovu kad hoće slikavati našu djecu i pričati njihovu priču, a u ovakvim situacijama nas ne zovu.
-
Slažem se u potpunosti, identično sam zamjetila, posebice priču ovog para prema kojima su drugi "dali koverte".
Međutim, mislim da su za takav stav ovog para, njihovo uvjetovanje dobne granice budućeg djeteta i sl. ipak najodgovorniji sami centri.
Stručnjaci koji tamo rade često "zaboravljaju" da im se ne javljaju samo obrazovani ljudi, te da sve roditelje moraju detaljno poučiti kako i na koji način mogu posvojiti, kako pisati molbe, kome sve slati i sl. A sve to i na način koji je svakom pojedinom roditelju i razumljiv.
Da, slikanje djece je nešto što većina, na žalost, smatra sjajnim i dovoljnim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma