-
Članak u Večernjem, pet, 5.1.-Ljubičić protiv banke zametaka
Drage moje, nisam baš upućena u to gdje je zapelo s tim Zakonom vezano za MPO, ali evo baš čitam članak pod nazivom "Banka zametaka podijelila je struku" u kojem Ljubičić govori da se zakon nije dugo donio zbog te podjele (ne znam koji su zagovaratelji protiv banke zametaka - ovi iz ekipe "Dar-Stvar"). Ljubičić zagovara talijanski model - bez banke zametaka zbog "našeg kulturološkog naslijeđa koje je slično talijankome"???. Isto tako, on je za opciju za vraćanje max 2 zametka, znam da je to rješenje i u nekim drugim zemljama, ali rade iznimku za starije pacijentice kojima se vraća i više. Kao, banka sperme može, ali ne može banka zametaka jer se time može više manipulirati :? O, moj bože, to bi značilo da npr. netko tko je čekao na postupak i lijekove 6 mjeseci ili godinu dana i u postupku ima hiperstimulaciju da sve te embrije mora baciti :?.
Kaže dr. ljubičić "slažem se da će žena i njezin liječnik biti, rekao bih, inkomodirani i tražit će se njihov veći angažman". Helou? Više angažirani i inkomodirani? Trebao bi ujutro doći na VV da vidi taj angažman i te redove. A da ne govorimo što to fizički znači za ženu, mislim, višekratna izlaganja hormonalnoj terapiji i sve zdravstvene rizike što to nosi sa sobom...
Bijesni smo MM i ja... Pa mi je lakše kad to ovako napišem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma