Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: IKEA_lampa i luster

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno IKEA_lampa i luster

Planirala sam za dječju sobicu kupiti u Ikei onu tamno plavu lampicu u obliku zvijezde i luster onaj u obliku oblaka.
    Molim ako netko posjeduje isto da mi da svoja iskustva.
    Zanima me da li ta zvijezda u živo izgleda ok? Piše na stranicama da u nju ide žarulja od 25W pa me zanima da li to daje dovoljno svjetlosti kao nočno svjetlo?
    A u oblačić ide žarulja od 40W, a na slici mi se čini da ustvari idu 4žaruljice unutra i da li on daje dovoljno svjetlosti za sobicu od 8kvadrata? :?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemamo te lampe nego onog nekog zohara (od svih sunaca, mjesecica i oblacica- moje dijete izabere bubasvabu ), ali pretpostavljam da je slicno.
    i u to ide ta slaba zarulja i nama savrseno odgovara kao nocno svjetlo- cisto je dovoljno da u sobi nije mrkli mrak i da ne zveknes preko neke igracke ostavljene na podu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo mjesec, meni je to prejako svjetlo za noc

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja imam zvjezdicu i prejako mi je svjetlo pa sam u nju stavila žaruljicu za frižider od 10W mislim...

inače, jaaaako ju volimo - "ona svaku noć pazi na nas dok spavamo i brine se da nam se ništa ružno tijekom noći ne dogodi..."

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo oblak!!u njega idu 4 zarulje i daju dosta svjetla!
    mi zadovoljni!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

onako usput - prekidači s regulatorom su zakon i nema brige s jačinom žarulje, mi smo oduševljeni s istim

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi isto imamo oblak s mjesecom s 3 žarulje i nismo ga još isprobali jer je beba u našoj sobi, ali mami se jako sviđa , a i svim klincima koji nam dođu u posjetu

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    ja imam zvjezdicu i prejako mi je svjetlo pa sam u nju stavila žaruljicu za frižider od 10W mislim...

inače, jaaaako ju volimo - "ona svaku noć pazi na nas dok spavamo i brine se da nam se ništa ružno tijekom noći ne dogodi..."
    Jel od nje u sobi svjetlo plavkasto?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo zvjezdicu, sa 25W i odlicna je.
    Boja svjetla je kroz rupice obicna, a ostalo plava.

Svaku noc nam je upaljena lampica i sijalica nma traje vec vise od godinu dana :shock:

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo kupili noćnu lampicu u Zagrebu - ima ih raznih, s plavim staklima, dječakom koji spava, mišićem itd. Sasvim dovoljno svjetlo za noć, a koštalo je oko 40 kn. U Ikei smo kupili zidnu lampicu za čitanje koja daje više svjetla nego ove o kojima govorite.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Gdje u Zg-u ima za kupiti nekih lijepih noćnih lampica i lustera za dječju sobu? :?
    Svuda gdje sam gledala sve je na istu foru, aviončići, leptirići....

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovu noćnu tinjalicu smo kupili u knjižari u Mercator centru u Vukovarskoj. Središnji lusterić smo kupili u Martićevoj - ima metalni obod (M. je prilično živahan) plave boje, u kojem su izrezane zvjezdice i mjeseci tako da na strop baca takve snopove svjetla. Ne sjećam se više cijene, ali nije bilo preskupo. Lampicu za čitanje, kao što rekoh u Ikei - odlična je, može se okretati i usmjeravati svjetlo, ne tuče djetetu u lice, a daje dosta svjetla. Bila je prilično jeftina.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

U kojem dučanu u Martičevoj?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Preko puta Ratkajevog prolaza, ali kupili smo to prije par godina.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi isto imamo plavu zvijezdicu i super nam je! Unutra je žarulja od 20 W i upaljena nam je dok god MM ili ja ne odemo spavati u sobu...
    Mi zadovoljni jer smo prije prekrivali noćne lampe s tetra pelenama

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ima li tko sunce iz Ikee

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ah di me nađe... imamo i plavu zidnu zvjezdicu (krasno svjetli, preporucam! mi je zovemo zvjezdica cuvarica ) i oblak i sunce na plafonu. (zidni polumjesec jos ceka montazu ).
    Oblak daje bijelu svjetlost, a sunce toplu zutu pa ovisi o potrebi/ raspolozenju koje se pali, a najcesce oba.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imamo taj oblak iz Ikee i u njemu 4 štedne žarulje, rasvjeta za sobu od 10 m2 je zadovoljavajuća. Na radnom stolu i kraj dječjeg kreveta ionako imamo male lampe koje daju usmjereno svijetlo potrebno za čitanje.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi imamo oblak u kupaoni.
    Četiri žarulje po 40w i betlehem!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja imam sunce i eno ga na ormaru. Skinula sam ga nakon tjedan dana jer je užasno preslab - bar za mene. Ja sam mu namijenila ulogu središnjeg lustera a možda mu to i nije funkcija?!
    Pa sam u Kiki kupila onaj jedan sa četiri cvjetka i taj mi je super!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    onako usput - prekidači s regulatorom su zakon i nema brige s jačinom žarulje, mi smo oduševljeni s istim
    Misliš u plavoj zvjezdici. :?
    Kaj to znači da se mogu staviti i jače i slabije žarulje u nju? :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da se ubacim i vratimo na početnu plavu zvjezdicu.
    To ti je zapravo jedna mala (25-30cm) zidna lampica u koju ide naravno i mala žarulja ("minjonka", E14. Bolje stavit mat.), max snage 25W.
    I ima kabel s običnim klik-klak prekidačem pa se ušteka u običnu utičnicu.
    Spomenuti "prekidači s regulatorom" su za veće (npr. stropne ili stojeće) svetiljke pa možeš prigušiti svjetlo od "stadiona" (to je za mene ) do "sumraka".
    Ikeina zvjezdica je krasna noćna lampica, ne blješti i daje dovoljno svjetla za se šuljat noću po dječjoj sobi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    ima li tko sunce iz Ikee
    imam ja sunce, i da, preslabo je svjetlo, necu skidat jer pase u sobu, ali sam nabavila ekstra lampu kada ju previjam, jer s tim suncem nisam nis vidila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •