Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: što se računa u prosjek

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno što se računa u prosjek

no, ništa mi nije jasno. budući da mi prijeti mirovanje u trudnoći (sad sam u 9. tj.) zbog komplikacija, u panici sam zbog love. možda sam stupid, ali koliko god puta sam pročitala ranije topike o komplikacijama i rodiljnoj naknadi uvijek mi ostaju nejasni odgovori na pitanja:
    1. što se računa u prosjek po kojem se izračunava rodiljna naknada? samo isplaćene plaće u zadnjih 6 mjeseci ili i plaće i naknande za komplikacije!
    2. što je to prosjek? meni je netto s uračunatim prekovremenima, a prije obustave kredita i sindikalne članarine, oko 4.000 kuna. kad odbijem kredit, prekovremene i članarinu ostane mi oko 3.000 kuna.

moja su primanja inače oko 5.000 kuna, ali u to je uračunat honorar i prekovremeni sati. MM ima oko 3.000. ako odem na komplikacije prihodi će nam bez mog honorara dastično pasti i znači li to da će biti još manji na porodiljnom. molim vas pomagajte jer sam u strahu da ću zbog love morati biti mama koja će morati početi raditi nakon 6 mjeseci prorodiljnog, što ne želim. :?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

1.U prosijek ti idu isplaćene neto plaće u zadnjih 6 mj. sa pripadajućim satima rada. Znači, ako na komplikacije ideš u 1/07 uzimaju ti se plaće isplaćene u 12,11,10,9,8 i 7 mj. Iznos komplikacija ne uzlazi u prosijek pa tako ni sati koje si provela na komplikacijama.
    2. Prosjek za ER -1 obrazac je neto plaća prije odbitaka (kredita, sindikata) i dodataka na plaću (prijevoz, topli obrok) Prekovremeni sati ulaze u prosijek za plaću ali ti puno i ne znače jer osim što povećavaju neto plaću povećavaju i fond sati sa kojima se neto plaća dijeli da bi se dobila prosiječna neto satnica za izračun. Naravno, to sve ne može biti veće od 4.256 kn i nešto lp.
    Honorar koliko znam, ne ulazi u taj prosjek.
    Nadam se da sam bar malo pomogla.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala puno ibili!

zna li tko onda što se događa u slučaju ako sam na komplikacijama od početka trudnoće, cca 12-ti tjedan.

ako se naknada za komplikacije ne računa u prosjek, od čega uopće izračuna prosjek za isplatu porodiljne naknade?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da se i za porodiljni uzima isto prosjek zadnjih 6 mj. radnog staža!Ako griješim molim da me netko ispravi.Znaći da bi po toj logici koliko budeš dobivala na komplikacijama trebala dobivati i prvih 6 mj. nakon bebina rođenja :?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako si na komplikacijama i nakon njih ideš direkt na porodiljni (znači u međuvremenu se NE vraćaš na posao) naknada za porodiljni ti je ista kao i na komplikacijama tj. ne radi se ponovni izračun.
    U prvoj trudnoći sam na komplikacije išla u 24. tjednu , tada sam predala R1 obrazac i to je bilo to. Nosila sam doznake, kad sam prešla na porodiljni donjela sam doznaku sa drugom šifrom i to je to.
    Cure, ispravite me ako se šta promijenilo...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ineska, još je uvijek tako : kad se rodiljni započne odmah nakon komplikacija, naknada sa komplikacija se nasljeđuje, ako je to za trudnicu povoljnije. Ako nije, može tražiti novi izračun.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

joj Minnie ljube moja, uljepšala si mi večer a i sve nadolazeće mjesece...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni isto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •