I ja sam medicinarka... i sama sam imala dva koma poroda no neće vam pomoći nikakvi doktori.net i sl dok se ne počne odgovarati svojom glavom i ugladom za liječnički nemar...
što se tiče poroda ...ipak je sve malo kompliciranije, složenije... da liječnici ozbiljnije shvačaju to stanje nebi se događalo što se dogodilo i meni...
dakle ne smatram da su prezaštitnički i kruti po meni bi trebali biti krući i protektivni ji ali humaniji i ljubazniji....
moj prvi porod je požurio dr. hvatom lakat podlaktica no jasno mi je da u tom trenu ja više nisam mogla dalje... njihova je krivnja što su pustili do te mjere da porod odmakne da bi ga požurivali i silili...ja se gubila i konačno sva popucala...
primjer mog drugog poroda je da je u jednom trenutku moguć ogroman zaokret... djete je počelo gubiti otkucaje u par minuta koliko sam bila skinuta s ctga... i da nije bilo epiduralne kojoj se prirodni porod također kosi pitanje je da li bi moja N bila sa mnom...epica je uzrokovalada sematernica jednostavno pustila odmah se otvorila za 5.p.
No i to se moglo predvidjeti i spriječiti... dakle mislim da je dobar strogi nadzor i ctg i epi ima svojih svjetlih strana no liječnici bi morali biti oprezniji stručniji, bolje predviđati tok, humaniji i požrtvovniji... a ne obratno najlakše je rodi sama to mogu i doma... nikad to nije lako i zaista dva života su u pitanju svakog trena...![]()