Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: Roditi u Hrvatskoj

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I ja sam medicinarka... i sama sam imala dva koma poroda no neće vam pomoći nikakvi doktori.net i sl dok se ne počne odgovarati svojom glavom i ugladom za liječnički nemar...
    što se tiče poroda ...ipak je sve malo kompliciranije, složenije... da liječnici ozbiljnije shvačaju to stanje nebi se događalo što se dogodilo i meni...
    dakle ne smatram da su prezaštitnički i kruti po meni bi trebali biti krući i protektivni ji ali humaniji i ljubazniji....
    moj prvi porod je požurio dr. hvatom lakat podlaktica no jasno mi je da u tom trenu ja više nisam mogla dalje... njihova je krivnja što su pustili do te mjere da porod odmakne da bi ga požurivali i silili...ja se gubila i konačno sva popucala...
    primjer mog drugog poroda je da je u jednom trenutku moguć ogroman zaokret... djete je počelo gubiti otkucaje u par minuta koliko sam bila skinuta s ctga... i da nije bilo epiduralne kojoj se prirodni porod također kosi pitanje je da li bi moja N bila sa mnom...epica je uzrokovalada sematernica jednostavno pustila odmah se otvorila za 5.p.
    No i to se moglo predvidjeti i spriječiti... dakle mislim da je dobar strogi nadzor i ctg i epi ima svojih svjetlih strana no liječnici bi morali biti oprezniji stručniji, bolje predviđati tok, humaniji i požrtvovniji... a ne obratno najlakše je rodi sama to mogu i doma... nikad to nije lako i zaista dva života su u pitanju svakog trena...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može pomoći podizanje glasa.
    možda ne odmah i možda ne baš puno, ali šutnja znaći prihvaćanje stanja takvog kakvo je.
    sistemom "šuti i trpi" samo se gomila frustracija, nezadovoljstvo, osjećaj jada i nemoći.
    time i sebi i budućim naraštajima samo radimo medvjeđu uslugu.

ako ne želite svojim kćerima ili snahama priuštiti u budućnosti isto takvo jadno ili strašno iskustvo, onda dignite svoj glas, pa makar vam se taj čas činilo to besmislenim.
    kad bi samo svaka žena koja je na ovom forumu iznijela takvo svoje iskustvo, uputila pismo, e-mail, ili barem usmeni prosvjed ravnatelju, ipak bi se te učmale vode malo uzburkale.
    i malo po malo, stvari se ipak pomaknu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako ne želite svojim kćerima ili snahama priuštiti u budućnosti isto takvo jadno ili strašno iskustvo, onda dignite svoj glas, pa makar vam se taj čas činilo to besmislenim.
    kad bi samo svaka žena koja je na ovom forumu iznijela takvo svoje iskustvo, uputila pismo, e-mail, ili barem usmeni prosvjed ravnatelju, ipak bi se te učmale vode malo uzburkale.
    i malo po malo, stvari se ipak pomaknu.
    podržavam i potpisujem.

Reakcije su potrebne: i pozitivne i negativne su jednako dobre i učinkovite.

gost

Početno

evo, ja sam onaj gost sa tuferom
    ono sto sam učinila ja, je to da sam otišla do te doktorice , zajedno sa svojim mužem, i rekla joj što mi je napravila(za tufer, a za šav je još bilo prerano znati kakve će posljedice ostaviti ), na što mi je ona rekla, da mi ona neće govoriti da to nije istina :shocka tufer spremno čeka na balkonu, smrdljiv ko sam vrag, da odleti nekom u glavu, kaže meni mama, spremi ti njega kao dokaz, a ja joj se nasmijala, jer tko bi izmišljao takvo nešto); , i da mi se ispričava, da joj se to nije nikad dogodilo, (a možda i je, samo joj se nitko nije došao tužiti, jer i ja sam skupljala snagu par dana da odem, razmišljajući , što to može promijeniti, jer u rodilištima umiru i rodilje i djeca pa nitko ne odgovara!!!!!!!!!!)... a ja sam njoj rekla da sam joj to došla osobno reći, zbog svih budućih majki koje će ona šiti, da joj ova opomena, stoji u glavi i da to nikad više ne napravi.
    mislim da je to efektnije, ako je ta doktorica imalo čovjek, nego da sam išla kod ravnatelja bolnice ili bilo koga drugog, jer mislim da bi je on samo potapšao po leđima, i rekao nešto u stilu:˝znate kolegice, malo ste pogriješili, ma ..., ajmo mi na kavu....!˝

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Moje dijete nije stvar,nije roba sa police i nije nečiji RUTINSKI POSAO.
    Ne razumijem kako ljudi nemaju ni malo strahopoštovanja,ljubavi,ni nježnosti prema to malom bespomoćnom biću što dolazi i potpuno ovisi o njma.
    Kako sebe neko uopće može dovesti u mogućnost da ga zbog svoga nemara ozlijedi ili ne daj Bože da zbog njegove greške umre,
    Kako jedan takav doktor može mirno spavat i to svojoj savjesti opravdat???!!!
    Potpisujem !

Nemam ružna iskustva glede svojih poroda ( carski, VBAC), , ali da sam odbila indukciju, jesam, jedan od doktora me vjerojatno i malo zamrzio zbog toga, pa je često u viziti znao imati predivnih komentara.... , ali ja se nisam dala, baš me bilo briga kaj on o tome misli, a u noći mog drugog poroda nitko nije gledao moju bolničku listu na kojoj je debelo pisalo BHSB, tako da sam im i to morala napomenuti, ne želim uopće razmišljati kaj bi bilo da nisam.......

Početno

ne mogu izdržati a da se ne uključim u razgovor.I sad kaad se sjetim,plakala bi.Nikad nisam bila na pregledu kod socijalnog doktora na pregledu dok nisam završola to popodne u bolnici.ne podcjenjujem nikog...privatna poliklinika:platiš,ali usluga,ponašanje,psihički pristup.PREDIVNO.Ali taj dan,prije godinu dana,završi u bolnici.pristup lječnika je na prvu bio:šta sam morala baš taj dan doći,on ima puno posla,ko me uopće poslao...Šok :shock:
    drugo trebam obaviti pregled:kaže skinite se,gledam oko sebe pa tu je hodnik,rađaone...sestre,hodaju vrata otvorena,svak te vidi...pitam:a gdje da se skinem i gdje će te me pregledati?kaže mi,pa tu.Ja u hlačama,mislim možda će mi dati nešto da obučem,jer to nije boks za rađanje,nema ni one zaštitne zavjese... ništa.pred svima se skidam,krevet okrenut,prema vratima...zamislite prizora...nakon toga opet,pa ja nisam otvorena,ko me poslao..ja kažem,dolje sa porte,ne znam ni ja...znam da nisam otvorena...onako jadna kao da sam nešto skrivila loše.nakon toga veli dobro,dobro,idemo na ultrazvuk...kad je vidio sve što je moj lječnik napisao...eeeeee, onda je bilo oprostite...itd.osjećaj,ma zar žena mora biti toliko ponižena dok je trudna,dok rađa,...oprostite što sam se raspisala,ali ovo je kap u moru od onog što sam proživjela i vidjela...hvala vam što ste mi dali priliku da vam to kažem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisam gost,zaboravi upisati lozinku

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

po stoti puta potvrđeno da se žene u Hrvatskoj kada dođu rađati - osjećaju kao u ustanovi sa sexualno i psihičko malteretiranje, a vrlo često i kao u ustanovi za voajerizam.
    Baš bi otvorila topic Jeste li se osjećali u rodilištu kao u ustanovi za voajerizam i sexualno maltretiranje, mislim da bi postoci bili interesantni.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto još jedno ajme iskustvo iz Šibenske bolnice (mislim da ću ostalu djecu roditi u Vž-u)

Taj 4 dan u 20h su me ulovili trudovi,cjelu noć sam provela šečući po hodniku,doktora ni blizu.U 5h je jedna žena skoro rodila u wc-u pa su se eto digli,mene su poslali na spavanje.
    U 9h ujutro evo ti vizite pa su me poslali u predrađaonu,tu me babica za minut uredila i dala klistir i onda sam se smrzavala do podna,zatim su me stavili u rađaonu i tamo sam ponovo sama ležala a trudovi su bili svake minute i bila sam prema babici dovoljno otvorena za roditi.Sestra mi je dala nešto da mi umiri trudove jer je druga žena rađala i nisu bili spremni za mene.Kasnije su mi dali drip i u 16.15 rodila se moja curica
    http://www.trudnoca.net/forum/viewtopic.php?t=2598

mislim, ne mogu virovati prvo su joj sabotirali trudove a onda udripirali

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:? Ovo u Šibeniku je prestrašno , i na kraju nitko neće ništa poduzeti kako to kod nas obično biva, a za riječi ovih lječnika stvarno se pitam tko je njima dao diplomu , razumijem da se lječnici "svega nagledaju", ali ipak ne možeš davati tako besčutne izjave ili ja puno očekujem :? .

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bablje priče kako je dijete
    sestri ili babici palo na
    pod i uslijed toga umrlo, samo
    su zlobne kuloarske priče
    to se navodno desilo u splitu

na žalost, znam za bebu poznanika koja je bila u splitu, nedonošče, sestrama je ispao pri čemu mu je slomljena rukica, naravno, roditelji su to doznali tek kad su bebu nosili na kontrole u zg, tamo su bili šokirani stanjem djeteta koje je bilo totalno zapušteno, čak je imalo ranice na sebi
    da napomenem, dijete je rođeno u 7. mj trudnoće, a majka je kratko nakon toga otpuštena, no kako žive 300 km dalje nisu mogli svakodnevno biti s bebom zbog drugih obiteljskih problema

a ovo :shock:
    iz
    četiri kantuna rađaonice
    stalno vire četiri đavla

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure dajte malo, pa ja za 4. mj. trebam roditi prvi put :? a od ovog mi nije nimalo lakše. Znam da ima i lijepih i teških, da ne kažem ružnih iskustava i želim znati za sve što se događa jer mi to daje neki osjećaj bolje pripremljenosti. Dragi i ja sve češće razgovaramo o porodu i mogućim scenarijima i znam da će biti uz mene i da će me štititi kolko je to moguće, ali što možemo kad smo oboje neiskusni i bit će nam prvi put pa još ni ne znamo čega se sve treba paziti. Toga me trenutno najviše strah.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

znam da to nije lako ,ali gledaj to sa vedrije strane.pa kad sve krene i bude super,onda će te ugodno iznenaditi!a ja se pripremila na sve najbolje,znam osoblje,doktore,...itd,kad ono sve krenulo krivim putem!No kako kažu sve je dobro što se dobro završi!veliki pozdrav i puno sreće!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ja mislim da se (gotovo) svi doktori i sestre trude koliko realno mogu!

Nije problem u trudu, problem je u promjeni svijesti i istinskog prepoznavanja potrebe za promjenom i drugačijim pristupom. Kada bi se to dogodilo onda bi taj trud bio zamjećen.
    Mislim da postoji i želja za promjenama i drugačijem pristupu, ali oni koji odlučuju umjesto nas, tj. doktori, nose i veliku odgovornost i boje se. Zato bi žene, tj. rodilje trebale donositi odluke o svom porodu i to potpisom potvrditi. Ako netko ne želi npr. DRIP, doktor mora objasniti zašto je on potreban ili ne, i onda žena sama može odlučiti što želi i to potpisati.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •