-
hpv visokog i niskog rizika!!!!!!!!!!!
Drage moje,
ocajna sam i uplakana ko nikad u zivotu.Upravo sam dobila nalaz.Imam hpv visokog i niskog rizika raznih tipova (ako sam dobro skontala nalaz).
Ne pise tacno koji su tipovi, nego da je pozitivan na obadvije grupe.Molim vas,pomozite mi.Je li neko "izlijecio" hpv i sta da uzmem za dizanje imuniteta,koliko to dugo traje.
Molim vas dajte mi podrsku.Imam osjecaj da sam pred nervnim slomom.
Cijeli svijet mi se srusio na glavu.Hocu li ikada moci ovo zalijeciti i imati svoju malu bebu.Boze,tako se lose osjecam...........
-
prije svega, ne nervirati se toliko!!! imunitet je jaaako povezan sa psihičkim zdravljem, prema tome budi cool i sve će se riješiti.
meni je 2002 dijagnosticiran hpv visokog rizika. moj ginekolog prepisao mi je vaginalete interferona uz napomenu da neki doktori misle da je to sveta vodica, ali meni je pomoglo. sljedeći papa testovi su bili hpv free! od tada, kad god bi bila lošeg fizičkog/psihičkog zdravlja, eto ti cin 1 uz napomenu "promjene povezane uz hpv" ali NIKADA ga više nisu dokazali, tj testovi su pokazali da ga nema (tipizacija). prije par mjeseci sam izgubila bebu ali to je bilo zbog poremećaja ploda, a ne zbog hpv-a, jer mi je u trudnoći papa bio potpuno čist, bez ikakvih sumnji na hpv. nakon spontanog opet "promjene povezane uz hpv" i cin 2, a sad sam ponovo trudna 18 tjedana i papa opet čist, bez ičega!!!
nisam uzimala nikakve pripravke za dizanje imuniteta, nikakve vaginalete ili ljekove, baš ništa! dakle, sve u glavi, barem u mom slučaju. zato, samo hrabro,ne plakati, sve će biti u redu i beba će doći !!!!
-
-
bebomanka
Citam topic za topicem i zakljucujem da stvarno moram poceti sa yogom i pilatesom, sto mi je zelja vec nekoliko godina a nikako da se odlucim zbog nedostatka slobodnog vremena.
Cure moje, preporucavam to svima vama koje ne znaju kako naci tajnu "opustanja".Vjerujem da je u yogi dobar pocetak 8)
-
drage moje,
puno vam hvala.Najteze od svega mi pada sto imam ranicu na grlicu maternice godinama i na zadnjem papa testu cin 1,a hpv tipizaciju i ostale nalaze napravila sam samoinicijativno jer doktor nije nasao za shodno da mi da uputnice.Nadam se da cu naci nacina za opustanje, jer sam zbog problema sa zacecem strasno nervozna.
Hvala vam puno ljubim vas.
-
Stvarno ima dosta tema o hpv-u pa ćeš tamo naći puno korisnih savjeta.
Ja bi ti za prvi korak preporučila da počneš odmah piti folnu.
A što se tiče bebice-meni je doktorica rekla ovako:
hpv se ne prenosi sa majke na djete.
Dapače, majka zaražena hpv-om čak pri porodu svom djetetu u jednoj maloj dozi prenosi imunitet na hpv.
Znači sutra je tvoje djete ima manje šanse da se jednog dana zarazi.
-
Garfild, imala sam hpv visokog rizika i isto ranicu na grliću maternice. Na toj ranici se hpv i "zaljepio". Trenutno mi hpv nije aktivan, što ne znači da se neće opet aktivirati. Najvažnije je da se ne nerviraš, to ti ruši imunitet. A onda pomalo. Zdravo se hraniti, vitamini, izbaci tampone, ulošci samo za vrijeme stvari, dnevne nemoj koristiti. A postoji i mogućnost paljenja ranice. Mojoj šogorici je to riješilo problem.
-
Jedan bioenergičar iz Ri (učinkovit) je mojoj frendici preporučio Strath tablete za jačanje organizma, zatim u apoteci kupiti tekućinu Citrofit i irigator i svaki dan ispirati grlić maternice u kadi (naravno s tom tekućinom). Imala je HPV visokog rizika, CIN 3, nakon kure koju joj je preporučio nikad više loš Papa.
-
nakon 7 godina borbe sa hpv-om papa test mi je kooooonačno uredan!
što zbog diiiivnog ginića, što zbog genijalnog prijatelja i, na žalost, njegovog bolnog iskustva.
recept je vrlo jednostavan, a zove se podizanje imuniteta... a sve to običnim c vitaminom uz dodatak multivitamina...
a što se tiče trudnoće i hpv-a... baš kada sam išla na prvi uzv, kada sam btw uzimala papu, ginić (koji ulaže ogromne napore u borbi protiv hpv-a) mi je rekao da se došlo do nekih novih spoznaja i da se svaka trudnoća da fino izgurati i uz hpv, bez obzira na cin...
za sve postoji rješenje.
ako se želiš boriti, pokušaj sa bilo kojom metodom dizanja imuniteta. experimentiraj i odaberi koja ti najviše odgovara.
nije bitno koji imaš tip ako mu ne dozvoliš da bude aktivan.
ukratko, promijeni način života i uživaj! hpv uz to jednostavno nema šanse
.
sretno!
-
Hvala vam,drage moje
Da li sam mogla muzu prenijeti virus i sta da radim da to provjerimo?
-
mogla si, ali je kod muškaraca teško dokazati hpv
probaj pogledati tu http://www.dietpharm.hr/?NewsID=393&ItemID=51
-
virus si možda dobila od njega.
možda ga nosiš već godinama, a da nije bio aktivan...
hpv se može zavući duboko u tkivo i čekati povoljan moment.
hpv kod muškaraca ne predstavlja neki problem. više se radi o nagađanjima...
-
Garfild, prije svega nemoj da budes ocajna. za sve u zivotu se nadje rjesenje pa i za hpv.
ja sam prosle godine bila u istoj situaciji i isto sam bila ocajna i
u pocetku. medjutim kada prikupis informacije i raspitas se o iskustvima drugih ljudi, vidis da to i nije tako strasno.
Ja sam HPV prihvatila kao stvar mog loseg imuniteta. Zbog toga sam prvih pola godine redovno pila noni i tablete koje prodaju kao "Linija zivota" a jedan su od GLDN proizvoda (ako te zanimaju detalji posalji mi pp-sve cu da ti objasnim). Nakon 6 mjeseci nalaz tipizacije HPV mi je bio negativan.
U međuvremenu sam prestala da pusim :D i svako jutro uzimam med i cijedim narandzu i grejp i na taj nacin pokusavam da svoj imunoloski sistem odrzimu top formi.
prije 3-4 dana sam ponovila HPV tipizaciju i sada cekam nalaz. drzite mi fige
-
Draga Majchi,
malo si me smirila.Inace sam u zacaranom krugu i poprilicno ocajna.Bila bih ti veoma zahvalna da mi posaljes pp sta si uzimala i kako.Obavezno mi javi rezultate nalaza.Drzim ti fige da bude sve ok i da mi javis radosnu vijest
Hvala jos jednom
-
garfildica, nakon prvobitnog šoka postat će ti sve jasnije da to zaista nije toliko strašno kao što zvuči.
hpv ima oko 80% žena, a da ni ne znaju, a neke nikada neće ni saznati.
ako se paziš, redovno kontroliraš i sl. nema straha, bez obzira na tip
.
-
Evo i mene.
Pretpostavljam da ovisi o vrsti/lokaciji virusa, ali ja sam ga se riješila 'jednim potezom' (elektrokoagulacija - mislim) i nikad se više nije vratio.
Nemoj se previše brinuti nego kreni s liječenjem (kod liječnika u kojeg imaš povjerenja!). I želim ti jednu bebicu čim ju i sama poželiš!
-
Drage moje,najbolje ste!
Nadam se da cu uspjeti virus staviti pod kontrolu i uskoro vam javiti da sam trudna.Vi ste moje svjetlo na kraju tunela
Puno vas volim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma