Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 499

Tema: IVF i bolovanje

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Novo...bolovanje.aspx
    Nadam se da se ovo odnosi i na bolovanje kod MPO-a, dakle ginekolozi direktno propisuju bolovanje a ne više doktori opće prakse.
    Tako se čini... Pametan potez.

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

pročitah

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da li netko mozda zna- imamo li pravo na 100% place ako koristimo bolovanje pod sifriom N97 ili N98?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li netko mozda zna- imamo li pravo na 100% place ako koristimo bolovanje pod sifriom N97 ili N98?
    ne, jer je to takozvano obično bolovanje (šifra AO). ako/kad ti beta bude pozitivna otvaraš bolovanje radi komplikacija u trudnoći (šifra GO) i tada imaš 100% plaćeno bolovanje, ali sa ograničenjem na max. 4250 kuna. znači ako ti je plaća veća, svejedno dobivaš ranije navedeni iznos.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Aha,hvala
    Vec sam se htjela buniti sad kad sam vidjela koliko mi je sjelo..nekak sam si ja zamislila da imam 100%..
    Hvala ti

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, kad sam bila na bolovanju prošle godine (A0, 'obično' bolovanje) naknada za bolovanje mi je bila tu negdje u visini plaće. Hzzo na svojoj stranici
    http://www.hzzo-net.hr/03_01_07.php
    tvrdi da je to iznos prosječne plaće u zadnjih šest mjeseci, pa ne bi bilo loše da vidiš sa svojim poslodavcem (jer prva 42 dana bolovanja naknadu plaća poslodavac) zašto si dobila manji iznos.
    Kad otvoriš ginekološko bolovanje (G0), odnosno u našem slučaju, komplikacije u trudnoći, tada imaš to ograničenje od 4250 kao što je Kitty rekla.
    Posljednje uređivanje od Konfuzija : 03.11.2012. at 17:26

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nije AO bolovanje iznos prosječne plaće, nego nekih 70-80% plaće. sad, ovisno o tome kolika ti je plaća, nekome je to čak isplativije nego ovo takozvano 100% bolovanje.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Cure koje ste bile na bolovanju od početka stimulacije, na temelju čega vam je ginekolog otvorio bolovanje? Da li ste imale kakav papir od MPO dr. ili su vam otvorili bez toga? Jer ja tek poslije punkcije dobijem preporuku za mirovanje. A htjela bi ranije ići na bolovanje jer mi je nemoguće pikati se na poslu. I još, ja sam na minimalcu, da li na bolovanju isto dobivam tih 70-80% plaće?

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dino84 ja planiram ovaj put biti na bolovanju od početka stimulacije i kad sam MPO dr. rekla gdje radim rekao mi je da ne dolazi u obzir da idem na posao i tamo se pikam. Pitala sam ga dal mi može napisat preporuku za to da je dam mom soc. giniću da ne bi imala problema s otvaranjem bolovanja pa je rekao da radije ne bi ( ne kužim ) al da ako budem imala ikakvih problema s otvaranjem bolovanja da ga samo nazovem. Nadam se da će sve proči ok,sljedeći tjedan trena stići M pa ću onda vidjeti.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj dino84 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste bile na bolovanju od početka stimulacije, na temelju čega vam je ginekolog otvorio bolovanje? Da li ste imale kakav papir od MPO dr. ili su vam otvorili bez toga? Jer ja tek poslije punkcije dobijem preporuku za mirovanje. A htjela bi ranije ići na bolovanje jer mi je nemoguće pikati se na poslu. I još, ja sam na minimalcu, da li na bolovanju isto dobivam tih 70-80% plaće?
    Bolovanje ti otvara dr. opće prakse, a ne ginekolog (ne znam kad i da li je već stupilo na snagu to da bolovanje može otvoriti i ginekolog)
    Meni je moja dr. otvorila bolovanje kad sam ju zatražila, nije trebala nikakvu preporuku, ali vidim ovdje da su nekim curama tražili, najbolje da nazoveš dr. opće prakse i raspitaš se.. Traži šifru N 98, to ti je 21 dan bolovanja.
    Dok si na bolovanju zbog MPO, dobiješ 70 %, a kasnije kad budeš imala pozitivnu betu ideš na komlikacije u trudnoći i za to dobiješ 100 % (na teret HZZO)
    Posljednje uređivanje od Bubimitka81 : 06.11.2012. at 13:53

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Po novom može otvarati bolovanje i ginekolog, i to je mislim već na snazi. A 100 % bolovanje je max 4250... znaći ako inače imate veću plaču na komplikacijama je svejedno 4250

Runa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    289

Početno

Promijenila ginekologicu. Divna mlada žena, puna razumijevanja i mogu dobiti što god mi treba.

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

unaprijed isprike ako pitam nešto što je već 100 puta odgovoreno, ali htjela bi znati sigurno: jasno mi je da na "komplikacijama" nakon pozitivne bete se dobiva maximalno 4250 kn od HZZO(bez obzira što ja imam veću plaču), ali me zanima da li za ova ca 2 tjedna kada sam na bolovanju zbog postupka znači period oko punkcije - transfera, dobivam isto tako ili to ide 70% moje plače koliko je, od poslodavca? hvala!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ta dva tjedna dobivaš 70 % jer je to totalno druga šifra bolovanja...ja sam od transfera doma i do bete sam bila na 70 %, a od bete HZZO 4250,00 ...sad smo u 30 tt

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

amyx hvala! znači to je kao "normalno" bolovanje, isto kao npr. gripa
    vama čestitam na uspjehu! želim ti bezbrižnu trudnoću do kraja! nadam se da ću se i ja pridružit trudnicama uskoro, jučer sam počela s menopurima...

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

a mi koji smo na minimalcu i završimo na komplikacijama,dali imamo isto 4250,00 kn?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne, imaš onoliko koliko ti je plaća.

Komplikacije su visina plaće, ali do max 4250 kn

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, imaš onoliko koliko ti je plaća.

Komplikacije su visina plaće, ali do max 4250 kn
    a nisam znala...hvala...a ja se mislila opariti

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Eto da vam javim info iz prve ruke: soc. ginekolog ne otvara bolovanje,bila danas i veli da to još nije stupilo na snagu i ko zna kad će. Uglavnom nije mi htio otvorit bolovanje,komplicirao zašto nemam iz Zg nikakvu preporuku,onda kad sam mu rekla da ih sad zovem pa du ću im reči da imam probleme rekao ok napisat ću prekoruku pa nek vam doktorica otvori. A moje doktorice nema tj. na go je i neka nova mi otvori bolovanje na komplikacije u trudnoći??? Pitala me u kojoj sam fazi postupka, sve sam joj objasnila i rekla je sestri da su to komplikacije u trudoći,a u prethodna 2 postupka sam imala normalno ko svaka druga bolest. Rekla mi da si sama vodim računa o isteku bolovanja i dva dana prije nek dođem k njima da vidimo za komisiju. Nadam se da onda neće biti problema.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Eto da vam javim info iz prve ruke: soc. ginekolog ne otvara bolovanje,bila danas i veli da to još nije stupilo na snagu i ko zna kad će. Uglavnom nije mi htio otvorit bolovanje,komplicirao zašto nemam iz Zg nikakvu preporuku,onda kad sam mu rekla da ih sad zovem pa du ću im reči da imam probleme rekao ok napisat ću prekoruku pa nek vam doktorica otvori. A moje doktorice nema tj. na go je i neka nova mi otvori bolovanje na komplikacije u trudnoći??? Pitala me u kojoj sam fazi postupka, sve sam joj objasnila i rekla je sestri da su to komplikacije u trudoći,a u prethodna 2 postupka sam imala normalno ko svaka druga bolest. Rekla mi da si sama vodim računa o isteku bolovanja i dva dana prije nek dođem k njima da vidimo za komisiju. Nadam se da onda neće biti problema.
    Eto si službeno već trudna.

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Otvorila sam bolovanje nakon duplanja bete, nakon vise od dva tjedna nakon transfera. Predala povijest bolesti s uputom o mirovanju od specijaliste + isto od primarne ginekolinje.
    Nemam posebnih komplikacija. Dobila sam samo 7 dana bolovanja na sifru G0, s tim da mi je dr. rekla da nece biti problema za produzenje, samo donesem daljnje nalaze pa ce mi produzavati. I vama su tako ili su odmah pisali max. broj dana?
    Da li znate hocu li naknadu na kraju dobiti od HZZO, bez obzira sto mi nije odmah napisano max. trananje bolovanja koje je za to potrebno?
    Hvala! ...samo mi jos treba da se zivciram radi bolovanja
    Posljednje uređivanje od Evelyn73 : 27.11.2012. at 13:52

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

dobit ćeš naknadu od hzzo, bez obzira na broj dana. ja sam bolovanje otvorila nakon prvog uzv kad se skužilo da su mi jajnici ogromni i da baš moram mirovati, prvo sam dobila 2 tjedna a onda je dr promijenila šifru pa je bilo još 60 dana, nakon toga sam išla na komisiju. s tim da komisija nije ništa strašno, ne moraš osobno ni dolaziti, samo ti netko tamo odnese papire i pokupi ih kad oni kažu.

znači još uvijek dr opće prakse otvara bolovanje, nije još profunkcioniralo ovo sa vođenjem bolovanja kod ginekologa?

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Kitty, ja sam prvo dosla kod ginekologinje za bolovanje i ona me pitala zasto sam uopce dosla!? Prvo je rekla da ona i ne treba napisati nikakvo misljenje obzirom da imam papire od mpo... i onda, kad sam se vec htjela ustati, posegnula je za svojim blokicem i napisala preporuku za mirovanje. Dobro da je, jer je dr. opce to trazila + imam dojam da jako pazi radi HZZO kontrole. Mislim, glupo mi je sto mi je napisala samo 7 dana, na sifru koja dopusta vise. U medjuvremenu me sef s posla prakticki prozvao lazljivicom jer se boji da ce morat platit iz svog djepa. Luda sam... a ovo mi je prvi puta u 15 g da sam otvorila bolovanje.

Uglavnom - izgleda de se jos ne provodi ono iz clanka u Slobodnoj.
    Posljednje uređivanje od Evelyn73 : 27.11.2012. at 14:58

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure jel se za šifru N98 i N97 plaća participacija?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj leeloo77 prvotno napisa Vidi poruku
    cure jel se za šifru N98 i N97 plaća participacija?
    ne plaća se participacija.
    meni su jednom naplatili participaciju kad sam na Franu Mihaljeviću radila cervikalne briseve, ali onda sam se žalila hzzo-u pa su mi refundirali novce.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    ne plaća se participacija.
    meni su jednom naplatili participaciju kad sam na Franu Mihaljeviću radila cervikalne briseve, ali onda sam se žalila hzzo-u pa su mi refundirali novce.
    tks

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam na komplikacijama od prvog dana pozitivne bete, a do tad sam bila na normalnom bolovanju od transfera do bete. Nitko mi nikad nije nikakve probleme rdaio oko broja dana, išla sam na komisiju i oni su mi samo produžavali...

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo mene danas zvali sa hzzo-a i moram natrag kod dr. jer vele da na šifru N98 ne može komplikacije u trudnoći iako mi je moja dr. tako otvorila...ah,šteta,al nema veze samo da ovo uspije!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kak ti je uopče otvarala bolovanje za komplikacije po toj šifri...bože kaj oni izvode. To je šifra za komplikacije oko postupaka oplodnje a ne za komplikacije u trudoći...

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Upravo mi je sestra kod dr. opce prakse rekla da od 1.12. primarni ginekolozi otvaraju bolovanje. Jos cu sutra provjeriti kad idem kod gin.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Je, otvaraju ginići bolovanja. Barem moja, nadam se i ostali

Ja sam trebala bolovanje zbog bolne menstruacije (nisam mogla izdržati), bez problema je otvorila
    Posljednje uređivanje od Vrci : 06.12.2012. at 17:57

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jel ima netko iskustvo - provjerenu informaciju - link... za komplikacije u trudnoći sad:
    - bolovanje otvara/produžuje samo/isključivo ginekolog
    - bolovanje može otvoriti/produžiti i dr. opće prakse (i ginekolog)

Zbunjena sam.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da ti je sve ginekolog. Sve što se tiče tih ginekoloških i reproduktivnih stvari

Zašto si zbunjena?

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ti je sve ginekolog. Sve što se tiče tih ginekoloških i reproduktivnih stvari

Zašto si zbunjena?
    Meni je komplikacije u trudnoći i doznake dala opća praksa. Izgleda da se sad to nešto mijenja, al mislim da ni sam HZZO ne zna što žele napraviti.. Pogledaj temu ovdje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E kod mene je bilo ovako: opća praksa je rekla da ona nema ovlasti davati sama bilo što vezano uz ginekologiju. Moralo se prvo ići kod ginićke, a onda kod nje. Doznake je ipak dalje davala opća praksa

Znači kod mene nije bila opcija da samo dođem kod op i da ona otvori bolovanje za mpo. Znam da je kod nekih to išlo, ne znam kako je onda to bilo u skladu s pravilima.
    Sad više ništa ne radi opća praksa, nego ginekolog.
    Zato mi je glupo da doznake i dalje starim bolovanjima daje opća praksa,to mi nema smisla... Ali opet, to je Hrvatska, pa ono...

Mislim da je najbolje otići kod dr i direktno pitati, jer imam osjećaj da se u raznim ambulantama drugačije radi
    Posljednje uređivanje od Vrci : 06.12.2012. at 18:54

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo mene danas zvala moja dr. opće prakse da mi zadnju doznaku za komplikacije ne može dati ona već da moram do svog socijalnog ginekologa. Naime ja sam još do 19.12. na komplikacijama a od 19.12 mi se otvara porodiljni.
    Koliko sam ja nju skužila od 1.12 ginekolozi daju doznake za bolovanje ali dr. opće prakse otvara porodiljni.....stalno nešto kompliciraju.
    Uglavnom ja idem u ponedeljak kod jednog i drugog pa ću izviditi situaciju.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam mom gin. rekla da piše šifru N98 i to je napravio.Dr. opće prakse napisala doznaku sa go,u hzzo primili sa isplatama plaće u proteklih 6 mjeseci i to bi trebalo se voditi dalje kao komplikacije u trudnoći do prvog uzv

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Pogledala sam ponovo papire za bolovanje koje sam danas podigla (u medjuvremenu su morali nesto ispraviti) pa vidim da mi je sifra A0. Sada vise nisam sigurna da li su i to izmijenili (jer sam mislila da je pisalo G0) ili sam prije krivo vidjela.... ali sam u laganoj panici jer mi se cini da to nije sifra koju placa HZZO vec poslodavac (ne pitajte zasto panika, to je vec druga prica ). Da li sam u pravu?
    Uopce ne znam zasto sam dobila tu sifru kad sam bolovanje otvorila tjedan dana nakon pozitivne bete. Ne racuna li se to vec kao trudnoca?
    Doduse, iskreno, ja nemam komplikacija (vjerojatno se mucnina ne moze tako definirati). Otvorila sam bolovanje radi godina, udaljenosti od mjesta rada...
    Imate li slicnih iskustava?
    Posljednje uređivanje od Evelyn73 : 06.12.2012. at 23:44

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Dopuna - Sifra MKB mi je Z31, a sifra uzroka bolovanja je A0.
    Zasto Z31 (postupci u vezi s oplodnjom) kad sam postupak vec zapravo prosla i sada sam trudna?? Grrrrr....
    Mozda nisam u pravu, ali ne cini mi se da sam ovdje procitala nesto slicno.
    Molim Vas pomozite mi jer do utorka moram to razjasniti i traziti izmjenu ako je moguca.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

samo šifra go je preko hzzo, Ao ne.Tražite da vam to promijene

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Te šifre koje imaš definitivno idu preko poslodavca a ne preko HZZO-a (isplata mislim) i iznosi 70 %

Evelyn73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala na odgovorima. U medjuvremenu se cijelo jutro zivciram i komuniciram s ginekologinjom idr. opce.
    Uglavnom, dr. opce mi je prvo otvorila G0, ali ju je HZZO kontrola ispravila. Nije mi samo jasno zasto u nizu slicnih slucajeva zene dobivaju G0, a ja ne
    Obrazlozenje HZZO-a (koje su dali dr. opce) mi se cini kontradiktorno ili u najmanju ruku nategnuto - kazu, navodno: za otvaranje GO pozitivna beta nije dovoljna (!) vec trebam imati nalaz UZV-a gdje se vidi da ostoji gestacijska vrecica. Ja taj nalaz IMAM i sve na njemu jasno pise - velicina vrecice, preporuka za mirovanje (ne pise "komplikacija" ali ne vidim kako bih "mirovala" npr. putujuci svaki dan 100km, kad bih radila) pa mi IPAK ne zele otvoriti bolovanje na G0 s tim danom.
    Na nalazu pise "Grav hbd V post IVF/ET", pa pretpostavljam da je zato sifra Z31 (postupci u vezi s oplodnjom), ali to je "post" faza, vise nije postupak...
    Ili oni mozda misle da ja NISAM trudna!!!???

Dr. opce (jer bolovanje je otvoreno prosli mjesec) naravno radi po preporuci HZZO-a, ja ju razumijem, a HZZO se naravno brine za svoju blagajnu (njih ne zelim razumjeti jer placam osiguranje kao is vi ostali).
    Ljuta sam ko pas! Nakom 15 godina staza prvi puta otvorim bolovanje i onda mi se cini da za mene vrijede neka druga, stroza pravila (
    Oprostite na ovakvom postu, htjela sam se konzultirati s vama i vidjeti ima li netko slicnih iskustava... mozda nekom pomogne i ova moja zavrzlama.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Cure, zna li netko kada hzzo uplaćuje sredstva temeljem bolovanja za komplikacije u trudnoći? Zadnju plaću od poslodavca sam primila početkom 12 mj i to za 8 radnih dana na početku 11 mj. Ostalo mi treba uplatiti hzzo, Ali do danas nisam dobila nikakvu uplatu...

Moe avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

123 beba ako si predala u HZZO u roku (mislim da je rok do 5. u mjesecu za prethodni mjesec - znači do 5.12. za naknadu za 11. mjesec), onda ti je trebalo sjesti na račun u 12. mjesecu (meni je sjelo 19.12.).

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uvijek sjeda oko 20og, moze dan prije ili poslije ali to je to. ako nisi dobila u prosincu znaci da si doznaku predala vjerojatno iza 5og pa ce ti to biti isplaceno ovaj mjesec zajedno sa naknadom koju moras dobiti za prosinac

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

hvala cure!

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure dali znate ako uzmem bolovanje zbog mpo postupka 21 dan ,dali u to ulaze i subote i nedjelje ili samo radni dani.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni su racunali sve dane, znaci 21 dan kao 3 tjedna

Elena 85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ok hvala ti Vrci

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

cure drage pomagajte meni zbunjenoj i u strahu. spremam se na prvi ivf i planiram na bolovanje od prvog dana stimulacije. kako ne znam koliko cijeli postupak traje zanima me dal je 21dan bol koliko se dobije za n98 dovoljno do bete ili cu morat jos nesto izmisljat? tnx

Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •