Pokazuje rezultate 1 do 50 od 499

Tema: IVF i bolovanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Što se tiče otkaza na nedređeno moraju ispuniti jako puno uvjeta. Možda najbolje da proučiš zakon o radu. Znam privatna firma sve ima druga pravila. Ali mnogo toga se radi i u velikim firmama i onda kad netko zaprijeti odvjetnikom stvari se brzo mjenjaju u tvoju korist. Nisam sigurna trebala bi malo pogledat zakon ali da bi se osobi na neodređeno dao otkaz firma ako nema dovoljno opravdan razlog da si nešto zeznula može dat otkaz ako firma je u stečaju jer po zakonu (ako se nije mjenjalo) firma prvo treba omogućit radniku prekvalifikaciju za neko drugo radno mjesto ukoliko se tvoje ukida. U firmi ne smije biti otvoreno niti jedno radno mjesto na koje bi se ti s stručnom spremom mogla zaposlit.Tek kada nema druge mogućnosti osobi se daje otkaz al oda firma proglasuje stečaj (to naravno sve govorim za osobe na neodređeno). No ako ste mala privatna firma nažalost oni mogu izmislit dovoljno opravdan razlog za momentalnim otkazor jer ako managment se sastoji samo od vlasnika firme oni mogu sve. Nadam se da ima od nas netko tko je pravnik za radno pravo da mi bolje pomogne.Ili se savjetuj s nekim. Jedino što znam sigurno da nemoj pristajat na sporazumni raskid jer onda ti sve pada u vodu i nemaš pravo prijave na burzu.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

dea84, puno ti hvala na savijetima. Većinu toga sam naučila na primjeru kolegice koja je dobila otkaz prošle godine. Kod nas u firmi je luda kuća, zadnja dva otkaza su bila izvanredni otkazi, večina ljudi koja je otišla iz firme je na sudu sa vlasnicima ili radnici tuže njih ili vlasnici tuže radnike. Koma......
    Ja se samo nadam da će ovaj postupak uspjeti i da ću se riješiti te patologije na poslu. Imam sreće što imam super soc gin i piše mi bolovanje bez problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •