Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
Sama moram platit zamjenu jer ovi u tajništvu dižu frku ako otvaraš bolovanje na 1 ili 2 dana i uvijek traže kolegice da te mijenjaju.... a meni je već tako neugodno, jer su žene stvarno super i svaki put su mi izlazile u susret sada kada sam prikupljala nalaze i potvrde za postupak iako sam najmlađa u kolektivu i nisam čak tamo za stalno.... i onda je kod nas običaj kada nađeš nekog da te mijenja 1-2 jednostavno mu platiš i gotovo.

Međutim ovi vaši postovi su me potaknuli da zaboravim na školu i otvorim bolovanje, itako već 4 godine sve podređujem školi kako bi ušla u "njihovu" milost i dobila više posao za stalno, a ne da posao ponovno dobije neka koja je tek izašla s fakulteta ali ima dobro zaleđe
Što je najgore baš u 2. mjesecu, kada je meni postupak, će se vjerojatno odlučivati o jednom netom oslobođenom radnom mjestu koje bi po načelu pravednosti trebala dobit ja ali već se pojavila jedna mlada pretendantica.... tako da se ja već sad nerviram, a to za postupak nikako nije dobro.
ja radim u školi i tajnica sam i veću glupost od ove nisam čula!!!!ne mislim šta si ti rekla, već ono što se događa!!! svako ima pravo na zamjenu, na školi je da osigura svakom radniku ako može zamjenu koja je stručna, ako je duže, može i sa biroa,dakle stručna zamjena, postoji do 10 dana, do 60 i svakako, dakle nekog vanjskog ili zamjenu od već zaposlenih učitelja koji me će to biti uredno plaćeno!! a ako nema nikoga ko bi uskočio, uvijek je tu stručna služba koja uskače i kojoj je to , ako je u njihovo radno vrijeme, to redovan radn. ako ne, onda se i njima može platiti, u čemu je problem dakle s prosvjetom?
nikad kod nas nije bilo problema i niko nikad nije morao sam sebi tražit zamjenu, osim ako mu je to bolje odgovorala financijski!