E da, kad sam dobila pozitivnu betu, dr. opće prakse mi je tražila da joj donesem od svog ginekologa napismeno preporuku da je potrebno mirovanje i tada mi je otvorila komplikacije.
Sretno. Nadam se da nećeš još i s tim imati problema![]()
E da, kad sam dobila pozitivnu betu, dr. opće prakse mi je tražila da joj donesem od svog ginekologa napismeno preporuku da je potrebno mirovanje i tada mi je otvorila komplikacije.
Sretno. Nadam se da nećeš još i s tim imati problema![]()
U osnovi im treba neki papir di piše mirovanje čisto da bi imali opravdanje u slučaju neke njihove kontrole ako im dođe...
Znam da je moja iznimka i hvala joj na tome, barem s te strane nemam problema....
Molim vas recite mi jel itko od vas bio na bolovanju više od 21 dan koliko imamo pravo po šifri N98 i nakon toga išao na komisiju? I u tih 21 dan se ubrajaju i vikendi ili ne? Tražila sam na poslu lakše radno mjesto za vrijeme postupka ali mi nisu omogučili tako da sam prisiljena iči na bolovanje. Radim u 3 smjene na recepciji hotela i imamo jako puno posla,200-300 ljudi grupe,kongresi i u smjeni od 8 sati ne stignem ni na wc a kamoli nešto pojesti. Inekcije ne mogu sama davat jer mi je zlo,probala sam al čim počnem ide slabo i vrtoglavica (valjda sam poseban slučaj ) tako da ne znam kako to izvesti svaki dan u isto vrijeme sa tri smjene, a i na poslu mi nema tko dati inekciju. Tako da mi je jedino rješenje bolovanje...ili ima netko kakav prijedlog kako da to izvedem?
Ja sam bila dulje. Dobila sam na n97 14 dana. Nakon toga isla na komisiju,tamo dobila jos 3 tjedna,mozda cak malo vise. Ali sam prekinula bolovanje ranije,nakon sto je dosla menga.
Komisija mi nije radila probleme. Pitali me gdje radim,kako dugo,kak se osjecam i to je to
cure,meni je sutra punkcija-mogu li ja u petak otići kod soc.gin.i dr.opće prakse da mi napiše bolovanje 2 dana unatrag ( od srijede)
otiđi danas da ti otvori bolovanje
Vrci hvala na odgovoru,ako smijem pitati gdje radiš? Strah me da me ovi s komisije ne natjeraju na posao,svi pričaju ovdje da su opaki :evil...a jel se u tih 14 dana ubrajaju vikendi? I to ti oni pošalju poziv za komisiju??
Milasova meni je dr. opče prakse rekao da mi ne može pisati bolovanje unatrag...sad ne znam dal je to do doktora ili kako...
Meni je moja dr otvorila retroaktivno, dakle unatrag.. Puno toga ovisi i o dr..
Da,ubrajali su mi vikende.
Ja ti radim u banci,ali ne na salteru. Znaci lako su mi mogli reci da mogu ic raditi.
Cak se nisam trebala pravdati na puno posla i stres
Uzasno sam se bojala komisije. Ali bila sam pozvana medu prvima (kao trudnica),i stvarno je doktorica bila dobra.
Mislim da mpo-ovkama ne odbijaju bolovanja...
Kod svoje doktorice dodes pred kraj dozvoljenog bolovanja. Ona ti da papire koje nosis na komisiju (u mom gradu je bila utorkom i cetvrtkom,samo dodes). Komisija potvrdila papire,i to sam nosila natrag doktorici. I to je to
Hvala ti Vrci punooo si mi pomogla. Ti si znači isto bila na bolovanju od početka stimulacije? I ako nije tajna odakle si? Možda smo tu negdje pa idemo na istu komisiju![]()
Nema sanse da stignem danas kad radim
otici cu u cet.i rjesit,ak nista u srijedu pisem dan godisnjeg
Ne,ja sam otisla na bolovanje par dana prije punkcije. A vadenje bete mi bilo kasno zbog boostera i transfera 5.dan,pa mi to bolovanje bilo prekratko.
Sad sam imala 21 dan,to mi bilo taman.
Ja sam iz Zg zupanije, blizu zg
Vrci hvala ti najljepša od srca,pomogla si puno. Ja sam još sjevernije od tebe tako da idem na komisiju u Vž ili Čk ne znam točno...htjela bih izbječi toliko bolovanja ali ne znam jednostavno kako s tim inekcijama na poslu kad radim u 3 smjene a inekcije moraju biti u isto vrijeme.....tražila sam samo jutarnju smjenu ali ništa od toga...
Ma meni je bilo uzas sto nitko nije imao info o komisiji kad sam ja isla. Zato sad sretna dijelim
Ali pricala sam u cekaonici s curama koje su bile na bolovanju od stimulacije,isto nije bilo problema
zvala sam doktoricu i rekla je da se može otvoriti bolovanje retroaktivno..tako da,eto info kome treba..
očito ovisi o volji doktorice..
Pa to ima smisla. I inace kad se razbolis ne odes na posao,ak ti je jako lose ne ides taj dan kod dr nego drugi.. pa ti pise bolovanje unatrag.
Ja doznaku dobijem unatrag za dan bolovanja kad sam na pregledu kod endokrinologa
Ali znamo kakvih sve dr ima, pa je dobro i provjeriti![]()
ma i meni to ima smisla,ali kako je nas sustav u dosta stvari besmislen- valja provjeriti..
Ja sam bolovanje dobila retroaktivno (dan nakon punkcije sam otišla kod dr. koja mi je otvorila bolovanje). Na toj doznaci piše da je predviženo trajanje 14 dana... No, u međuvremenu nakon transfera mi je dr. rekao da betu vadim 5.11. što ispadne skoro 3 tjedna bolovanja... Znate li jel trebam išta posebno nositi dr. ili samo nakon bete dođem k dr. za zatvaranje ili produženje bolovanja? inače baš nemam iskustva s bolovanjem pa pojma nemam što treba...
Moras za tih 14 dana ici kod dr. Jer na tu sifru ne mozes biti dulje,da ne bi imala nekih problema.
Zapravo idi za 10ak dana pa ces vidjeti sto ce dr reci i kako ce ti srediti bolovanje.
Uzmi samo povijest bolesti od mpoovca
Vjerojatno ce te slati na komisiju,evo postovi ispred sam pisala o tome
Posljednje uređivanje od Vrci : 24.10.2012. at 13:48
postoji još jedna šifra na koju se može dobiti tjedan dana, pa nek ti iskombinira da ne moraš na komisju
Evo meni je moja soc.gin.napisala sifru N98,znaci 3 tj.bolovanja
da imaš pravo 3 tjedna mogu na tu šifru N98 i na Z43 još 1 tjedan
pa ako mogu 3 tjedna onda sam u tom okviru!!!![]()
Meni doktorica nije htjela mijenjati sifru. I to se dogada.
Ginekologica je dala preporuku za bolovanje na N97, dok dr ne procijeni da je gotovo bolovanje. Opca praksa je dala 14 dana. Nije mogla promijeniti sifru, a ginicka nije htjela dati drugu sifru jer je kod sebe vodila bolovanje bez krajnjeg roka. Zato sam sa N97 isla na komisiju nakon tih 14 dana
Ma kaosi samo takvi
Posljednje uređivanje od Vrci : 24.10.2012. at 16:06
Znam da sam dosadna i kao švabo tra la la..
ALi zbilja dosta ovisi o dr. opće prakse koliko je susretljiva..
Moja meni preko telefona nakon što ukratko kažem šta trebam, otvori bolovanje..
Evo i prijateljica koja je trenutno čekalica bete, a na bolovanju je od 3. dana ciklusa, dobila od svoje dr. 14 dana bolovanja i to joj je isteklo prošli tjedan..
I onda je otišla do nje da vidi šta dalje, hoće li joj produžiti ili.... Dr je samo pitala: "A šta si došla, jesam ti rekla da sam ti otvorila bolovanje i da ne brineš.."
Mislim da zavisi i o tome kakvi su im kontrolori.. MM dr jedva da bolovanje jer kaže da ima jaku kontrolu..
Ako poznate svoju dr dovoljno da možete procijeniti da li je susretljiva po tom pitanju ali i inače, da ne bi trebalo biti problema...
Moja dr kaže da ima stroge kontrole, zato radi sve kako treba. A ne zato jer je to njen hir
Ali hoću reći, sve i da vas šalju na komisiju nije problem. Može i muž ići umjesto vas. Vjerujem da tamo nitko neće odbiti produljenje mpo pacijentici. A i onda dobijete dosta dugo bolovanje, pa možete birati kad ćete ga prekinuti :zubo:
Ja sam imala betu 24.7., kad mi je tjedan prije komisija produljivala bolovanje dala mi je do 13.9.Kao ako sam trudna, da nemam brige. Ja sam bolovanje prekinula 30.7. zbog godišnjeg (na kojeg sam baš morala ići tada). Inače bih možda uzela još par dana da dođem k sebi
Posljednje uređivanje od Vrci : 24.10.2012. at 17:40
Evo pogledajte si šifre http://www.hzzo-net.hr/dload/pravilnici/18_01.pdf
imate N97 ženska neplodnost -do 14 dana
i N98 komplikacije povezane sa umjetnom oplodnjom - do 3 tjedna
dakle ne znam zašto je nekome teško napisati tu šifru zbog koje i jesi na bolovanju, ja bih inzistirala na tome, šta ćeš svaki put na komisju i tamo sjediti po 2 sata
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 24.10.2012. at 17:50
Ja sam s komisijom bila gotova za 10min, uzimali su nas "trudnice" prve.
I meni ginićka prvo ne znam zašto nije pisala N98, možda nije znala. Još je rekla da mi ne može dati više od 14 dana. Sad drugi puta je bila zamjena, i njoj sam rekla jel može N98 i onda mi je dala.
Uglavnom - borite se za N98![]()
cure hvala na savjetima! Ne znam što bismo svi mi da nema foruma!?!?!?!![]()
Kako ste regulirale bolovanje tijekom samih pračenja ovulacije? Naime kad se prati ovulacija tad je postreebno barem tri puta u roku 6 dana doći u jutarnjim satima u bolnicu na ultrazvuk. Dali su Vam pisali bolovanje dan za dan ili cijeli tjedan?
Misliš tijekom folikulometrtije? Ja do sad nisam uzimala bolovanje nego sam dogovarala smjene tako da mogu svaki drugi dan doći ili druga solucija godišnji.
Jučer bila po lijekove i dobila Decapeptyl od prvog dana i Menopur 2.,3.,4. dc po 3 ampule , a onda 5.,6.,7., po 2 ampule i dr. mi je rekao kad sam mu rekla gdje radim da ne dolazi u obzir da idem raditi i da uzmem bolovanje od 1 dc. i ako bude kakvih problema oko toga da samo zovem njega.
ja sam isto već bila na bolovanju od prvog dana pikanja i nije bilo problema
moja dr hoće napisat,al su ona i sestra tak smotane kaj uvijek nekaj smotaju i krivo naprave..prije dva tjedna otvorila sam bolovanje i sad zovemd
poslala sam poruku slučajno prije nek sam napisala
otvoreno bolovanje prije dva tjedna i sad zovem da mi zatvori bolovanje sa nedjeljom da nejdem radit baš za vikend i veli sestra,joj pa ti si trebala prije šest dana na povjerenstvo,nemam pojma kakvu mi je sad stavila šifru jer uvijek sam bila 2 tjedna doma o onda sam išla na komisiju ak sam bila duže na bolovanju
idem u mb na icsi i počela sam sa stimulacijom. Vlaisavljević mi je napisao preporuku da je potrebno mirovati ( radim u školi i ne da mi se pokupiti još nekakvu boleštinu od klinaca), moja soc gin mi neće dati preporuku za bolovanje na osnovu toga jer to nije unutar hr sustava. Bolovanje bi mi ionako otvorila dr opće medicine. Luda sam i očajna.
pa probaj otići sa tom preporukom iz Maribora direktno kod dr opće prakse. meni je moja otvarala bolovanje samo na preporuku dr-a sa VV-a, soc. ginićka uopće nije bila involvirana u priču o bolovanju sve dok nisam morala na komplikacije, a i to tek kad sam prestala ići na kontrole na VV.
ma bila sam pa me dr. opće prakse poslala da s tim odem po preporuku soc. gin. Ma ne znam više. MM je nazvao hzzo i rečeno mu je da gin. na osnovu Vlaisavljevićeve preporuke može otvorit bolovanje ako to želi. Onda je on zvao gin. jer sam ja naravno ridala, a ona veli da ona ne odgovara hzzou. Ugl. kad sam bila kod gin, rekla mi je da je ona zvala kontrolorku koja će zvati moju dr. opće medicine i reći joj da mi otvori bolovanje pod nekom desetom šifrom. Pitala sam ju jel ja mogu računati onda na to, a gin. je slegnula ramenima i rekla da joj je kontrolorka tako obećala. Od pon. bi trebala na bolovanje, a oni me navlače ko mladog majmuna. Na stranu da me dotična gin nikamo nije uputila kad smo krenuli u mpo priču i sve sam radila privatno kako sam znala, a sad bi još neku dokumentaciju. guska.
Runa,
žao mi je radi ovako odvratnog postupanja soc. ginekologinje.
Ako možeš odaberi drugog ginekologa.
Sretno ti u postupku.
a šta ga kompliciraju, bez veze. kao da ti nije ginekolog preporučio mirovanje, kakve veze ima jel iz Slovenije ili Hrvatske. svašta.
ma sramota.
kao nije Vlaisavljević u HR sustavu... ali Runa je u Hr sustavu i ženi treba bolovanje i amen.
pa to nema nikakve veze (mislim to što nije u sustavu). subspecijalist je mpo, a to nisu ni soc. ginekologinja ni dr opće prakse.
ja sam više puta imala pacijente operirane u Austriji ili Njemačkoj i najnormalnije sam im davala bolovanje na temelju tih nalaza, nikad nikakvih problema nije bilo.
izašla sam iz ordinacije. sišla na stubište i rasplakala se ko krokodil. mijenjam tu glupu ginekologicu, naravno. Hvala vam cure. Stalno si ja predbacujem nešto, kao trebali smo nešto drugačije radit blabla i sad mi puno znači vaša podrška cure. Hvala do neba.![]()
Svasta!! Tu svatko radi po svom! Netko dobije bolovanje bez problema,a netko se namuci kao da nemamo vecih briga...strasno!
Milijon puta,odkad sam u MPO prici,sam se uvjerila da nam je zdravstvo u teskoj banani..
ajme runa,mjenjaj tu gusku ako možeš.a kome točno odgovara soc. gin. ako ne hzzo-u?kao i opča dr.,zubar itd.pa dok biraš doktora,hzzo je taj koji ti da popis slobodnih doktora.ako nije to povezano,onda ne kužim?uostalom,ona je tu zbog tebe i lako je zamijenjiva.(bar se nadam da je,s obzirom da ni to nejde samo tak).
ne kužim zakaj opča komplicira,kad su joj papiri iz mb dovoljni za otvorenje bolovanja,trebalo bi potražiti neku šifru..
evo ja sam baš danas bila kod dr, jer mi je isteklo 2 tjedna bolovanja koje sam dobila po šifri od ginekologice... Kad je skužila da mi to nije dosta onda me zamolila da pitam dr. opće prakse može li mi za ovih 4 dana napisati neku virozu... I dr. mi je to bez problema napisala...
eto, ja muku mučim. A bar to sam željela i nadala se da će ići glatko. i zašto bih ja koristila neke bijesne šifre ako se s n98 može dobiti tri tjedna bolovanja, a onda po potrebi produžim. Sutra opet visim kod dr opće medicine da vidim kaj se da izvući, pa onda kod endokrinologa, a prije svega toga 7 sati u školi ujutro.... I tako skoro svaki dan. Sad još pripreme i testovi. Iznemogla sam.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Novo...bolovanje.aspx
Nadam se da se ovo odnosi i na bolovanje kod MPO-a, dakle ginekolozi direktno propisuju bolovanje a ne više doktori opće prakse.