ako je AO onda plaću isplaćuje poslodavac, ako je GO onda plaći isplaćuje HZZO. kad je AO potvrda o bolovanju se nosi samo poslodavcu, a ako je GO jedna se nosi poslodavcu a druga u područni ured u HZZO gdje se uz još dodatnu papirologiju otvara bolovanje, tj komplikacije u trudnoći . Nosi se er1 obrazac koji daje poslodavac jer to su plaće zadnjih 6mj i HZZO prem tome isplaćuje. kopija osobne, tekućeg rč i zdravstvene i još se kod njih ispiše jedan papir. Većina soc ginekologa stavlja šifru bolovanja AO jer komplikacije su tek kad se potvrdi trudnoća, ali moja ginićka je iznimka i sad mi je stavila šifru GO i na bolovanju sam bila od transfera(fet) al da je bio IVF bila bi od punkcije do bete. kako mi je bata bila negativna zatvorila sam komplikacije i dalje normalno. Osobno mi to glupo što mi otvara komplikacije al ju jednostavno nemogu uvjeriti u drugo. drugi put ću joj predložit one šifre od 14 ili 21 dan pa da vidim. jedino ne znam jel i te šifre spadaju pod GO ili su AO.
Oprostite na ovak dugom postu i nadam se da ste skužile i da sam ja to sve dobro napisala