Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: hormonski poremećaj i dojenje .

Datum pristupanja
    May 2005

Početno hormonski poremećaj i dojenje .

Drage moje !

Evo jedna buduća mama . Zanima me nešto naime ja od puberteta ima hormonski poremećaj a i imala sam problema sa zaćečem zbog ćega zam bila podvrgnuta MPO-u , sada sam na poćetku 9. tjedna trudnoće no na mojim bradavicama nema baš nikakvih drastićnih promijena aureole us idalje male i svjetle zanimame da li je to normalno i kada će doći do promijene i ako će doći .
    Kao što sam napomenula gore u adolescenciji sam imala hormonski poremečaj pa me zanima da li ču moći doiti s obzirom na to . Godine 2006 mjerena je razina prolaktina koja je iznosila 12 nečega /ref. vrijednosti od 4-23 nećega / Razgovara la sam sa mamaom o tome kakao je to sa dojenjem u našoj obitelji ona mi je rekla da je ona imala malo mlijeka nakon poroda mog brata no nakon što je rodila mene nije uopće imala mlijeka . Prema maminom prićanju shvatila sam da bi to moglo i mene zadesiti što bi mi bilo žao jer stvarno sam favorit dojenja s obzirom da je korisno za mamu , bebu a i kućni buđet . Suprog i ja smo izraćunali da bi mjesećni izdatak za doj. mlijeko bio 0d 100 - 300 kn
    Eto ako neko ima kakav savijet molim pomoć .
    Puno hvala , puse svim mamama i bebicama

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

javit će ti se sigurno savjetnice - ali da ti ja kažem svoje iskustvo! moje bradavice NIKAD nisu doživjele apsolutno nikakvu promjenu, ni tijekom trudnoće ni tijekom dojenja (uspješno dojim 5 mjeseci), ne samo to, već su u potpunosti ravne, tj. uvučene, tako da ih bebica izvuče tek toliko da se malo naziru, ali svejedno jede...

također, kao i 90% moje generacije, mama me nije dojila, ni mene ni sestru, pod super dragom izlikom "Nisam imala mlijeka!", i to ne samo da ona nije imala mlijeka - već nijedna žena u našoj obitelji - tako da su mi doslovno rekli ženski članovi moje obitelji: "Ne trebaš se truditi, to ti je genetski!" - i taj sam savjet dobila dok sam bila u rodilištu, prije nego mi je počela laktacija, kad mi je samo stvarno trebalo čuti: "doći će ti mlijeko, ne brini!" ovim putem velika pusao Korneliji iz zadarske udruge "Izvor"...

dakle, mlijeko sam dobila 7 dan, i uspješno dojim svoje dijete bez divovskih bradavica, velikih nabreklih prsiju i svega ostaloga što je moja okolina smatrala da prava dojilja mora imati!!! 8)

samo vjere u sebe i želje za najljepšim osjećajem na svijetu i nemaš frke!!!

sretno...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne znam o kakvom hormonskom poremećaju se radilo, ni kakve posljedice može imati, ali znam da veličina i izgled dojki nema veze sa dojenjem .

Moje se nisu puno promjenile ni nakon više od dvije godine dojenja.
    U trudnoći nisu uopće narasle (slabašna trojkica).
    Bradavice su bile uvučene, malo nam je bio teži početak zbog toga, ali kad je napokon krenulo sve je bilo ok.
    U tu priču o famoznom nestajanju mlijeka ne vjeruj, gluposti.
    Bitno je staviti bebu na prsa i da vidiš mlijeka!

Tek si 9. tjedan, imaš vremena, čitaj pdf o dojenju, tekstove na portalu i puno ćeš naučiti .

Želim ti lijepu trudnoću i još lijepše dojenje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •