sok iz sokovnika struktura?

Tema: sok iz sokovnika struktura?

1. MGrubi avatar

MGrubi said:

Početno sok iz sokovnika struktura?

imam jedan stariji sokovnik, skinula prašinu s njega i upotrijebila,
    kako svako jutro trebam poojesti voće (prehrana) to mi teško pada jer mi se ne da žvakati
    a sok iz ovog sokovnika bude onako malo grudast, pa me to smeta

koji sokovnik koristite i da kakav je sok?

2. irenas said:

Početno

Ja samo cijedim naranče,kupila sam si električni jer mi lijeno samoj cijediti i to je jedino što volim piti.

3. Tessa avatar

Tessa said:

Početno

Mi smo si za ovaj Bozic kupili od Jack La Lannea Power Juicer i sad svaki dan radimo sok od cikle, mrkve, jabuka, malo persina, koja narandja...

Jako smo zadovoljni. Pulpa (kruti ostatak) se moze koristiti u dr svrhe (npr pulpu od mrkve iskoristimo za krem juhu). Vrlo malo soka ostaje u pulpi za razliku od starog AEGovog sokovnika, koji em sto je uzasno bucio,jos smo morali pulpu cijediti kroz gazu ili cjediljku. Ovaj novi je zaista tih i napravljen je od modernog materijala na kojem ne ostaje boja mrkve ili cikle, dok bi stari sokovnik izgledao kao uskrsnje jaje

Gledali smo u Naturgartenu (www.naturgarten.com) njihov Green Star koji kosta 795 eura, ali smo odustali zbog pre visoke cijene. On je nesto drugacije koncipiran i vjerojatno je bolji za cijedjenje soka iz vlati jecma, psenice i sl (svjeza zelena magma).

U svakom slucaju - vrlo pametna investicija za zdravlje svih ukucana :D

4. MalaSirena avatar

MalaSirena said:

Početno Re: sok iz sokovnika struktura?

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    imam jedan stariji sokovnik, skinula prašinu s njega i upotrijebila,
    kako svako jutro trebam poojesti voće (prehrana) to mi teško pada jer mi se ne da žvakati
    a sok iz ovog sokovnika bude onako malo grudast, pa me to smeta

koji sokovnik koristite i da kakav je sok?
    Od kojeg voća si radila sok da ti je bio grudast??

Ja koristim neki stari Phillipsov i bude mi ok... ako stavljam dost jabuka, bresaka, kiwija i sl. bude malo gušći, ali nema veze.

5. MGrubi avatar

MGrubi said:

Početno

jabuka-kiwi,
    jabuka je problematična

6. MalaSirena avatar

MalaSirena said:

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jabuka-kiwi,
    jabuka je problematična
    Niš, zgnječi te grudice i dodaj malo vode

7. Davor avatar

Davor said:

Početno

Prije će kivi biti problematičan, jer voće takve konzistencije uglavnom proizvodi kašicu - otud grudice. Samo promiješaj i sve 5.

8. Riana avatar

Riana said:

Početno

[quote="Tessa"]Mi smo si za ovaj Bozic kupili od Jack La Lannea Power Juicer i sad svaki dan radimo sok od cikle, mrkve, jabuka, malo persina, koja narandja...

Mi također. MM uopće ne jede voće, osim banana pa ovim putem ipak nešto proguta. I dijete voli sokiće.

Zadovoljni smo :D

9. nana avatar

nana said:

Početno

ja imam multipraktik pa u njemu napravim sok, ili sa štapnim mikserom, kada radim frape onda mi je štapni mikser puno bolji i jednostavniji. Tara jako voli voće tako da ne radim sokove baš često, ali tu i tamo znam napraviti (pogotovo ak skužim da mi je voće pred raspadom, pa ga ipak iskoristim).

10. antik said:

Početno

sutra planiramo kupit Philips sokovnik HR 1865 700 w 2 brzine

zanima nas da li vi pulpa bacate ili se može još iskoristiti..?

npr da se umješa u sok pa da sok bude gušći?

jer pulpa ima u sebi dosta vlakna, zar ne?

ili pulpu možda možete koristiti za nešto drugo?

ja bi ju koristio za npr. " Budwigin doručak"

pozdrav

11. sirius avatar

sirius said:

Početno

Ostatak od soka je odlično punjenje za pite.

12. Davor avatar

Davor said:

Početno

Pa da, recimo ako slučajno radiš halvu od mrkve onda znaš koliko ti grozno puno vremena treba za natjerati mrkvu da postane halva. Ako umjesto toga radiš halvu od piljevine iz sokovnika - gotova začas. Po potrebi samo podliješ tijekom kuhanja sa sokom da nije presuho i njamaaaa!!!

13. purple rain said:

Početno

za idiote kao što sam ja

halva od mrkve

usput isprobavam svoje skraćivanje linkova... sad ću vidit jel funguje...

14. purple rain said:

Početno

uf šta ću se umislit...

15. antik said:

Početno

Evo, kupili smo danas sokovnik Phillips HR 1861 , 700 w, 2 brzine, u dućanu Big Bang u Ptuju za 120 eura bruto, dakle kad dobimo povrat poreza koštao nas je 100 eura. ( od Nove godine je dozvoljeno 1000 kuna uvesti po osobi, tako da nismo ništa platili na granici)

Mislim da je to zaista povoljno i da je dobra investicija .

I isprobali ga

Super je !!

Radili smo 2 soka

1. ananas, jabuka, mrkva i đumbir
    2. jabuka, limun, celer, mrkva i đumbir

Sok je dosta gust, pa dodamo i još malo vode

A pulpa je ukusna za jesti, nećemo ju bacati, tu su vlakna, biti će fantastična uz malo jogurta i mljevenih oraha…

Pospremio sam ju u frižider.

a kaj ne najbitnije našoj maloj Dori (3 g) se sok jako sviđa:

Pozdrav.