-
Osoblje foruma
punjena purica - pomoć molim
jel zna netko recept za punjenu puricu koji ne uključuje jetricu i gljive u sebi, pliiiz
-
pujice malo kasnim ali dobar recept uvijek dobro dođe-ova se purica puni s mlincima i servira s umakom od voća-malo čudno zvuči ali je prefino(malo resko)
sastojci:jedna purica(cca 3 kg)
3 zelene jabuke,3 kruške
1 dcl ulja,1 dcl vode,1 dcl bijelog vina
250 g mlinaca
50 g maslaca
1 žlica gustina
sol,papar,vegeta
1.Purica se razreže po hrptu-pažljivo se izvade sve kosti osim onih od bataka a meso od krila se uvuče.
Iznutra se natrlja vegetom a izvana solju i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena a najbolje preko noći.
2.Mlince preliti kipućom vodom,ocijediti,pomiješati s rastopljenim maslacem i napuniti puricu.
Otvore zašiti kuhinjskim koncem.
3.Puricu polivenu vrućim uljem peći na 180 stupnjeva dva sata a za to vrijeme je podlijevati mješavinom vode i vina.
4.Nakon sat vremena oko purice staviti oguljene jabuke i kruške očišćene od koštica.
5:Kad je purica pečena konac se izvadi i nareže na odreske.
6.Uz odreske poslužiti umak od pečenja-procijedi se,doda gustin razmućen s malo vode i kratko prokuha.
Tko želi,može servirati i pečeno voće.
Ja sam radila puricu ovako prošlog Božića i bila nam je jako fina!
-
Osoblje foruma
hvala puno, nije prekasno, to je ionak za sutra
-
Znam da je prekasno za to, al eto za ubuduće.Da se nađe!
Nadjev: 3 žlice ulja, 20 g luka, 30 g sušene slanine, 3 šnite kruha, 100-200 ml mlijeka, 2 jaja, peršin, sol, papar, vegeta.
Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom.Nasjeckajte slaninu, luk i peršin.Na zagrijanom ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđen kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.Tim nadjevom napunite puricu.
Ja sam tako pretprošli Božić radila i ispalo je fenomenalno.
Ak ti je malo nadjeva slobodno povećaš broj sastojaka.
Inače je to recept sa Coolinarike za Proljetno nadjeveno pile, al sam ja to primjenila na puricu.
-
Imaš na portalu super recept za punjenje koji sam jednom stavila. Ja punim ili pile ili puricu. Samo nemoj odmah staviti nadjev nego kad je napola pečeno.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1913
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma