Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: punjena purica - pomoć molim

  1. #1
    Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagabria
    Postovi
    2,116

    Početno punjena purica - pomoć molim

    jel zna netko recept za punjenu puricu koji ne uključuje jetricu i gljive u sebi, pliiiz

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    pujice malo kasnim ali dobar recept uvijek dobro dođe-ova se purica puni s mlincima i servira s umakom od voća-malo čudno zvuči ali je prefino(malo resko)

    sastojci:jedna purica(cca 3 kg)
    3 zelene jabuke,3 kruške
    1 dcl ulja,1 dcl vode,1 dcl bijelog vina
    250 g mlinaca
    50 g maslaca
    1 žlica gustina
    sol,papar,vegeta

    1.Purica se razreže po hrptu-pažljivo se izvade sve kosti osim onih od bataka a meso od krila se uvuče.
    Iznutra se natrlja vegetom a izvana solju i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena a najbolje preko noći.

    2.Mlince preliti kipućom vodom,ocijediti,pomiješati s rastopljenim maslacem i napuniti puricu.
    Otvore zašiti kuhinjskim koncem.

    3.Puricu polivenu vrućim uljem peći na 180 stupnjeva dva sata a za to vrijeme je podlijevati mješavinom vode i vina.

    4.Nakon sat vremena oko purice staviti oguljene jabuke i kruške očišćene od koštica.

    5:Kad je purica pečena konac se izvadi i nareže na odreske.

    6.Uz odreske poslužiti umak od pečenja-procijedi se,doda gustin razmućen s malo vode i kratko prokuha.
    Tko želi,može servirati i pečeno voće.

    Ja sam radila puricu ovako prošlog Božića i bila nam je jako fina!

  3. #3
    Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagabria
    Postovi
    2,116

    Početno

    hvala puno, nije prekasno, to je ionak za sutra

  4. #4

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    73

    Početno

    Znam da je prekasno za to, al eto za ubuduće.Da se nađe!
    Nadjev: 3 žlice ulja, 20 g luka, 30 g sušene slanine, 3 šnite kruha, 100-200 ml mlijeka, 2 jaja, peršin, sol, papar, vegeta.
    Kruh narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom.Nasjeckajte slaninu, luk i peršin.Na zagrijanom ulju propirjajte luk sa slaninom i još vruće prelijte na ocijeđen kruh. Dodajte jaja, peršin, posolite, popaprite i sve dobro izmiješajte.Tim nadjevom napunite puricu.
    Ja sam tako pretprošli Božić radila i ispalo je fenomenalno.
    Ak ti je malo nadjeva slobodno povećaš broj sastojaka.
    Inače je to recept sa Coolinarike za Proljetno nadjeveno pile, al sam ja to primjenila na puricu.

  5. #5
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Imaš na portalu super recept za punjenje koji sam jednom stavila. Ja punim ili pile ili puricu. Samo nemoj odmah staviti nadjev nego kad je napola pečeno.

    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1913

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •