Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Nosite li djetetu torbu u školu?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Nosite li djetetu torbu u školu?

Moj drugašić ne nosi sam torbu. Ujutro mu nosim ja, a baka mu nosi doma. Torba je stvarno preteška. Evo, meni je jako teška. To je torba na kotače. Ima željezni mehanizam pa je jako teška i kad je prazna. Zašto ju ne vozimo? Pa zato što je na putu do škole sve zapišano, zapljuvano i pokakano (od pasa).
    Ovo pitam zato što me danas jedan tata na putu u školu pitao zašto klincu još uvijek nosim torbu. Da je dovoljno jak da si nosi sam. (To je istina da je među većima i jačima u razredu.) Ja sam odgovorila da još ima mekane kosti i da se stigne nanositi torbi u životu. Je li to pretjerano zaštitnički?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nas "napadaju" zašto dijete vozimo u školu i iz škole. Kao, prezaštitnički smo.

Ne znam, meni ništa nije pretjerano.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja leona je još mala ali da sam na vašem mjestu i ja bi nosila torbu...

Zato što nije djetetov izbor što će sve nositi u torbi i ako je teška, to nije njihova krivica, pačići mali, baš mi ih je žao što moraju tegliti tolke torbetine...

Druga stvar je kad se ide, kajaznam, na obiteljski izlet, pa da onda natrpaju u ruksak svakojakih svojih drangulija i onda hoće da im to mama nosi unatoč upozorenju da će ruksak biti pretežak od stvari...e, onda bi morali malo iskusit vezu uzroka i posljedice

Al, kao što rekoh, ovo je nešto drugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paulo je drugašić, lani sam mu ja nosila torbu skoro do škole, a onda bi je on preuzeo da nitko ne vidi da mu mama nosi
    sada sam ide u školu i nosi svoju torbu, ove godine smo bili pametniji pa smo tražili za kupiti sasvim lagani ruksak- anatomski
    ove godine je i program u školi drugačiji pa nose manje knjiga i torbe nisu više teške ka lani kad su svaki dan sve vukli sa sobom

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Obavezno djeci nosim torbe,dvoje idu u istu smjenu pa ja nosim dvje torbe a kad me ljudi vide nemogu vjerovat.Sitni su i žao mi je jer su torbe stvarno teške,da im kolko tolko spasim kičmu i leđa jer će se u životu još nanosat.Tako da mislim da je dobro dok su još ovako mali da mama ili neko pomogne oko te teške torbe

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj D.je prvašić i on sam nosi torbu od prvog dana, nije ni sitan, a ni veliki po građi, ali vidim da mu torba nije problem. Kod kupovanja torbe važno je odmjeriti koliko je teška torba sama po sebi, znaći dok je prazna, i odabrati onu koja je anatomska i najlaganija u ponudi, jer mogu reći da ponekad stvarno ima dosta stvari koje moraju nositi sa sobom, pa još i odjeću za tjelesni, šlapice i svakako čim manju pernicu. Slijedeće godine prelazimo na anatomski ruksak, kako je već netko gore spomenuo.
    To što ti nosiš svojem djetetu stvari, stvarno nije nićiji problem i ja se nebi zamarala s ljudima koji oćito nemaju pametnijeg posla. Do tada ti samo ako si u mogućnosti pratiti svoje dijete u školu to ćini i dalje, i ja bi to radila da nisam na poslu. Zašto da tegli ako ne mora.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne nosim. ida ima preko 30kg, visoka je i jaka i sasvim normalno nosi svoju torbu. ujutro je autom vozim do autobusne stanice jer je daleko i bus krece rano (u 7.00), a u podne kad dolazim po nju, cesto dodjem pjeske pa secemo doma (to nam je lakse jer je nizbrdo ), a tada joj ponekad i uvalim nesto u torbu (neku leovu sitnicu, majicu, njenu jaknu ili sl.). nikad nije ni trazila da joj torbu nosim.

a da procijenim da joj trebam nositi torbu (ili da me trazi) definitivno ne bi bio niciji problem sto ja to radim...

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paulu smo prve dvije godine vozili u školu u susjedno naselje, i kako je išle u boravak uvijek smo je smjestili u razred, i noslili joj torbu. Ona je inače imala 19,5 kg na početku prvog razreda, a i danas je komarac-kategorija.

Od trećeg razreda, kad smo se preselili, ide sama i sama nosli torbu, iako još nije došla do 30...ali sad ima lagani ruksak, jedino što ponekad natrpa i albume s naljepnicama, pa udvostruči težinu torbe...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa vidi ti koja je to razlika :shock: ida ima 15kg vise od tvoje paule, to je skoro upola vise...

potreba da se torba nosi ili ne je tako individualna, ne moze pod neki zajednicki nazivnik...

ida ima tako siroka ramena i ledja da nosi majice moje sestricne koja jest sitna, ali ima 25 godina :shock:

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne nosim iako me neke mame "čudno" gledaju
    Ema ionako voli svoju torbu i rado ju sama nosi.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sam je nosi, na boravku je pa to znaci u ponedjeljak u skolu, u petak doma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •