steta sto nema lejle, ona je encikopedija ideja kako nahraniti klince. zahvaljujuci njenim izmisljotinama i idejama mi smo uspjeli dobiti sebastiana da ponesto jede

dakle, trik broj 1. mama se skupa sa cicom sakrije a tata kupa dijete i dok je klinac u kadi ubacuje u usta jer se klinac najcesce zaigra i to je cak i kod nas upalilo

u kadi nam najbolje prolaze banane, svjezi krastavci i jabuke

postoji fora broj 2, napravis recimo listu za kupovinu. za klinca napravis tako da naljepis na papiric slikice proizvoda ako jos ne zna citati, i krenete skupa i klinac pronalazi svoje proizvode. jako dobro pali ako ga dovedes recimo na odio di stoji pasta i velis da izabere koju ce pastu jesti

kuhana integralna tjestenina je jedan od par proizvoda koja kod nas prolazi. ja njemu skuham malo paste (i prije samog kuhanja ponudim da on sam bira koju ce tjesteninu) i to stoji na njegovom stolicu pa on pokupi u prolazu svako toliko i ubaci usta

mats je uspio naci sistem za dorucak. bio je jednom sa puta donio minijaturnu hotelsku staklenku sa medom, i onda su to njih dvojca svecano mazali na kruh, i bilo je to nesto posebno jer je ta posudica MALA a sebastian je sav u velikom i malom, i stalno usporedjue. znaci ak ti je mali sad recimo u rijecima za boje, ili prepozicijama, pokusas citavu pricu iskombinirati da bira izmedju crvene i plave kutijice, ili izmedju blize ili dalje staklenke sa medom

na istu foru mu je mats dao i pekmez koj nije htio probati u ludilu, kupili smo paket sa onim malim konzervicama dzema i onda sebastian bira koj ce pojesti

poznati imaju foru da maloj pricaju kako joj je zeko poslao mrkve, a recimo lav je poslao grasak, i sad ona zeza i ne jede, i onda tata kao zove zeca i tuzaka da mala nece jest ono sto je dobila od njega i kao prica sa zekom kako je to ruzno, i mala kroz te price sa zivotinjama koje joj salju hranu jede

vidim da hrpa mama pusti klince da se necim zaigraju i onda trpaju u usta

meni jos ponekad pali da mu kad nekud idemo sami strpam u ruke dok je u auto sjedalici sendvic, ili pecivo, ili bananu i on gleda kroz prozor i jede

sebastian bolje jede ako se prije toga prolufta na zraku, kupili smo skijaske hlace, ispod toga dobije termohlace, ubundam ga i setnja. ako previse puse da nemre hodat sam drzim ga za ruku jer ga zna srusiti vjetar kako jako puse

i jos mi jede kad setamo pse, on iz neobjasnivih razloga voli sjediti u kolicima kad se setaju psi i odatle daje komande kuda idemo i najcesce u kolicima pojede bananu i popije soja mljeko

na temu rucak, najcesce prolazi quorn (vegeterijanska hrana, ima okus po piletini, otprilike), uz to skuhamo povrce (brokula, karfiol, mrkva) i prilog (krumpir), vrlo cesto pojede lososa specenog na grilu,tunu mu poham na pariski. inace vidim da riba kod svih klinaca prolazi.

od cuspajza prolaze jedino mahune, ni kelj, ni grah ne prolaze

moguce je da ti klinac nece jesti ako mu ne dajes dovoljno vode. znaci ne sokove ili bilo sta secerasto, nego bas svjezu vodu