Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Odjednom loša tehnika?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Odjednom loša tehnika?!

Evo mene nakon dugog vremena s problemom.

Dakle, Kaleb ima 9,5 mjeseci i nakon štrajka koji se zbio prije neka 3 mjeseca (kad smo krenuli s dohranom i kad je on počeo izbacivati dnevne podoje) opet se dojimo x puta dnevno (i noću, naravno).

Prije nekih tjedan dana desna me dojka počela boljeti kad bi on sisao, prvo sam mislila da je soor, no onda sam shvatila da na mjestu gdje se spajaju bradavica i aureola imam ranicu, kao da me netko zarezao žiletom, samo širu, koja se lagano gnoji. Ranica je u međuvremenu skroz prošla, no mene dojenje sve više boli, pogotovo u ležećem položaju. Prošlu noć mi je svako dojenje (a kao za inat ih je bilo puuuuuuuno) na obje dojke boljelooooo...Imam osjećaj kao da hvata dojku zubima i lagano je gricka. Ili kao da u ustima ima male žiletiće. U svakom slučaju, koma.

Mislim, da će mi se ovakve gluposti dogoditi u 10. mjesecu dojenja...Je li moguće da mu se pogoršava tehnika ili je ipak nekakav soor u igri?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih rekla soor, tim vise jer sam skuzila da si zesce ovisna o seceru.
    daj malo vise o tome kako te boli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ja bih rekla soor,tim vise jer sam skuzila da si zesce ovisna o seceru.
    daj malo vise o tome kako te boli.
    Trljaj sol na ranu, samo trljaj...

Dakle, boli me najviše kad ležećki dojim (isključivo po noći), dakle u položaju kad smo paralelno (on na boku, ja na boku) - npr. kad ja sjedim, a on je onako bočno na ciki (klasično sisanje), onda ne boli. Osjećaj je kao da me uhvatio zubićima i lagano zagriza dok doji, koji put se pojača toliko da moram prekinuti podoj (odnosno, ne prekinem ga jer bi to usred noći bilo ravno katastrofi, nego izvadim dojku i pokušam je bolje namjestiti). Koji put manje boli, rijetko kad uopće ne boli.

Ma, sumnjam ja na soor, ali je osjećaj kao da je loš položaj...Zanima me trebam li odmah eliminirati tu mogućnost? Ima 4 skoro skroz izrasla zubića gore i dva dolje i još mu neki probijaju i jako ga gnjave...Ma ne znam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj eliminirati soor kao moguci uzrok problema. za soor koji se ne vidi karakteristicna je ostra probadajuca bol koja se moze ili ne mora u podoju lagano smanjivati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj eliminirati soor kao moguci uzrok problema. za soor koji se ne vidi karakteristicna je ostra probadajuca bol koja se moze ili ne mora u podoju lagano smanjivati.
    Ne, nisi me razumijela - trebam li odmah eliminirati mogućnost loše tehnike ili položaja vis a vis toga da ipak nismo novopečeni sisači?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pogledaj bilo je priče o tome , mislim da se topic zove: GRIZE!!!
    a možda ima tekst na portalu

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene zbunjuje ova ranica koju si opisala... inače mi smo u to doba slično prolazili s tim da je on još i vukao bradavucu jako van... podoji su mi bili bolni zbog pms-a (druga menstruacija)... u kojoj si ti fazi što se tiče menge?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidjela sam taj topic, čak sam i sudjelovala na njemu - Kaleb me znao zagristi, ali klasično - dakle, da bi mogao zagristi, trebao je prestati sisati. Ne može i sisati i gristi. Zato mi se čini da je ovdje možda riječ o lošem položaju jer osjećam zubiće (ili nešto slično) dok doji.

Shit, zove me.

p.s. Veli MD da ga ne tužakam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a moguce je i da nocu on malo pridrzi sisu zubiman, a da ne bi ispala...
    zbunjuje me to sto te u sjedecem polozaju nista ne boli, jer to onda nije soor.
    cccccc, jos polozaj niste utvrdili.
    pokusaj obratiti paznju na to sta radi po noci.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da je u pitanju položaj. I mi smo imali kritičnih momenata, uvijek kad bi mu rasli zubići. Možda zato jače zagriza jer ga žuljaju desni?
    Nama su isto najkritičniji bili ležeći podoji, naravno noćni. Onda sam ga pokušavala više stisnuti prema sebi, ili povući prema gore (jer su meni tragovi bili iznad bradavice), ili bih mu samo bradicupomaknula prema meni, a gornji dio glave prema natrag... Nisam baš jasna... Uglavnom, svaki je put dosta brzo prošlo.
    A ništa, provjeravaj za soor i pokušaj naći pravi položaj...sretno!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam imala ranicu duzine 1cm na desnoj dojci kada je novi imao 9 meseci, i trajala je oko mesec dana.
    Uzasno je bolelo, a ja sam mislila da je to prilagodjavanje na velicinu njegovih usta i pojavu novih zubica (tada je imao 8 zuba) i moja uvucena bradavica (tada je vec bila 90% izvucena).
    Usled svega toga, rezultat je bio taj los polozaj i pojavila se maxi ragada.
    Verujem da je i kod tebe neka kombinacija faktora za nastanak loseg polozaja, i verujem da ce se resiti, tj. zarasti, pa makar cekala mesec dana.
    Mazi se lanolinom!

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Identična situacija kod mene... prije mjesec dana pojavila mi se ranica između bradavice i aureole, koja se počela gnojiti nakon par dana, jako bolno dojenje, ali ne u svim položajima.
    Nije mi bilo jasno što se događa, je li soor, ragada ili loš položaj, zapravo, ni dalje ne znam!? Ranica nije prolazila 10-ak dana, pa sam mazala Purelanom, i onda se situacija popravila, ali dojenje je i dalje bilo bolno. Od toga je prošlo mjesec dana, ranica je skroz nestala, ali i dalje me povremeno zaboli, najčešće noću, kad smo i on i ja na boku.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nisam toliko iskusna dojilja (4 mjeseca ), ali moram primijetiti da kako Vedran raste tako se i mijenjaju položaji u kojima dojimo (pogotovo po noći). Prije sam ga po noći dojila na 'udaljeniju' cicu, a sad mu dam onu donju (nadam se da ste skužile). Luna, a da probaš? I još nešto, jeste li primijetile kako obožavaju navlačiti bradavice? Kao da su gumene...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja jos sad imam tih problema.
    sigurna sam da nije soor, jer bi onda boljelo u svim pozama.
    lezeci polozaj mi je uvijek bio najgori za bradavice. Kad se dogodi da citave noc doji (kad je bolesna npr.), budem skroz izmrcvarena i stvaraju mi se ragade.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ajme, sta da ti kazem...ja umirem dok L. tone u san. zasto? skuzila sam da dok tone lagano pusta bradavicu ali ju ne pusta iz usta. i onda je drzi zubicma. i dok radi pokrete ko da ciki a zapravo ne ciki jer je lagano u snu i lagano je vec pustila bradavicu, dodiruje/gricka/stisce zubicima. nesvjesno. to mi ne radi dok je budna. ali boli ko da me ziletom.
    Možda zato jače zagriza jer ga žuljaju desni?
    mislim da je to, jer koliko sam skuzila Kalebu su na pomolu novi kao i Lei.
    Mislim, da će mi se ovakve gluposti dogoditi u 10. mjesecu dojenja
    da i ja si o tome razmisljam...em sto me bole bradavice, sisa mi je na granici mastitisa..ili vec je samo nemam temperaturu...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luna,i mi smo imali identičan problem,ranica baš na istom mjestu kao tebi.
    To ti je kad on cici pa onako povuče bradavicu pod vakumom a taj dio ti se pritisne njemu na zubiće.I meni je bilo najgore kod ležećeg cicanja.
    Mazala sam si to mjesto sa melemom.Kod cicanja sam se trudila da legnem što niže,tj da mu gurnem cicku nekako odozdola da je taj dio koji pritišće na njegove gornje zubiće što niže.Ne znam koliko si me skužila,za to bi mi trebala demonstracija .
    Uglavnom prošlo je nakon nekih 10 dana i ja sam već bila u panici kaj se događa,I sada ponekad zna zapeckat a ja mu onda promijenim cicu ili se tako povučem malo niže da se ne bi ponovo napravila ranica jer je to onda grozno i dugo treba dok zacijeli.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja mislim da je do zubića, da li mu trenutno izbijaju novi?
    Marko je tako "snažnije" sikio kad bi mu rasli zubi, samo ja nisam nikada imala ranice. Ali je boljelooo. Nema veza sa sjekutićima, nije to grickanje, nego pretpostavljam da im to godi kad ih svrbe desni. Nije imao dudu (tj. imao ju je kratko, ali ju je odbacio prije nego su krenuli zubi, pametno malo), a nije htio nikakve grickalice osim sise.
    Evo sada mu idu petice, nakon mjeseci pauze u rastu zubića i opet je počeo tako tako čvrsto držati bradavicu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a moguce je i da nocu on malo pridrzi sisu zubiman, a da ne bi ispala...

pokusaj obratiti paznju na to sta radi po noci.
    Moja Dora to radi pa me isto zna tako boljeti. Ona to ne radi samo po noći već i u sjedećem položaju preko dana.
    Ima i foru da uhvati cicu sa zubima i onda okrene glavu na drugu stranu :shock:

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

anita ima velike jedinice i malo manje gornje dvojke, i kad god duze ciki, "popravlja" polozaj sto se odrazava kao "glodanje" bradavica. uf. a kad joj kazem "joj pazi misu ciku, to je boli", rasplace se ko kisna godina, jer ciki ne smije nista biti.

slazem se s curama, i dodajem da u ovu kategoriju spada i ovo: skuzi da joj je cika pobjegla, i onda ju kroz ZUBE "srkne" nazad :shock:

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma i mene Hana grize najviše po noći a sad sam zaradila i mastitis jer je velika seka definitiivno zaboravila tehniku...

najkritičnije je bilo dok su rasli zubi, sad ima 6 ooogromnih i ne priželjkujem ih još.

izmisli neke nove položaje i drž' se

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

možda, kako je sada veliki i jaki, potegne bradavicu. to isprva ne boli, al se kasnije osjete posljedice....
    kako je to lijepo kad tako velikoj djeci rastu zubi, pa oni kuže ako te ugrizu da te boli...
    luka već ima tri, a zagriz zapikira tako da se preklope donji i gornji (van svih pravila izašle su mu donje jedinice i gornja dvica) al kad ja jauknem on se samo slatko nasmije 8)
    ne kuži dijete

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni se bol i ranica (ali uvijek minijaturna) radila svaki put kad bi luka povecao ucestalost podoja...
    baz obzira sto su mi bradavice ogumenile...
    lezecki zbog toga nisam mogla dojiti sve do tak negdje 10og mj... bas sam morala paziti (ja sam stvarno osjetljiva na bradavice i nisam htjlea riskirati velke ragade)... a kak imam male cice nikak lezecki nije islo - do gumene faze, jelte...
    sad u (automobilsko)gumenoj fazi pak kad se slobodno gustam lezecki u periodima kad ga pukne nacicavanje ('skok u razvoju' ) opet zna doci mali zarez izmedju aureole i bradavice...
    no ne boli tak...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dobro je :D

Naime, već sam mislila da samnekaj opako ili zeznula ili nam se nekaj gadno događa.. Nismo do sad imali nikada niti jednog jedinog problema s dojenjem (čak ni u rodilištu, a carski ) a kad ono sad s punih 10 mjeseci :shock: tako naime izgledam ponekad.

Ne grize, ali kako bi rekla Irchi - rašpa ini mi se, odnosno mislim da nenamjerno struže po bradavici za vrijeme cicanja. To se počelo događati tek sada kad su mu izišle gornje jedinice.

Najgore je noću jer onda spava i ne može "paziti" kao kad je budan (on zaista pazi, stvarno je divan) a pogotovo ovo usrkavanje kad mu malo ispadne bradavica, no meni je najgore kad hoće pustiti a zapravo mu se neda - i onda se glasno odvoji od nje s pomalo zatvorenim ustima i to me zna jako zaboljeti. Bojim se samo da se nekaj ne inficira, nemam baš ranice, za sada, samo jednu malu točkicu ali sam mazala i nekako ju više ne vidim.

Ali, boli i kad siše. A siše u zadnje vrijeme ko mali gladni slonić, pojede obje cice (za jedan obrok, i tako par puta na dan), što nam se nije događalo mjesecima.. Kakav je to sad skok?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Potpisujem cure o srkanju cike . mene je Nika izranjavala na obe cice kad zu izbila gornje jedinice. Bilo je pakleno, ali nakon 2 tjedna se sve vratilo na staro. Te naše jadne cice se na sve naviknu.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bas si razmisljam kako me vec neko vrijeme ne boli onak jako kad anita ciki, i pod tusem skuzim ZASTO - imam dvije "urezotine" na mjestima gdje su joj gornji zubi dok doji.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A, joj, zašto sam išla pogledati ovaj topic . Nama tek idu gornje jedinice. Bit će rašpanja. Ono je izgleda bila pjesma prema ovo što pišete, vi mame "mnogozubih" :/ .

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo malo utjehe.. ili su se bradavice navikle ili se Patrik skulirao, ali manje boli. Skoro ništa.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tiwi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Evo malo utjehe.. ili su se bradavice navikle ili se Patrik skulirao, ali manje boli. Skoro ništa.
    potpisujem. vise me bole njeni zabijeni nokti

i ja nalazim urezani trag 8)

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    A, joj, zašto sam išla pogledati ovaj topic . Nama tek idu gornje jedinice. Bit će rašpanja. Ono je izgleda bila pjesma prema ovo što pišete, vi mame "mnogozubih" :/ .
    Potpisujem !

Hani su upravo izbile gornje jedinice, i istog časa sam osjetila razliku...
    Valjda neće biti jako bolno, a valjda će i brzo prestati.
    Donje zube kod sisanja prekriva jezik, ali gornje nema što prekriti, oni su direktno na bradavici. Bed...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u pravilu na bradavici osjetim dan dva prije nego pod prstima da je stigao novi zub.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod nas je puno bolje, dakle, cure - fazaaaaa!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitanjce: Šta ste na kraju napravili, promjenili položaj, mazali rojazolom ili je prošlo samo od sebe (nakon 20 :shock: dana...)?
    Ja potpuno razumijem o čemu se radi jer trenutno imam ranice na obje bradavice (na jednoj čak i gore i dolje...) a sisali smo 4 mjeseca bez ikakvih problema...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam (kršitelj koda) kremu za bradavice (još iz rodilišta) pa sam ju konačno i trebala ponovno, stvarno mi je dobro došla. Naime, bojala sam se da u tih par dana kad se malo oštete bradavice, da se ne inficiraju pa sam mazala navečer poslije tuširanja i ujutro prije posla. Kratko. Brzo je prošlo i brzo smo se navikli.

Sada imam drugi problem - navukao je toliko mlijeka da opet imam prepune dojke kao na početku dojenja
    :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svi reporučuju Purelan kremu i naručila sam si je iz ZG-a jer se u Osijeku nigdje ne može naći. Zvala sam sve ljekarne i samo su mi u dvije htjeli provjeriti kod dobavljača. Naručili su u ljekarni na Sjenjaku tako da se tamo može naći (za one iz OS).
    Što se tiče navučenog mlijeka, meni se svako malo jedna sika napuni i naprave se kvrge. Ako se baš jako napune malo izdojim tek toliko da oslabim pritisak a najčešće ne moram samo čekam da se "mala mamina spasiteljica" probudi i posrče. Sva sreća da ta prenapunjenost traje samo jedan dan...barem kod mene...
    Tiwi, vidim da radiš, sigurno ti nije ugodno ići na posao s dva puna tetrapaka...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Zumbi prvotno napisa
    Tiwi, vidim da radiš, sigurno ti nije ugodno ići na posao s dva puna tetrapaka...
    Bome nije ali nisu odmah tvrde i pune, malac to isprazni pije nego odem

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

podizem topik.

pojavile su mi se ranice izmedju aureole i bradavice na obje strane s time da me desna jako boli (2 ranice po pola centrimetra, na lijevoj je jedna manja). jedna ranica se cak ugnojila.
    malena ima samo jedan (jos uvijek mali) zub, donja jedinica. jel moguce da je od toga?
    kad sisa na desnoj boli me prvih pola minute da sve zvjezde probrojim i onda bude ok.
    koliko vidim, uglavnom se mazalo purelanom i slicnim kremama. postoji li jos nesto sto bi moglo pomoci da rane zarastu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj G. prvotno napisa
    koliko vidim, uglavnom se mazalo purelanom i slicnim kremama. postoji li jos nesto sto bi moglo pomoci da rane zarastu?
    Možeš namazati svojim mlijekom i pustiti da se osuši. Luftaj cice što više, a ako koristiš jastučiće, vodi računa o tome da ih često mijenjaš i da su suhi.

pokušaj promijeniti položaj kod dojenja kako bebica nebi stalno nadraživala ovaj oštečeni dio.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i ja bih se priključila ovom topicu jer mi upravo ovaj naslov opisuje problem.
    Mi smo još mali, bebica nema ni dva mjeseca, a evo već drugi put je "zaboravila sisat". Ali doslovno tako.
    Prvi put prije neka dva tjedna, i sada opet. Jednostavno ne zna povući mlijeko, ne zna napraviti podtlak, samo cmače u prazno i onda se počne plakat. Onda se ja izdojim i dam bočicu. Drugog nema.
    Da li je još netko imao takav problem? Šta da radim?

Mi dojimo nepuna dva mjeseca i ne mogu reći da smo se uhodali.
    Nekad se dogodi da par dana bude sve super, kao po špagi i onda ja pomislim - evo ga, uspjeli smo!!! Kako se to kaže- uspostavili smo dojenje!! I onda opet nešto krene naopako.

I još nešto, kod nas je nemoguće primjeniti "malim prstom je odvojite i onda ponovno je probajte staviti ispravno na prsa, jako otvorena usta...." Ako krene loše, taj podoj tako i završava.
    Da li je i vama tako? Imate neki savjet?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

emarink, ja bih izbacila bočicu. Postoje i drugi načini za davanje mlijeka.

Pogledaj ovo:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396

Bočica očeigledno zbunjuje tvoju bebicu pa zbog toga "zaboravlja" tehniku cicanja.

Nudi cicu kada kod to traži, a ako ne ide, pokušaj na drugi načino dati izdojeno mlijeko.
    Ako koristiš dudu varalicu, izbaci i nju iz upotrebe.

Pogledaj još malo o pravilnom položaju kod dojenja
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Spooky, da primjenim ove metode hranjenja u 3 ujutro kad beba urla? Nemoguće. Čak i izdajanje predugo traje.
    A tekst o pravilnim položajima znam doslovno napamet.
    Ma mene najviše zanima da li je to normalno da je sve super danima i onda odjednom više ne zna sisat. Ne zna povući mlijeko, kao da nikad nije vidila sisu. Nemamo dudu varalicu, a ni bočica joj nije baš draga. I ona je najsretnija kad se napapa na prsima, a vidno je ljuta kad joj ne ide.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa
    Spooky, da primjenim ove metode hranjenja u 3 ujutro kad beba urla? Nemoguće.
    Nisam spooky ali ja ću ti reći - da!

mi smo po pregenijalnom savjetu pedice s mjesec dana starosti jedno popodne (2x) poslije podoja dali još malo izdojenog mlijeka na bočicu (izdavila me da nemam dosta mlijeka i slične nebuloze pa da mu dam ekstra da vidim koliko pojede) - tu noć kad se probudio nije htio/znao primiti ciku - u biti mu se nije dalo. Tada sam i ja pukla i poslala sve te "pametnjakovice" oko mene na jedno mjesto, a malenoga preko sat vremena pokušavala staviti na ciku - plakao je on, ja skupa s njim, ali ipak je primio i nikada više nije bilo problema s dojenjem (ali nikada više nije ni primirisao bočicu).

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

emarink, mislim da je problem u tome što bebica ne uhvati dobro cicu. Moraš ju odvojiti od cice i namjestiti ponovno.
    Rekla si da ponekad ne napravi podtlak, a time ti je onda lakše odvojiti ju od cice.
    Ako bebica ne otvori usta dovoljno, pomogni joj malo na način da prstom stisneš bradicu prema dolje.
    Naravno da je bebica nervozna ako ne uhvati cicu kako treba jer zbog toga niti ne može posisati dovoljno mlijeka tj. potaknuti refleks otpuštanja mlijeka.

A kako je bebica do sada napredovala? S koliko je rođena, koliko je dobila. Koliko ima popišanih i pokakanih pelena dnevno? Ima li možda bijele naslage na jeziku, nepcu?

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ali u tome i je problem. Ona nije znala šta je bočica ni duda varalica, znala je samo za cicu. Nevjerojatno. I ista stvar, plače ona, plačem i ja s njom jer ne znam u čemu je problem.
    Inače dobro napreduje. Rođena je sa 2700, a na prvoj kontroli je imala 3900. Sad je osjetno teža i vidno bucmasta. Ima nekoliko pokakanih i popiškanih pelena dnevno. Kao i prije.
    Evo od jučer mi je na prsima, nisam se morala izdajati, ali ne primi ciku dobro, cmače i mene boli, ali je svejedno sve pojela. Takvi podoji traju uvijek duže, ali su mi draži od one izdajalice (sprava za mučenje) i bočice.
    Tijekom takvog podoja puno puta ju odvojim pa ponovno postavim na prsa, ali svaki put primi isto loše. Ja joj onda primim glavicu i doslovno priljepim na prsa, a s druge strane pritisnem rukom dojku da mlijeko krene i tako uspije nešto pojesti. Onda zna recimo dobro primiti, ja sva sretna, povuče par puta i opet otpusti, pa sve ispočetka.
    Ne znam da li sam uspjela dobro opisati kako to kod nas izgleda.
    Ali znajte da mi je lakše kad mi netko kaže ".. i mi smo to isto prošli, ali sad je sve u redu.." Nadam se da će i s nama biti tako, da će jednom naučiti kako pravilno papati.
    I da, nema ništa bijeloga u ustima.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jesi li probala malo potaknit mlijeko da krene, ugrijes dojke i malo izdojis, a onda ponuditi? Mozda je zivcira sto mlijeko ne ide kako treba?

Ponasa li se isto na obje dojke?
    U kojem polozaju dojite?

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mlijeka imam stvarno puno. U većini slučajeva još dok sam u kupaonu i perem ih prije podoja već krene mlijeko.
    Isto se ponaša na obje dojke, a dojimo u položaju koljevke i ležećem.
    Noćas i danas je isto podnošljivo. Uz puno cmakanja ipak je pojela dosta. Ona je sad sita, mirno spava a ja se mažem purelanom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •