Je li to samo faza, ili ja trebam nesto promijeniti u svom ponasanju prema njoj?
To se dogadja tek zadnja 2-3 dana
Naime, cim ju ne gledam dvije minute, posvetim paznju mladjoj curici, ili rucku, Andrea doslovno demolira kucu, izbaci sve iz ladica, razbaca CD-e, samo izbaci sve igracke iz kosare, razbaca slikovnice, povadi lonce ili kuhinjske krpe i tako sve po redu dok ju ja ne zaustavim.
Inace je jako aktivna i posljednje vrijeme joj je paznja jako kratko usmjerena na jednu stvar (tipa igracku, slikovnicu, biciklic). To sam nekako uzela pod normalno za jednoipolgodisnjakinju.
No, zadnjih dana i ignorira svako moje "Andrea nemoj to duso dirati, dodji vidi ovo"..
Dosad sam stvarno mislila da mi dobro ide, ali naisao je prvi veci odgojni izazov. Znam da su djeca istrazivaci, ali neke stvari ne spadaju pod njihovu domenu istrazivanja.
Ne zelim stalno hodati za njom i govoriti ne, ne ne..dajte mi molim vas savjete kako preusmjeriti djetetu paznju i na prikladan nacin postaviti granice sto se smije, a sto ne smije bez galame, peckanja po prstima i narusavanja njenog integriteta.