Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Razbacuje sve po kuci

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Razbacuje sve po kuci

Je li to samo faza, ili ja trebam nesto promijeniti u svom ponasanju prema njoj?
    To se dogadja tek zadnja 2-3 dana
    Naime, cim ju ne gledam dvije minute, posvetim paznju mladjoj curici, ili rucku, Andrea doslovno demolira kucu, izbaci sve iz ladica, razbaca CD-e, samo izbaci sve igracke iz kosare, razbaca slikovnice, povadi lonce ili kuhinjske krpe i tako sve po redu dok ju ja ne zaustavim.
    Inace je jako aktivna i posljednje vrijeme joj je paznja jako kratko usmjerena na jednu stvar (tipa igracku, slikovnicu, biciklic). To sam nekako uzela pod normalno za jednoipolgodisnjakinju.
    No, zadnjih dana i ignorira svako moje "Andrea nemoj to duso dirati, dodji vidi ovo"..
    Dosad sam stvarno mislila da mi dobro ide, ali naisao je prvi veci odgojni izazov. Znam da su djeca istrazivaci, ali neke stvari ne spadaju pod njihovu domenu istrazivanja.
    Ne zelim stalno hodati za njom i govoriti ne, ne ne..dajte mi molim vas savjete kako preusmjeriti djetetu paznju i na prikladan nacin postaviti granice sto se smije, a sto ne smije bez galame, peckanja po prstima i narusavanja njenog integriteta.

farah24

Početno

ma nista se ne sekiraj to radi i moj maleni dusa mu je razbacivati stvari po kuci i raditi sve sto ne smije , a na ono "ne diraj to ne to" odavno je imun postao to mu nista ne znaci.
    ja sam skontala da je to faza i u stvari je tako samo faza normalno i ne sekiraj se moj sin je jedno vrijeme stalno vadio serpe i lonce iz kuhinje to mu dodje ko igracke pa neka strpi se i to ce proci sad mu serpe i lonci nisu interesantni , ja sam svoga i ruzila i klepim ga pa nista ne pije vode sve je to tako.
    probaj s crticima kod mene su aktuelni bili teletabisi pa onda leteci medvjedici i tako samo shvati da ti kuca nece biti uredna dok djeca ne narastu. neka su ziva i zdrava a ti kad si u kuhinji i operes sudje ili pravis rucak neka je s tobom nek i ona "kobajagi pravi" ili daj joj krpu neka brise po kuci (to se mom svidja hehe ljubi ga majka) ukljuci je u sve sto ti radis to ti je jedini nacin i ne gubi zivce to ti je moj sestrinski savjet jer sam ja malo slaba s tim... hehe

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Razbacuje sve po kuci

Citiraj ivonna prvotno napisa
    Naime, cim ju ne gledam dvije minute, posvetim paznju mladjoj curici, ili rucku, .
    Ona samo privlaći tvoju pažnju onda kad se ti posvetiš nećemu drugom. To je tako dok se dijete ne nauči nositi sa situacijom da više nije centar svijeta svojih roditelja. ne radi ona to da tebe naljuti već samo nezna za sada drugaćije izreći svoje nezadovoljstvo.
    Uz to sve i prirodni nagon za istraživanjem.
    Pomaže samo puno ljubavi i strpljenja.
    Moj najvećineugodnjak je bio kad su došli nenajavljeni gosti i dok su došli do stola morali su na prstima zaobilaziti lonce i zdjele koje su bile po cijeloj kuhnji.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, da znam stavljati slike na net - pokazala bih ti što je nered ... i naravno - njenu ponosnu facu nakon demoliranja svega čega se dočepala! . a imala je svu moju pažnju.

btw - probaj koristiti manje negacija. one često djeluju suprotno. fokusiraj se na pohvalu pozitivnog ponašanja, posebno na to kad nešto pospremi. npr. jednu žlicu. ili jednu kuhinjsku krpu...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kod nas je trenutno stanje malo bolje, ali ja sam puštala da sve bude razbacano, kad bi otišla spavat ja bi sve potrpala ( ne spremila, samo potrpala) natrag i sutra opet ista pjesma. Ima u jednom ormariću roba koju je prerasla, stalno je razbacivala tu hrpu, a bilo je puno toga, stan je izgledao pun robe po podu, sad joj to nije zanimljivo, otvori i zatvori.
    Ja pazim da nema puno igračaka , tj previše igračaka, jer se onda nece igrati kad ima gomila stvari oko nje, samo ih baca. Dio igračaka držim spremljeno da ni ne zna za njih pa svako toliko zamjenim par i onda su joj zanimljive jer zaboravi da se prije mjesec dva igrala s njima. Ali definitvino igra ne traje predugo, osim ako sam ja s njom na podu i zajedno neš radimo.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jednom sam na jednom drugom forumu postavila slichno pitanje s tom razlikom shto kod mene haos prave dvojica. Pocheli su odprilike u istom periodu kad i tvoja malecka. Jedna mama je rekla (i podvukla) da deca najveci haos prave kad mi nismo pored njih. I znash shta? U pravu je.

Naime, kad sam ja sa njima na podu obichno uspemo da organizujemo nekakvu igru. Ili je to redjanje kockica pa pravimo garazhe za aute (tad su im auti jedino i zanimljivi, inache ih ne vole) ili redjamo puzzle ili crtamo svi ili samo ja crtam a oni naredjuju ili chitamo, prichamo, pevamo...Kad su sami ne umeju si organizovati igru pa u trazhenju "idealne" igrachke rasture 90% od ukupnog broja igrachaka a onda se ne umeju igrati u svom tom haosu pa opet dodju do mene.

Maleni su oni josh da bi umeli smisleno da se igraju. Mojima su do nekih 14-15 meseci bile aktuelne samo zvechke (imali smo ih milion) i plishane igrachke a sad, zaboga, imaju i kocke (opet milion vrsta razlichitih shto po obliku shto po nachinu sklapanja i materijalu) i aute i puzzle i slikovnice i sherpice i lutkice (nisam od onih mama koje se zgrazhavaju kad vide da se dechak igra lutkama) i robote i kucicu i iglo i tricikle...Ko ce odabrati u svoj toj gunguli?

Mi imamo dodatni problem zvan "bratovo je bolje" pa se chesto znaju podzapati za kocku ili svesku a onda jedan iz inata rasturi bratovu igrariju i u besu izvrne josh poneku fioku sa igrachkama.

Zato sam ja reshila da postanem imuna na prljave sudove i neopeglani vesh pa popodneva provodim sa njima (pre podne radim a oni su u jaslama) a uveche kad se uspavaju rintachim po kuci. I veruj mi, tako imam manje posla iako sam manje vremena posvecena kuci (i sebi).

Kod tebe je druga situacija i pazhnju ti odvlachi beba a ne ubedjenje da sve mora biti pod konac u svakom kutku stana. Shta da ti kazhem, navikni se. Skloni sve ono shto se da skloniti a za ostalo ne brini, proci ce je.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

hvala na odgovorima..
    odvlaci meni paznju i beba ali i to sto volim da je sve na svojem mjestu, pa se zna dogoditi da ona npr. razbaca kocke, i dok ona razbacuje nesto drugo ja kupim kocke i tako dalje i u krug.
    Sve ste rekle da se na tu fazu nereda treba naviknuti, i to se stvarno trudim
    sorci, hvalim ja nju stalno kad nesto pospremi ili mi donese, ili odnese u smece..vec je pocela hvaliti i sama sebe samo sto su to rijetki trenuci.
    Pokusavam je i ukljuciti u svoje poslove, npr. ona mi uvijek dodaje zlice i vilice kada praznim sudjericu i u tome uziva.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivonna - pa "umnoži" malo te trenutke . čim vidiš da ima "viška" vremena - smisli što ti može donesti. ili spremiti u ladicu. može se, vjeruj mi.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Andrej uživa praviti nered! Budući da mu ni mama nije oličenje urednosti, možeš si misliti kako stan izgleda... Kad legne, ja pospremim ono što je razbacano, tek toliko da na nešto liči... Ali mogu zamisliti da nekoga, tko je navikao na strogi red, to može smetati, tako da te razumijem da ti to nije lako, pogotovo s još jednom bebicom.
    Nekad se A. igra urednosti, želi mi pokazati da zna gdje što stoji, pa npr. spremi svoje cipelice u ormarić, ali pri tome izbaci iz tog ormarića sve ostale cipele Pa ti vidi...

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Nekad se A. igra urednosti, želi mi pokazati da zna gdje što stoji, pa npr. spremi svoje cipelice u ormarić, ali pri tome izbaci iz tog ormarića sve ostale cipele Pa ti vidi...
    tako i Ivor posprema
    a kad dođe iz vrtića prvo sve igračke izbaca iz kutija, s polica, i kad sve do zadnje slikovnice završe na podu sjedne na svoj autić-guralicu i juriša po stanu. već se navikoh. pospremimo zajedno gotovo uvijek prije spavanja. jedino što se trudim da svih tih drangulija ne bude previše, pa imam kutiju kamo trpam sve što vidim da ne koristi. doradit ću strategiju kad bude stariji.
    gdje su klinci mora biti nereda :D

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    Ja pazim da nema puno igračaka , tj previše igračaka, jer se onda nece igrati kad ima gomila stvari oko nje, samo ih baca. Dio igračaka držim spremljeno da ni ne zna za njih pa svako toliko zamjenim par i onda su joj zanimljive jer zaboravi da se prije mjesec dva igrala s njima. Ali definitvino igra ne traje predugo, osim ako sam ja s njom na podu i zajedno neš radimo.
    to je jako dobra taktika, ja se njome dosta dugo služim i još uvijek pali kao i prvi put 8)

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja se lijepo zaigra sa igračkama a kad joj nije po volji i naljuti se lijepo sve pobaca zna se stvarno jako naljutiti takva mala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •