Supruga je u ponedjeljak bila na kontroli plodne vode. Nalaz je bio ok, sve super, jedino je dobila visok tlak koji nikad nije imala i zadnjih tjedan dana trudnoće su je odlučili zadržati u bolnici. Jučer u jutro je dobila trudove, u 11 je otišla na pripremu, u 14 sati smo dobili prekrasnu curicu. Nije popucala, nije dobila drip, nije bilo epizotomije i to sve unatoč tome što je zadnjih 4 mjeseca strogo mirovala i što je u jutro bila jedva otvorena (nakon 3 mjeseca prepara + mjesec pauze pred porod). Pola sata nakon poroda vidio sam naše dijete, doktor mi je čestitao i objasnio tijek poroda i sve detalje, vidio sam i suprugu. Kasnije smo se kod "premještaja2 u rodilište vidjeli još jednom, i supruga, i ja i beba. beba je cijelo vrijeme sa suprugom, normalno je doje. Liječnik je ljubazan, medicinske sestre također.

I što sad na kraju reći... ? Jedinstven slučaj, česta praksa ili olako donosimo pozitivne ili negativne stavove o rodilištima na temelju jednog slučaja, često čak ne niti vlastitog slučaja ?