Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 231

Tema: odred za čistoću-svakodnevni trikovi i savjeti

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj wana prvotno napisa
    Čime očistiti crne fleke(pretpostavljam da su gljivice) koje se nakon nekoliko godine stvore u kadi, između, odnosno oko silikona?

Pokušala sam svim agresivnim sredstvima,nije otišlo, a baš gadno izgleda.
    Bathroom mold: Mold in bathroom tile grout is a common problem and can be a health concern. Mix one part hydrogen peroxide (3%) with two parts water in a spray bottle and spray on areas with mold. Wait at least one hour before rinsing or using shower.
    Možda ti ovo pomogne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čime očistiti crne fleke(pretpostavljam da su gljivice) koje se nakon nekoliko godine stvore u kadi, između, odnosno oko silikona?

Postoji posebna samoljepiva traka kojom se zalijepi prelaz između kade i pločica. Meni je ona super - spoj izgleda puno urednije i čišće i ne skupljaju se gljivice.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj tinars prvotno napisa
    Postoji posebna samoljepiva traka kojom se zalijepi prelaz između kade i pločica. Meni je ona super - spoj izgleda puno urednije i čišće i ne skupljaju se gljivice.
    Gdje se to može kupiti? Kako da tražim/pitam?
    Može li se koristiti i za prelaz između pločica i tuš kabine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma kako se točno zove, probaj opisno.
    Obično ih ima tamo gde prodaju i sanitarije i pribor. Mislim da ima i u Bauhaus/baumax i sl trgovinama.
    Može i na tuš kadu.

Radi se o traci cca 2 cm koja je na sredini stanjena tako da ju je lako uredno zalijepiti - polovica se lijepi na zid, polovica na kadu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zar nije to silikonska traka? Ja sam nešto slično vidjela u AD prometu. Mislim da je oko 30 kn koštala.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam pojma kako se točno zove, probaj opisno.
    Obično ih ima tamo gde prodaju i sanitarije i pribor. Mislim da ima i u Bauhaus/baumax i sl trgovinama.
    Može i na tuš kadu.

Radi se o traci cca 2 cm koja je na sredini stanjena tako da ju je lako uredno zalijepiti - polovica se lijepi na zid, polovica na kadu.
    Hvala, pokušat ću. Voda ne može proći između te trake i pločica,fuga,kade, da sva sretna kako sam riješila problem, ne poplavim kupatilo .
    Da li će biti potrebno odstraniti "stari" silikon ili to ide preko njega?

Enela, hvala, prvo ću pokušat na "tvoj" način

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala, pokušat ću. Voda ne može proći između te trake i pločica,fuga,kade, da sva sretna kako sam riješila problem, ne poplavim kupatilo .
    Ne kužim kako bi ta traka mogla uzrokovati poplavljivanje :?
    Mi smo je stavljali preko silikona.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A mislila sam, ako skinem sav silikon i stavim samo traku, pa kad perem-tuširam tuš kabinu i pločice po zidu unutar tuš kabine, ako guma idealno ne dihtuje,a voda uvijek pronađe put-u ovom slučaju npr. između fuga koje su za 1mm uvučene u odnosu na pločice i te trake koja dobro dihtuje na pločice,ali ne i na fuge. Kužiš?

A jesam objasnila, nie za čudit se ako ne skužiš

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    ... e sad sam sve pretrazila i nigdje ne mogu naci onu temu gdje ste pricale o ciscenju kuhinjskih fronti; kako ukloniti masne fleke?

moje su mat, ima neko neki savjet...obicnim deterdzentom ne idu, budu jos muljavije nakon ciscenja....s cime da probam?
    Sigurno nije ekološko rješenje, ali izvanredno radi posao. Ja fronte (takođe od medijapana, polusjajnog) čistim uljnim razrjeđivačem. Otvorim sve prozore, zatvorim kuhinjska vrata i opleti. Sve skine. Otkrila sam to kad sam pokušala skinuti sve slojeve prljavštine sa kuhinjske nape. Probala alkoholom, nije išlo, benzinom, išlo, ali prebrzo hlapi, i tako sam se dohvatila uljnog razrjeđivača Skida sve masne fleke sa pločica, inoxa i medijapana, provjereno. Samo nemojte uzeti nitro, nego uljni, nitro rastvara sve živo, pa i boju kuhinjskih frontova.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za kuh fronte medijapana sjajnog, idealna mi je ona čarobna plava krpa(za prozore) što se kupuje preko kataloga, + obična voda, a ako je puno masno + sredstvo za pranje prozora.
    Za sve vrste i oblike masnoća totalno neekološko rješenje-KH7

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hvala na nenekoloskim savjetima, ali kupila sam jucer te gumene spuzvice iz dm-a i samo s njima i malo vode OCISTILA SVE FLEKE s fronti!!! nevjerojatno!

nisam ni ja vjerovala dok nisam probala, tko bi reko s obicnom vodom i gumom!
    super otkrice!!! :D

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drago mi je cokolina da si se uvjerila i uspjela očistiti kuhinju.
    Da, zapanjujuće je kako su nekada rješenja jednostavna.
    I bila sam danas u utrinskom dm-u i nema Vileda Miracleana. :shock:
    To je cokolina sve pokupovala.
    Ja sam danas ostavila hlače sa žvakom u kemijskoj čistioni. Nisam htjela riskirati.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...helou..može brzinski savjet da ne čitam sada sto stranica ove teme-kako najbrže očistiti kadu..zapravo pobijeliti je,da izgleda onako kao nova???... :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Tessa prvotno napisa
    22. Za sjajno srebro: na alu foliju stavite 4-5žlica soli, koju prelijete vručom vodom. Umočite srebro u tu otopinu i pustite da odstoji pola sata.
    23. Zlatni nakit: ponovno će dobiti stari sjaj isperete li ga u otopini običnog seljačkog sapuna. Tanke zlatne lančiće stavite u bočicu, ulijte otopinu, poklopite i dobro protresite.

meni je jedan zlatar rekao da oni srebrni nakit čiste običnom pastom za zube i četkicom, a zlato sam vidjela od svekrve da kuha u lončiću sa malo praška za veš i izgleda super

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Drimm prvotno napisa
    I bila sam danas u utrinskom dm-u i nema Vileda Miracleana. :shock:
    To je cokolina sve pokupovala.
    he he daleko sam ja od Zagreba.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj *D* prvotno napisa
    Citiraj Tessa prvotno napisa
    22. Za sjajno srebro: na alu foliju stavite 4-5žlica soli, koju prelijete vručom vodom. Umočite srebro u tu otopinu i pustite da odstoji pola sata.
    23. Zlatni nakit: ponovno će dobiti stari sjaj isperete li ga u otopini običnog seljačkog sapuna. Tanke zlatne lančiće stavite u bočicu, ulijte otopinu, poklopite i dobro protresite.

meni je jedan zlatar rekao da oni srebrni nakit čiste običnom pastom za zube i četkicom, a zlato sam vidjela od svekrve da kuha u lončiću sa malo praška za veš i izgleda super
    A viš, meni opet jedan rekao samo soda bikarbona za čišćenje srebra.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....Karlo je išarao plastičnu podlogu na stolu od kompa sa plavom kemiskom- i nikako da to operemo.help?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jesi probala sa onim bijelim spužvicama? trebalo bi otići
    ako ne, kupi NUVOLA sprej za čišćenje kompjuterske opreme, taj skida sve živo (doduše, smije se koristiti samo za telke, kompjutere, plastiku i sl.)
    mi smo ga kupili u mercatoru, košta oko 25 kn, a trebalo nam je jer je klinac zašarao frontu od ormara sa onim flomasterom za cd-e

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za masne fleke sam otkrila jedno sredstvo koje se zove KH-27, pakirano je sa štrcaljkom, uklanja masnoću sa svega, pa čak i odjeće (samo treba prvo probati na manje uočljivom dijelu).
    Napu očisti da blista, čak i gornju stranu visećeg dijela kuhinje, nevjerojatan je i za pećnicu i roštilj.
    Ja ga kupujem u Presoflexu i cijena mu je 25kn.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jooj, nije KH-27, nego KH-7. Evo i slika http://images.ciao.com/ies/images/pr...co__443241.gif

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nastavno na KH-7. Nekidan sam nešto pržila i poflekala prekrasnu lila pamučnu haljinicu, na 10-ak mijesta.
    Danas svaku fleku poprskala s KH-7, i oprala u mašini, SVE OŠLO bez po muke!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D Eto vidiš! meni je nezamjenjiv za sve masne mrlje.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure pozdrav svima i da se i ja pohvalim da sam odmah u petak kad sam tu pročitala za te dm spužvice otišla kupiti i naravno probala na svojoj kuhinji. Ma ljudi zakon sve masno je otišlo ma super, tko god da je izmislio hvala mu a hvala i nekome tko je probao te spužvice prvi i otkrio nam tu sjajnu tajnu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još pohvala za DM-ov SCHMUTZ- RADIERER (kako li se već piše).
    Imam te spužvice već neko vrijeme jer sam ih jednom prilikom zabunom kupila (mislila sam da su one krpice za prašinu). I neki dan se Miha dočepao markera, a kako on najviše voli pisati po stolu, lijepo ga je udesio.
    No, izvadila sam spužvice, natrljala se svjetski, ali sve je otišlo. No stol je na tom djelu ostao malo mat. Stol je inače katastrofa, nazovi drven. Kako ne bvolim stoljnjake, uvijek sam željela stol koji dobro izgleda i bez njih - ovaj je od početka nekako flekav.
    Nakon što je ostala fleka na tom dijelu gdje sam skidala marker, odlučila sam čitav stol istrljati spužvicom, nakon toga sam ga premazala onim Pronto uljem za namještaj. I : stol je bolji no šo je ikad bio.
    I prije sam pokupšavala sve i svašta ne bi li mu površina bila ujednačena, ali bio je flekav - otprilike kao kasiopejine fronte. Sad je bolji nego novi!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I neki dan se Miha dočepao markera, a kako on najviše voli pisati po stolu, lijepo ga je udesio.
    No, izvadila sam spužvice, natrljala se svjetski, ali sve je otišlo.
    Nikad se nisam svjetski natrljala da skinem marker. Vatu natopim s alkoholom i sve ide bez problema. A ima i onih sprejeva za kupit u papirnici s kojima se skida marker s ploče jako brzo i jednostavno.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kada režete crveni luk a imate problema sa suzama žvačite žvaku, onako intezivno i puno manje će se plakati.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ANKAIMARKO2 prvotno napisa
    Kada režete crveni luk a imate problema sa suzama žvačite žvaku, onako intezivno i puno manje će se plakati.
    Možda bolje upotrijebiti masku za ronjenje, onu što ima i gumeni mos.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vizualiziram prijedlog!

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nedavno sam s ovim DM-ovim bijelim spužvicama sa kričavo rozog zida u dnevnom boravku, bez problema pobrisala Jurine crteže kemijskom. (doduše, na tom dijelu zid je malčice-neprimjetno, posvijetlio. Ja zadovoljna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa
    I neki dan se Miha dočepao markera, a kako on najviše voli pisati po stolu, lijepo ga je udesio.
    No, izvadila sam spužvice, natrljala se svjetski, ali sve je otišlo.
    Nikad se nisam svjetski natrljala da skinem marker. Vatu natopim s alkoholom i sve ide bez problema. A ima i onih sprejeva za kupit u papirnici s kojima se skida marker s ploče jako brzo i jednostavno.
    - ovo ja sebi. A skidala sam ga već tako. Jednom. S nečeg - sad se prisjećam. Plavuša!
    Al bar mi je stol ko nov!

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovako, žvaka otišla s hlača, 25 kn, kemijska čistionica. :D
    Nego, kupila sam kantu za smeće od inoxa i puna je mrlja od prstiju i prstića. Čime to čistite?
    Pobala sam s magičnom krpom, fleke su manje vidljive, ali su tamo.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kožni namještaj/ eko koža snijeg od bjelanjaka ili baby ulje

cvijeće majoneza (prekrasan sjaj)

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nego, kupila sam kantu za smeće od inoxa i puna je mrlja od prstiju i prstića. Čime to čistite?
    Ja sam nedavno otkrila neku kričavo rozu krpu u DM-u. Malo je deblja, kao da je punjena nečim. I čisti samo s vodom, bez deterđenata.
    Inoxov sudoper i ploča, nikad se nisu tako sjajile.

1. ih operem s deterđentom, isperem...a zatim višak vode obrišem s tom krpom.
    Preporučujem (nekih 15-20,00 kn)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Našla sam konačno sredstvo koje to skida :D , DM-ov Schimmelentferner (odstranjivač gljivica). Sadrži klor i ako se beštije nisu još dobro ukorijenile, uklonit će ih odmah, a za "starosjedioce" trebat će par tretmana.
    A Schmutzradierer iz DM-a svaki dan nalaze sve veću primjenu u kući.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Baš mi i nije trebao ovaj beljeći smajlić, nema logike, nego onaj fini i pristojni

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kožni namještaj,torbe ili bilo šta od kože-vlažne beby maramice,poslije lagano obrisati suhom krpom.Boju za kosu skinuti s lica-lagano istrljati vatom namočenom u pepeo cigarete-odlično skine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Winnie The Pooh prvotno napisa

je, je to je vosak!

Ako je netko u međuvremenu prepeglao žvakaču, neka mi pošalje račun!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Fronte od kuhinje (mediapan) čistim sa sredstvom za pranje prozora (Ajax). Špric, špric, zatim malo glancanja i možeš se ogledati u njima ... A onda dođe moje zlato i krene lijepiti prstiće redom

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ....Karlo je išarao plastičnu podlogu na stolu od kompa sa plavom kemiskom- i nikako da to operemo.help?
    Mrlje od kemijske olovke s bilo kakve podloge najjednostavnije ćete ukloniti običnim čistim alkoholom ( par kn za 1dl u apoteci).

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

super topic :D

Mel T

Početno

Citiraj *D* prvotno napisa

Ja tako oduvijek citim zlato i srebro (vidjela od mame) i jako sam zadovoljna. Nakit izgleda kao novi. :D
    Kaladontom cistim i bizuteriju, ne samo pravo srebro.

Mel T

Početno

A mislila sam, ako skinem sav silikon i stavim samo traku, pa kad perem-tuširam tuš kabinu i pločice po zidu unutar tuš kabine, ako guma idealno ne dihtuje,a voda uvijek pronađe put-u ovom slučaju npr. između fuga koje su za 1mm uvučene u odnosu na pločice i te trake koja dobro dihtuje na pločice,ali ne i na fuge. Kužiš?

A jesam objasnila, nie za čudit se ako ne skužiš
    Mi imamo takvu traku, ali nesto siru. Platili smo ju oko 70 kn. Strasno se lijepi pa smo ju prvi put trackavo zalijepili. Na mjestima se odljepljivala, pa smo ju skinuli (jedva) i stavili novu. Sad smo vec imali praske i savrseno ju nakeljili, ali se sva odigla s kade, po cijeloj duzini. Na plocicama se jos nekako drzi. Kadu smo ocistili alkoholom, tako da nema razloga da se ljepilo ne primi. Koma, baceni novac.
    Pisalo je da se lijepi umjesto silikona, a ne preko njega.
    I jos kad stavim bocice na kadu, prevrcu mi se jer je povrsina neravna od te trake.
    Mislim da cu nagovoriti muza da stavimo obicni sanitarni silikon.

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

ajme sto mi je dobar ovaj topic. Neke sam stvari isprobala kaj ste preporučili i fakat su super :D

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Što se tiče markera, ja za školu pišem markerom na grafo-folije i skidam ga običnim acetonom za nokte.

Kuhalo za vodu-čišćenje kamenca, naspem malo već nahvaljenog limuntusa (ovisi koliko je kamenca), nalijem (ne puno) vode i pomalo mućkam gledajući kako se pjeni i čisti. Zakon!

Sve masne fleke mi uvijek očisti opal pasta koju natrljam na fleku i ostavim da odstoji.

Kadu, umivaonik i sudoper čistim praškom za veš.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Svi hvale Schmutzradierer spužvice iz DM-a i odmah se sutra upućujem u kupovinu i podvrgavam ih izazovu čišćenja mojih masnih fronti, a sad sam baš vidjela reklamu pa me zanima je li tko probao Anitra Magic Scrubs spužvicu? Je li i ona učinkovita u čišćenju kupaonice ili je to samo još jedan šareni artikl?
    Inače, svaka pohvala za ovaj topic! 8)

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

za čišćenje wc:
    u 2 dl vode dodati 2 dl alkoholnog octa , jednu žličicu sode bikarbone i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca. (pazite s octom i bikarbonom jer dođe do burne -bezopasne- reakcije i stvori se ogromna pjena). takvo sredstvo stvavite u bocu sa štrcaljkom.

jeli itko koristi onaj frosch šta ima u dm? jel ga se treba ispirati kada se koristi razrijeđen (60 ml u 5 l vode) i naravno, jeste li zadovoljni njime?
    jel ubija bakterije?

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja bih trebala očistiti svoj francuski krevet. Ima nekoliko mrlja, a i inače mu treba osvježenje. Znam da se to ne vidi ispod plahte ali bih htjela da je čisto. Kupila sam nekakvu pjenu kojom se mogu čistiti sjedišta u autu. Našprica se, isčetka i usisa usisivačem. Još nisam probala pa prije nego probam imate li još koju ideju.. S nečim mokrim naravno ne smijem..

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam nedavno otkrila neku kričavo rozu krpu u DM-u. Malo je deblja, kao da je punjena nečim. I čisti samo s vodom, bez deterđenata.
    Inoxov sudoper i ploča, nikad se nisu tako sjajile.

1. ih operem s deterđentom, isperem...a zatim višak vode obrišem s tom krpom.
    Preporučujem (nekih 15-20,00 kn)
    Tenx, isprobala sam i radi!

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj janjica prvotno napisa

jeli itko koristi onaj frosch šta ima u dm? jel ga se treba ispirati kada se koristi razrijeđen (60 ml u 5 l vode) i naravno, jeste li zadovoljni njime?
    jel ubija bakterije?
    I mene zanima jel netko mikroskopom proučava wc školjku.
    Pretpostavljam da si mislila da li piše na njemu kao i na Domestosu, npr. da ubija bakterije...

Citiraj mamaanita prvotno napisa
    S nečim mokrim naravno ne smijem..
    Možda Vanish za tepihe i tapicirani namještaj, nanosiš pjenu pa isto tako usisaš kad se osuši. Isto radi i Opal pasta.
    Mislim da ti to ne može biti baš tako mokro. Ne znam.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    Što se tiče markera, ja za školu pišem markerom na grafo-folije i skidam ga običnim acetonom za nokte.
    a s kože?
    kupila curi nove čizme (550k) i 1. dan ih je zašarala markerom, poludjela sam
    i sad se ne usudim ničim skidati da ne oštetim kožu

Citiraj tomita prvotno napisa
    Svi hvale Schmutzradierer spužvice iz DM-a i odmah se sutra upućujem u kupovinu i podvrgavam ih izazovu čišćenja mojih masnih fronti, a sad sam baš vidjela reklamu pa me zanima je li tko probao Anitra Magic Scrubs spužvicu? Je li i ona učinkovita u čišćenju kupaonice ili je to samo još jedan šareni artikl?
    meni je šareno njesra, dobro nisam je koristila za fronte nego za prat kupaonu, ma niš koristi

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •