Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: što radite dok čekate?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno što radite dok čekate?

Pozdrav svim mamama i mamama-to-be!!
    ja sam isto tako jedna mama-to-be, čekam naše prvo veselje, malog Jakova koji bi nam trebao stići krajem godine - početkom iduće. Kako sam na čuvanju (mrvicu otvorena tj. "uloživa" ali sve radim normalno) više nemam ideja što raditi i kako provesti još ova dva mjeseca. Dani se svode na šetanje po nasipu s pesekom, kuhanje mužu i peglanje i ako još jednom čujem "odmaraj, čitaj, posveti se sebi" - dobiti ću ospice!!!
    malo sam i nemiran tip tako da mi fali sjest na bicikl ili rolati se, nešto raditi da se osjećam korisno.. ne osjećam se ugodno voziti jer mi je trbuh preblizu volana, na kave idem samo s pozitivnim ljudima ali se većina tih druženja svodi na vikende. Imam divnog muža koji je pun razumijevanja, odradili smo trudnički, skupa dišemo, idemo skupa na porod, na svakom UZVu i pregledu je sa mnom i onda kad malo puknem jer dani prolaze a ja pričam samo s njim, svjesna sam da nije nimalo zaslužio moju zlovolju ali ne znam kako da si pomognem.. pa ako neka od vas ima ideju, hvala
    i svima

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moj prijedlog: informiraj se o dojenju, o fiziologiji poroda, svojim pravima tijekom poroda, čitaj lijepe priče s poroda na forumu i ...šta će ti više.

e, da, i svakako nastavi sa šetnjama.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam šila, plela i heklala i bila jako tužna što sam imala sindrom karpalnog kanala na obe ruke i sve navedeno nisam mogla raditi onoliko koliko sam htjela. Srećom prošao je nekih mjesec-dva nakon poroda :D

Čitaj o dojenju, porodu, bebama... ako već nemaš neki hobi koji je prikladan za visoku trudnoću.

Srećno!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A joj, kako mi je poznat ovaj osjećaj!
    Ja sam na mirovanju još od 6-tog tjedna - ponekad s potrebom ležanja ali uglavnom laganini, šetnja do maksimalno sat vremena, puno odmaranja, pokoja kavica s prijateljicama...
    Kako sam bila poprilično aktivna (planinarenje, teretana, putovanja...) u početku sam mislila da ću podivljat! Posebno me muče dani kad vani sija sunce (fali mi smajlić koji slini od čežnje!)...
    Ipak, pronašla sam način da ubijem dosadu - malo čitam, malo gledam TV - putopisne emisije mi nadoknađuju to što ne smijem osobno putovati, slušam glazbu i od rujan štrikam Vestice, kapice, gagice... za moju Lucu!
    A na Rodi sam "dežurna" jer, iskreno, mislim da nikad ne bih saznala sve ono što jesam da nema Rodinog foruma.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zaduži nekoga da ti pohara nadolazeći interliber

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala vam svima na idejama
    što je dojenja tiče - mislim da je tu u pitanju uhodavanje i praksa s našim malim novim bićem, koliko god ja teorije znam, vjerujem da je to nešto potpuno drugo.
    next petak idem na dogovor u vinogradsku i onda planiram zasuti dr sa svim mogućim i nemogućim pitanjima i moož i ja ćemo skupa sastaviti plan poroda tako da ako ja "zdrukiram" da on zna reći što da, a što ne..
    fali mi pričat s ljudima, probudim se po noći a mozak 100 na sat i ne prestaje raditi - kako će to biti na porodu pa ovo pa ono.. nemam straha (još ) ali ne mogu samo o tome razmišljati..
    a tv - poludim od 10-minutnih blokova reklama i nekak sam više tip za druženje.
    ZNAM da bih trebala biti zahvalna što se mogu i smijem kretati, što ne moram ležati i čuvati trudnoću i jesam - samo mi malo fali društva, osjećaja da nešto korisno radim (iako sam i više nego "korisna" sad, znam, znam..).
    ukratko: svladala sam majstorstvo pripremanja raznoraznij vegi delicija (moož je vegi), znam tko je kada na nasipu na jarunu, znam koji đoger je koji dan imao kakvu trenirku znam da ne znam još brdo stvari oko poroda i bebe znam da ću cvilit za malo slobodnog vremena kad beba dođe - sve znam, jako sam si pametna
    ali još ovih par tjedana nerada aaaaaarghhhhhh!!! moož će me ostavit! samo meljem i melojem kad dođe doma!!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a di ti je drustvo? ja sam u prvoj t bila stalno vani kao i prije--kina, koncerti, izlozbe, sve, sve.. onda je doslo jedno dijete, pa se sve smanjilo, pa druga trudnoca, pa drugo dijete.. uglavnom, da sam na tvom mjestu, iskoristila bi trenutke dok jos nemam(o) djece i posjetila sve sto sam htjela. cak i u drugim gradovima, ne moras autom, voznja vlakom i busom su isto super..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam u trudnoći popunila dva kartona iz biblioteke. Svakih par dana sam uzimala po tri knjige. Načitala sam se svega, ljubavnog, istorijskog, sf......

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

društvo radi preko dana ali vikendom se družimo - jučer sam cijeli dan bila s frendicama do 1 u jutro kuhale i žlabrale.
    čitat obožavam i imam brdo knjiga, a ne mogu sama okolo šalabajzati (tipa izleti po drugim gradovima) iz tehničkih razloga - maksimalno je šetnja od sat, sat i pol.
    na početku trudnoće sam bila kod frendice u Kolnu, u Pragu s mužem - stalno negdje. možda jednostavno imam prevelikog crva u guzi
    divim se ženama koje odleže cijelu trudnoću!!! (fali mi smajli koji se klanja..)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jesi već osmislila "bebin kutak"?
    kupila sve stvari za bebača?
    joj,ima toliko toga...
    počni pisati dnevnik

ovisi o sklonostima, ja rješavam neke zaostale akademske obveze...
    da ne, vjerojatno bih se više bavila ovim što sam prije napisala, a bo'me bih i neku kuharicu (i za bebe, npr.) prostudirala - to je, eto, super ideja...
    za kuhanje nikad inače nemam vremena (ili mi je to isprika...)

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam doma, na cuvanju trudnoce jos od embrioransfera, dakle vec punih 8 tjedana i stvarno mi je tesko. imam/la sam dinamican posao, relaksirala se trcanjem, a sada sjedim doma, gledam glupu tv i citam... sve moje frendice rade pa je jedna kava (u mojem slucaju caj) tjedno za mene pravi tulum.
    no, stvarno nisam za ici raditi, ali se nadam da bih mogla nakon treceg mjeseca ako ce sve biti OK, mislim da bi mi to bilo dobro za psihu.

iako mi je tesko hodati, odredila sam si da idem u setnju svaki dan na pola sata. od ostalih dogadaja, recimo odlazak doktoru je dogadaj dana...

eto u sto se zivot moze pretvoriti... no, kako smo relativno tesko dosli do trudnoce, onda je samo mali, ali problemcic ...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

taMarelice, ženama poput tebe - skidam kapu.
    ja sam zahvalna da mogu više-manje sve kao prije (ok, muž mi veže žnirance ), još uvijek vozim na kraće relacije, šećem koliko me volja.
    ali kaj da radim - ja sam kakva sam, takva mi je narav i sjedenje doma mi je katastrofa. jedva čekam priliku da se nakon poroda malo "izđicam" tak da osjećam sve mišiće u tijelu!
    a druga stvar je da je nas bebica zatekla - nismo planirali tako da se ja psihički nisam pripremila na potencijalno ležanje doma i odmaranje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja ležala od 16 tjedna u 1. trudnoći i kraj 2. T... ali nije bilo cile mile nego lezi i leži... naučila španjolski (iz sapunica i sa nekog audio tečaja)... uzmi si neki jezik i zabavi se time... obzirom da smiješ šetati a jesen je predivna - kreni u šetnju s fotićem...

ili dođi k meni u berbu maslina 8)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj taMarelica prvotno napisa
    odlazak doktoru je dogadaj dana...
    Isto je kod mene, čuvam trudnoću i mirujem doma, a kako sam na 5 katu bez lifta doki govori da ne izlazim. Čitam, surfam, pokušavam radit al mi ne ide jer sam otupavila a zadnje vrijeme sam se navukla na komp igricu Diablo, to mi uzme bar 3 sata dnevno.

TV, Facebook i Max Tv su mi se popeli na vrh glave i uopće skoro ništa od toga ne gledam.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj pookie prvotno napisa
    taMarelice, ženama poput tebe - skidam kapu.
    ma nije to nista herojski. samo mi daje materijala za njurganje. nije plesma i ples, ali ce relativno skoro biti :D :D

osim toga, svakoj zeni koja je prosla ijedan MPO postupak, trudnoca, pa i njeno strogo cuvanje, je san snova.

let's put it that way. 8)

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam u krevetu od 10 tjedna(sad sam u 21) i mislim da cu bit do kraja.
    Takogje surfam,igram neke igrice,procitam knjigu i posle 18h pustim tv.
    Imam psa-mali pekinezer,pa se isto s njim zabavljam-pricam mu po ceo dan-valjda me oko 10 posto razume od svega sto mu napricam
    Moj savet:kupite neki kucni ljubimac!

A o odlasku kod ljekara da ne pricam-ko da idem na svadbi :D Doteram se,nasminkam i obrijam(sad vise jedva,samo sa ogledalom )

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

stigla mi je nova okupacija - tražim stan, kako smo podstanari, a i dalje patroliram po nasipu sa psom...
    i dalje sam mišljenja da skidam kapu svim ženama koje moraju proležati svoju trudnoću jer ja to ne bih mogla. tko zna, da su naše okolnosti bile drugačije, da nam se nije desila beba prirodnim putem i da sam morala ići po bolnicama, sigurno bih drugačije gledala na stvari.
    otkako sam postavila ovaj topic, vrijeme kao da se počelo žuriti naprijed, uskoro je gotov još jedan tjedan..i osjećam se malo licemjerno što cvilim da ne znam kaj bih radila a ima hrpa žena koje ne mogu niti 5% od onog što ja radim - šalabajzat okolo, vozit, šetat se u nedogled etc... a mali je živahan i sam gledam kak će iskočit iz trbuha

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

A o odlasku kod ljekara da ne pricam-ko da idem na svadbi :D Doteram se,nasminkam i obrijam(sad vise jedva,samo sa ogledalom )[/quote]
    hahaha, to mi je tako poznato!!!
    ja se ne bih usudila niti s ogledalom, moož ima tu "privilegiju" al postalo mi sve više svejedno je li estetski "tamo dolje" ili ne

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i još jedna stvar - vama koje volite čitati, preporučam knjigu od Zusmana "kradljivica knjiga"

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo još jedne ležeće trudnice na strogom mirovanju. A joj, nitko nije napisao neku čarobnu formulu kako korisno upotrijebit vrijeme. Meni malo pomaže kaj mi je mama pokazala kak da štrikam kapicu ono 2 pravo, pa 2 krivo pa sad evo već drugu napikavam ali daleko je to od normalog posla 8-10 sati na dan full tempa. No, kažu mi svi da se ovo mora pretrpiti i da nakon kiše dolazi sunce pa se tako nadam da će moje malo sunašce biti veeelikka radost pa šutim.
    I čitanje me drži sat dva dnevno i od 19 telka ali zaista jedva čekam da prođe.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

http://www.popcap.com/gamepopup.php?theGame=zuma
    e ovde ode oko 2 sata dana....zarazna igra probajte :D

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Spavam, visim na netu ( mislim da ne postoji više ni jedna stranica o trudnoći, bebama i opremi koju nisam pretresla), igram igrice, na tv-u mi sve već ide na živce.....uglavnom, križam dane na kalendaru!
    E da, i jedva čekam Božić!!! U glavi imam toliko ideja za dekoraciju da ću izludit svoje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •