Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Los nalaz PC testa - terapije, iskustva..?

Majchi76

Početno Los nalaz PC testa - terapije, iskustva..?

Drage moje,

jutros sam radila postkoitalni test i nalaz bas i nije najbolji

Dobra stvar je sto se ne stvaraju antitijela, ali s druge strane cerviklne sluzi nema dovoljno niti je zadovoljavajuceg kvaliteta - ginic je nasao samo jednog dobrog plivaca - a i njega uz mnogo truda.

Preporucio je da probamo sa malim dozama estrogena u periodu od 8-12 dc, a ako to ne da rezultate da pokusano sa inseminacijom.

Zanima me da li neko od vas ima slicnu dijagnozu, da li je vec uzimao neku terapiju, opcenito... znate vec sta sve moze zanimati zenu koja silno zeli svoju bebicu.

hvala vam unaprijed od

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A jel dok isključio infekciju kao mogući razlog takve agresivne sluzi?

Majchi76

Početno

mislis li na nesto konkretno?

radila sam sve nalaze prije ovoga i bili su ok, ukljucujucu i 5 famoznih briseva

nadam se da je to to

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Los nalaz PC testa - terapije, iskustva..?

Citiraj Majchi76 prvotno napisa
    Drage moje,

jutros sam radila postkoitalni test i nalaz bas i nije najbolji

Dobra stvar je sto se ne stvaraju antitijela, ali s druge strane cerviklne sluzi nema dovoljno niti je zadovoljavajuceg kvaliteta - ginic je nasao samo jednog dobrog plivaca - a i njega uz mnogo truda.

Preporucio je da probamo sa malim dozama estrogena u periodu od 8-12 dc, a ako to ne da rezultate da pokusano sa inseminacijom.

Zanima me da li neko od vas ima slicnu dijagnozu, da li je vec uzimao neku terapiju, opcenito... znate vec sta sve moze zanimati zenu koja silno zeli svoju bebicu.

hvala vam unaprijed od
    Dobro nam dosla i sto prije zbrisala medju mame

Mene zanima, posto smo sugradjanke, gdje si radila PCT? I na koji dc? U kojem vremenskom roku od odnosa?

Pitam, jer se znaju naci vrlo cudni rezultati PCT-a ako se isti radi na Kosevu, a o nekim privatnicima da i ne pricamo...

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da na tih 5 B mislim , onda je uzrok valjda negdje drugdje.

Sretno!!

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bok Majchi76, evo i ja ti se borim s takvim PCT. Sve ostalo smo MM i ja u redu. HSG je ok, brisevi isto, ovulacije su tu redovite. Prošla sam 6 inseminacija i sad se spremam na 3 IVF. Koliko ja znam tu nema pomoći.

Majchi76

Početno

LO, Znaci estrogen tu nije popravio nista?

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa ne znam u kom smislu može estrogen pomoći, on će samo pojačati stvaranje veće količine sluzi, ja ne znam da li se baš jako kvaliteta može promjeniti. Možda se varam, ne slušaj me. Ako pomogne još bolje. Da li je tebi možda estrogen nizak ? Jesi vadila spolne hormone ?
    I koji ti je dan ciklusa da si radila PCT? Ako ga ne radiš za ovulaciju, onda ti ionako neće biti sluzi dovoljno i daje lažne rezultate.
    I kako znaš na temelju PCT da se ne stvaraju antitijela, mislim to ti je vjerojatno dr rekao ? Sorry na pitanjima, al sve me zanima.

Majchi76

Početno

Problem je u tome sto ja sluzi nemam dovoljno, a nije ni dovoljno "rastegljiva" (samo 1 cm). PCT sam radila 13 dc jer moj mc traje 25-27 dana. sto se tice hormona, njih sam radila ranije, i estrogen je bio u granicama normale, ali npr. ako je skala od 90-700 kod mene je bio 140, pa nesto razmisljam da bi moglo i bolje.

sto se tice antitjela, sam doktor mi je rekao da ih nemam i da je to super. kad sam ga pitala kako zna, kaze da bi u slucaju da se antitjela stvaraju bilo puno vise spermica koji su nepokretni/mrtvi i ne bi bilo zivih, a kod mene je on ipak nasao jednog plivaca koji je bio super, a tih nepokretnih nije bilo.

ne znam, ja se nadam da je on u pravu. jesi li ti radila neke druge testove? ocito smo u istoj situaciji, i kod nas je sve ostalo ok, samo ovo ne stima.

Lady

Početno

Ja vam imam isto s tim problema.U mom nalazu ih je bilo milijun a svi mrtvi,vidjela sam svojim očima,a rađen je 8 sati poslje odnosa,znači moja antitjela su žestoka!! A kod insiminacija smo ih gledali pod mikroskopom i šibaju ko ludi!Ali kako kod tebe 1 plivač a drugih nema?Jer kod vas onda loš i spermiogram?

Lady

Početno

Još sam zaboravila:Draga što se tiče sluzi,nemora biti da si u pravo vrijeme radila PC test,i da ti je ovulacija uopće 13 dan,jer meni je nađeno da mi je najplodniji dan 7. dan!!a ciklus mi je svakih 28 dana,samo vrlo oskudna mjes.i traje 2-3 dana.Možda sama osjetiš dali ti je u nekom periodu sluz ipak obilnija i rastezljivija.i jedan savjet koji sam čula da je dobro piti sirup od sljeza.SRETNO!!!! :D

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lady, 8 h poslije odnosa :? Meni su bili svi mrtvi i sat i pol nakon odnosa. a to je najduži vremenski period do kojeg se gleda.
    Sirup od sljeza, probala, ništa novoga i prestala. Jeste da ga nisam baš pila mjesecima, ali ajde.
    Majchy, to što ti je Lady rekla za 13dc, je točno. Možda ti i nije bila ovulacija, al nećemo sad o tome, valjda ti je dr vidio veličinu folikula pa da zna. Na koje testove misliš, da li konkretno za sluz ili općenio ?

Majchi76

Početno

Lady moj ti je problem sto ja cervikalnu sluz nikad nisam uspjela pronaci kod sebe, koliko god trazila. sada pijem neku mjesavinu trava u kojoj dominira macina trava, pa se nadam da ce i to pomoci.

Sto se tice spermiograma, on je super, doktor rece "rijetko dobar", a nadjen je samo jedan plivac kod mene - valjda zato sto te sluzi nema dovoljno i nije rastegljiva, tako sam ja shvatila. dok je izricito rekao da ovo nije imunoloski problem. Ti si vec radila inseminaciju? jesi prije toga pokusala sa estrogenom?

LO i ja sam PCT radila 8 sati poslije odnosa, to je valjda neki standard. a sto se tice testova, mislila sam opcenito, mi smo radili sve (spermiogram, hormone, briseve, hsg...) PCT je bio zadnji

da li je neka od vas uzimala estrogen i kako je to funkcionisalo, ja sada sve nade polazem u to!

Majchi76

Početno

a za ciklus ste me malo pokolebale... mada mene uvijek boli jajnik, tako da znam. ovaj mjesec PCT sam radila 13 dc, a jajnik me je stravicno bolio sutradan, znaci 14 dc. to znaci da u svakom slucaju doktor nije puno fulio. a ni da se situacija nije mogla promijeniti preko noci, nazalost, pa da mi nalaz bude dobar

Lady

Početno

Draga moja majchi 76,kad smo već krenile u srž,i detalje ja ti baš imam (bar se meni čini) i previše sluzi,koja je ponekad vodenasta,onekad sluzava,rastezljiva...svakakva,pa mi to čak i smeta ko da sam prljava,pa se skroz brisuckam.a za estrogene neznam baš ništa,mogla bi me detaljno uputiti.I da radili smo 3 insiminacije i bile su bezuspješne,a nakon njih već idući mj. ostala trudna prirodno!A za sigurnost kojeg ti je dana ovulacija treba ispitati testom za ovulaciju.Sl. je testu trudnoće.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa da Majchi, nemoj se sada bedirati. PCT ne mora biti točno u minutu za ovulaciju, dan dva prije kasnije je sve OK. I ja i MM smo sve radili od pretraga. Možda još bi mogla i laparoskopiju, ali HSG je u redu, a doc me valjda radi toga ne šalje na nju.
    Za točno odrediti kada imaš ovulaciju, kupi si one LH štapiće, jako jednostavno za rukovanje. Njih i ja koristim, mislim si da možda ako potrefim točno na ovulaciju da će ipak koji mališan proć, ali... o njima imaš jako puno na "Prije začeća" ako te zanima.

Lady

Početno

nije me dugo bilo,no bebe još uvijek nema
    trudimo se samo prirodno...
    zanima me ima li šta kod vas novoga,ili ima tko novi s ovakvim slučajem?
    p.s zaboravih prije napomenuti da mm ima asthenoozospermiu.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ni kod mene još uvijek ništa lady, gore sam napisala da se spremam na 3 IVF, a sada objavljujem da sam u postupku 4 IVF-a.
    Nedavši mi mira sve to, išla sam kod Duića na merkur po spisak imunološkig pretraga. Još ih nisam radila, vidjeću kako će ovaj Ivf proć

Lady

Početno

hej draga moja,mi smo kod prve t.išli na 3 ins.-nije uspjelo.
    no jedan dobar pismeni savjet sam dobila od dr. Harni-da do same Ovulac-ili bez odnosa ili s prezervativima da moje tijelo ne napravi tolika antitjela-i onda na samu ovulac...što logično i ima smisla,a ja sam prije bila uvjerenja -što više šaljemo novih vojnika-neki će uspjeti...no ustvari što ih više antitjjela jače reagiraju!

eto-al ne pali ni to mogu ti reći u ovih pola godine.
    i ja se sad spremam krenuti oštrije-do sad smo prirodnjaka s LH trakicama...
    mm mora na spermiogram-da vidimo šta ima novoga nakon par godina.kakav je vaš spermiogram?

soc.ginekologica mi rekla da koga ja ubijam kad njih puno ni ne dođe...pa sam se malo zamislila... :/

želim nam da bar jedan preživi!

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj lady, to si i ja želim.
    Ovo što si napisala od Harni i ima nekog smisla, ali u praksi???
    Znači sada nakon 3 inseminacije bi trebala na IVF?
    Naš spermiogram je OK, ustvari kod nas je uvijek sve ok, osim tog ( tu bi bila psovka ) PCT-a.
    Jesi radila sve ostale pretrage?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos PCT testova, ja ga nisam nikad radila, ali su mi se usjekle riječi Daniele32, koje su meni bile kao Božja zapovijed: Ne gubi vrijeme i ne zamaraj se PCT testovima, ne znam nikoga kome je to ispalo dobro. Ja sam to sebi protumačila - move on od PCT testova, ako nemaš max 22 godine i na dealing s time potroši max 2-3 ciklusa.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ina znam i ja da oni nisu ni u pola točni, niti taj test više svjetski doktori rade; ali šta ću-moram nešto napisati u potpis Zezam se naravno. Zato i ja krećem dalje s imunologijom, samo čekam da vidim kako će proć ovaj postupak.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    A propos PCT testova, ja ga nisam nikad radila, ali su mi se usjekle riječi Daniele32, koje su meni bile kao Božja zapovijed: Ne gubi vrijeme i ne zamaraj se PCT testovima, ne znam nikoga kome je to ispalo dobro.
    Potpisujem.

I moji PC testovi su bili katastrofa, pa sam ipak i uz PCOS uspila spontano zatrudniti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma i meni su rekli isto - da PCT test ne znaci nista i da to vise niko ni ne radi....
    A sto se tice sluzi - cure su na PZ pricale o raznim lubrikantima koji se mogu koristiti ukljucujuci i one prirodne (bjelance od jajeta) pa mozete uputstva procitati tamo ako se nekome da praviti shampite za vrijeme hopsanja

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj wonderwoman prvotno napisa
    cure su na PZ pricale o raznim lubrikantima koji se mogu koristiti ukljucujuci i one prirodne (bjelance od jajeta) pa mozete uputstva procitati tamo ako se nekome da praviti shampite za vrijeme hopsanja
    E da mi je znat kako ovo funkcionira...ajde podijeli sa nama

Ja sam radila PC test u privatnoj poliklinici i nalaz je isto bio poražavajuć, jako puno spermija ali niti jedan živ. Odnos je bio 2 sata ranije.
    Nisam baš ziher da smo pogodili ovulaciju.

Raspitivala sam se o pretrazi na antispermalna antitijela ali koliko sam čula od dr. Suchaneka iz Petrove, to se više ne radi nigdje.
    Dugo sam se opterećivala s tim PC testom i tko tu koga ubija i zašto ali također nakon Danijelinog teksta sam odustala od tog mozganja.
    No pošto ni kod nas još nema bebe nakon 3 godine pokušavanja a sve ostalo uz spermiogram je uredu nekako šnjofam da ipak nešto ima u toj čudnoj reakciji sluz-sperma.

LO avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potpisujem dodo; ima nešto u tome o reakciji sluz-sperma.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je isto PCT bio los, ali sam uz terapiju estrogenom uspjela da dobijem uredan nalaz. I tako je od januara ove godine, ali od bebe ni traga ni glasa.

U medjuvremenu mi ostali nalazi "zastarjeli", sada prikupljam nove i pocetkom novembra spremam se kod doktora na razgovor, da vidimo sta dalje: AIH ili IVF?

Slazem se da definitivno ima nesto u toj reakciji sluz-sperma ali ja ne znam sta, jer bili nalazi dobri ili ne, mog bebaca nema.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dodo prvotno napisa
    [No pošto ni kod nas još nema bebe nakon 3 godine pokušavanja a sve ostalo uz spermiogram je uredu nekako šnjofam da ipak nešto ima u toj čudnoj reakciji sluz-sperma.
    Vjerojatno u svačemu nešto ima. Meni je kriterij - ako se s tim ne može nešto raditi - nema rel. jednoznačno dokazane i rel. brze terapije da pripomogne stvari terapije oko koje se protokoli svih MPO-ovaca slažu - idemo na level2 tj. na agresivnije stvari. Vjerojatno u svemu nešto ima - opuštanju, snazi pozitivnih misli, zdravom životu itd. Ja nekako mislim ovako - probaj popraviti stvari i dat sve od sebe u nekom vrem. roku koji se tebi nekako čini OK za potrošiti na te napore, a onda kreni dalje ako ti napori u nekom razumskom roku nisu donijeli uspjeh.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pa imaš pravo Ina. Iako je meni to bilo teško prihvatiti nakon što mi je isto rekao moj soc. ginekolog kada sam ga zvala da ga pitam zna li on postoji li pretraga na antispermalna antitijela.

On je rekao nešto u smislu "pa što ima smisla raditi pretrage na sve i svašta ako se to ne može liječiti. Jednostavnije je otići na IVF jer je to ionako neki slijed".
    No ja sam se nekako bila razljutila jer sam pomislila "da, lakše je nafilati se hormonima". No zaista čak i da se dokažu antitijela kod mene ili MM ne znam što bi sa njima :?

Itako nastavljamo dalje naš fajt

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Točno tako. Ali - i tvoji osjećaji su normalni. Svako tako reagira (i ja sam ). Tj. - svaki idiopata. Onda se ponovno čovjek pregrupira i krene jurišat na sljedeće brdo. Slušaj ti lijepo savjet doktora, a PCT "filozofije" po meni pusti na miru. Sretno!

Lady

Početno

Citiraj LO prvotno napisa
    Joj lady, to si i ja želim.
    Ovo što si napisala od Harni i ima nekog smisla, ali u praksi???
    Znači sada nakon 3 inseminacije bi trebala na IVF?
    Naš spermiogram je OK, ustvari kod nas je uvijek sve ok, osim tog ( tu bi bila psovka ) PCT-a.
    Jesi radila sve ostale pretrage?
    DRAGA LO- očito je moje t.bilo presitno-tj htjedoh tamo reći da kod prve trudnoće(znači imam sina 4 godine)smo radili prohodnost utzv,i 3 insem.-i nakon zadnje neuspjele-idući mj.sam ostala prirodno trudna i to nakon 5 godina!!!
    e sad-da mi je znati koja se čarolija desila tada-dali je ostalo nešto od onih injekcija ,i utrića od ins. ili glupost možda-to veče kad smatram da sam zanjela(jer bilo je 2 puta taj mj )sam popila čašu crnog vina-i malo me omamilo!(možda i moja glupa antitjela ili stvarno ne znam šta..al uspjelo je!! :shock:

zaključak:sad već godinu dana radimo (prirodno)na drugoj bebi-i opet ništa-tek se spremam ponovo kod gina-da vidimo šta dalje. :?
    vjerojatno isti film ispočetka...

ja sam jadna mislila da je ovo rijedak slučaj i da dr.još ne znaju puno o tome-i sad ste me zabezeknule da je to njima zastarjelo i baš bez koristi...

i gdje mogu naći tekst-Danijele 33?
    Ninana odlično je da ti je s estrogenom nalaz ipak bio bolji!-sad me muči zašto nama nitko nije dao terapiju etrogena?! :?

sjećam se jedino još iz tog doba da je s hormonima bilo sve u redu...al opet...

oprostite na dugačkom postu........

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam ima li negdje tekst - bila je usmena predaja (našle smo se bile na kavi). Meni se sve to činilo logično - sve treba razmatrat i u praktičnom kontekstu - može li se oko toga što učiniti terapijama i koliko bi to trajalo i koliko je ženi godina. Ja sam uvijek za prečice - ako ne ide, onda na invazivniji postupak. Naravno, drugačije bi pričala da sam prirodno ostala trudna, ali tome bih se nekako po svom filingu posvetila maksimalno par ciklusa (ako bi bila tipa u 32-goj).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Malo sam pratila ovu temu jer je i naš pct negativan (radili smo ga prije 2 g.).
    Sad sam slagala povijesti bolesti i čitam: "PCT - negativan. U slijedećem ciklusu od 3-7 dc Klomifen. 10. dc. UZV (tempkoitus :? ili AIH)"
    Evo koliko i sam dr. vjeruje pct kad preporuča tempirani!
    Mi smo se tada odlučili za AIH, ali sam poslije pitala još pokojeg dr. za taj pct i svi odmahuju rukom...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma ne znam sta bih vise rekla. Sjecam se kad smo dobili neg nalaz PCT-a meni je to izgledalo kao kraj svijeta
    Onda sam uzimala 1 mg Estrofema od 7-11 dc (moji cklusi su 25-27 dana), a kasnije cak i samo 0,5 mg istog lijeka i sve je bilo super, nalazi uredni... ali bebaca nema. Doktori nista ne kazu, a ja sebe sada smatram idiopatskim slucajem i spremam se za neku od MPO

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •