Ja ću samo izreći svoje iskustvo:
moje dijete je rođeno prošle godine u 5.mjesecu, ljeto je bilo jako vruće, nisam joj davala nikakvu dodatnu tekućinu, i dijete je danas u potpunosti zdravo - inače nisam osoba koja dozvoljava da djetetu nešto nedostaje - čitaj odgovaram na svaki i najmanji "kme"!

Ujedno, ako mislite da je fontanela udubljena, bilo bi dobro da se javite liječniku koji će postaviti pravu dijagnozu.
Ako opipavate fontanelu dok dijete držite uspravno, fontanela će mu (naravno, ako je zdravo) uvijek biti malo udubljena - vrlo često neiskusni roditelji imaju subjektivno mišljenje o udubljenosti fontanele - ovdje mogu i sebe spomenuti (na svakom pregledu sam zabrinuto ispitivala liječnicu je li fontanela previše udubljena ili ne...)

Ako se već odlučite davati vodu, nastojte da bude buteljirana, i to uvijek svježe otvorena.

I za kraj, lijepo bi bilo da poslušaš suprugu - mi koje rađamo djecu ponekad (u biti, mislim da je to gotovo uvijek) imamo bolji instinkt od tata i znamo kada djetetu nešto nedostaje, kada ga boli, kada je gladno, kada žedno ...