Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Jozo, daj vode...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj klia prvotno napisa
    Ne, pametnico naša forumska, ali "fejkaš" da si zabrinuti tatica, u što ja imam pravo vjerovati da si isto onoliko koliko si i Knath osobno.
    Ne trkeljaj.

Dakle, poznanica moje supruge, koja aktivno prati ovaj forum, rekla nam je da vodu ne smijemo dati djetetu jer je, kaze ovdje saznala, da voda moze ocistiti film u zelucu i crijevima.
    Onaj tko logicki razmislja zna da to ne moze biti tocno. Dijete dobiva vodu kroz mlijeko a mlijeko ne struze prosli sloj filma sa crijeva zar ne.
    To znaci da je netko onoj poznanici na ovom boardu dao pogresnu informaciju. Zlonamjerno ili dobronamjerno, svejedno je... informacija je netocna.
    meni je tijekom godisnjeg odmora sijete izgledalo strasno zedno - stalno je plakalo - stalno je zeljelo cicati.
    Mi mu nismo dali vode jer smo poslusali poznanicu i tada sam ja odlucio pitati ovdje. Pritom sam pozvao na argumentiranu raspravu a pokusao izbjeci argumente kakve koriste jehovini svjedoci (sjeti se nedavnog primjera infuzije u Petrovoj).
    A to sto ste vi mene dozivjeli kao uzurpatora na vasem forumu ja dozivljavam kao osobe izrazito skucenih pogleda na svijet koje ne cijene razlicitost.

Dobio sam private poruku jedne vase (stare) clanice koja tocno kaze kako je velikom broju vas vec pun kufer raspravljanja (cemu onda ime discussion board) i kako velik broj korisnika niti ne cita postove vec automatski stisce Reply.

Cemu onda ova udruga koju financira drzava uopce ako vi zelite da to bude zatvorena zajednica ljudi koji ne ukljucuju mozdane vijuge vec samo postaju postove tipa "potpisujem", "Slazem se s tobom" i "Me too"
    Zar ste stvarno svi istomisljenici?
    Strasno! Strasno vam je losa i neproduktivna ta vasa zajednica onda.

Takodjer ne prihvacam argument da vi volite ici malo ostrije kako si netko ne bi iskrivo neku cinjenicu, tj. radije kazete malo neistine kako se to ne bi amortiziralo i nesto blaze.
    Konkretno: Radije kazete da se voda ne smije dati kako se kod pokvarenog telefona ta informacija ne bi iskrivila u Moras dati djetetu vode. Vrlo nisko, IMHO - a jos vas i drzava financira (ja izmedju ostalog).

Odredjeni clanovi hvataju se za jednu ili dvije rijeci i izvlace ih iz konteksta i od tamo nastavljaju raspravu. Vjerujem da je to stoga sto nemaju sto pametno reci a silom zele sudjelovati u raspravi kako bi izgledali kao sto aktivniji clanovi. Ako nemas sto pametno reci radije suti. Jadno je da se pojedinci na taj nacin moraju dokazivati vjerojatno u nedostatku mogucnosti i sposobnosti dokazivanja na drugim podrucjima.

Sve to skoro da nema veze jre sumnjam da ce veliki broj korisnika procitati ovaj post do kraja. Previse slova - brain's... gonna... melt....

Knath

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Vjerujem da vec debelo razmisljate da mi opalite "ban". Samo dajte ako vas to veseli. Drugo niti ne ocekujem od ekipe kakvu sam opisao u prethodnom postu.

Knath Taed

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao moderator ovog podforuma i kao clanica udruge RODA, rekla bih samo nekoliko stvari:

- udruga je ne vladina i financira se iz donacija, clanarina i ponekog natjecaja na kojem uspije dobiti namjenska sredstva. ta su sredstva ponekad i iz drzavne kase ali jako daleko od iznosa da bi se moglo za udrugu reci da ju ista financira.

- na forumu ima preko 1300 registriranih clanova. udrugu cini tek nesto vise od deset posto tog broja (otprilike 150-ak clanova, mozda nesto vise) i velik broj clanova uopce nema pristup netu i ne posta po forumu. stoga ne stoji stav da je stav foruma = stavu udruge.

- za tu "staru" clanicu ne znam sto da ti kazem. jel stara po stazu u udruzi ili zato jer je udrugu napustila, ne znam, nije mi ni vazno. voljela bih kad bi svoje razloge zaustavila na sebi a ne ih automatski sirila na vecinu clanova udruge (nota bene, ne registriranih clanova foruma, nego bas udruge!) koji na forumu postaju.

- za ono sto pisu posjetitelji i registrirani clanovi foruma - udruga ne odgovara. to pise i u uputstvu o koristenju foruma.

- za bananje ne znam isto sto da ti kazem. po tebi ispada kao da stalno nekog banamo. i ne vidim tko zdrav u glavi moze u banu vidjeti veselje? zalostan je onaj tko argumentima ne moze diskutirati - pa brani bananjem.

- nisi prvi koji je dosao na ovaj (a ni bilo koji forum) i pocackao se s nekim. nisi ni zadnji. i moj je prvi susret s buducim nukleusom udruge poceo cackanjem. iz argumentiranih diskusija proizasli su nasi najveci udruzni uspjesi i ja vjerujem da cemo mi kao udruga na ovom "vodenom" slucaju nauciti mnogo toga. hoce li i ostali sudionici u diskusiji - ne znam.

za kraj ovo: buduci sam ovdje moderator (ponavljam ), imam pravo ovaj thread zakljucati bude li se na njemu dalje diskutiralo o cemu drugom osim o dojenju. istina je da sam ja sad isto diskutirala van teme, no smatrala sam svojom duznoscu da pojasnim neke detalje. ima li itko potrebu dalje diskutirati u ovom, drugom smjeru, molim, nek otvori novi topic pa cemo tamo nastavit.

howg.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta nas drzava financira :/ Nisam znala :/ Pa sta se onda trudimo ovoliko onda je to sve za dzabalesku

Daj Knath malo stani na loptu. Kazes niste dali vodu. Ok. Cure savjetnice ovdje savjetuju i trude se da to odrade sto bolje znaju i mogu. Ja nisam savjetnica samo da znas. One te svoje savjete ne daju iz glave vec se tako preporucuje od strane LLL(odi na njihovu stranicu i vidi) i od strane WHO(odi i na njihovu i vidi). One savjetuju a ne zabranjuju i ne kazu ti to tako moras, na kraju ipak svi odluce sami za svoje dijete a savjetnice ne nosaju biceve i kasnije bicuju ljude zbog toga. One se samo potrude dati ispravnu informaciju.

Dobio sam private poruku jedne vase (stare) clanice koja tocno kaze kako je velikom broju vas vec pun kufer raspravljanja (cemu onda ime discussion board) i kako velik broj korisnika niti ne cita postove vec automatski stisce Reply.
    Ovo vjerujem sto posto i sigurno ces ih dobit jos sto. Istina ima ljudi koji su otisli ali svaka prica ima dvije strane pa to nemoj bas tako sve olako shvatati. Mozda i kazem mozda jednom i mi svi nismo bas ispali fer, ili bolje receno mozda ja to tako osjecam, i recene i uradjene su stvari koje mozda su se mogle drugacije izvesti ali to ne znaci da cijela udruga ne valja i da sad se svi trebaju pljuvati. Ima nas razlicitih i to je to. Ima nas koji smo samo na ovom forumu a ima nas koji smo na po deset foruma i svi postaju i druze se tamo gdje im odgovara.

I zasto bi ti udarili ban, ja bas ne bi, dok god se ne vrijedjamo iako ti si ipak odmah malo nas usporedio sa Jehovim svjedocima ILI STA VEC.

Ja sam clan udruge ali ovo ti pisem kao Natasa30 ili kao covjek, jer fakat mislim da nemas razlog za ovakve postove i izlive bijesa.

Usput zaboravili smo ono najvaznije KAKO JE BEBICA? DA LI JE FONTANELA JOS UVIJEK UVUCENA? aKO JE POSAVJETUJ TE SE SA DOKTOROM. kOLIKO JE UOPCE STARA?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry Litala pisale smo u isto vrijeme

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

@litala: Inace, ti si mi dala egzaktan odgovor na moje pitanje. Evo da ga citiram jer je to upravo ono sto me je i zanimalo.

problem u dodavanju vode nije trenutacno zdravstveno pitanje. nece djetetu naskoditi. naskodit ce dugorocnoj opskrbi najboljim (i sam ga zoves superiornim?) picem...
    K.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Usput zaboravili smo ono najvaznije KAKO JE BEBICA? DA LI JE FONTANELA JOS UVIJEK UVUCENA? aKO JE POSAVJETUJ TE SE SA DOKTOROM. kOLIKO JE UOPCE STARA?
    Bebica mi se cini skroz ok. Pocela je hvatati ritam spavanja (a mozda i ne, mozda je ovo samo kratki period). Fontanela mi je onih dana izgledala dosta udubljeno no sada se sve cini Ok. Inace je sada u trecem mjesecu zivota.

Knath

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Knath prvotno napisa
    Bebica mi se cini skroz ok. Pocela je hvatati ritam spavanja (a mozda i ne, mozda je ovo samo kratki period). Fontanela mi je onih dana izgledala dosta udubljeno no sada se sve cini Ok. Inace je sada u trecem mjesecu zivota.

Knath
    Ajde super. Bas mi je drago da je dobro

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •