Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Jozo, daj vode...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Jozo, daj vode...

Trenutno se nalazimo na moru. Imam osjecaj da je djete stalno zedno. Djete ima udubljenu fontanelu, cim nije na cici odmah cendra (nisu grcevi u pitanju). Mislim da je dijete zedno.

Dal' je u redu djetetu dati i malo vode?
    Moja draga smatra da je sasvim dovoljno ono sto popije na cicu. Ja mislim da bi bilo OK dodati malo vode na bocicu.
    Zanima me takodjer jel' voda stetna za dijete od 2 mjeseca jer sam cuo da mu voda moze ocistiti film u crijevima i zelucu koji se stvara putem majcinog mlijeka.

Molim argumentirane odgovore, a ne one poput "Jehovinih svjedoka" tj. da je nesto stetno samo zato jer vi vjerujete da i je.

Hvala,

Knath

ivarica

Početno

hi, Knath.
    Ako ne zelim cuti sto mi Jehove govore, necu ici u njihovu crkvu.

Ako dijete ima udubljenu fontanelu, stalno cendra i nezadovoljno je, ne treba mu voda, ali mozda treba neki savjet o dojenju, 0800 227722, dostupan je s mora.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=186

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iskreno sam se nadao da cu dobiti ozbiljan odgovor.

#1 - Ovdje se u tekstu samo govori o stetnosti caja ali ne i vode.

#2 - Onaj tekst nije potpisan. Ipak mislim da je strucniji pedijatar s doktoratom, koji kaze da se moze dati malo vode, nego nepotpisani anonimus (vidi stranicu).

Knath Taed

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davanje vode ima isti ucinak na dojenje kao i davanje caja.

U tekstu se navodi izvor "LLL" www.lalecheleague.org, medjunarodna organizacija koja se bavi promicanjem i potporom dojenju; ako te zanima prosurfaj, mozda nadjes kompetentniji odgovor, iako su i tamo u potpisu za tebe vecinom anonimusi.

Ovo nije forum Hrvatskog pedijatrijskog drustva, vec udruge Roda.

Ne razumijem zasto si uopce trazio nase misljenje, kad ionako cijenis samo pedijatre s doktoratom.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry, u linku mi je ostao zarez

evo pravi:
    http://www.lalecheleague.org

ivarica

Početno

sa www.zdravlje.hr

TREBA LI DOJENČETU DAVATI DODATNU TEKUĆINU I HRANU?

Dojenčetu koje prihvaća majčino mlijeko nije potrebno ništa osim majčina mlijeka (nikakva druga hrana i/ili tekućina). Majčino mlijeko sadržava vodu i sve potrebne hranjive sastojke koji su potrebni djetetu u prvih 6 mjeseci života.
    Majčino će mlijeko i pri visokim vanjskim temperaturama spriječiti i umanjiti osjećaj žeđi (čak i u tropskoj klimi dojenčad koja se hrani majčinim mlijekom ne treba dodatnu vodu).

3. kolovoza 2004.
    Uredili:
    Andreja Barišin, dr. med.
    Zrinka Petrović, dr. med.
    Tatjana Nemeth Blažić, dr. med.

Autori:
    LITERATURA:
    1. Sve o dojenju, doc.dr.sc. Gorjana Gjurić, spec.ped., Zagreb 1994.

2. Dojenje - priručnik za zdravstvene djelatnike, urednik Josip Grgurić, Zagreb, 1996.

Objavila: Zrinka Petrović, dr. med

jos uvijek mislim da je najbolje da supruga nazove nas telefon, i ako joj ne treba savjet, mozda treba podrska??

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel može veći font?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene zanima da li se ne davanje vode do 6.meseca odnosi samo na bebe dojene na zahtev ili ne?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snowhite, da. bebama koje su dojene na zahtjev bez dodavanja iceg drugog (vode, cajeva i ostalog) prije navrsenih sest mjeseci starosti nije potrebno nista dodavati.

bebe koje koriste adaptirano, primjerice, imaju potrebu za dodatnom tekucinom. najbolje vodom.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala lijepa.

Znaci ipak je tocno onako kako sam i ja tvrdio.
    Nigdje se ne kaze da je voda STETNA... nigdje se ne kaze da se vodu NE SMIJE DATI.

Samo se kaze da NIJE POTREBNO dodavati vodu.
    Ja vjerujem u superiornost dojenja ali nisam toliko mentalno zadojen teorijom o dojenju do te mjere da mislim da je sve ostalo stetno i da ne vidim razliku izmedju gorenapisanih rijeci u verzalu.

Pitanje je bilo o stetnosti dodavanja vode (pazljivo procitati inicijalni post). Takodjer predlazem nabaviti osnovnoskolsku knjigu "Citanje s razumijevanjem".

Hvala na odgovorima.

Knath Taed

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne radi se o mentalnoj zadojenosti teorijom o dojenju, nego se, dragi knath, radi o prakticnoj upucenosti praksom u dojenju, a razlika je, vjerovao ti ili ne - drasticna.

dodavanje bilo koje kolicine bilo koje druge tekucine koja nije majcino mlijeko kod iskljucivog ce dojenja dovesti do poremecaja u ponudi i potraznji. na prvi pogled problem moze izgledati bezazlen (sto je 20-30.....50-80ml dodane vode danas, sutra, prekosutra...) no dugorocno moze dovesti do problema s kolicinom mlijeka koju ce majka uspjeti za svoje dijete proizvesti. a do problema moze doci zato jer ce onda kada dijete bude konzumiralo neku drugu tekucinu, majcin organizam dobiti poruku da nije potrebno proizvoditi toliko mlijeka....

problem u dodavanju vode nije trenutacno zdravstveno pitanje. nece djetetu naskoditi. naskodit ce dugorocnoj opskrbi najboljim (i sam ga zoves superiornim?) picem...

no, ako tebi to nije bitno... ili ti je manje bitno od vlastitog osjecaja da ces dijetetu bolje utaziti zedj ako mu das vode umjesto da ga majka podoji... odluka je na tebi (tj. na vama, roditeljima).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam strucnjak niti rodin savjetnik ali ti mogu reci da je bolje da bebi ne dajete vodu zato jer ako je beba samo dojena ne moze biti debela i ne moze imati zastop pa nema veze dali ima par puta dnevno kakicu ili jednom u 14 dana vi kao roditelji necete trebati briniti se . znaci majcino mljeko pravi prirodnu zastitu crjevima i beba ne moze imati nikakvu crjevnu infekciju ali se ta zastita sa svakim davanjem vode ispire pa zato mislim . mislim da su ti ovo dobri argumenti u ne davanju vode ditetu.
    velika cestitka na sinu i dobro dosli u svijet roditelja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, nisam se dobro izrazila
    moje pitanje je bilo da li je bebama koje se doje prema rasporedu (na 3 sata ili kako vec neke pedijatrice preporuce ) potrebna voda jer cesto ljudi primenjuju ne davanje vode, ali ne primenjuju dojenje na zahtev sto mislim da moze da bude lose za bebu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snowhite prvotno napisa
    moje pitanje je bilo da li je bebama koje se doje prema rasporedu (na 3 sata ili kako vec neke pedijatrice preporuce ) potrebna voda jer cesto ljudi primenjuju ne davanje vode, ali ne primenjuju dojenje na zahtev sto mislim da moze da bude lose za bebu
    ako pedijatar vec preporuci dojenje prema rasporedu, onda, vjerujem, preporucuje i dodavanje cajeva, vode, uvodjenje nadohrane prije sest mjeseci...

mislim da jedno s drugim nikako ne ide (isljucivo dojenje 6 mjeseci i dojenje po rasporedu) jer je prakticki neodrzivo. ukoliko majka ne dobiva dovoljno poticaja za proizvodnju mlijeka, prije ili kasnije doci ce do pomanjkanja mlijeka a samim time i do usporavanja/zaustavljanja napretka kod djeteta. to ce pedijatar protumaciti kao - nestalo mlijeka (sto i jest! ali ne zbog setnje sumom vec zbog pedijatrijskog savjeta) i prelazak djelomicni ili potpuni na adaptirano.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma suvisno je govoriti da se ja apsolutno slazem sa tobom nego je mojoj prijateljici (mnogo pre nego sam ja znala ista o dojenju) dr. savetovao da nikako ne daje vodu bebi, ali da ga obavezno doji na 3h, a u medjuvremenu da cuclu zbog cega je beba imala stalno, dosta uvucenu fontanelu i malo mokrih pelena sto je "sredjeno" dodavanjem vode (umesto dojenjem na zahtev)

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

knath, u ovakvoj okolini u kojoj toliko puno ljudi zna uzasno malo o dojenju, moramo nekad puhati i na hladno. a malo i zaboli kad nas netko u prvom postu usporedjuje s jehovinim svjedocima.

djetetu definitivno nije potrebno dodavati vode, cak ni ljeti, pod uvjetom da majka dovoljno pije, a ako tu napisemo "mozete dati malo vode, ali nije potrebno", u slijedecem prenosenju nekome dalje bi ostalo "mozete dati malo vode", pa u slijedecem "dajte malo vode", pa u slijedecem "utocite malo vode u bocicu... par puta dnevno..." - to iz iskustva.
    a to je vec stetno za dojenje.
    i zaista svakakve (i sulude) glasine kolaju o dojenju/nedojenju. mi se nadamo da cemo pripomoci da se pravilno znanje o dojenju prosiri tim glasinama, ali dug je put do toga.

ja svom djetetu nisam davala vode niti po vrucini sve do davanja krute hrane.
    jesi nekad vidio kako izgleda prvo mlijeko iz dojke? skoro pa kao voda. tek nakon nekoliko pravih gutljaja dodje onaj bijeli dio.
    a priznaj, da zaista vjerujes u ono "nije potrebno", onda ne bi niti pitao "je li stetno".

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kako sam snazan!

Nase je dijete u trecem mjesecu. Mama ga hrani iskljucivo majcinim mlijekom na zahtjev. Bez obzira na to dijete cica od jutra do veceri - skoro stalno je na cici. Fontanela je cesto udubljena.

Smatram da dijete ne bi trebalo cijeli dan biti na cici. Gladno sigurno nije. Znaci da je vjerojatno zedno. E sad.. ako je na moru uistinu vruce, zasto ne malo vode - kazem ja.

Knath

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Jozo, daj vode...

Citiraj Knath prvotno napisa
    Ja mislim da bi bilo OK dodati malo vode na bocicu.

Molim argumentirane odgovore, a ne one poput "Jehovinih svjedoka" tj. da je nesto stetno samo zato jer vi vjerujete da i je.
    voda nije štetna i smije se davati. možeš mu tu i tamo ponuditi malo slanine i graha na ljuto. nadam se da je ovo dovoljno Jehovski odgovor.

(ovaj smajli mi je super, bahato otkida od sjeha)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću samo izreći svoje iskustvo:
    moje dijete je rođeno prošle godine u 5.mjesecu, ljeto je bilo jako vruće, nisam joj davala nikakvu dodatnu tekućinu, i dijete je danas u potpunosti zdravo - inače nisam osoba koja dozvoljava da djetetu nešto nedostaje - čitaj odgovaram na svaki i najmanji "kme"!

Ujedno, ako mislite da je fontanela udubljena, bilo bi dobro da se javite liječniku koji će postaviti pravu dijagnozu.
    Ako opipavate fontanelu dok dijete držite uspravno, fontanela će mu (naravno, ako je zdravo) uvijek biti malo udubljena - vrlo često neiskusni roditelji imaju subjektivno mišljenje o udubljenosti fontanele - ovdje mogu i sebe spomenuti (na svakom pregledu sam zabrinuto ispitivala liječnicu je li fontanela previše udubljena ili ne...)

Ako se već odlučite davati vodu, nastojte da bude buteljirana, i to uvijek svježe otvorena.

I za kraj, lijepo bi bilo da poslušaš suprugu - mi koje rađamo djecu ponekad (u biti, mislim da je to gotovo uvijek) imamo bolji instinkt od tata i znamo kada djetetu nešto nedostaje, kada ga boli, kada je gladno, kada žedno ...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi smo bili na moru kad je Vid imao 2 mjeseca, ja sam stalno buljila u fontanelu koja je znala biti ponekad udubljena, pa me odmah bilo frka, pa sam ga češće dojila da ne bi bio slučajno žedan..uglavnom bilo je sve o.k. Možda je mališa nervozan i cendrav zbog aklimatizacije /da li ste nedavno stigli na more?/, mi smo i sada na moru, Vid ima 4 mjeseca i kad smo stigli ovdje bio je "lud" prvih 4-5 dana, nervozan, cendrav..nismo znali kaj da radimo, i onda je opet postao onaj stari - valjda mu je trebalo malo da se adaptira na novu sredinu i /zdraviju/ klimu..
    Inače, bebice prvih mjeseci ČESTO cicaju, najnormalnije je da je dijete po čitave dane na cici, a i da je bez obzira na to ponekad nervozno i cendravo..Ne znam, ako mislite da je to s fontanelom + njegovo ponašanje zabrinjavajuće, radije se obratite nekom pedijatru /ako već ne SOS telefonu /

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

"Ako opipavate fontanelu dok dijete držite uspravno, fontanela će mu (naravno, ako je zdravo) uvijek biti malo udubljena - vrlo često neiskusni roditelji imaju subjektivno mišljenje o udubljenosti fontanele"

..Istina!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako sam snazan!

Nase je dijete u trecem mjesecu. Mama ga hrani iskljucivo majcinim mlijekom na zahtjev. Bez obzira na to dijete cica od jutra do veceri - skoro stalno je na cici. Fontanela je cesto udubljena.

Smatram da dijete ne bi trebalo cijeli dan biti na cici. Gladno sigurno nije. Znaci da je vjerojatno zedno. E sad.. ako je na moru uistinu vruce, zasto ne malo vode - kazem ja.

Knath

Prvo, na mami je da prati svoj osjecaj po pitanju hranjenja dijeteta a na tebi da je podrzavas u odlukama.

Zasto? Zato sto ce oko sebe imati i vise nego dovoljno onih koji ce 'savjetima' upropastiti ono sto bi njoj vjerovatno sasvim dobro islo kad bi sama birala.

Ako tvoja zena mora pred tobom braniti svoje izbore nigdje se nece osjecati dobro zbog toga sto doji i na nacin koji je izabrala. Prepustam tvojoj imaginaciji nastavak na ovaj dio.

Drugo, dojenom djetetu nikakva kolicina majcinog mlijeka nije prevelika.

Trece ce biti kombinacija nekoliko cinjenica pa se pripremi: u rastu beba imas faze kada je povecana potraznja za mlijekom jer je beba u fazi pojacanog rasta. Da bi uspjesno prosli kroz tu fazu i nastavili dojiti mama i beba zajedno rade. Beba cesce trazi da doji, mama udovoljava tim zahtjevima. Kad bi mama dojenje zamjenjivala davanjem vode taj proces ne bi uspio jer dojenje radi na principu ponude i potraznje. Vjerujem da znas sta to znaci.

Kad u sve ovo gore ubacim mogucnost da vasa beba NE prolazi fazu pojacanog rasta (ovo u tvoju prednost, jer ako prolazi onda fakat nemas sta inzistirati na vodi) jos uvijek ne vidim razlog za tvoju inicijativu. Mozes si ti racunati da voda nije stetna, ali na drugu stranu stavi i to da nije ni korisna ali da moze nastetiti jer (koliko god ti mozda racunao da se radi o malim kolicinama) moze pokvariti ravnotezu. Kao osoba sa poprilicno iskustva ti mogu reci da 'popravljanje ravnoteze' nije na vrhu liste stvari koje mama obozava raditi.

Dakle, umjesto sto energiju trosis na uvjeravanja, give yourselves a break, podrzi zenu, opusti se uz njih, uzivaj. Ne znam mozes li shvatiti kako je to kratak period, ali eto probaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.
    zato sto ako bebi date vodu postoje veeeelike sanse da ce se poremetiti ravnoteza izmedju ponude i potraznje mleka, a uspostavljanje iste zahteva visednevno, celodnevno sisanje bebe sto verovatno ne zelite s' obzirom da vam se sada ne dopada (mada ne vidim sta ima vama da smeta, ako vasoj zeni ne smeta :? ).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Knath, sjeti se samo da ćete trebati prokuhavati bočice, eventualno i vodu, za tako malu bebu. Jedna muka sasvim bespotrebna. Ako TŽ ne smeta da je stalno doji, nemoj inzistirati na toj preranoj promjeni, ionako će za tjedan dana zahladiti i sve će se vratiti na staro.
    A osim žeđi, može biti da beba prolazi skok u razvoju pa zato više doji.
    Ako beba redovito piški (ima mokre pelene), a savjetnice neka kažu koliko toga treba biti za tu dob, nema šanse da je dehidrirana.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni ne shvacas da mami radis pritisak koji njoj ni bebi zaista ne treba.

bebe sisaju zbog
    a) gladi
    b) zedji
    c) emocionalne potrebe
    tako je bilo zadnjih milion godina

a zadnjih stotinjak im se sa strane ubacuju nekim "smatranjima" i samo ih smetaju.

pusti stvari da idu svojim tokom - prirodnim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da je isao i na cybermed Richtera pitati

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    ... a onda je svizac umotao cokoladu....

Malo zdrave paranoje nije na odmet, ali ovo je ipak malo previse.

Jel' jos netko cuo glasove u glavi koji mu kazu da ga prate?

Knath Taed

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Samo da se nadovezem... ipak hvala na odgovorima jer ih je bilo nekoliko (da ne imenujem) s validnim razlozima zbog kojeg bi bilo dobro izbjegavati vodu.

K.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dati bebi vode ne podrazumijeva odmah dati bocicu niti dati PUNO vode. Ukoliko je zaista vruce ili vi kao roditelji smatrate da vam je beba zedna, mozete joj mozda nakon podoja ponuditi 1-2 zlicice. Tako nece poremetiti ritam dojenja i kolicinu mlijeka, niti ce ta kolicina stetno utjecati na zdravlje. To je moje misljenje. A sto se tice argumenata, , na tecaju je pedijatrica rekla citiram <djetetu nije potrebno nista do majcina mlijeka do 6. mj. zivota. Ali ukoliko se dijete rodi u ljetnjim mjesecima NARAVNO da cete mu ponuditi malo vode.> Eto. :?
    Mi tih problema na srecu nemamo, nasa je beba iskljucivo dojena uz pokoji ¨grijeh¨u obliku zlicice jednom u nekoliko dana. 8)
    Toliko od mene, pozdrav i sretno!

(prokuhane vode, naravno)

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neću ponavljati argumente koje su cure navele zašto djetetu do 6. mjeseca nije potrebno davati vodu ukoliko je isključivo dojeno, samo ću se nadovezati: Mateju nismo dali ni žličicu vode za vrijeme ljetnih mjeseci prošle godine ( do 8. mjeseca u kojem smo započeli dohranu ) i unatoč paklenoj vrućini i velikim količinama vode koje je pila mama, Matej nikada nije bio žedan. Pravilno je napredovao, fontanela se nikad nije uvlačila. Naprosto, ni suprug ni ja nismo sumanjali u to da se majka priroda najbolje pobrinula za dovoljne količine vode.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    ... a onda je svizac umotao cokoladu....

Malo zdrave paranoje nije na odmet, ali ovo je ipak malo previse.

Jel' jos netko cuo glasove u glavi koji mu kazu da ga prate?

Knath Taed
    Ja nemam pojma o cemu ti pricas Ja sam samo rekla da sam vidjela da si postavio pitanje i na jednom drugom portalu
    www.cybermed.hr

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I lik u Milka reklami je vidio svizca

Knath

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Knath, ja nisam nikakav savjetnik za dojenje nego samo mama dvoje djece. Imam bebu staru 6 mjeseci /za koji dan/ i bili smo s njom na moru 9 dana. Zbog paklenih vrućina i pritiska okoline nudila sam mu vodu ali na način - čekajte, ja ću njemu dati ciku, pa ćemo onda vodu. I tako sam napravila. Dala mu ciku i onda prokuhanu vodu. Niti pipnuo, ono što mu je ušlo u usta ispljunuo je. I tako sam mu nekoliko puta davala dok se svi nisu uvjerili da mu voda ne treba nakon cike.
    Moj mali je imao nekoliko skokova u razvoju i doslovno visio na ciki 24 sata. Sve je to prošlo kad je navršio 4 mjeseca i sad se to više ne dešava.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Potpisujem ivaricu. Osobno ne posjećujem one forume za koje mislim da ih posjećuju zadojene i ekstremne osobe koje bi mi mogle pošto poto pokušati nametnuti svoje ekstremne i zadojene stavove.
    Web je široko područje i mislim da nema smisla ići negdje i vrijeđati svoje neistomišljenike kad sigurno postoji neko mjesto gdje se mogu naći istomišljenici. Kao što je nama RODA.
    Sorry, ali morala sam ovo reći.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Potpisujem ivaricu. Osobno ne posjećujem one forume za koje mislim da ih posjećuju zadojene i ekstremne osobe koje bi mi mogle pošto poto pokušati nametnuti svoje ekstremne i zadojene stavove.
    Web je široko područje i mislim da nema smisla ići negdje i vrijeđati svoje neistomišljenike kad sigurno postoji neko mjesto gdje se mogu naći istomišljenici. Kao što je nama RODA.
    Sorry, ali morala sam ovo reći.
    Potpisujem od riječi do riječi

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Procitao sam sve postove ovog threada i imam jos jedno pitanje.

Naime cuo sam da majcino mlikeo stvara ili potpomaze stvaranju zastitnog filma na crijevima djeteta.
    Takodjer sam cuo da voda moze "skinuti" taj film. Jeli to istina?

Knath Taed

p.s. Nasao sam kopiju svog inicijalnog posta na Cybermed forumu. Hvala vam puno (onome tko je to kopirao) sto mi pomaze da se moja (pametna) rijec daleko cuje

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

p.p.s. Vise pageviewa ima ovaj thread nego pravila o ponasanju na ovom podforumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću isto reći svoje iskustvo a to je da sam oboje svoje djece dojila i iako je jedan rođen u 5 mjesecu nisam mu davala vodu ( a bilo je pritisaka sa svih strana-daj mu žedan je jer je vruće). Nikad mu ništa nije falilo, dapače napredovao je jako lijepo i bio je zadovoljna beba.
    A što se tiče tebe Knath, ako si već postavio pitanje na Rodinom forumu i cure su se potrudile odgovoriti ti i to argumentirano,a sve zato da ti pomognu u tvojoj nedoumici u kojoj je bila i većina nas, a uz to i tvoja žena misli da radi dobro ja zaista ne znam koja je bila tvoja prvobitna namjera. Dobiti ovdje savjet ili po svaku cijenu nametnuti svoje mišljenje. I ova kasnija ironija u tvojim postovima je zaista nepotrebna.
    A za Cybermed-uopće nemam komentara.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pljes, pljes, za Davorku Neznam opće u čemu je njegov problem, zanima ga nešto, a kada odgovor nije ono što njemu paše odmah postaje bahat, pomalo vrijeđa . Mozda mu je to ispušni ventil

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je drago da nas knath na cybermedu brani, bar djelomicno
    hvala! (bila ja u tom djelomicnom ili ne)

mene ne dira puno cak ni ogovaranje iza ledja od bilo koga tko je nekad bio na ovom forumu
    jer znam sto pricam na telefonu i pisem ovdje
    i znam 100% da nikad nikome nismo zeznuli dojenje, nego samo pomogli/dali podrsku. nakon nekoliko ovakvih:
    Evo još jedne koja na račun vrijednih i dobrih žena s foruma,posebno sam zahvalna Renati i Klii,još uvijek doji drugo dijete.Prvo dijete sam dojila do 4 mjeseca,od 2 mjeseca sam ga nadohranjivala,a do 4 mjeseca njegova života već je potpuno presušilo mlijeko.Bilo mi je krivo i zato čim su nastupili prvi problemi s drugim djetetom,negdje kad je beba imala 2 mjeseca,obratila sam se rodama, telefonski(ispočetka),poslije preko foruma.
    Sada beba ima 10 mjeseci i mi još dojimo,istina imamo još uvijek puno problema,i nije uvijek lako ali nadam se da ćemo još dugo izdržati!
    U takvim trenucima ti treba samo podrška i to je sve.Da ti je ta prijateljica umjesto pitanja "da li ti je beba gladna" postavila pitanje "a da nemate možda skok u razvoju" ti bi sigurno još dojila.Nemoj me krivo shvatit,ne krivim tvoju prijateljicu,sigurno sam i ja podijelila hrpu loših savjeta mojim frendicama,ali u ovakvim stvarima bolje je pitati nekoga tko zna o čemu govori.
    znas da to sto radis ima smisla

a prepucavanje i nadmudrivanje nema smisla.

svejedno mi je tko je najpametniji. bitno mi je samo sam ja dovoljno pametna da nekome mogu pomoci, da znam procijeniti sto je bitno, te da shvatim da nesto ne znam onda kada ne znam pa pitam neku facu ili procitam.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Renata, ti si meni super

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Renata, tek sam sad vidjela ovu pohvalu, ne znam koja je mama bila u pitanju, ali su mi suze došle na oči od sreće što je to što radimo stvarno urodilo plodom, makar i jednim jedinim, ali vrijednim svake minute edukacije i savjetovanja.
    A tebi, Knath, stvarno nema pomoći. Ne zbog toga što furaš svoje stavove, to je tvoja stvar i tvoje pravo, nego zbog bezrazložne zlobe koja se osjeća u tvojim postovima i zbog koje čak imam pravo posumnjati da uopće nisi taj za koga se predstavljaš. A tko si i što ti je cilj ovdje i na Cybermedu - uopće me ne zanima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Morwen,

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hmmm.. potpuno ste me krivo dozivjeli.

Ovakav je knath Taed ako ikog zanima:

1. Ja volim otvorenu diskusiju, ali sve teze koje se iznesu trebale bi biti argumentirane. U mojem drustvu izrazito cijenimo diskusiju i debatu. To radimo uvazavajuci tudje misljenje i stavove i nadovezujuci se na njih no jedino ako su argumentirani.

2. Komuniciram direktno i niti jedna moja rijec nije "u rukavicama". Kako kazem tako i mislim. Nikome ne podilazim. Nikoga ne mrzim i nemam namjeru vrijedjati.

3. Svoju suprugu ne silim da prestane dojiti, vec o svemu u zivotu razgovaramo u sukladno tocki #1 (vidi gore) - u nasoj vezi pojavljuje se argumentirana diskusija. Nakon toga odvagnu se argumenti i donosi se odluka. FYI, odlucili smo i dalje samo dojiti dijete.

4. Bolesna individua kopirala je moj post na cybermed sajt i tamo pokrenula raspravu. To nisam ja zapoceo ali cu definitivno zavrsiti.

5. Necu vratit' oruzje u MUP. Necu vratit' nisam glup....

6. @Klia kazes da ja nisam onaj za koga se predstavljam. A za koga se ja to predstavljam? Za Knath Taeda? Poguglaj malo za taj pojam pa ce ti biti jasno koliko si odleprsala od realnosti ako si stvarno uvjerena da ja fejkam da sam Knath Taed.

7. Na Cybermedu ja ne branim RODU. Kao sto rekoh ja nista ne govorim u rukavicama i nikakve podatke ne "natezem" kako bi meni odgovarali. Stoga ono sto kazem i na Cybermedu smatram da stoji bilo da to brani ili blati nekoga. BTW, hvala vam sto ste mi ukazali na postojanje Cybermeda. Odlican je sajt.

8. Imam posebno komentar na onaj clanak o koristenju djece na ambalazi umjetne prehrane i komentar na platnene pelene, ali se bojim postati da slucajno ne povrijedim neku individuu (da ne bi bilo suza).

Knath
    [/i]

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Knath, pretpostavljam kako znaš i sam da su majčinski argumenti nekad različiti od medicinskih, svatko radi kako najbolje zna, na svoju odgovornost, ne? Meni je često najjači argument iskustvo, argument mi je moja super draga i sretna beba. Često radim po intuiciji, nikad bez prethodne provjere na više izvora, i ne brijem da je imperativ da moje iskustvo itko prihvati... Mame na forumu, koje pomažu drugima savjetima oko dojenja, znaju što pričaju i znaju što SAVJETUJU. Ne nameću svoje iskustvo kao jedino važeće. Ne da mi se pisati nekakve apologije Rodi, ali je očito da si na forum stigao s određenim predznanjem; negativnim, čini mi se dok čitam tvoje prvo pitanje, dio na kojem inzistiraš o odgovoru koji nije ono 'što vi vjerujete da je'...
    Pitanje je samo što smatraš argumentiranim i koje izvore i čije argumente priznaješ. Ako si na forumu pitao o onom što te zanima, čemu tolika nabrijanost?
    Na koncu, hoće li vaša beba piti vodu? Jesi li barem tu odluku 'izvagnuo' nakon svih sasvim nepotrebnih digresija?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

8. Imam posebno komentar na onaj clanak o koristenju djece na ambalazi umjetne prehrane i komentar na platnene pelene, ali se bojim postati da slucajno ne povrijedim neku individuu (da ne bi bilo suza).
    [/i]

Nemoj se nista plasiti, samo nemoj ovdje postat nego na odgovarajucim podforumima. Bolje je kad se zakuri vise vatrica, veseliji odgovori, bolji promet, da parafraziram: Zabava za cijelu udrugu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ti si nam vec prije dolazio ovamo ako se ne varam. Neke tvoje recenice 'zvuce' jako poznato. Ovih par tocaka o nacinu komunikacije, konkretno.

Renata

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, pametnico naša forumska, ali "fejkaš" da si zabrinuti tatica, u što ja imam pravo vjerovati da si isto onoliko koliko si i Knath osobno.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I lik u Milka reklami je vidio svizca

Knath
    skroz off ove rasprave.... i JA sam JASNO vidjela svizca kad je umotao cokoladu... jek ima neko da ga nije vidio???

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •