Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 368

Tema: TUŽNA MAMA, opet sretna :)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno TUŽNA MAMA, opet sretna :)

Drage mame,
    dugo sam razmišljala dali da svoje iskustvo podijelim s Vama, i kao što vidite odlučila sam. Imama 28 godina i prošle godine u 3 mjesecu primjetim da nemam menstruaciju i sva sretna trknem do apoteke po test. Mazim trbuh i čekam. Kad pročitam rezultat samo nazovem supruga i kažem ČESTITAM TATA!!! Krenem na prvi pregled i doktorica kaže da sam trudna 9 tj., termin je 07.11.
    A što sad....ja sam trudna. :D
    Za početak napravim sve nalaze koje je doktorica preporučila i sve je uredno. U 17 tj. idem na amniocentezu, a nalaz stigne za 5 tj i sve je OK. Saznamo da nosim curicu. I tako prolaze tjedni a ja sam sve veća i veća. I bez ikakvih tegoba stignem do 7 mjeseca trudnoće a mi počinjemo razmišljat o robici, kolicima i ostale opreme. I tako ja lagano spremam sve za dan kad ću i ja postat mama. Stigne zadnji mjesec, ne mogu vjerovat da je sve tako brzo prošlo. Dva tjedna prije termina doktorica mi da uputnicu za bolnicu i CTG i na sljedeće preglede idem u bolnicu. Sve je uredno ali na kontrole moram ići svaki drugi dan. I dođe dan termina, čudim se kako nema trudova i uhvati me panika. Znam da se termin može preskočit, ali u panici sam. Idem na kontrolu, ali pošalju me kući i kažu da dođem 11.11. Međutim 10.11. osjetim da se samnom nešto događa. Imam lagane bolove u leđima i izađe lagano krvavi čep. Uzmem torbu i kažem suprugu da je vrijeme da krenemo. Oko 19:00 se nađem na CTG-u ali trudova nigdje, doktor me pregleda i kaže: ma to su samo početni bolovi, patit će te vi puno više, odite doma i uživajte. Lijepo me utješio, ali kako da ja znam što su trudovi, ja prvi put rađam. Oko 3:00 ujutro se probudim sva mokra, puko vodenjak. I opet torba i u Bolnicu. Dežuran je isti doktor, obavim klistir i tuširanje i stave me u sobu. Doktor kaže patit ćete vi do večeras ali u to uđe suprug i sve zaboravim. U 8:00 je smjena i drugi doktor odluči mi dati drip. Trudovi su sve jači i u 12:50 čujemo najljepši plač, stigla je naša Lana.
    Pogledam supruga koji plaće i čujem babicu koja kaže da ima 3030 a duga je 48 cm.
    Premjeste me u sobu sa mojom princezom i tamo počinje moja drama. Nitko nas nije ni pogledao, moram se sama snaći. Prvo presvlačenje, prvo dojenje, prvi plač...sve sama, A GDJE SU SESTRE???????
    Teško se krećem jer sam šivana ali sve za moju princezu. U nedjelju je mala samo papala i spavala a ja je promatram i ne mogu vijerovat da je to moje. Po noći mala počinje teško disat, i odem s njom do sestre koja nakon 2 minute kaže da ima grčeve i da joj moram samo masirati stomačić. Ujutro je uzmu na kupanje i pregled, pedijatrica kaže da je sve uredno i da sutra idemo doma. Oko 14:00 mala sve teže diše sestra je odnese na pedijatriju a doktorica mi kaže da mala ima rupu na srcu. Kad je suprug došao u posjetu odemo vidjet malu i na razgovor sa doktoricom. Kaže da je maloj srce u redu, ali da mala ima sepsu. Da će sve bit ok, ali da će terapija trajati jedno 20-tak dana. U toku dana još sam par puta otišla do male, jer me nisu puštali i oko jedanaest nekako zaspim. u dva me probude i kažu da je moja princeza prestala disati. Intubirali su je i hitno prevezli u bolnicu Rijeka. Zovem supruga i on odmah dođe i provede samnom noć. Ujutro potpišem sve samo da me puste kući i krenem za Rijeku. Kad dođem tamo odmah me prime i kažu da je mala jako loše i možemo očekivat ono najgore. Ne puštaju me kod nje jer je na intezivnoj njezi, ali mogu je gledati kroz staklo (na balkonu). Suprug i tata me jedva nagovore da odemo doma jer imama visoku temperaturu (38.7) ali obećaju da kad god budem htijela vozit će me kod male. I nakon dva dana mirovanja, a temperatura se nije spuštala, odlučim ići kod nje. Doktor kaže da je stanje sve gore i možemo očekivat da se samo ugasi. Odlučili smo je krstiti i doktor me pusti kod nje. Kad sam je vidjela više mi ništa nije bilo važno, samo da sam s njom. Da joj mogu reći koliko je volim i da je ona najljepše što mi se u životu desilo. Drugi dan oko 11:00 zvoni telefon i kažu da je moja princeza među anđelima.
    Srušio mi se svijet.....a što da sad radim? Kako dalje? Zašto baš mi? Zašto ju je Bog uzeo? To su samo nekoliko pitanja bez odgovora a ima ih na stotine. Znam da moram ići dalje, čuvat supruga i sebe, ali kako bez nje?????
    Kad sam tužna odem do groblja pričat s mojom bebom i molim Boga da i nas jednog dana netko nazove MAMA I TATA.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Žao mi je.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne znam što bi rekla, nema riječi. Drži se, tvoj mali Anđeo te gleda s neba. Doktorima i sestrama , bolje da ne pričam. Čuvaj se!

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Mantha,

teško je bilo što ti napisati osim i da suosjećam s tobom. Prijateljica mi je imala slično iskustvo (tu je negdje po forumu, možda ti se javi), a i mnoge druge forumašice koje će ti vlastitim primjerom pokušati pomoći da prebrodiš ovu bol.
    Šaljem ti svu nadu ovoga svijeta da još u ovoj godini proživite novo i puno ljepše iskustvo roditeljstva.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

strašno, nemam šta drugo reći.......
    vjerujem da je teško naći utjehu........

Početno

Moja sućut.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga Mantha, teško te je sad utješiti, znam....ali da, doći će dani kada će te netko nazvati mamom. Čuvaj se!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vjerujem da ti je teško, vjerujem da je to najjača bol koju ćeš u životu osjetiti, ali baš zbog tvoje Lane moraš krenuti dalje, dan po dan, polako, koliko sama sebi dopuštaš, dok rane ne počinu zacijeljivati. Daj si vremena, koliko god treba, dok kako sama kažeš, netko te ne prozove "Mama". I nosit ćeš je uvijek i zauvijek u srcu, tamo joj je i mjesto. Želim ti puno snage, nade i hrabrosti da kreneš naprijed. Kad padneš od bola, da se opet podigneš...Moje misli su s tobom....

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jako mi je žao Mantha. Mislim da to nitko ne bi smio doživjeti.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jako mi je žao...ne znam što da ti napišem jer znam da nikakve riječi ne mogu umanjiti bol koju nosiš u sebi...

Vibram da skupiš snagu za krenut dalje

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja sućut.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

što reći? iskreno suosjećam s tobom. preteško ti je. Na tvoje plačljive smajliće nadovezuje se i moj neka ti dragi Bog da snage i tvoju malu djevojčicu čuva

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne znam šta da ti napišem osim da suosječam sa tobom. Nadm se da ćeš uskoro opet maziti bušu, a vaš anđeo će vas čuvati.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskrena sućut .
    Htjela bih ti reći nešto da te utješi i ohrabri, ali ne znam kako. Zato ti samo želim da ono čarobno MAMA čuješ što prije.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako mi je žao, pretužna priča! Uvijek ćeš joj biti mama iako ona nije kraj tebe...
    I nadam se da ćeš brzo dočekati trenutak kad će te neko malo biće zvati mama.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nemam riječi, postoje li uopće.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Iskrena sućut

Nema riječi koje bi te sada mogle utješiti dobro znam , no sigurna sam da te tvoj gleda s neba i da pazi na tebe
    Drži se

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Draga Mantha, jako mi je žao . Ne mogu ni zamisliti kroz što sad prolaziš. Mislim da je gubitak djeteta nešto najgore što se roditelju može dogoditi. Iskreno suosjećam s tobom i tvojim suprugom.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

strašno, naježila sam se od glave do pete

moja iskrena sućut

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nemam drugih riječi, žao mi je.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    nemam riječi, postoje li uopće.
    mislim da ne....

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja iskrena sućut

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mantha...dragi Bog daje nam ponekad breme toliko teško da nam se čini da su naša leđa preslaba da bi ga nosila...a opet,daje toliko težak križ koliko možeš podnijeti.

Na svijet si donijela jednog predivnog anđela koji ga je napustio neokaljan našim ljudskim slabostima i željama i tako nevin negdje izdaleka promatra svoju mamicu.

Netko te već zove "mama" samo što ne možeš čuti,a ja ti od srca želim da ponovno postaneš majka!

I sama sam prošle godine bila suočena sa strašnim gubitkom,ne takvim kao ti,ali tragedijom;i napisala sam jedan tekst koji povremeno pročitam i da mi snage onda kada mislim da je nemam.
    Stavljam samo posljednji odlomak:

......Nema recepta.Nema čarobne formule,određene količine suza koju ćete proliti,riječi i uspomene koje ćete izgovoriti a onda će vam odjednom biti lakše,sa srca će vam pasti kamen i vi ćete eto nekako krenuti dalje rukovodeći se onom starom "što te ne ubije to te ojača".
    Nema tih misa koje ćete platiti,molitva koje ćete izgovoriti,svijeća što ćete upaliti i cvijeća koje ćete kupiti što će vam pomoći da ju naprosto pustite.
    Pa što nam onda ostaje?Vrlo jednostavno-ostaje ljubav.
    Kad se skinu svi površinski slojevi vaše boli i kad prođe vrijeme i vi za to budete spremni,ostaje samo čista i ogoljena nepatvorena LJUBAV.
    Možda je bolji izraz energija ljubavi koju ne možete pokopati ili spaliti zajedno s tijelom jer je osjećate zauvijek.Vidjet ćete,osjećati ćete je i za pet,i za deset i dvadeset godina jer ona ne poštuje vremenske granice ljudi.Ako ste vjernici i ako niste,sve se svodi na isto-vi ste je voljeli i nje više nema.Sad ste već u stanju s ljubavlju i osmijehom stvarati u glavi slike vaših zajedničkih trenutaka a da se ne osjećate tužni već sretni što ste ju imali.
    I ponekad,ali samo ponekad,kad ostanete sami i zaklopite oči,osjetit ćete da je voljena osoba gotovo fizički pored vas,nevidljivom rukom briše vam suze i govori:Uvijek ću biti tu jer te volim!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Žao mi je

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mantha jako mi je žao...

Ronin prekrasno je ovo što si napisala, tako tužno i tako dirljivo...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Žao mi je...Želim tebi i suprugu puno snage

lidac2004

Početno

zao mi je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mantha, moja iskrena sućut

Ronin, tekst je predivan!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

draga Mantha strašno mi je žao, nadam se da ćeš čim prije prebroditi sve i ponovo postati mama-zauvijek

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

jako mi je žao

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako mi je zao
    moja iskrena sucut

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od suza ne mogu ništa više napisati.Tako mi je žao.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nemam rijeći.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Beskrajno mi je žao!

Drži se, jednom će sigurno netko zvati "mama"!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

šaljem ti puno virtualnih zagrljaja utjehe...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jako mi je žao .

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bože dragi...ne znam šta da kažem, suze idu...
    nema ništa gore od ovoga šta ti se desilo...
    Iskrena sućut.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

iva9 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

OD ŽELIM ZAHVALITI SVIMA NA PREKRASNIM RIJEČIMA A POGOTOVO -RONIN-, TVOJE JE PORUKA PREKRASNA I KAD SAM TUŽNA JE PONOVO PROČITAM.
    DRAGA IVA9, ZNAM DA JE TEŠKO ALI NAŠI ANĐELI SU UVIJEK S NAMA.

SVAKI DAN SAM NA FO RUMU I NADAM SE DA ĆU VAM USKORO JAVIT LIJEPO VIJEST.

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Mantha,

nemam rijeci.....samo da osjetis da imas podrsku

Stranica 1 od 8 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove