Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Dohrana i nekakanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dohrana i nekakanje

Do 6. mjeseci s isključivim dojenjem Vito je imao stolice u prosjeku svaki drugi dan, kad smo krenuli s dohranom prvo je jeo mrkvu i stolice su bile redovite, nakon kuhane jabuke nije kakao i 4. dan sam mu odlučila dati krušku da ga potjera...nakon toga kako je 3. dan, dakle stolica je bila tek 7. dan. Poslje toga opet smo jeli kuhanu jabuku (količina 7-8 žličica), a drugi dan palentu s par komadića mrkve (pojeo je 7-8 žličica)...danas je 4. dan bez stolice i maloprije sam mu dala par žličica soka od šljive jer ni sama ne znam da li da nastavim s dohranom ili da samo doji dok se ne pokaka :/

Primjećujem da se s vremena na vrijeme napinje dok prducka, masiramo bušu kod svakog prematanja...

Vjerojatno ima onih sa sličnim iskustvima ili nekim savjetom jer sam već luda koliko sam neodlučna a Vito je dohranu super prihvatio...sve mu je do sad bilo jako fino.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pokusaj izbjegavati mrkvu ona zatvara tj stvrdnjava stolicu. . . daj mu vise jabuka, kruski, sljiva, breskve, marelice. . .sto vec smije u toj dobi (ajme ja vec zaboravila ) . . . .i vise tekucine - vode i naravno cike. . . .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Treba vremena dok se stomacic privikne na novu hranu, sve je to normalno
    Pravi redje kasice za pocetak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pina, hvala na savjetu...to je upravo ono što me zbunjuje...jedino je nakon prve mrkve stolica bila redovita, svježa ribana jabuka navodno isto zatvara...zato sam mu davala kuhanu kao kompot.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leon je isto dobio zatvor od jabuke (s kojom smo poceli dohranu).
    Onda smo stali s dohranom dok nakon 7 dana stolica nije profunkcionirala, pa sam krenula s kruskom. No, ona je bila pak toliko agresivna za njegov probavni sustav, pa sam ju pocela mijesati s palentom.
    To je super krenulo.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi sve "zatvore" riješavamo sa kruškom. Ali nekim bebama je to očito preagresivno...

milamit

Početno

Moram vam reći da i ja imam problem oko prehrane i stolice. Moja djevojčica je do 6 mjeseci isključivo dojena i stolica je bila redovita, čak iza svakog podoja. Nakon što smo uveli dohranu počeli su problemi. Što se tiče voća i voćnih kašica, stolica je bila redovita, svaki dan, ali nakon što smo počeli s povrćem tu je nastao problem. Mrkvu sam izbacila potpuno iz prehrane, jer je to bilo prvo što je štopalo. Ujutro pojede zdjelicu keksolina ( kupljen u dm, jer se radi s vodom ), za ručak sam kuhala povrće ( cvjetača, koraba, krumpir, brokola, bilo što od toga sa purećim vratom) međutim, sve je to štopa. Više sam luda ,jer ne znam što da joj skuham. Nema stolicu po 4 dana, a onda kad vidim da tiska, rasplače se ,moram je svući, dići joj noge da bi mogla istisnuti van. Sad je stara 8 mjeseci i 10 dana. Pije dosta tekućine kroz dan, još uvijek cica ( od 15.00 do jutra, jer sam morala ići raditi ), probali smo davati čak sok od šljive, kamilicu, ali ništa nam od toga ne pomaže. Ne znam više na koji način da joj izreguliram tu stolicu, a teško mi je gledati ju kak se muči dok treba kakati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

milamit...pretpostavljam da si probala umijesto tog keksolina ubaciti voćni obrok? joooj znam da ti nije lako kad vidiš kako se dijete pati, a s druge strane hoće papati

Vito je 5.dan imao stolicu i taj dan sam mu dala palentu s kuhanom jabukom...jutro iza toga je kakao...to je bilo jučer...danas je jeo korabu s palentom

ako se ta stolica neće početi normalizirati mi ćemo vjerojatno potražiti pomoć u homeopatiji...čitala sam na jednom topicu na ovu temu da je par beba tako riješilo problem nekakača

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I Nikola ima neredovitu stolicu otkad smo počeli dohranu. Do 4 dana nema stolicu. Zasad imamo samo jedan povrtni obrok (čitaj: dvije-tri žličice završe u želucu, ostalo po majici i rukama) i prijepodne voće na žličicu. Dakle, nije puno, ali promjena je. Nisam primjetila ni kod jedne namirnice da ga zaštopa, pokaka se neovisno o tome što jede. Isto se nateže kad će kakati nakon 4 dana, ali mu stolica nije tvrda. Mi isključivo kuhamo papicu, još nismo počeli s kupovnim kašicama. U povrtni obrok stavim malo maslinovog ulja. Još uvijek držim da će se stolica izregulirati .

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ajme, kod nas isto tako... ufff :/

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Već sam jednom pisala o tome kako moju Karlu otkako smo uveli drugi obrok muči tvrda stolica i od tada smo probale sok i kašicu od šljiva, kruške, blagi čaj od kamilice, kuham joj rijetku palentu ali niš ne pomaže....ona doduše ima stolicu svaki dan ali je tvrda i više ne znam kak da joj pomognem...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kada smo mi pocinjali sa dohranom doktorica mi je savjetovala da miksam krusku i jabuku, ali jabuka kada se nariba mora malo odstajati prije jela.
    uglavnom rekla je da uvijek mijesam voce ono koje zatvara sa onim koji otvara stolicu. Naravno uvijek uza sve to mora se djetetu ponuditi velika kolicina tekucine.

mi smo inace imali drugi problem nama je stolica bila uvijek rijetka jer su nam u doba kada smo uveli dohranu izbijali zubici. Ako kome treba savjet za stvrdnjavanje stolice nek se javi!

cyber-mama - jesi li probala kombinirati kruske marelice i breskve?

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj knatkaj prvotno napisa

Nisam još probala sa breskvama i marelicama jer sam negdje pročitala da su dosta alergene i da je bolje odgoditi njihovo uvođenje u dohranu (moja Karla je još k tome alergična na kravlje mlijeko pa sam dosta oprezna sa svakom namirnicom).

Pomogao joj je sok od šljive ali nerazrijeđen a ja sam ga ja svaki put rijedila s vodom pa je izgleda bio preslab s obzirom na količinu koju je ona popila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cyber-mama prvotno napisa
    Citiraj knatkaj prvotno napisa

Nisam još probala sa breskvama i marelicama jer sam negdje pročitala da su dosta alergene i da je bolje odgoditi njihovo uvođenje u dohranu (moja Karla je još k tome alergična na kravlje mlijeko pa sam dosta oprezna sa svakom namirnicom).

Pomogao joj je sok od šljive ali nerazrijeđen a ja sam ga ja svaki put rijedila s vodom pa je izgleda bio preslab s obzirom na količinu koju je ona popila.
    Meni pedijatrica nije to spominjala, cak mi je to voce spominjala u pocetku same dohrane. Ali opreza nikad dosta kazu"bolje sprijeciti nego lijeciti".
    Hvala bogu meni dominik jos na nista nije izreagirao, a vec je dosta toga u jelovnku

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad vas citam i ista stvar je i sa Olegom.

Ranije se desavalo da kaki skoro svaki cas, a sada nema stolicu po 2 dana pa onda bude bas obilno,... a izmedju se napinje i prducka

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo da prijavim uspješno kakanje zadnji tjedan...svaki dan, nekad i dvaput s jednim danom pauze.
    Dakle, uredilo se nakon mjesec i pol dohrane (iako još uvijek vrlo slabe). Mislim da je malo pomogla kruška...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama je danas 6. dan nekakanja :shock: . poludit ću

inače, s. je prije kakao svaki dan. sad pojede doslovce četvrtinu žličice. neće. ni palentu, ni rižu, ni jabuku. cica puno.

ne znam da mu damo krušku, sok od šljiva? sestra u ordinaciji je rekla da to nije u redu i nek mu stavimo čepić ili da mu ujutro dam zaslađene vode, a to baš ne bih, tj. ne daje mi se šećer.

pomoć, pliiiz!

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako Nikola nije kakao počela sam mu ribati krušku na sitno i davati sa zgnječenom bananom. Okus mu se svidio pa i kad sam skuhala mrkvicu s palentom ili tikvicom morala sam ubaciti malo kruške da bi jeo, inače bi čim osjeti žlicu hrane a da nije kruška i banana ili jabuka pljuvao posvuda pod mlazom zraka. I otad je krenulo kakanje. A sad mu više ne stavljam krušku u sve, činilo mi se bezveze davati drugu hranu a da joj ne osjeti okus, pa mu sad skuham povrće, velike komade i gnječim između prsta i prstima dajem da jede...sviđa mu se :shock: . Probala mu dati u prstiće njegove, ali još hvata šakicom.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

thalia i ja sam protiv davanja raznoraznih slatkih sokića bebama ali mislim da joj neće štetiti ako joj dva dana nudiš sok od šljiva, tek da se pokaka, moja je nakon njega imala mekšu stolicu. Mislim da je manje zlo dati sok nego čepić...probaj..

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da...htjela bih dodati i par riječi o vodi...
    Naime, ona je u našoj obitelji u ishrani na prvom mjestu...i Nikola rado pije vodu. Kako je imao problem kakanja trudila sam se ne zaboraviti dati mu vode (iako sisa) i eto...možda je i to i nama pomoglo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

thalia ja bih ti preporučila da probaš sa kruškom - ja ju skuham na pari i pomješam sa prosom! Nakon nje nam je stolica čak bila tekuća!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja pedijatrica nas je upozorila kad ćemo uvoditi nadohranu da će možda biti problema s tvrdim stolicama. i tako je bilo. al vrlo brzo prošlo-
    ja sam svu klopu miješala sa izdojenim mlijekom u početku a poslije i večernje kašile miješala s izdojenim mlijekom. puno posla jer su cijeli dan sisali pa sam doslovno skupljala kapljice u boci al isplati se.

Inja
    Pavel

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ne znam izdojit. nikad nisam, nije mi trebalo. S. zapravo samo cica. ostalo je sve samo liznuo.
    jučer smo probali dati (kršitelj koda)ovu šljivu pa sok od šljive, a danas krušku. kuhanu i sirovu. ništa. ne želi, odbija.

i dalje nije kakao. poludit ću!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia...ako je pojeo tako male količine hrane mislim da se ne bi trebala bojati jer dojene bebe mogu biti duže bez kakanja

masirajte trbuščić i prati ga...ako je dobre volje i ne muči se ne bi trebalo biti problema...neka te vodi majčinski instinkt

pokušaj mu ponovno dati par žlica soka od šljiva, držim vam fige!

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam cula da pomaze sok od jabuke. nariba se jabuka i djetetu se da onaj sok. pomogao je jednom trogodisnjaku koji je imao velikih problema s kakanjem

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

thalia

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

thalia,
    ja isto mislim da ne trebaš brinuti radi kakanja jer on zapravo samo ciki a zna se da tada ne mora svaki dan kakati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i da se i mi prijavimo
    posle 2 dana nekakenja sinoc iskakio malo tvrdo zrnce.
    jutros se igrao i vidim stenje i zacrveneo se i poceo da place kada sam ga skinula, opet tvrdo, ali malo veca dva komada

sad cu mu dati kasicu od jabuke...
    ova prethodna dva dana sam mu dala bananu, i to je bilo rvi put da jede.. ocito mu bas i ne odgovara

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Thalia, iako smo mi daleko od dohrane bar jos mjesec dana, desilo se da Toni nije kakao 8 dana. Pedijatrica je rekla da se ne brinem jer da samo sasvim male bebe kakaju i nakon svakog podoja.
    Ma sori, htjela sam te utjesit premda mi zapravo nismo pozvani tu puno komentirati buduci da nismo na dohrani jos - to ja samo skicam unaprijed da vidim s cime cu se morati nositi kroz mjesec dana

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i nas s istim problemom
    Noa je dohranu poceo sa jabukicom i stolica je ostala normalna(do 3 dnevno) .
    U ned. smo krenuli sa kruskicom tj. **** kasica kruska jabuka i evo danas nam je drugi dan bez stolice...iako se jos nadamo promijeni.
    Zao mi je da se toliko muci-sto je ocigledno ! Budi se uplakan...i sta sad dalje? hocu prestati s kruskom? Uzela sam mu sok od sljive pa cu probati sa zlicom - dvije ako to sta bude pomoglo :?

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj choko prvotno napisa
    Evo i nas s istim problemom
    Noa je dohranu poceo sa jabukicom i stolica je ostala normalna(do 3 dnevno) .
    U ned. smo krenuli sa kruskicom tj. **** kasica kruska jabuka i evo danas nam je drugi dan bez stolice...iako se jos nadamo promijeni.
    Zao mi je da se toliko muci-sto je ocigledno ! Budi se uplakan...i sta sad dalje? hocu prestati s kruskom? Uzela sam mu sok od sljive pa cu probati sa zlicom - dvije ako to sta bude pomoglo :?
    Mi smo isto na (kršitelj koda)ovim voćnim kašicama a one imaju udio rižinog brašna u svom sastavu a riža naravno zatvara, tako da je možda i to uzrok zatvoru.
    Mislim da se ne trebaš brinuti jer se kod početka dohrane probava privikava na nove namirnice i zatvor od 2 dana je normalan i posve očekivan.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nadam se da ce se to sve stabilizirati.Preko dana je sve ok ali zato kada navecer zaspe obvezno je budenje uz plakanje.A da izbacimo kruskicu?Sta bi mu bilo ok za dati a da ga ne zatvara? :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •