Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Alzheimer ...

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Alzheimer ...

jako sma tužna, jer je danas neni MM-a definitivno potvrđena dijagnoza Altzheimera.
    Jako volim tu divnu, blagu ženu koja je tako umorna
    Najdirljivije je to što jedino mene prepoznaje!Ne svoju djecu, ne unuke, ne sestru, ali MENE
    Porodica je otpisala i čekaju kraj
    A ja bih vojela da joj pomognem koliko mogu , da taj kraj bude što ljepši.
    Danas sam dogovorila da joj se postavi nosna sonda, ali nije mi lahko sprovesti svoje ideje, jer me sveki proglasila u toj kući za personu non gratu.

Molim vas, imate li iskustva?Imate li savjet?
    Ja imama volju i puno ljubavi za nenu, svaki savjet će mi dobro doći

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

žao mi je.

nemam neki pametan savjet, a srećom niti iskustava koja bi ti pomogla, ali mi se čini da osoba kako god teško bila bolesna jako dobro zna kad je netko u njihovoj blizini i kad ih podržava. zato nije čudno da ona prepoznaje samo tebe. najbolje što možeš napraviti za nju je da i dalje budeš prema njoj takva kakva si sada-puna volje i ljubavi.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pinocchio

ma najgore mi je što oni gotovo agresivno reaguju na svaki prijedlog, po principu:
    ma šta izvodite, nek se više smiri

3 puta je pila pogrešne lijekove
    stavili joj kateter a žena može na WC
    ne može da jede, ne može primit infuziju, samo spava, ljubav moja mila,
    a oni mi ne daju da dovedem doka za stomačnu sondu
    sva se ukočile, jer je ko fol muči masaža, a njoj to treba ko ozeblom sunce jer joj jedna noga više ne može da sse opruži

a njeguje je moja sveki(svaki dan od 12-18.00)
    neće da je dovede ovdje kod nas, gdje oa i svekar imajus voj spart i dgje vazduh divan, nego se tamo kvrči u dvosobnom stanju sa dvoje odraslih i troje male djece

ma puknuću

mi smo molili da nam "je daju" na njegu, ali ne daju ni da se spomene

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj WM, ovaj tvoj zadnji post nisam mogla ni pročitati jer sam počela plakati.
    moja baka je imala alzheimera.
    ne znam što da ti kažem. nemam savjeta.
    samo, razumijem te potpuno

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

:/

farah24

Početno Re: Alzheimer ...

postovana,

i ja imam u familiji takav slucaj koji traje vec godinama i iz god. u godinu je sve gore i gore pa cak do neraspoznavanja ukucana najblizih.
    pokusaj joj udovoljiti u onome u cemu je trenutno njena satisfakcija znam da je tesko s takvom bolescu ali sve bude i prode...
    na ostale se ne obaziri.......

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije lako.
    I bit će sve teže.

Možda će zvučati grubo, ali dobro je što leži i spava.

Moja baka je bila pokretna, bježala je iz kuće pa se nije znala vratiti natrag. Čas nas je raspoznavala, čas je vikala na nas i galamila kroz prozor da je maltretiramo.
    Pred kraj nije mogla više kontrolirati ništa, bila je biljka. Naglo je uvenula i umrla.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jako mi žao...ja osobno nemam takvih i sličnih iskustava sa širim i užim članovima obitelji, no moje mišljenje je identično onome mojih predhodnica. Mislim da čovjek koliko god bolestan bio, pa čak i oni slučajevi kad ljudi doslovce vegetiraju, svejedno osjećaju pozitivnu energiju i ljubav koja ih okružuje. Ne mogu to pokazati, ili pokazuju na nama nerazumljiv način, ali osjećaju.
    Zato samo tako nastavi, ljubav, pažnja i požrtvovanost neće izbrisati njeno stanje, ali će joj sigurno pomoći da se osjeća voljena.
    I nemoj trošiti živce na reagiranje ostalih članova obitelji, znaš kad postoji neki problem, bolest, bilo što.. svi smo mi ljudi različiti i različito se s tim nosimo. Treba sve razumijeti. Morate svi skupa biti složni i međusobno se pomagati. Malim trzavicama i nesporazumima različitosti ma u mišljenjima i postupcima, jednostavno, nemoj pridavati suviše pažnje.
    Nju ostavi za dobru nenu.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala svima na riječima utjehe, ali nena je jučer zaspala zauvijek

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    hvala svima na riječima utjehe, ali nena je jučer zaspala zauvijek

wm, moje iskreno saučešće

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anek, hvala od

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

basom sagosum (valjda se tako kaze)

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

W_M, žao mi je

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...saučešće...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tako mi je žao...WM....

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cure

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tiha sućut

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja sucut.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Moja iskrena sućut!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala vam od , drage moje

Sad sam razgovarala sa tetičnom od MM-a pa sam se toliko nasekirala

Naime, nena je noć prije nego što će umrijeti, samo moje ime zvala i molila ih da me zovu samo da me malo vidi i da mi ruku pomiriše

aj ljudi ugušiću se od suza

a moja sveki(nenina kćerka!) joj je rekla da ne izvodi i da šuti i da bih ja dvano došla da mi je stalo do nje , a niko joj nije rekao da oni meni ne daju da je posjetim.

A u mojoj glavi samo odzvanja:
    Ma zna Bog neno moja mila, koliko ja tebe volim i molim Boga da te vječno čuva pod okriljem svoje milosti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja iskrena sućut...
    ostaje ti vječno bogatstvo što si poznavala jednu tako divnu osobu... a ona je pronašla svoj mir i pridružila se ostalim anđelima na nebu.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme kako tužno i ružno! WM moja sućut, a za sveki stvarno nemam riječi, katastrofa. Sve se vraća, sve se plaća

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wm -

farah24

Početno

Basum Sagosum draga wm, a ne sekiraj se za sveki Allah dz.s. sve vidi i cuje nego ti svojoj neni prouci nesto iz Kur"ana ili jos bolje hatmu pokloni ako znas to ce njoj najvrjedniji trenutno poklon biti.

svi cemo se Gospodaru vratiti...........

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

White musk, iskrena sucut. Citam sve i ovo i mislim si, da je ta baka pokraj tebe zapravo umrila mirna i spokojna.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno White musk,

rasplakala si me. Sad sam na poslu, čitam postove i razmazala mi se sminka. Moja baka je umrla od te bolesti. Ona je bila cijeli zivot dama, bila je prekrasna, stvarno ljepotica, uvijek tako vesela, ziva, pokretna. Voljela se saliti, plesati, druziti... Kod nje je uvijek svirala vesela muzika, uvijek je bila sredjena, nasminkana i mirisna... Sorry, povukla su me sjecanja i osjecaji. Pocelo je tako da je pocela zaboravljati kamo je nesto stavila, a zavrsilo tako da vise nikog nije znala osim moju mamu - njenu snahu. Uistinu se jos uvijek pitamo zasto nja, a ne svoju djecu - mog tatu i moju tetku. Mog tatu je jednom prilikom nazvala 'onaj prosjedi covjek tamo'. Zalosno, zalosno. Mene je zvala po svojoj sestri koja joj zivi u Kanadi. Sjecala se jedino ranog djetinjstva, roditelja, sestara i brace i stalno o tome pricala. Pred sam kraj, vise nije znala nista. Ja sam cak dosla kuci na godisnji iz inozemstva jer su mi roditelji rekli da cekaju njen kraj svaki dan pa sam zatrazila da me hitno puste kuci. Kad sam dosla, moji me nisu pustili u bolnicu jer je 'bolje da se sjecam bake onakve kakva je bila'. Bila sam kuci 15 i na kraju se trebala vratiti na posao da mi tata javio 3 dana nakon sto sam otputovala da je baka umrla. Kako zivjela na Arapskim Emiratima, nisam imala cak ni avoinsku vezu da bi se mogla vratiti na pogreb. Taman bi bila stigla kuci sat vremena nakon pogreba pa nije bilo smisla. Ne morm pricati kako mi je bilo... BIla mi je jako dobra, a nisam ju ni posteno otpratila... Tjesi me to sto sam napravila najbolje sto sam mogla, dosla sam, pomolila se za nju, svaki put otisla na groblje kad bi dosla kuci...
    Eto ja se raspisala, ali vratila su mi se sjecanja. Proslo je samo 5 godina, ali kao da je bilo jucer....
    White musk, samo joj tu i tamo ispuni trenutne zelje da joj bolest ucinis laksom i sjecaj je se onakve kakva je prije bila jer to bi i ona htjela.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

WM ne placi I pusti da u miru ode! Zvucat ce okrutno , ali ona se spasila muka . Dala si joj svoju ljubav , najvise sto si mogla , budi sretna sto te prepoznala kao osobu vrijednu njenih zadnjih misli , zadrzi tu ljubav u srcu .... Iskreno saucesce draga

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

WM moja sućut za nanu

inače, moj svekar koji živi s nama ima Alzheimer već 8 godina - dobio ga je sa 56 godina.
    Ne smije biti nikada sam, ne zna se obući, jesti ili otići na wc, ne zna govoriti njemački (a živio 35g tamo), ne zna razliku između mene i svoje kćeri, prije 7mj je dobio unuka (ali to ne razumije) - to su sve činjenice.
    Ali ono što se iz njih ne vidi je ono dobro što je njegova bolest donijela za cijelu obitelj - veću međusobnu povezanost i više ljubavi.
    Ja vam ne mogu opisati kako se meni srce rastopi kad on ponekad pogleda sveki i milo joj kaže: ženice moja ili kad ima dobar da pa nas prepozna i izvali neku šalu...
    To je definitivno teška bolest, više za obitelj nego za samog bolesnika, ali mogu reći da je za nas sve on blagoslov, karika koja nas svaki dan podsjeća na ono što je istinski važno

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Žao mi je

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hvala još jednom cure

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

wm moja sućut

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja sućut

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moraš svoje odtugovati, ali i sama znaš da je ona sad na jednom ljepšem mjestu..
    Iskrena sućut.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

White musk, žao mi je!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

wm, imaš veliko .
    jako mi je žao zbog nane, ali još više zbog sveki...možda jednom shvati

Pravila pisanja postova