Ne radi se o nereagiranju na plac, mislim da si nesto krivo pokopcala. Itekako reagiras na plac, ali na drugaciji nacin. Ja sam se imala prilike uvjeriti da beba od 8 mjeseci itekako razumije sto mu pokusavas prenijeti (razumije kontekst) i ubrzo shvati da je sve ok i sa njim, i sa mamom, da se nista nije pomijenilo osim tog uspavljivanja itd itd itd.ne reagiranje na plac je ubijanje bebine jedine komunikacije. ta teorija da se ne reagira na plac je iz 1900. i nikad nije znanstveno potvrdjena. zapravo, dokazano je da su djeca koju se pustilo da placu a da nio ne reagira poslje imala problema sa samopouzdanjem, sa komunikacijom, dozivotno
plac je bebin jedini nacin komunikacije, a ne ponasanje
mislim, kaj imate umjesto srca ak mozete izdrzat i ne primit bebu koja place? pa citavo tijelo vam reagira kad beba place, mlijeko pocne curiti, temperatura u grudima raste da se beba brze smiri kad ju se privije na grudi.....
kaj je sljedeci korak? samaranje placuce bebe? to mi je super, ko oni starci koji dijete koje padne i place umjesto da tjese jos lemaju, da si zapamte pa ce kao bit pazljiviji ubuduce. svakakvi sadisti imaju klince, tuzno je to
S druge strane, vidjela sam djecu (od par godina) koja tako gadno maltretiraju roditelje s plakanjem i deranjem (npr, u ducanu, ako ne dobiju sto su htjeli, pa pocnu rusiti sve sa police, bacati se na pod itd), tako da bih bila oprezna s bilo kojim ekstremom. Naravno da neces maltretirati bebu, ali ces ju neke stvari ipak morati nauciti ako ne zelis da se pretvori u deriste koje misli da cijeli svijet postoji samo da bi njima ispunjavao zelje. Najsebicniji i najodvratniji ljudi koje sam upoznala su bili upravo oni kojima su roditelji sve pustali na volju i koji su iz toga naucili da su sve stvari i ljudi oko njih namijenjeni samo tome da pomognu ispunjavanju njihovih zelja, a inace su beskorisni i treba ih ukloniti.
Tako izgleda drugi ekstrem, i jednako je gadan kao i onaj koji si ti gore opisala.
Ono sto je zanimljivo je da ljudi obicno isprojiciraju i nadovezu jako puno mracnih stvari tamo gdje ih stvarno nema, vidim da si ti dosla do samaranja, sedativa i votke. Sto se mene osobno tice, nitko ne mora koristiti spomenutu metodu ako smatra da mu ne odgovara, ali dizati lov na vjestice i projiciranje nekakvog zlostavljanja je ipak malo previse histericno za moj ukus.