-
ostaviti da place i vristi sat vremena????????? za sta? za komod roditelja? pa nista lispe nije na svitu nego osjecaj da moje dite meni toliko viruje i osjeca se sigurno pa zaspe na mojim grudima ili narucju ka mali andelcic a ja se ne mogu ni maknit od njega koliko se osjecam zacaranom i sretnom.
dobrovoljno pustit ga da place..... pa meni suze idu dok samo promislim na tako nesto :/
ja ne znam kako vase babe al meni se cini da moje dite kad place mene doziva i da place maaaaaa maaaaaaaaa
mi smo sve sta je bilo od literature u vezi uspavljivanja procitali i nasli svakakve moguce varijante od 4 minutnog uspavljivanja ,5-minutnog,3 minutnog, pusti da place, wahlgren-metoda.dresiraj odma i blablabla i ni jedna nam ne odgovara . nasli smo se u onome sta nam instikt govori a to je kad bi se nasli na nekom pustom otoku i rodili dite da se nikad ne bi makli od njega i pustili ga da place pa tako zaspe vec bi bili uz njega pa kad zaspe prebacili ga u njegov krevet i slicno.
do ne tako davno davalo se bebama malo rakije ,vina ili pive da bi spavale a ovde u svedskoj sam citala da su se cak davale i tablete za spavanje ( srica i to je prestalo).a sve opet za komod odraslih
osobno mislim da je stajanje iza vrata dok mala beba koja nema pojam o vremenu je protuprirodno i protiv svakog majcinskog instikta.
znam da se mnoge kunu kako je efektno i da su uspile da im beba zaspe ali niko nije postavija pitanje ZASTO je beba prestala plakati .
u prvim bebinim mjesecima plac je nacin prezivljavanja a isto tako stvara se povezanost izmedju roditelja jer se tako beba osigurava da hranu, sigurnost i toplinu.
isto tako uvik se sitim djece po domovima koja isto tako bez plakanja zaspu i ono sta mi pada tada prvo na pamet ono najtuznije da bas tu napustenu djecu nema tko zagrliti i uspavati, maziti ih i ljubiti dok zadovoljni i sigurni tonu u san.
pa zasto bi onda ja dopustila da se moje dite osjeca isto kao i ta napustena djecica?
nadam se da s eniko nece nac uvridem postom, ovo je samo moje razmisljanje i ne odnosi se na nikoga osobno vec opcenito na metode ostavljanje diteta da place
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma