Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Kako je na svijet stigao naš drugi anđeo….

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Kako je na svijet stigao naš drugi anđeo….

Majka sam dvoje djece, imam prekrasnu djevojčicu rođenu prije 6 godina u Zagrebu, te jednog malog dečka, rođenog prije 16 dana u Varaždinu. I jedna i druga trudnoća su bile savršene, bez ikakvih problema i komplikacija, bila sam aktivna do zadnjeg dana.
    No, razlika između ta dva poroda je ogromna, od početka do kraja. Prvi porod mi je ostao u ružnom sjećanju, trajao je 12 sati, od početka do kraja sam bila pod dripom i trpjela neljudske bolove svake 2 minute, cijelo vrijeme. Sporo sam se otvarala, na kraju sam jedva malenu istisnula van (uz pomoć doktora koji je legao na moj trbuh), a da ne govorim o mom psihičkom stanju nakon poroda….bila sam sva rastresena i nisam tjednima dolazila k sebi, baš zbog šoka od poroda. Na sreću, moja djevojčica mi je pomogla da što prije potisnem to ružno iskustvo i uživam samo u njoj i što manje mislim o porodu.
    Moj drugi porod je jedna sasvim druga priča…
    Što je više moj trbuh rastao, to sam se više bojala poroda. Jako su mi pomogle Rodine stranice, pogotovo iskustva forumašica te priče s poroda. Naposljetku, sa suprugom sam išla u OB Varaždin na tečaj za trudnice koji je vodila jedna predivna primalja, gđa. Erika Spirić. Tečaj mi je jako pomogao, počela sam pozitivnije razmišljati o porodu, te da mi sigurno neće biti kao prvi.
    I tako, termin se približavao, a moj strah je uvijek bio prisutan. Počela sam ići u Varaždin na CTG i preglede, sve je bilo OK i nije se činilo da bi bebač uskoro van. Dapače, imala sam osjećaj da ću još dugo, dugo biti trudna. Ali onda, 20.12., točno 6 dana prije termina evo prvih naznaka da se ipak moja trudnoća približava kraju…ujutro sam primijetila malo krvi…kao, činilo mi se po noći da me nešto steže, ali nije to bilo tako bolno, jer sam se toga sjećala kao u nekom polusnu. Poslije toga…ništa... Po noći sam opet osjećala kao neke slabe bolove, a ujutro opet iscjedak sa malo sluzi… Taj dan, u četvrtak sam s kćerkicom okitila bor, posvetila joj se, mazile smo se i nekako sam osjećala da ću ja uskoro roditi. U noći 21.12. na 22.12. sam osjetila već dosta jake trudove, koji mi nisu dali spavati…svakih 8 minuta, 20,30…baš sam postala sa divnim forumašicama na forumu…znala sam da to nije to, ali je boljelo, nisam mogla ni malo odspavati. To jutro sam bila naručena u Vž na pregled i amnioskopiju. Dok smo došli u bolnicu, trudovi prestali, na Ctg-u nikakvih naznaka skorog poroda, to mi je bila još jedna potvrda da su bili lažni. Amnioskopija je urađena, plodova voda uredna, bebina glavica visoko, kaže doktor neka idem doma….Dođemo mi doma (imamo 1 sat vožnje po krivudavim cestama), a mene za čas počeli loviti trudovi. Ovi više nisu bili smiješni….znala sam da to još nisu pravi, ali sam ih morala prodisavati, a dolazili su na svakih 5 minuta. Dva puta sam zvala u bolnicu, kaj da napravim, ne znaju ni oni, pa neka dođem ako nisam sigurna… Negdje oko 20 sati mene suprug ipak stavio u auto i mi krenuli put Varaždina. Na prijemu jedna draga sestra Ivanka, vrlo smirena žena. Onda je došao dr. Čupić (koji me se nije baš dojmio), pregledao i ustvrdio da sam otvorena „čak“ 2 prsta…koma, a mene tak boli….pitam se zašto nisam već bar 6-7…Ništa, idem ja ipak gore na brijanje, klistir….Kažem ja sestri, ne trebam klistir, doma sam već 10 puta, nema više ništa….smije se ona i kaže ima, ima…e, i bilo je. Sjećam se da sam još uspjela nazvati muža i reći mu da se gušim u vlastitom smradu.
    E, onda su me lijepo nakon tuširanja odveli u rađaonicu, priključili na ctg i pratili….trudovi jesu bili na svakih 5 minuta, okarakterizirani kao srednje jaki, ali se nisu pojačavali. Rekli su mi da će me promatrati kroz noć, da sada neće ništa poduzimati. Muža su poslali doma i rekli da ću ja već javiti ako bude promjene. Mislila sam – krasno….muža mi otjerali, a ja neka sama čekam sudbinu u rađaoni. Još su mi fino ugasili svjetlo da probam odspavati. Osjetila sam da mi se trudovi javljaju u sve dužim razmacima. U međuvremenu sam išla i nekoliko puta na wc, da malo protegnem noge.
    Ali onda, evo dr. Čupića s prijama, da me malo pregleda…i pregledao me i onda ni pet ni šest - prokinuo vodenjak i otišao. Jako sam se naljutila, jer me nije ništa pitao niti me upozorio. Još sam gnjavila sestru da li on to tak može, bez da me kaj pita ili barem kaže šta radi.
    Vodenjak je bio prokinut u 4:45 ujutro i ja nazvala muža nek dođe jer će sad sigurno krenuti malo žešće. Trudovi su krenuli već oko 5:15. Bili su na nekih 8 minuta po mojoj procjeni, jaki, ali sam ih mogla super prodisati. MM je stigao oko 6:25 minuta, a nova smjena sestara i doktora u 07:00. Kako sam samo bila sretna kad sam čula da je dr. Jukić dežuran!
    Primalje, Biserka i Jasenka su isto bile krasne. Dobro, nisu imale puno posla sa mnom, jer smo MM i ja super prolazili kroz trudove. On me nije smio nigdje taknut, samo čvrsto u trudu držat ruke i disati sa mnom. Jako mi je pomoglo to disanje, strašno sam se trudila i koncentrirala na to.
    Nisam htjela ni loptu, nudili su nam i malu lopticu da me MM masira po leđima, međutim meni niš od toga nije pasalo.
    Oko 08:00 sati me pregledao dr. Jukić. Otvorena 5-6 cm, ja sva sretna kako meni to lijepo ide, a uopće nije tak strašno…A onda šok – kaže dr. Jukić da bi on meni dao drip, pošto je mekonijska plodova voda, da mi to malo ubrzamo. Kakva mekonijska voda?! Pa nemam pojma…
    I dr. Jukić je znao kako se bojim dripa, tj. Znao je otprilike kakav sam prvi porod imala (mislim da sam to svima ispričala koga sam god srela) i ja sam ga molila ako može još malo bez dripa, pošto sam se tako lijepo otvarala sa svojim trudovima. On se složio sa mnom i dogovorili smo se da ćemo malo odgoditi. To je trajalo do 10:00 sati. Trudovi su mi se opet malo prorijedili, iako su bili dosta jaki. Doktor me pregledao i ustvrdio da sam još uvijek otvorena 5-6 prstiju. U ta 2 sata se nije ništa promijenilo…koma! Ništa, dr. Jukić kaže da ćemo sad dati malo dripa, da ćemo početi od najslabije doze pa ćemo po potrebi pojačavati. Kaže da su trudovi dosta jaki, ali neravnomjerni i zato se nisam dalje otvarala. Eh, drip je valjda počeo djelovati istog trenutka čim je ušao u moj krvotok. Za čas je bilo gotovo s podnošljivim trudovima, ovi su odmah postali jaki, na svake 2 minute. Boljelo je jako, ali mi je bebač davao snage, jer sam jednostavno osjećala da se beba spušta i da sve ide kako treba. Osjećala sam se sigurno uz svog muža, koji je bio divan, i općenito sam se osjećala sigurno uz dr. Jukića i uz svoje primalje.
    Trudovi su me parali, ali sam uspjela vidjeti još sestru Eriku…sjećala nas se sa tečaja….Nije radila taj dan, samo je nakratko navratila u rađaonu, ali se sjećam da je pri odlasku govorila da mi želi da bude brzo gotovo i da bude sve u redu. Nisam mogla govoriti, bila sam u trudovima, a tako bi joj se rado zahvalila na svemu. Baš sam se razveselila kad sam je vidjela.
    E, nakon toga je postalo napeto…nisam više mogla prodisati cijeli trud, a da na vrhuncu truda nisam otpjevala „aaaa“. Osjećala sam da me bebina glavica pritišće. Za čas je došla primalja Jasenka. Znam da sam joj rekla da sam se počela malo gubiti, na što je ona veselo rekla „Gospođo, pa kaj bi se gubili, pa vidite koliko nas ima oko vas“….Ma, bila je strašna, jako pozitivna. Uglavnom, ona mene pregleda i kaže, evo, glavica je tu, ….Nisam mogla vjerovati da to tak brzo ide, a tek sam dobila drip. Sjećam se da je primalja pripremila svoje alatke, složila stol (bila sam skroz u polusjedećem položaju), i onda smo krenuli s tiskanjem. Dr. Jukić je već isto došao do nas. Dva puta sam tiskala, onda sam 2 truda morala prodisati bez tiskanja. Tako sam bila sretna kad sam vidjela da se i primalja trudi da izbjegnem epiziotomiju!!!! Mazala me s nekim uljem i strašno me bolio izlazak glavice (više nego prvi puta kada su me rezali). Poslije mi je suprug pričao, da kad je izašla glavica, nakon nje je prvo izašla šakica, pa ručica, pa onda je za čas maleni iskliznuo van.
    Sjećam se svakog trenutka kad se maleni rodio, bio je prekrasan, crven, odmah je plakao. Rekla sam da želimo da suprug prereže pupčanu vrpcu kad prestane pulsirati i nikad neću zaboraviti kako je škarama prerezao tu sponu koja nas je vezala. Pamtim svaki taj prekrasan trenutak, a takva sjećanja nemam s prvog poroda i to mi je jako žao. Bila sam presretna kad je doktor utvrdio da nisam ni najmanje pukla, da ne trebam niti jedan šav!!! Kako sam bila sva van sebe od sreće, svima sam podijelila svakakve komplimente, dobro da ih nisam išla grliti jednog za drugim. Uglavnom, taj dan sam bila sama u rađaonici i suprug je ostao 2 puna sata sa mnom i s našim sinom. Naravno, iskoristili smo priliku i napravili prve fotografije našeg anđela.
    Ukratko, od prokidanja vodenjaka do poroda je prošlo oko 6 sati, od toga sam na dripu bila 1 sat.
    Ovaj porod je za mene bio zaista prekrasan, prvenstveno zato jer sam najveći dio odradila sa svojim trudovima koji su neusporedivi sa trudovima pod dripom. Osjećala sam kako vladam situacijom, kako sam sa svakim trudom bliža svom djetetu. Maleni isto nije patio pri porodu, odmah je dobio apgar ocjenu 10,10. Kod prvog poroda sam samo jedva čekala da to što prije završi, nije mi bilo važno na koji način, samo da dijete što prije izađe da ne moram više trpjeti neljudske bolove. No, ovaj put bi (sa svojim trudovima) mogla još izdržati i par sati duže.
    Porod mi nije bio potpuno prirodan, ali je bio dostojanstven i primalje i doktor su poštivali moje želje.
    Cijeli dan sam bila luda od sreće, nisam mogla vjerovati da porod može biti tako krasno iskustvo i da sam ga ja mogla iskusiti. Veliki dio mogu zahvaliti gđi. Eriki i tečaju koji smo pohađali, vašim pričama, ali i doktoru i primaljama koje su mi bile na porodu.
    Isto tako jedna velika pohvala mom suprugu, koji je poštivao moje želje pri porodu i bodrio me. Cijelu trudnoću bio je uz mene, a tako i na porodu i da nije bilo njega, sigurno bi mi bilo puno teže.
    Eto, to je moja priča s poroda. Naša božićna beba je stigla dan prije Badnjaka…najljepši Božić u OB Varaždin!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Smajlić strašno mi je drago zbog tebe, eto kako malo treba da porod ženi (bebi) ostane u lijepom sjećanju, ali i da joj se nanese uvreda i povrijedi integritet.
    Mislim na ovo , nadam se da će ovakvih ekscesa i ispada od strane pojedinog osoblja biti što manje, i da će rodilje sve više reagirati na to.
    Ali onda, evo dr. Čupića s prijama, da me malo pregleda…i pregledao me i onda ni pet ni šest - prokinuo vodenjak i otišao. Jako sam se naljutila, jer me nije ništa pitao niti me upozorio. Još sam gnjavila sestru da li on to tak može, bez da me kaj pita ili barem kaže šta radi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Presretna sam što si imala lijepi porod.

I puno toga me podjeća na moj vlastiti:

Kako sam bila sva van sebe od sreće, svima sam podijelila svakakve komplimente, dobro da ih nisam išla grliti jednog za drugim
    Cijeli dan sam bila luda od sreće, nisam mogla vjerovati da porod može biti tako krasno iskustvo i da sam ga ja mogla iskusiti

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Smajlić, ronim suze, ali od sreće!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Smajlić čestitam još jednom!!

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

Smajlić, jako mi je drago da si oduševljena porodom, baš sam se razveselila tvojoj priči. I ja u lipnju trebam roditi u varaždinskom rodilištu, želim si da budem zadovoljna porodom kao i ti. Takve lijepe priče mi daju nadu i snagu da je moguće izboriti se za ono što želimo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sad znaš i s kim trebaš biti na oprezu, ono ako vidiš da ide kroz vrata netko na Č, noge skupa
    Inamar, ti ćeš na stolčiću valjda

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

Nadam se stolčiću. Tražiti ću ga.
    Idealni porod si nekako zamisljam (pod utjecajem Odenta i topica Porod bez tuđe pomoći) da mi smanje svjetla i ostave na miru, pojave se kad sve bude gotovo. MM i ja sami, on meditira pokraj mene, a ja se porađam kako je priroda zamislila.
    I jučer pročitam priču s poroda mame27 i padnem u blagu komu jer i ja sam imala prvi carski rez.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim da ti je to ostvarivo, javi se par mjeseci prije poroda Eriki, pa pitaj kako da to ostvariš. Broj ti je ******, ako je ne dobiješ na taj broj javi.

anchie76 uklonila privatan broj telefona primalje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

stolčić i gašenje svjetla i da te što rjeđe gledaju

Datum pristupanja
    May 2005
    41

Početno

Hvala na broju.[/quote]

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj inamar prvotno napisa
    Smajlić, jako mi je drago da si oduševljena porodom, baš sam se razveselila tvojoj priči. I ja u lipnju trebam roditi u varaždinskom rodilištu, želim si da budem zadovoljna porodom kao i ti. Takve lijepe priče mi daju nadu i snagu da je moguće izboriti se za ono što želimo.
    Inamar, jako mi je drago da ti se moja priča svidjela. Znaj da zaista imaš mogućnosti utjecati na to kakav će biti tvoj porod (naravno, osim ako ne daj Bože postoje kakve komplikacije, tu onda ne možemo puno napraviti). Moj savjet je da čim dođeš na prijem, da otprilike kažeš svoje želje i strahove i daš im do znanja da misliš ozbiljno i da nisi neka needucirana osoba i da mogu raditi s tobom šta hoće. Kaj se stolčića tiče - i ja sam u trudnoći sanjala o tome da rodim na njemu, međutim kad je došlo do izgona, odgovarao mi je položaj u kojem sam bila i nisam mogla zamisliti da bih se selila na stolčić. Ali moram reći da su primalje bile i na to spremne i da sam tražila, dobila bih ga.
    Od srca ti želim da i ti imaš porod kakav želiš, da budeš zadovoljna. Čitaj i dalje forume, priče s poroda, to će ti sigurno pomoći kao što je meni, pogotovo savjeti forumašice TinneZ i MartineP. Naravno, i ja ti preporučam da se posavjetuješ sa gđom Erikom i da ideš na tečaj sa suprugom.
    Sve najbolje!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako lijepa priča, hvala smajlić

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jako lijepo!!! kako mi je drago čuti da je netko toliko sretan zbog poroda!!!

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prekrasno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš lijepa priča! Sretna sam zbog vas.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krasna priča

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam isto imala traumatičan porod, čak sam par mjeseci kasnije imala noćne more... i isto sam se borila sa nljudskim bolovim! JAKO SE BOJIM SLIJEDEĆEG PORODA; JAKO! do te mjere da sam razmišljala da si platim carski rez!
    naravno da hoću prirodno roditi i ti si mi inspiracija i daješ mi snage
    kad dođe vrijeme za to!

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

smajlić, ovo je vrlo ohrabrujuća i pozitivna priča!
    Bravo!! Čestitam tebi i obitelji!

Andrijana66, razumijem tvoj strah, jer priznali mi ili ne, svi osjećamo barem malo strepnje i neizvjesnosti i pri iščekivanju drugog poroda. Optimist sam po prirodi, ali sam tijekom druge trudnoće često razmišljala o tome kako će biti (opet!) na porodu. I evo, da te ohrabrim, oba moja iskustva su bila vrlo pozitivna. Hrabro naprijed. Želim ti još jednog predivnog , kao što stoji u tvom avataru!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    naravno da hoću prirodno roditi i ti si mi inspiracija i daješ mi snage
    kad dođe vrijeme za to!
    zbog ovakvih komentara vrijedilo je napisati priču. Neizmjerno mi je drago ako i samo jednoj ženi mogu pomoći svojom pričom...
    Biti će sve u redu, vidjet ćeš, a to ti od srca želim

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Krasna priča! Čestitam ti od srca!

I ja imam užasan strah od drugog poroda! Prvi je završio carskim, 16 sati nakon početka trudova, od čega većina pod dripom!
    Stigao je prekrasan dječak, ali kod mene je sa ogroman strah. MM i ja uvijek smo planirali imati više djece, i rado bi brzo "poradili" na drugoj bebi, tako da me stvarno tješi tvoje iskustvo!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo, moj sin će za 2 dana proslaviti 1. rođendan. bože, kako je brzo prošla ova godina... Želim samo reći da se još uvijek često sjetim dana kada je rođen, prekrasnog poroda.
    Gledam na naš porod kao na veličanstven vatromet najljepših mogućih osjećaja koje je teško opisati riječima. Usudila bih se reći da je za mene rođenje svakog djeteta bio svet trenutak. Ne znam da li ću više ikada moći iskusiti tako nešto, i zato stalno prizivam u sjećanje te trenutke, jer ne želim ništa zaboraviti. Još uvijek mogu u mislima osjetiti njegov miris kad se rodio, kao i osjećaj kada sam ga primila, dok je još bio sav ljepljiv i krvav. Prekrasno, neopisivo.... veličanstveno....

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Predivno

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ova me prića uvjerila da nemora biti tako strašno svaki put.. moj porod je bio super dok mi nisu dali drip a onda sam se izgubila od bolova... a sama se otvorila 7 cm i dalo se izdržat.
    Hvala ti na priči, ohrabrila si me za drugu ttrudnoću, čim mi Ema malo poraste

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Baš mi je drago
    Želim ti od srca da i tvoj drugi porod bude puno ljepši i prirodniji

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Smajlic, jako je lijepo procitati ugodno iskustvo s poroda nakon kojeg je majka EUFORICNA! kad bi abrem sve mogle tako!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •