Vidi rezultate ankete: Moje mišljenje o cijepljenju:

Glasači
206. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Za cijepljenje sam i smatram da su nuspojave zanemarive

35 16.99%
  • Apsolutno sam protiv cijepljenja

18 8.74%
  • Za selektivno sam cijepljenje i/ili cijepljenje s odgodom

36 17.48%
  • Bojim se i cijepiti i necijepiti

62 30.10%
  • Za cijepljenje sam, ali se bojim nuspojava

55 26.70%
Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 256

Tema: Kakav je vaš stav o cijepljenju?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, koristeći hipotetske preduvjete koje navodiš i hipotetsku pretpostavku da ćeš u sebe uštrcati baš svaki džank koji ti netko ponudi, mogu samo zaključiti da bi bila hipotetski zaštićena.

Postoji alternativa ovakvom načinu razmišljanja.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možete li mi dati link gdje se nalazi raspored obaveznih cijepljenja u RH. Čitajući malo vaše postove i neke članke sva sam izbezumljena. Moja curica je dobila cjepivo u rodilištu pa me zanima koje je sljedeće koje treba dobiti. Tj da li je moguće da će biti cijepljena protiv HiB, a da nije u kombinaciji s DiTePer cjepivom?
    Nadam se da sam koliko toliko suvislo postavila pitanje

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    OK, koristeći hipotetske preduvjete koje navodiš i hipotetsku pretpostavku da ćeš u sebe uštrcati baš svaki džank koji ti netko ponudi, mogu samo zaključiti da bi bila hipotetski zaštićena.

Postoji alternativa ovakvom načinu razmišljanja.
    ne kužim zakaj se moraš sprdavati i omalovažavati svakoga ko napiše bilo kaj kaj se ne uklapa u tvoju teoriju zavjere :/

kaj je u nelinom slučaju toliko hipotetski? žena očito nije preboljela vodene kozice kad je trebala i kad bi to prošlo ok, nego ih je dobila u godinama kad mogu izazvati probleme. za nju opcija cijepljenja uopće nije bila toliko glupa.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    za nju opcija cijepljenja uopće nije bila toliko glupa.
    da je cjepljena protiv kozica možda bi nakon toliko godina imala imunost a možda ne

zašto su podaci o trajanju imunosti cjepljenjem nedostupni?
    da li su uopće provodili testiranja

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

koliko sam ja shvatila, ona se mislila kasnije cijepiti; pred nekih 3-4god. pretpostavljam da bi u tom slučaju imala imunitet.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Također, danas se pretpostavlja da bi se uz sadašnju vrlo nisku učestalost nekih bolesti postignutu cijepljenjem moglo ispostaviti kako dosadašnja empirijska činjenica duge i doživotne imunosti nakon preboljelih nekih bolesti (primjerice ospica i/ili dr.) ili pak nakon određenih cijepljenja, doživi promjenu kao što se to već u nekim primjerima i dogodilo, naprimjer kod velikih boginja - i da se pokaže da je imunost bez prirodnoga (neprimijećenog) poticanja (bustera) ustvari kraća. Tada bi se i u starijoj dobi trebalo docjepljivati, možda protiv ospica, parotitisa ili dječje paralize. Već danas u praksi neki preporučuju za svaki slučaj docijepiti starije osobe protiv difterije (i tetanusa) ili i protiv dječje paralize i drugih bolesti, obično pri putovanjima u dijelove svijeta gdje ove bolesti još nisu cijepljenjem posve potisnute. No za odluku o eventualnomu sustavnom cijepljenju cijelih (starijih) generacija, važno je među ljudima provjeravati prisustvo protutijela u raznim dobnim skupinama, uključivši i starije. Ovakva su istraživanja kod nas više puta provođena i zasad su pokazala primjerice da su sve generacije dobro zaštićene od difterije, ospica ili poliomijelitisa. Ukoliko bi ovakva seroepidemioloka istraživanja ili pak javljanje bolesnih u starijoj dobi pokazali da imunost nestaje , bila bi to osnova za daljnje dopune i razvoj našega programa cijepljenja u kojem će vjerojatno biti više zastupljene i starije generacije.
    hm
    čini mi se da su cjepljenjem oslabili ljudsku rasu

(inače: podržavam cjepljenjem protiv smrtonosnih i stvarno opkakih bolesti)
    http://mentalno.plivazdravlje.hr/pri...7d436116d18a5b

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

idemo redovito na cjepljenja ali uvijek sa velikim strahom :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

glasala sam za cijepljenje
    i mislim da su posljedice veće ako se ne cijepi nego ako se cijepi!!!

redovno cijepim svoje dijete

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Cjepim sina protiv svega, i preko kalendara. Preko: hep A, vodene kozice-varilrix i gripa ( to vise necu od sljedece godine). Nadam se najboljem, ne bojim se komplikacija.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dođe mi da otvorim topic: cijepiše - postrojimo se!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za sad ću (probat) odbit cjepivo za bebu u rodilištu hepB i za malog velikog di-te-per čekam da istekne vrijeme za PER komponentu

stvarno ne vidim poantu za hep B za novorođenčad :?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mc
    ili: vakcinacijski NEosvijesteno virtualno pleme

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

meni nije jasno kako se mame koje ne cijepe ne boje
    ako im ne daj Bože djeca obole od tih "teških" bolesti?
    šta se može u tom slučaju uraditi? mogu li se druga djeca zaraziti od tog djeteta?
    ja koja cijepim dijete najgore što sam "preživjela" je
    temperatura preko 38 koju sam skinula lupocetom ...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cvjetic a kako se mame koje cijepe ne boje? ja sam cijepila i umirala sam od straha. nisi gledala latinicu s posljedicama "benignih" cjepiva?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cvjetic27 prvotno napisa
    mogu li se druga djeca zaraziti od tog djeteta?
    ..
    kako će se zaraziti kad su cjepljena?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mogu li se druga djeca zaraziti od tog djeteta?
    ..
    kako će se zaraziti kad su cjepljena?
    a ona necijepljena?

pristajem samo pod uslovom da nas luna rocco postroji. u suprotnom - piši propalo!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    pristajem samo pod uslovom da nas luna rocco postroji. u suprotnom - piši propalo!
    Nema frke.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koja cijepim dijete najgore što sam "preživjela" je
    temperatura preko 38 koju sam skinula lupocetom ...
    Vjeruj mi da se niti jedan od nas (koji ne cijepi ili selektivno cijepi) ne boji temperature. To je stvarno najmanji problem u cijeloj prici. Svi mi koji gledamo vrlo oprezno prema cjepivima to radimo zbog dugorocnih potencijalnih problema - rusenje djecjeg imuno sistema, autoimunih bolesti, dobivanja samih bolesti od cjepiva, autizma itd. itd. Bolesti koje se dovode u vezu s masovnim uvodjenjem cjepiva. (kao sto se u americi naglo povecao broj autisticne djece nakon uvodjenja hep B cjepiva, a eto i kod nas su ga sad uveli u rodilista )

Temperatura je tu zaista najmanji problem

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    (kao sto se u americi naglo povecao broj autisticne djece nakon uvodjenja hep B cjepiva
    ili hiperaktivne, fakat se sad ne sjecam, davno sam citala (da se ne bi netko uhvatio za moj krivi navod )

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

(kao sto se u americi naglo povecao broj autisticne djece nakon uvodjenja hep B cjepiva
    ili hiperaktivne, fakat se sad ne sjecam, davno sam citala (da se ne bi netko uhvatio za moj krivi navod )
    bilo na Opri , bebači do 18mj prime 37 cjepiva?!
    nije li to ipak previše?
    naša prime 18 cjepljenja (ako su pijedinačna) protiv 6 boleščina

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj "anchie76 prvotno napisa
    naglo povecao broj autisticne djece nakon uvodjenja hep B cjepiva, a eto i kod nas su ga sad uveli u rodilista )

Temperatura je tu zaista najmanji problem
    nije mi jasno zašto su ga uveli tako rano, prerano, premali su

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam imala tu informaciju za autizam..
    ustvari bi mi trebale sve nuspojave već cijepljenja
    da malo bolje informišem..imate li neki link na to

ja se ne bojim što sam cijepila
    a ne znam ni čega da se bojim ...

mamab

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    samo bum se nervirala....trenutno sam u fazi "da li odbiti klis. tir, rezanje, drip..." i "koju autosjedalicu" tak da si fakat nemrem natovariti još jednu brigu na vrat prije vremena
    nije ti to prije vremena, jer cijepe već u rodilištu... novorođenu bebu koja je ionako pod šokom od poroda... a cijepljenje je uvijek opterećujuće za imunološki sistem...
    evo i mene,nova sam na forumu i ja sam tek u fazi pripreme za porod(5 mjeseci trudna),ali uvelike razmišljam o cijepljenju.Ako je cijepljenje zakonom propisano,kako izbjeći prvo cijepivo u rodilištu i koje su moguće posljedice prvog necijepljenja

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nas su danas zvali iz ambulante i zaprijetili nam socijalnom službom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mijenjaj pedicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zbog ovog promjenila pedijatricu. mada ne mislim da bi prijetnje ostvarila jer je nakon toga pricala da cinimo veliku stetu svom djetetu i vise nije spominjala soc sluzbu. ali bilo mi je dosta vec

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma budem, samo kaj je rekla da bu nas prijavila ak se ne javimo do sljedećeg tjedna :/

kaj mi može socijalna? :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam imala tu informaciju za autizam..
    ustvari bi mi trebale sve nuspojave već cijepljenja
    da malo bolje informišem..imate li neki link na to

ja se ne bojim što sam cijepila
    a ne znam ni čega da se bojim ...
    Internet je prepun informacija o rizicima cijepljenja. No lako se izgubiti u toj sumi informacija. Ja ti za pocetak preporucam citanje knjige "Prirucnik o cijepljenju za brizne roditelje", pisala Ava Jill Romm. Izdala Planetopija. Prvo to procitaj pa onda dalje kopaj sta te jos zanima

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma budem, samo kaj je rekla da bu nas prijavila ak se ne javimo do sljedećeg tjedna :/

kaj mi može socijalna? :?
    Ja stvarno nemam pojma sta ti moze. A nekako slutim da ne moze puno, jer sam ja svojoj pro-cijepljenje pedijatrici rekla otvoreno da ja svoje dijete vise ne zelim cijepiti po kalendaru a i drugo dijete ako bi ga imala sigurno ne bi cijepila po kalendaru. Ona me saslusala i rekla da nas nitko ne moze natjerati da cijepimo svoje dijete. Da jedino onda moramo potpisati izjavu da odbijamo cijepljenje (da se ona zastiti - jer je njen posao provoditi cijepljenje).

Odbijanje cijepljenja je ako se ne varam tvoje ustavno pravo. Kak bi onda socijalna sluzba mogla nesto ak ti prakticiras svoje zagarantirano pravo? :? (to ja sve na glas razmisljam, nazalost ne znam odgovor)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MOja ped je meni rekla malo drugacije. rekla je da je ona duzna nas prijaviti soc sluzbi jer odbijamo cijepljenje ali eto da nam daje jos vremena da razmislimo ili tocnije receno da se "opametimo". I nakon toga je samo vrsila verbalni pritisak i uvjeravanje a nije vise "prijetila" soc sluzbom. ja sam nudila da potpisem izjavu medjutim nije htjela, rekla je da to njoj nista ne znaci. Mislim da je vec bilo govora na jednom topic-u da su neki roditelji platili kaznu ali ne znam koliku.

Isto, kad sam bila na prezentaciji knjige u planetopiji "cijepljenje prirucnik za brizne roditelje" jedna baka je rekla da je vec poplacala dosta kazni zato sto svoga unuka nije cijepila (decko ima oko 8 godina) i da soc sluba stalno zove i nesto joj se prijeti (ocito ih je ped prijavila).

Iz svih postova zapravo na kraju zakljucujem da je to stvar dobre volje pedijatrice. Ja zapravo iskreno ne vjerujem da bi nasa nas prijavila (jer u drugim pogledima mi je skroz u redu i da nema ovog cijepljenja bila bi zadovoljna njome), ali meni je vec dozlogrdilo slusati kako ja unistavam svoje dijete, kako ne znam sta radim, kako radim glupostim i odlucila sam otici od nje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

platiti kaznu? :shock: :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

platiti kaznu? :shock: :shock: :shock:
    Ma to ti se može dogoditi ako doguraš do suda. Oko 1000 kuna. Događa se samo najvećim pehistima.

Inače je to s obaveznim cijepljenjem vs. roditeljskim odabirom stvarno sivo područje što se zakona tiče. Jer, istina je da je jedno u opoziciji s drugim - ako je cijepljenje propisano zakonom, onda nabrijana pedica doista može prijaviti roditelje, ali, s druge strane, ako roditelji imaju pravo (a imaju) odbiti bilo koji medicinski postupak nad djetetom, onda je odbijanje cijepljenja zakonski legitimno. Nemreš vjerovati, ali i vi i ona ste u pravu.

Ja bih na vašem mjestu njoj rekla da mi se ne sviđa kako se odnosi prema meni, da ne volim prijetnje i ucjene i da ću cijepiti dijete kod privatnog pedijatra. Uzela bih karton i prebacila ga drugdje i bok, zdravo đaci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hoću reći, meni je u cijeloj situacija irelevantno hoćete li na kraju cijepiti ili ne - ma da i sutra cijepite, ja na vašem mjestu ne bih ni tren razmišljala hoću li ostati kod nekoga tko mi prijeti. A koliko sam shvatila, već ste imali konflikata s njom i niste prezadovoljni.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Događa se samo najvećim pehistima.
    ma nemoj mi reci....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Događa se samo najvećim pehistima.
    ma nemoj mi reci....
    Gle, trebalo ti je biti jasno da nisi sretnica čim si završila s bubimirkom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bubi je bubica, zna piliti u 2 ujutro, radit roštilj i dobro mu idu poslovi za koje treba biti vješt s rukama, znači ako padne meteor i civilizacija propadne ,bubi će moć prehranit obitelj

a po slikama , po mom skromnom mišljenju, spada u zgodnije muževe/partnere/ cimere na forumu.....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, trebalo ti je biti jasno da nisi sretnica čim si završila s bubimirkom.

a zaklela bi se da na ovoj temi neću napisati ni riječi

ali ovo je bilo jače od mene

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Odbijanje cijepljenja je ako se ne varam tvoje ustavno pravo
    :? otkud ti to ?

moze li mi netko dati link na zakon koji regulira cijepljenje u hrvata.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A70V, kaj nisi ti doktorica? da nisi pedijatrica kojim slučajem? pedijatrica dobra srca?

a ti MC, čime se ti ono baviš? pravnica? odvjetnica možda...koja želi pomoći crnim ovčicama?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene si zaobišla, a reklamirala sam ti partnera

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a kak mi ti možeš pomoći u ovom konkretnom slučaju? još da si kemičarka, ajde...pa da trabunjamo zajedno o štetnosti spojeva...ali ovako...jedino kao moralna podrška

sad još samo nek dojde sorci i toje to. upropastili smo još jedan topic.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mogu ti pomoći savjetom.

promijeni pedijatra .

i btw luna je prva počela

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a ti MC, čime se ti ono baviš? pravnica? odvjetnica možda...koja želi pomoći crnim ovčicama?
    uglavnom pomazem zenama da se sretno rastave.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa kaj ne veliš? bumo i tebe zaposlili

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odbijanje cijepljenja je ako se ne varam tvoje ustavno pravo
    :? otkud ti to ?

Nigdje se ne spominje direktno cijepljenje, ali u zakonu (moram prokopati i naći u kojem, mislim da sam jednom i na forumu dala link) stoji da (parafraziram po sjećanju) "roditelj ima pravo obiti bilo koju medicinsku intervenciju nad djetetom".

Naći ću ti to, ako ne danas, onda sutra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obvezno cijepljenje II

1. Da li je u Hrvatskoj obvezno cijepljnenje stvarno obvezno, tj. da li roditelj može odbiti cijepiti svoje dijete, a da ne snosi poljedice (bilo koje prirode)???
    2. Ako dijete nije cijepljeno, da li se može upisati u vrtić ili školu???
    3. Da li se dijete može cjepiti samo protiv dječje paralize, a da se odbiju druga cjepiva???

Dr. Darko Richter 13.02.2006. 21:58
    Re: obvezno cijepljenje II

1. Citiram čl. 21 Zakona o zdravstvenoj zaštiti NN 121/2003:
    Članak 21., te upućujem na stavke 5., 10. i 11.
    __________________________________________________ ___
    U ostvarivanju zdravstvene zaštite svaka osoba ima pravo na:

1. jednakost u cjelokupnom postupku ostvarivanja zdravstvene zaštite,

2. slobodan izbor doktora medicine i doktora stomatologije u skladu s odredbama ovoga Zakona i pravilima zdravstvenog osiguranja,

3. zdravstvenu uslugu standardizirane kvalitete i jednakog sadržaja,

4. prvu pomoć i hitnu medicinsku pomoć kada mu je ona potrebna,

5. slobodan izbor između više mogućih oblika medicinskih intervencija koje mu ponudi doktor medicine, odnosno doktor stomatologije, osim u slučaju neodgodive intervencije čije bi nepoduzimanje ugrozilo život i zdravlje osobe ili izazvalo trajna oštećenja. Ako osoba nije sposobna donijeti ovakvu odluku ili je maloljetna, za donošenje odluke ovlašteni su: bračni drug, roditelji, punoljetna djeca te punoljetna braća i sestre i skrbnik, odnosno zakonski zastupnik te osobe. Traženje te suglasnosti nije obvezno ako bi zbog njezinog pribavljanja proteklo vrijeme zbog čega bi život osobe bio ugrožen, a ona u tom trenutku nije u stanju donijeti takvu odluku,

6. točno informiranje i pouku o svim pitanjima koja se tiču njezina zdravlja,

7. odbijanje promatranja, pregleda i liječenja od strane studenata i odbijanje svih drugih intervencija koje bi samostalno obav*ljali zdravstveni radnici prije položenoga stručnog ispita i ishođenog odobrenja za samostalan rad,

8. odbijanje da bude predmet znanstvenog istraživanja bez svoje suglasnosti, ili bilo kojega drugog pregleda ili medicinskog postupka koji ne služi dijagnosticiranju bolesti i njezinom lije*čenju,

9. povjerljivost svih podataka koji se odnose na stanje njezina zdravlja,

10. odbijanje pregleda i liječenja, uključivši tu i pravo da tijekom liječenja pisanim putem zatraži promjenu doktora medicine, odnosno doktora stomatologije iz razloga koji ne mora šire obrazlagati,

11. prihvaćanje ili odbijanje kirurške i druge medicinske intervencije na tijelu ako je pri svijesti i sposobna je za rasuđivanje. Za osobe koje nisu pri svijesti ili nisu sposobne za rasuđivanje suglasnost za medicinsku intervenciju daju osobe iz točke 5. ovoga stavka, osim u slučaju neodgodive medicinske intervencije,

12. prehranu u skladu sa svojim svjetonazorom za vrijeme boravka u zdravstvenoj ustanovi,

13. obavljanje vjerskih obreda za vrijeme boravka u zdravstvenoj ustanovi u za to predviđenome prostoru,

14. pravo opremanja u mrtvačnici u slučaju smrti, uz primjenu vjerskih, odnosno drugih običaja vezanih uz iskaz pijeteta prema umrloj osobi.

Pravo prihvaćanja, odnosno odbijanja pojedinih dijagno*stič*kih ili terapijskih postupaka iz stavka 1. točke 7., 8. i 11. ovoga članka osoba izražava potpisivanjem suglasnosti, osim ako je za to nesposobna ili maloljetna.

Suglasnost za nesposobnu ili maloljetnu osobu iz stavka 2. ovoga članka potpisuje bračni drug, roditelj, punoljetno dijete, punoljetni brat i sestra, zakonski zastupnik ili skrbnik.
    __________________________________________________ ___

2. Ako nije cijepljeno, sigurno će vas pitati zašto, ali, koliko je znam, nema propisa po kojem bi vam mogli zabraniti upis u te ustanove zbog toga što dijete nije cijepljeno.

3. Može.
    Našla. Pitali su Richtera. Evo odgovora uz citat zakona. Vidi točke 5 i 8. Laku noć.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo si tražila:
    http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2486.htm

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam pedijatrica, i ne bi voljela biti
    a srce mi je, nadam se, dobro, nisam nikad bila na kardiološkoj obradi
    moram priznati da nisam čula da su ikom došli socijalci radi necjepljenja, znam da može bit problema kod upisa u jaslice i vrtić, ali baš da ti socijalna služba pokuca ne vrata, to još nisam čula
    probat ću malo pitat Vanjinu pedijatricu o tome
    mi smo razvlačili sa moparu, do Vanjinih 2.5 godine, nije me nikad zvala ni pitala kad mislim doći

i ja bi rekla da promjeniš pedijatricu, i ja bi, ne volim da mi netko prijeti

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •