Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 72 of 72

Thread: jastučići za dojenje iliti CICOULOŠCI

Quote Originally Posted by migoh
    zoza , vidjela sam link ali sam se potajno nadala da ih ima kod nas u dućanu , jer mi je takva kupovina špansko selo
    zoza, potpisujem

Quote Originally Posted by Mrvna
    zoza , vidjela sam link ali sam se potajno nadala da ih ima kod nas u dućanu , jer mi je takva kupovina špansko selo
    zoza, potpisujem
    malo OT,
    cure, pa treba jednom počet... prve stvari koje sam naručila preko webshopa bila su marama, zaštitne gaće, pelene... sve vezano uz bebu..

znači, beba/majčinstvo - idealna prilika i dodatna motivacija za početak internet shopingiranja

samo naprijed, ali s mjerom!

Pepita's Avatar

Quote Originally Posted by zoza
    samo naprijed, ali s mjerom!
    Eto mog problema, nikad nemam mjeru :/
    I kad mi je dosadno samo gledam što ću kupiti

Pepita's Avatar

Problem je što mi je uvijekd dosadno

lasada's Avatar

u počecima dojenja trošila sam babylove, i bili su mi ok... ali poprilično sam love potrošila na njih :/

sad koristim mother ease bambus jastučiće i jako sam zadovoljna s njima

mana jastučića je kaj se proziru... ali meni to većinom nije bitno

a kad mi je bitno da se ne vide, koristim nevidljive jastučiće lilypadz
    ....joj, i meni ovi babylove ne valjaju.A gdje ima za kupiti ove koje koristiš?
    preko neta, vidi gore na linkovima
    Bok mame!
    Zanima me kako naručujete ove jastučiće ?
    Dal se morate registrirati, platiti i oni vam pošalju poštom? Dal se plaća carina na npr. 5 pari vidljivih jastučića i 5 pari nevidljvih i koliko se čeka dana da vam dođe pošiljka?
    Ja koristim stalno DM-ove al puno se para tu potroši možda mi se isplati kupiti pa dajte info i meni i svim majkama dojiljama jer nisam vidjela da pišete o tome a ja nemam iskustva sa naručivanjem izvana.
    I hvala vam drage mame/trudnice/dojilje

sir_oliver's Avatar

vezano za ove bambus uloške i lilypadz, zanima me kako ste ih naručile jer meni nudi samo ameriku kao zemlju za dostavu. gledala sam i neke domaće ali mi se ne sviđa kroj, nekako su previše u špic.

sir_oliver's Avatar

problem riješen, našla i na amazonu. odoh u kupovinu

Nia_Zg's Avatar

Curke, ako vam se ne da naručivati preko interneta, u Mulleru sam vidjela platnene jastučiće, stoje desno na polici na kojoj su i grudnjaci za dojenje.
    Ja ipak nosim ove ne-ekološke jednokratne jer ne znam koliko su platneni pouzdani da neće promočiti. Najgore mi je kad sam negdje vani i samo najednom osjetim refleks otpuštanja mlijeka (obično kad se raznježim i pomislim na svoju bebu )
    Obzirom da se jastučići vide preko majica nema šanse da van izađem u grudnjaku za dojenje, tako da za van nosim deblji podstavljeni grudnjak.
    Jastučiće moram koristiti i doma, jer prilikom dojenja i druga otpušta mlijeko, a da ne pričam da nekad tokom noći ako se prepune i ako se jastučić pomakne, smočim ne samo svoju majicu u kojoj spavam nego i plahtu.

sir_oliver's Avatar

a tako sam lijepo napunila košaricu i onda mi "jave" da baby robu ne šalju u hrvatsku. to na uk amazonu. usa amazon bi mi naplatio 50$ poštarine, nema šanse da im to platim, a njemački je duplo skuplji što se tiče lilypadz.

neki savjet?

Strobery Shortcake's Avatar

Ako ja dobro razumijem, lilypadz se"priljepe" za dojku i tako onemogučuju mlijeko da curi!? Meni ovo nikako ne bi odgovaralo, jer bi mi odmah napravilo zastoj. I ako dojim već 9. mjesec, ponuda i potražnja su odavno regulisani, i curenje je u veliko smanjeno, dok dojim na jednu druga obavezno curka, i ako to ne iscuri do sljedečeg dojenja je ta dojka prepuna. Zbog toga sam još na babylove, i odgovaraju mi.

puhovi obožavaju smokve's Avatar

ni ja ne kuzim ove jastučiće lilipadz. je l' to netko isprobao? izgledaju kao da su plastični ili silikonski?? to mi se čini problematično, kak onda bradavice "dišu"?

Ja sam cula mnogo pohvala za Lilypadz, zene su bile jako zadovoljne.
    I sama sam se odlucila kupiti ih,medutim valjda sto su mi cice trenirane ili sta, ovaj put mi nista ne curi :D
    A s prvim djetetom teklo u potocima. Zato sam jos u trudnoci kupila 30 komada pamucnih ulozaka! A samo mi stoje u ormaru.
    Ali neka,ne zalim se,super je da mogu obuci sto hocu,bez brige o mokrim flekama :D

Imam lilypadz, i koristim ih rijetko, kada mi je bitno da se ne vide jastučići...

To su jastučići od mekanog silikona (kažu da su breathable ), koji se zalijepe za dojku, tak da ih možete nostiti i gole, tj. bez grudnjaka...

Mlijeko zna curiti unutar njih, tak da treba pazit kad ih se skida da se ne zaliješ mlijekom.

Neke žene navode da su zbog predugog nošenja zaradile mastitis.

Rok trajanja im je 2 mjeseca, znači ako se rijetko koriste, potraju.

Mislim da su fantastičan izum, ali ne bi trebalo pretjerivat s njima! Dobro ih je imati, tak da i u curećim dojilačkim danima možete obuć koji god komad odjeće poželite!

http://www.ardo.ch/_DE/_produktepic/...dz_Flyer_D.pdf

Quote Originally Posted by sir_oliver
    a tako sam lijepo napunila košaricu i onda mi "jave" da baby robu ne šalju u hrvatsku. to na uk amazonu. usa amazon bi mi naplatio 50$ poštarine, nema šanse da im to platim, a njemački je duplo skuplji što se tiče lilypadz.

neki savjet?
    hm, ja ni jedno ni drugo nisam naručivala u hr... :/

Ove ME bambusove sigurno možeš naručiti nanjihovoj stranici

Poštarina je 7.75 dolara

ovdje cure skupno naručuju ME covere da bi manje platile poštarinu, ispitaj malo jel se možeš ubaciti...

Za lilypadz ne znam, naručivala sam ih s njemačke stranice u njemačku, koštali su oko 25 eura s poštarinom...
    Vani se mogu naći i u ljekarnama...

lasada's Avatar

Ja sam odustala od pomišljanja na kupovinu izvana zbog razloga koje ste i same navele em naplačuju carinu/poštarinu pa mi se ne isplati.
    Ostat ću vjerna jednokratnima :D i gotovo.

Osoblje foruma apricot's Avatar

govorimo li još uvijek o jastučićima za upijanje mlijeka?

Quote Originally Posted by apricot
    govorimo li još uvijek o jastučićima za upijanje mlijeka?
    lillypadz ne upijaju

sir_oliver's Avatar

palo mi na pamet, pa mogla bi i roda proizvoditi višekratne, upijajuće cicouloške

Quote Originally Posted by enela View Post
    Dakle ovako: do sad sam koristila uglavnom Johnson`s jastučiće za dojilje i ponekad perive (kršitelj koda)ove (odmah mi promoče pa su mi nesigurni). Nekoliko puta sam vidjela na cici kristalić gela i mislila da je to od tuširanja, kremice ili mlijeka. Danas sam se konačno odvažila namočila jedan Johnson`sov jastučić i prerezala ga. Ostala sam :shock: . U njima su kristalići gela (kao i u jednokratnim pelenama)!!!!!!!!! Vrtim ko luda već pola sata kutiju od tih jastučića i nigdje ništa ne piše o tvari koja tekućinu pretvara u gel. Uopće nisu spomenuli da se tako nešto nalazi u jastučićima. Zar to ne bi moralo pisati na kutiji?
    Uglavnom, više ih ne mislim koristiti pa makar bila mokra od mlijeka do koljena.
    Zna li tko koliko su jastučići s gelom opasni/sigurni za dulje nošenje?
    Od svih koje sam probala jedino oni drže candidu/soor donekle pod kontrolom. Cjelodnevno luftanje cica ni promjena tetra pelena ili običnih pamučnih jastučića svakih 15-tak minuta mi nije opcija, a ni stalno presvlačenje grudnjaka, majica i posteljine.

MarijaP's Avatar

Ja koristim Chichove jer imaju najviše gela. Ništa drugo mi ne upije, a znala sam se probuditi i mokra do struka i snjima. Dojim već skoro godinu dana i nisam imala problema zbog toga.
    Doma stavim ove perive pamučne, jako kratko drže, ali bar se izluftam

U Mulleru su najpovoljniji ako kupuješ 40 kom. 80 kom je najjeftinije u Kiki. (katastrofa su skupi, ali ja ne bih mogla nikud bez njih)

Quote Originally Posted by MarijaP View Post
    Ja koristim Chichove jer imaju najviše gela. Ništa drugo mi ne upije, a znala sam se probuditi i mokra do struka i snjima. Dojim već skoro godinu dana i nisam imala problema zbog toga.
    Doma stavim ove perive pamučne, jako kratko drže, ali bar se izluftam

U Mulleru su najpovoljniji ako kupuješ 40 kom. 80 kom je najjeftinije u Kiki. (katastrofa su skupi, ali ja ne bih mogla nikud bez njih)
    Hvala na info o cijenama.
    I ja koristim te iz istog razloga.
    Mene je zanimala eventualna toksičnost mlijeka za dijete koje sisa u slučaju da se sitni komadići gela nađu na bradavici.

2xmama's Avatar

ja sam jako zadovoljna s vunenim ulošcima s http://www.motherwear.com/cat.cfm/cid/64/va/
    imaju fantastičnu moć upijanja,čak i noću. imam i pamučne,ali vuneni upijaju puno više.
    Jedino što ih ne perem na ruke (što je preporučeno) nego ih uredno strpam u perilicu, čak i sušilicu, pa su se smanjili. ali funkcionalnost im je nepromjenjena.
    Bojala sam se da će me pikati (inače ne volim vunu), ali ful su udobni, ni ne znam da ih imam
    Ove opcije s gelom mi nikako nisu simpatične....previše me podsjećaju na gel iz pelena ili uložaka, za koji kažu da se duuuugoooo razgrađuje...a ako je eko-bomba sigurno nije dobar ni za moju bebu

Page 2 of 2 FirstFirst 12