ništa drugo nije upalilo![]()
čitaš mi mislipinocchio prvotno napisa
![]()
ja čekam da netko nešto napiše....niko ništa...a eno tamo Snorki čačka nešto po pdf "prije začeća" sa odabirom spola...pa još tvrdi da nije trudna...da...da...
![]()
kaj ima žemske?? Pinky, kako nam je frendica prihvatila trudnoću?
Spooky, kako je Dora? Kako si ti?![]()
Ajvica, hoćeš li i ti u akciju ove godine?![]()
od nas
pišem više čim mi prođe frka sa ispitima![]()
marko je bolestan,već treći dan temperatura,sutra idem kod doktora
prije 2 tjedna je prošlo samo od sebe,sad je ipak za kontrolu
Marku šaljem puse ozdravilice![]()
Ja sam u filmu skorašnjeg odlaska na posao i baš mi je postalo frka. Ipak sam ja već dugo doma...
Dora je danas bolje volje i ostala je sat vremena u jaslicama. Rasplakala se kada sam došla po nju. Crvek moj mali. Danas cijeli dan ne skida oko s mene. Ne smijem niti mrdnuti bez nje. Mazimo se jako puno...
Pia je danas izgubila svoju omiljenu lutkicu Fifi kada smo išli iz vrtića. Uopće nisam primjetila u kojem trenutku joj je ispala iz ruke, a nije niti ona :? . Sjećam se kada ju je zadnji put imala i vjerovale ili ne izgubila ju je u nutar 50 metara. Kada sam primjetila da ima prazne ruke, vratile smo se po istom putu, ali je Fifi već vjerojatno našla novog vlasnika.
Možete si samo zamisliti kakav je to plač bio... nakon mukotrpnog hodanja i traženja po dućanima, uspjela sam naći jednu jedinu Fifi, ali mukama nije bio kraj. Nisam imala novce kod sebe pa sam htjela platiti karticom međutim bila je odbijena pa sam morala još doma po novce i opet nazad u dućan. Cure su cijelo vrijeme bile s menom. Pia se nahodala, a Dora si je odspavala dobru rundu na ovom proljetnom ugodnom zraku...
imamo mi i bumbu i fifi i jagodicu bobicu.....ali i megazorda i ninja kornjaču
sve ih poslaže u aute i onda idu na put,a kako imam plavi tapisaon to je more,pa svi auti uđu u trjakt,e onda trajekt potone ,pa su sve lutke u moru i marko koji je naravno supermen ih spasi...........![]()
i tako par puta dnevno.......................
Nama se zakompliciralo oko kredita, ispalit ću na živce, časna riječ. Još usput svakodnevno trčim do izvođača i pogađam detalje stana. Ako dočekam travanj dobre glave smatrat ću se sretnicom.
Marko,
Spooky,
Isa je dobio ospice.Jako ga svrbi, tako da ću vjerovatno imat Rock'nRoll sljedećih 4-5 dana.
A rođendan nam je pekosutra![]()
svim tužnićima i bolesnicima![]()
w_m, vi se ne cijepite protiv ospica ili ti nisi cijepila isaa? ili si mislila na kozice, tu ih ima cijelo stado...
čoksa, pa gdje je stan? :D dolazite li vi u igraonicu ovih dana? mi ne, prelijepo je vrijeme pa deda dođe poslije ručka i odvede andreja u park.
ajvica, mislila sam na kozice![]()
Ali sad sam malo skeptik, idemo dokici da vidimo jel to to( ja mislim da nije :/ )-sumnjam na alergijicu :/
Čokolada![]()
U kojoj banci dižeš kredit?
Puse bolesnima.
![]()
Ajmo redom:
* fige za Vajticu
* puse ozdravilice Markolinu i Isau
* hrabrice maloj Dori i Spooky
* puse protu-ispalilice našoj Čoksi
* i puse svim našim zepedeićkim slatkicama![]()
Ja sam sa koncentracijom na Vi....prokleto mi je teško šljakat...![]()
kozice? nadam se da neće jako svrbiti... imaš na zdravlju djece par topica o kozicama sa savjetima kako i čime mazati. ljubi točkicu!
uhh...moram priznati da su kozice noćna mora...ja ih nisam prebolila (iskreno se nadam da imam hrpu nekih Bogom danih antitijela...no vidjet ću za koji dan)...i kad god čujem o kozicama, izderem kožu od čohanja....
pusa točkavom brbljavcu![]()
![]()
Mislim da ga svrbi, jer me nonstop pita :"mama jel imamo mi komajce u stanu?"![]()
zlato malowhite_musk prvotno napisa
![]()
mamma san prvotno napisa
![]()
cure samo da vas sve na brzaka izljubim i da čestitam našoj mamasanićkici na moderiranju, i da pozdravim svu dragu zpdićku dječicu!![]()
..naravno, s poslom sam kao i obično u frci :/ pa ne stižwm baš pisati, ali vas redovito čitam..
anek, i čoksa nam moderira s apri, nemoj nju zaboraviti.
w_m, ljubi malog ispikanog od komarcai držim fige da kozica bude malo i da brzo nestanu.
bubanom markiću pusa za skidanje temperature![]()
spooky, zamišljam vas kako sve tri hodate vamo-tamo i tražite fifi... ja to ne bih mogla. drži se na poslu i planiraj treće. tako ćeš brzo opet s curama doma![]()
mamma san, koliko još dana do nalaza?
čoksa, ja ću početi ispaljivati s kreditom negdje taman kad ti završiš. samo polako, meni će ovo biti treći kredit i sad to doživljavam ko' odlazak zubaru ili frizeru.
Isa me cijeli dan zove :tićej, tićej
Pitam ga: kako me to zoveš
On:kao moju malu ućitejicu enlegskog![]()
(poželio je jer danas nije išao u vrtić)
svima,
mi smo danas pravo bolesni, jedino što nam pomaže je proučavanje torte
![]()
Vidjet ću da vam stavim sliku,jer mislim da sam nadmašila samu sebe.
Da sam je za nekog drugog pravila, ne bih je dala ispod 30 eura![]()
Vajtica, majstorice!Stavi sliku, jer bih je stvarno htjela vidjeti.
A onda ću se samoubit.
I malom ispikanom kozliću Isau, sretan 3. rođendan i ovdje!!!![]()
I curke, kaaaaaaaaaaj ima???
kaj ima![]()
isključilo nam plin![]()
kontrola plinomjera i instalacija, skužili da negdje curka (jasno, kad instalacije 50 godina nisu promijenjene) i zatvorili plin cijeloj zgradi. niks grijanje, niks topla voda. sad nam preostaje nagađati koliko će trebati da se stanari dogovore i skupe lovu za popravak. andrej i ja smo noćas bili kod mojih u izbjeglištvu, ali to može trajati tjednima...
i nagradno pitanje: kontrola i popravak instalacija su svakako hvalevrijedni i potrebni, ali kojem je genijalcu palo na pamet to raditi U SIJEČNJU?!
ima riječi kojima bih mogla opisati svoje osjećaje, ali ne bi prošle forumsku cenzuru pa vas prepuštam mašti...
joooooooooooooooj ajvić!!!Znam kroz što prolaziš...kao podstanar sam živjela u jednoj zgradi u Ravnicama, kojoj su odlučili isključiti plin (zgrada sa kojih 4 ulaza i mislim 5 katova) zbog 2-3 imbecila koji nisu godinama platili plin....i to u 11 mjesecu, a te godine temperatura je tada pala na nekih -5 stupnjeva....Još sam mogla izdržati bez grijanja, ali me ubila hladna voda!!!
![]()
S druge strane, bolje da su vam našli da nešto pušta...ne daj Bože, da vas nitko nije provjerilo....
Nama je lakše, jer nas kontroliraju svaka 3 mjeseca dimnjačari...
Eh da...što se tiče popravka, pa mislim da bi to trebalo ići iz pričuve? Nije li?
ma dimnjačar je ok, a mi imamo i friški atest dimnjaka jer smo mijenjali bojler. plinske instalacije su drugo, i nije to neka rupa od koje ćemo sutra otići u zrak nego mala ispuštanja. ok, ja sam svakako za popravak ali NE u siječnju. a u pričuvi nema ni za žarulju jer pola stanara ne plaća. zgrada puna penzića, i dalje ti ne moram objašnjavati.
ma falabogu sad nije zima i mm i ja bi mogli s nekim električnim grijalicama, ali ne mogu dovoljno zagrijati stan za andreja. kod nas je stvarno, stvarno hladno.
uglavnom, svi smo živi i zdravi i ova komplikacija će proći, ali IPAK sam bijesna ko cucak.
Uhhh Ajvić.... :/
Moram napisati današnju foru:
Spremamo se ujutrou vrtić u dnevnoj sobi, i MM čeka vremensku prognozu (bicikl fan)..Lovro na trosjedu stoji, ja mu mijenjam pelenu, a on baci pogled na TV i zabulji se. Pogledam što to gleda, a ono na TV mlade curke vježbaju. Govorim ja njemu: "Ovako je i tvoja mama vježbala!" On kaže: "Da kad je bila cura!" Pitam ja njega: "A što sam onda ja sada?" Odgovara: "Pa..mama!"![]()
I zovem u vrtić i razgovaram sa tetom o eventualnom produživanju boravka da počnemo i sa famoznim spavanjem, pa nakon onog početnog da mu treba jastučnica kojom oni samo prekriju dio plahtice di im ide glava, pitam ja tetu da li je on uopće zainteresiran za klince kad se pripremaju za spavanje..
Teta: "Pa..on već ujutro čim dođe, nas izvjesti da će njegov tata doći po njega odmah nakon ručka!"![]()
Uh, Ivy, ne zavidim vam. Ja sam zimogrozna ko kakva baba.
Pusa svim malcima!![]()
mamma san prvotno napisa
![]()
sad si me prepala s duljinom ostajanja u vrtiću, ja imam dva tjedna godišnjeg za adaptaciju a mm ne može ništa uzeti. što mogu očekivati u dva tjedna, hoće li biti u stanju ostati do ručka?
inače, skužila sam da je odgoda vrtića bila pun pogodak. andrej je u ova tri mjeseca toliko sazrio i odrastao, mislim da će sad puno više uživati u vrtiću iako su mu starija djeca i odrasli još uvijek draži. dobro da sam poslušala gut feeling.
Ajvić, mislim da je to toliko individualno....
Lovro je u 2 tjedna ostao na ručku...ali nije ručao...tek sad nešto pojede (ako mu se sviđa). Ali on je općenito nejedica...
Mi smo ovako napravili (tu ne brojim odlaske MMa sa Lovrom u vrtić jer bez obzira na MMovu dobru volju, oni su bili neučinkoviti.).
Dakle, tjedan prije stvarnog polaska u vrtić, ja sam sa Lovrom bila dva dopodneva (od 9 do iza ručka..oko 11.30). S tim da se nisam sa njim igrala u sobi, već sam se sjela odmah do ulaza i objasnila sam mu da ne mogu sa njim unutra jer imam cipele, i da sam ovdje. Kasnije sam u par navrata izašla izvan sobe van i boravila ispred vrata (dalje od njegova pogleda) ali sam mu se uvijek javila. Tako je on malo upoznao prostor i tete. I svoju Vanju.![]()
Od narednog tjedna, počeli smo sa stvarnim privikavanjem. Ja sam ga dovela u vrtić, u 9.00 (u našem vrtiću djeca sa privikavanjem počinju iza doručka) i objasnila sam mu da moram nešto obavitim, mislim da su bili sokovi u pitanju i da ću se brzo vratiti. Nakon 1/2 sata sam zvala, i teta je rekla da je ok, neka dođem za cca 15-20 minuta. Kad sam došla, donjela sam sokove i čokoladice kao što sam rekla. Sutradan slični scenarijo, s tim da sam ako se Lovro lijepo igrao obavezno dolazila cca 15-20 minuta kasnije. Nakon par dana sam mu objasnila da idem raditi i da će tata doći točno u to i to vrijeme po njega. I to je bilo to....
Sada ćemo probati i sa spavanjem...makar mislim da će prvo spavanje pasti tek za cca mjesec dana.![]()
Nama je bilo dovoljno.ms. ivy prvotno napisa
Bilo bi poželjno, ako možeš organizirati, još barem 1 ili 2 tjedna nakon toga da ga neko uzme prije spavanja.
I bitan je pozitivan stav - stalno mu govori kako će mu biti lijepo, kako mu zavidiš, kako su tete super (nemoj pred njime govoriti ništa protiv teta)...i sve će doći na svoje.
Tek vidim da smo dobili nove moderatorice - mamma san i čokolada čestitam.![]()
Isa, još jednom SRETAN ROĐENDAN!
Ajvice, a kad si namjeravala polečeti sa adaptacijom?![]()
početkom veljače jer prije ne mogu na godišnji.
andrej je već bio u vrtiću i jako mu se sviđalo, jedan dan će se s tatom ići najaviti, planiramo kupovinu ruksaka, šlapica i sl, počeli smo bez pretjerivanja pričati o prednostima vrtića (a njemu prvo pitanje: hoćeš ti budeti sa mnom?) pa sam mu objasnila da u početku hoću a poslije ću ići raditi etc...
nadam se da će nam dobro ići.![]()
Ma sigurno će mu se svidjeti...![]()
Isa već pola godine plače na rastanku,ali nam je teta snimila(da vidimo kako to izgleda kad mi odemo) Isa automatski prestaje plakat kad mi odemo i automatski se počinje igrat, smijati i td .![]()
Trenutno smo u pregovorim, ne sviđamu se ideja da slikamo tortu![]()
Morat ću sačekat spavanje![]()
Ajvica, možda ćeš se ugodno iznenaditi sa adaptacijom...Sjećas se kako je Pia super prihvatila vrtić?
Samo ti njemu pričaj kako će biti lijepo igrati se sa dječicom i kaku su tete jako dobre.
Objasnimu sve od a do ž...i da će jesti tamo i spavati i ići u šetnju itd...
Ja sutra ipak neću ići na posao jer mi sanitarna nije gotova. Otvorila sam (već ) bolovanje dok ne sredim sanitarnu.
Veselim se što ću ipak biti doma na Dorin rođendan![]()
w_m, to je , naravno, tvojih ruku djelo!? 8)
Vajtica, torta je prekrasna!!!! Kaj se jadaš da nekaj ne štima? Pa ja da zmučkam taj šlag na torti...već bih je upropastila...![]()
Onog klauna si radila ili kupila?
torta je zakon!
Da!spooky prvotno napisa
Našla sam je u katalogu torti i skontala da je mogu i sama napravit.
Dakle, napravila sam tortu(recept od ninet ima na topicu"Moj omiljeni kolač) i šlag.
Premazala tortu šlagom,viljuškom za meso(ona velika) izvukla fugu,zatim špricom pravila valove(uvijek se šprica pritisne pa odigne i tako nastaju valovi)
Zatim sam zelenim kokosom napravila travicu i u sredinu stavila sliku(koja me totalno razočarala), vozić za svjećice, baloni i clown su plastični, kupljeni.
ja mislim da bi sa ovim receptom od ninet i ti uspjelamamma san prvotno napisa
![]()
Jedino je još bitno da se šlag dobro ulupa(sa šlagfixom)![]()
I hvala cure![]()
Evo i nas, jesmo vam falile?
Vajtica, nadam se da je Isa već bolje i od srca mu čestitam rođendan. Torta je pregenijalna!
Mamma san, možeš li, molim te, pitati frendicu u koji njemački vrtić joj idu klinci? Ima ih nekoliko u gradu i mi smo sad zapravo u dilemi koji izabrati. Ili možda običan vrtić, jer je naš kvartovski prema pričanjima jako dobar, pa njemački u slobodno vrijeme? Iako baš nisam za ovu posljednju soluciju, ne bih je tako malu voljela natrpavati aktivnostima te vrste.
Ajvica, grozno za plin! Jesu vam ga u međuvremenu uključili?
Hm da, zaboravih reći da smo u Zg. Prva faza selidbe (ženski dio obitelji i osnovne stvari) je za nama, još imamo dvije faze i onda uređenje stana, za koje pretpostavljam da će trajati (i trajati i trajati).![]()
plin najranije u utorak, jučer su majstori devastirali wc mijenjajući plinsku uru (sad tražim keramičara) i na kraju je riknuo produžni kabel od kompapa smo išli po novi i sad se probijam kroz 7 stranica postova.
ali nije fer da kukam a sanjići sele... vama je sigurno gore (ok, sigurno vam je toplije).
sanjići,ajvići![]()
![]()
Mi smo kozičavi, ali ona zobena kupka i ulje lavande u prava stvar.![]()
Isa se nakon toga uopće ne žali da ga svrbi.
Još ja nisam imala zobene pahuljice nego pahuljični mix(5 vrsta žitarica), ali opet je upalilo.
Lavanda nas ubi(mirišeeeeeeeeeee), ali nek funkcioniše, pa kako god
Sad se okupao i jede:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...858&highlight=
![]()