Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 142 od 142

Tema: Zimsko-proljetna djeca 2004., 54.dio

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sanjić, ajvić, w_m, za vama su sigurno ludi dani....

Ja sam totalno sama. Curice su u vrtiću, MM vozi na posao, a ja imama grčeve u trbuhu pri pomisli na izvješće o rastanku....

Inače, padam s nogu od umora jer je Dora ovih dana stalno na mojim rukama, a ja imam posla kao u priči.
    Proslava rođendana jer bila tak-tak- Kažem tak-tak jer je Dora bila loše raspoložena. Htjela je samo svoju mamu i nikoga više. Crvek moj mali, baš joj teško pada ovo odvajanje....

Slikice ću nabaciti ovih dana ( bar se nadam )...

Sutra bih trebala na posao. Dora mi izgleda kao da će se razbolit jer je nosić počeo opet curiti naveliko....

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Spooky, nadam se da će sve biti OK.

Mi smo jučer uživali na Sljemenu.
    Snijega ima u tragovima, ali i to je bilo dovoljno da Nika uživa. Skijala je kao Janica, valjala se, gađala nas...Skužila sam da se uopće ne sjeća snijega od prošle godine.

Pusa povratnicima, Sanja

Ivy, nadam se da će grijanje biti riješeno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pcelica prvotno napisa
    Ivy, nadam se da će grijanje biti riješeno.
    hoće... za koji dan.

dorek, malo pusa i zagrljaja da bude lakše

i isau da manje svrbi

(w_m, ja sam lavandomanka. kod vas bi mi bilo super!)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nika je skijala? :shock: Znam da trogodišnjaci mogu komotno na skije, ali nekako još ne mogu zamisliti ladu. probali smo s klizanjem, ali nije ih htjela obući pa je klizala u cipelama mislim da bi od skija pobjegla glavom bez obzira.

ajvi, pa blizu smo vam, kaj čekate? imamo grijanje, toplu vodu i koji put nešto skuhamo.
    a u vrtiću vas čekamo s nestpljenjem :D . tko će dolaziti po andreja? ja sam molila tete da me odmah zovu ako lada neutješno plače. nisu me nikad zvale i znam da je plakala jako malo, ali sam se osjećala sigurnije uz odluku da idem odmah po nju ako je totalni dizaster. bitno je da da nakon perioda adaptacije i dalje ostanete fleksibilni (koliko vam to prilike dopuštaju).
    ma ja mislim da će andrej oboriti sve rekorde našeg vrtića po pitanju adaptacije

w_m, torta je mraaaaaaaaaak! šarmantnom mališi slavljeniku čestitam rođendan sa zakašnjanjem

sanjić, dobro nam došle natrag jeste uzele u obzir vrtić u grabovčevoj? (dv vedri dani). oni imaju male grupe uz mogućnost učenja njemačkog.

spooky, za tebe jedna tješilica

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad sam tek skužila da je nika skijala! :shock: andrej "skija" po kući na tetinim skijama, mislim da bi se na snijegu oduševio.

pinocchio, još nemam pojma kako ćemo se organizirati - vjerojatno ću ja dolaziti po njega i voditi ga baki, samo moram smisliti kako riješiti izostajanje s posla. kad dostignemo full boravak skupljati će ga tata u 15:30. imamo i dedu koji ga često može ranije pokupiti, ali s obzirom da mu to ovisi o rasporedu u školi i nema pravilnosti pričekati ćemo da se andrej navikne na vrtićki ritam.

u slučaju dizastera, treba mi nekih dvadesetak minuta do vrtića.

sanja - ja sam odustala od grabovčeve (htjeli smo u englesku grupu) jer tamo NEMA dvorišta nego neka terasa za jasličarce a vrtićarci idu u park preko ceste, ali ne svaki dan (ravnateljica je objasnila da njima baš nije zgodno kad su djeca vani, neko objašnjenje koje mi uopće nije sjelo). k tome, oni imaju princip "otvorenih" grupa u kojima se tete redovito mijenjaju, i tako... bilo je još razloga zašto sam se odlučila za medveščak umjesto za vedre dane.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    Nika je skijala? :shock:

Nisam misla da ćete pomisliti da je doslovno skijala - na ono malo snijega nije ni mogla. Ona je skijala sa čizmama i išla guzom lijelo desno, i govorila ˝Ja sam Janica˝ (a imala je i pletenice kao Janica).

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam na dobrodošlici!

Mi se raspakiravamo puževim korakom, tek što sam riješila stvari koje su došle s nama, stigao je mm s novom rundom stvari (išao je u subotu u Beč i vratio se sinoć), a treća i najveća pošiljka kreće u četvrtak i trebala bi za tjedan do deset dana proći sve špediterske i carinske procedure (kak se to lijepo veli ) i stići na naša pretrpana vrata.

Inače, nisam vam ispričala kako su nam prošli zadnji dani u Beču: totalno smo ih ispunili svim i svačim i bili su toliko intenzivni da nismo ni stigli razmišljati, što je i bolje, jer bismo vjerojatno pali u bed. Predzadnji dan smo išli na otvaranje izložbe u galeriji koju vodi jedan moj kolega i prijatelj, a zadnji dan je Fiona imala divan tulum u vrtiću na koji smo došli i mm, Flora i ja. Bilo je ludo. Tete znaju da Fiona obožava balone, pa su ih napuhale valjda trideset, imala je dvije torte i jaaaako glasnu mjuzu, pa su klinci čagali, nabacivali se balonima i papali. Nakon vrtića smo samo nas dvije otišle u kazalište. Uspjela sam uhvatiti karte za pretpremijeru nekog dječjeg komada i to nam je bila najbolja predstava koju smo do sad gledale, zaista je bila odlična. Nakon predstave su na pozornicu stavili ogroman komad papira (širok preko metra, a dug nekoliko metara), hrpu flomića i pozvali djecu da dođu crtati. Koje je to veselje bilo! Nakon toga smo se prošetale do naše kvartovske trgovine, kupile još par sitnica za put i krenuli smo...

Inače, što se tiče skijanja, Fiona se prošle zime, baš negdje u ovo doba, lagano gegala na onim plastičnim skijama za djecu. Ne bih to nazvala skijanjem, ali njoj se jako svidjelo.

Spooky, žao mi je zbog odvajanja i držim fige da sve što bolje prođe. Bit će sve dobro, vidjet ćeš.

Pinocchio, hvala ti na prijedlogu, za taj vrtić nismo ni znali, jer ga nema na popisu vrtića s programom stranog jezika. Sad mi je malo bed zbog ovog što Ajvica kaže da nemaju vlastito dvorište, hm. Niš, probat ću nazvati i vidjeti. Zasad mi se sviđa Suvag, ali on dolazi u obzir tek od iduće godine i, naravno, Fratrovac, jedino što je jezivo skup. :/

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    Sretan put i lijep boravak među velikima vam želimo.

Ja sam mislila da ćemo zajedno "tamo preko", kao prošli put. Ma, nema veze, vidjet ćemo se uskoro i tamo.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    kao prošli put.
    :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa

:?
    kada smo sa dobnih skupina 0-1 prelazili na 1-3

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

e ja tad nisam bila na zapedićima

Sad mi je baš žao

ma ništa, stojimo i čekamo vas

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad je Nika na redu :D

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh što to vrijeme brzo prolazi......

Ništa, neka nam Vajtica "stvori mjesto" na trojkama...i eto nas.

Mi ćemo grupno, nakon Lovro Cvrčka? Zar ne?

Uglavnom, Lovro je bolestan. Od četvrtka /petka neki glupi kao kašalj. Pa lagano hrkanje i subota poslijepodne temprica...38.1 (u uhu)..uglavnom cijela subota i nedjelja malo (od 37.5 - 38.1 ima malo nema temperature, i danas ujutro 38.5....sve u uhu..Znači glupa nisko povišena temperatura...koje se užasavam i buba u uhu o virusnim upalama pluća (pola stenjavačkih vrtića)...
    i bili kod doktorice. Uglavnom čuje se neka škripa u plućima, ali još ništa alarmantno. Leukociti granični 10.5..za antibiotik. Čekamo sutra. Ako se kašalj pogorša, škripa nastavi, počinjemo sa prvim antibiotikom..onim udarnim Sumamedom. I još nekaj...NEMA GA ZA KUPIT!!! Fljakit!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma san, vibrrrrrrrrrrrram za nagli pad temperature i leukocita i nadam se da ćete izbjeći antibiotik

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram napisati i ovdje ono što sam napisala na Sanjinom topicu glede solo ćorke...

Dakle, jesenas smo napokon zmontirali Lovrin krevet kupljen u Ikei. I postavili ga u našu (veliku) sobu i to tako da je okomit na naš krevet, a između novog kreveta i našeg bračnog, je bio kindač priključen na bračni krevet. Dobio je i natkasl, tepihić, foteljicu i uglavnom preslatki mali dječji spavaći kutak i ideja je bila da ćemo izbaciti kindač i između nas i njegovog spavaćeg kuta ubaciti one neke stepenaste kocke...popunit sa njegovim knjigicama, stvarima, mojom lampom itd itd i tako malo vizualno odvojit naš i njegov dio...

ali...jučer je moje dijete odlučilo da kindač leti van! I dok sam ja otišla na kavicu i na plac, moja dva muškarca su rastavila kindač i normalno...napravila rusvaj u sobi.. I tako dok sam se vratila i sa MMeom nekaj sređivala po sobi, skužim Lovru kako se muči ko pas...miš mali je krenuo gurat svoj krevetić na mjesto kindača....

kako nam soba izgleda? Gore od hotelske dakle mali drveni krevetić sa crnim pesom i crvenom mačkom i veselom morskom posteljinom, prištekan na veliki bračni krevet sa sumornom bračnom posteljinom....I noćas je moj miš spavao kao veliki dečko...u svojem krevetu...držeći mamu za ruku!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma ljubim ga u tu rukicu kojom je držao maminu ruku

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamma san, preeeeeslatko to s krevetom! Držim fige da se zdravlje malom mišu što prije popravi.

Sorry što te gnjavim, no možeš li please pitati frendicu u koji njemački vrtić joj idu klinci?

Vajtica, dok ja dođem na forum, ti već dobiješ odgovor - mislila sam na prelazak iz jednog podforuma na drugi.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma san, ljubi malog pospanca u tu slatku rukicu. Nadam se da će biti sve OK i da će se kašalj smiriti.

I moja Dora je počela kašljati. Nema temp. samo joj curi nosić i kašlje. Nadam se da se neće zakomplicirati... :/

uh, zaboravila sam reči da je Dora solidno odradila prvi cijelodnevni boravak u jaslicama bez mame. Jela je , spavala i kada sam došla, nije bila na rukama već se igrala s autićem.... :D

sutra sam prvi dan na poslu :/

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lovro, Dora vibram da budete zdravi.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A što se tiče spavanja - Nika je odnedavno počela sama spavati, i to bez ikakvih problema. Jednu večer sam rekla da moram pospremati, a da ona legne i čita knjigu dok ja budem gotova. Izljubila sam je, ušuškala, curka je čitala Žirafetu (doslovno ju zna napamet), i za pola sata je zaspala. :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo svjetlosnim godinama udaljeni od toga. andrej zaspi u kindaču (malo cike pa se grlimo) a noću se prebaci nama pa se, naravno, grlimo.

večeras moram van pa me unaprijed obavijestio "ja ću pakati zbog mame" (neće - on i tata se super provedu, ali ga rastuži kad ga mama tako okrutno napusti 3-4 puta godišnje), a kad sam mu rekla da idem zabrinuto je pitao: "a ko će meni dati ciku??"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanja, danas ću nazvati frendicu u vezi i svezi vrtića pa ću ti dati informejšn.

Uglavnom, noćas je zakurio na 39,3 (u uhu).. :/ nos curi ko lud i suzice cure ko blesave...nakon lupoceta temperatura pala, kad sam išla na posao još je uvijek spavao. Sad čekam da mi se jave... :/

Nika, majstorice, evo ti

I Spooky, vibram da prvi dan na poslu prođe bez trzavica..~~~~~~

I velika malom mišu hrabrici Andrejčeku da izdrži bez mame večeras (di ružiš?? ) i da ima super tulum sa tatom!

I ostatku ekipe...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svim bolesnicima velika . Prijavljujem i ja priličan kašalj...čekam rasplet

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i mi počeli kašljat :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo sam kašljem me muči užasno...jer oko NG mala od frendice je sa kašljem, niš koristi temperaturom, vodenastim nosićem završila sa virusnom upalom pluća.....

Lovro trenutno kašlje ko lud..i normalno, neće ništa piti. MM je živčan ko svinja, i ne mrem s njim niti pričati...a meni je kao super, tu na poslu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma, bez panike. andrej je prošlu prehladu imao gomile šlajma pa je non-stop kašljao, do povraćanja. inhalator bi mogao pomoći.

~~~~~~ za sve male bolesnike.

(kakva ružiona, poslovna večera. tamo gdje se naaajfinije jede - u manu!)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mamma, bez panike. andrej je prošlu prehladu imao gomile šlajma pa je non-stop kašljao, do povraćanja. inhalator bi mogao pomoći.

~~~~~~ za sve male bolesnike.

(kakva ružiona, poslovna večera. tamo gdje se naaajfinije jede - u manu!)
    a zakaj ponekad ne zaružiš?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jer mi nema slađeg ruženja nego kad andrej rano zaspi a ja se uvalim pod dekicu s knjigom i keksima. :nirvana: istina, sad bih mogla izlaziti kad andrej zaspi ali vjeruj mi da mi ne pada na pamet.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa što je ovo, svi su bolesni!?

Evo još vibrica ~~~~~~~~~~~

Ja sam krenula na pilates, i to mi je za sada jedina ružiona. :D

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Isa je danas uzimao med iz crne rotkve i nije više niti jendom kahnuo, iako ja njegov kašalj vezujem za oslabljeni imunitet poslije kozica

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama san, neću te plašiti, ali daj odi doktorici da mu presluša pluća.
    Moj F. je na njih baš osjetljiv i ja sam se vremenom naučila donekle prepoznati kada se zakomplicira, a jednom smo stigli doktorici stvarno u zadnji čas, iako nije imao nešto posebno visoku temperaturu, već mu je dobro bilo zahvaćeno jedno plućno krilo

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

opet skoro svi bubani? ljubim male bolesnike i želim im brz povratak među zdrave

lovrina odluka da sam spava u krevetu me totalno raspekmezila. mi smo prije neki dan poveli razgovor da lada treba krevetić. točnije, razgovor je poveo mm, a ja sam rekla da ne dolazi u obzir i da mislim da niti ona niti ja nismo spremne za taj korak. nakon par dana sam pristala da kupimo krevetić i montiramo ga u sobu pa nek' lada vidi kad je spremni, a ja ću se prilagođavati. već me hvata jeza od toga. mamma san, ti si to ovak' dosta kulerski opisala. a kako si to podnijela?

sankovićka, koliko ste platili taj krevetić u ikei?

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    "a ko će meni dati ciku??"
    hm, pitam se, pitam tko vam je najbliže i uvijek na raspolaganju :češ, češ:

veliko hrabroj jasličarki dori

Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    jer mi nema slađeg ruženja nego kad andrej rano zaspi a ja se uvalim pod dekicu s knjigom i keksima. :nirvana:
    sve potpisujem osim knjige. moj vrhunac intelektualnog naprezanja trenutno dosižem buljeći u tv dok ne zaspim, a to je sve ranije i ranije i ranije. začorim negdje između 9 i pola 10. mm me već otpisao.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    mm me već otpisao.
    ih, lako je sad otpisivati.

kad kažem knjiga mislim na "lagani krimić, idealno dr. kay scarpetta" a ni slučajno na nešto intelektulano zahtjevnije ili nedajbože iz struke. više ni popularnu znanost ne mogu čitati (probala).

što se kreveta tiče, ja sam se igrala tom idejom ali mislim da bi na isto izašlo - naime, i taj bi morao biti uz naš krevet pa mi je isto hoće li mi andrej upuzati pod poplun iz kindača ili iz kreveta. sumnjam da bi andrej oduševljeno legao i prespavao noć, a na prijedloge da proba sam zaspati samo što mi ne kaže "s koje si ti kruške pala?".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    mama san, neću te plašiti, ali daj odi doktorici da mu presluša pluća.
    Moj F. je na njih baš osjetljiv i ja sam se vremenom naučila donekle prepoznati kada se zakomplicira, a jednom smo stigli doktorici stvarno u zadnji čas, iako nije imao nešto posebno visoku temperaturu, već mu je dobro bilo zahvaćeno jedno plućno krilo
    Bili smo mi jučer. Pa nam je rekla da se javimo danas. Bez brige...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinnochio, on negdje od oko ljeta (eh stvarno ne sjećam se kad sam se "sjetila" ideje o skidanju stranice kindača ) većinu noći spava u kindaču. Preselio se on koji put kod nas..no ja sam ga nakon cmakanja i ponovnog uspavljivanja vraćala u kindač i tako smo spavali držeći se za ruke..

I onda je on zamjenio kindač sa normalnim krevetom...i on uživa u njemu. No, normalno prema njegovim uvjetima..

A koji krevet...jooooj negdje je bio topic o krevetićima....Ajvi, jel bio na tvom pdf-u?..idem škicat.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E jesi brza!!! A taman sam i ja našla! Je, je, taj! Pinki, tu imaš i Lovrin krevetić i cijene!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    E jesi brza!!!
    znam 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo doktorica kaže da obavezno dođemo na slušanje ujutro... :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne boj se, naravno da ga hoće poslušati ali ako mu je pun nos gotovo je sigurno u pitanju šlajm koji se cijedi u grlo.

(i mi smo bili na slušanju prošli put, a kad je dobio osip od amoksila morali smo doći da dokica isključi šarlah iako mi je bilo jasno da je alergija u pitanju. no ona ne smije takve stvari zaključiti preko telefona.)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mamma san jaaaaaako mislimo na vas

I ja mislim da se radi o šlajmu :/

Jeste li išli s njim u saunu?Meni je to preporučio jedan (jako dobar) škotski pedijatar,kao najbolji mogući način jačanja imuniteta i očuvanja zdravlja disjanih puteva, naravno uz zdravu ishranu i fiz. aktivnost.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svim bolesnicima velika pusa ozdravilica!

I mi prijavljujemo kašalj.

mamma san, odite obavezno poslušati pluća, iako sam sigurna da nije ništa ozbiljno. Vjerojatno se radi o prilagodbi u vrtić, Fiona je prošle godine vukla prehladu za prehladom, a doc je stalno govorio da nije ništa ozbiljno i davao nam neke homeopatske niš koristi pripravke.

Što se tiče spavanja, kod nas je to išlo vrlo spontano i da, jako mi je falila u krevetu.

Naime, u Beču smo imali spojene spavaću i dječju sobu, između njih su bila samo jedna vrata, tj. iz jedne se išlo u drugu i s jednog kreveta se vidio drugi. Dječja je zapravo bila igraonica, u njoj je bio kinderbet koji nikad nije služio svrsi, nego smo ga upotrebljavali kao odlagalište igračaka i odjeće. Onda je mm jednog dana skinuo ogradu i spustio krevet skroz do poda da možemo sjediti na njemu kad se igramo s Fionom. Ona je nekako istovremeno krenula u vrtić i samoinicijativno odlučila da je već velika i da će spavati u svom krevetiću. Sad kad smo došli u Zg sasvim spontano je počela spavati u sličnoj varijanti kreveta (znači, nešto napravljeno prvenstveno za naše sjedenje, da nismo stalno na podu) u svojoj sobi, koja je točno do naše. Još uvijek se ujutro zna zavući u naš krevet, ali dosta rijetko.

Kad već spava u svojoj sobi, želimo joj je lijepo urediti, da može uživati.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •