Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Povrat DDV-a

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Povrat DDV-a

Spremam se sljedeći tjedan u baby centar u Brežicama, te me zanima iznad kojeg iznosa se može dobiti povrat DDV-a i na koji način?
    :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za iznos ne znam, ja ga uvijek debelo premašim , mislim da u protuvrijednosti kojih 300k. Na blagajni zatražiš da ti naprave račun za povrat poreza, oni ti i sami ponude kad čuju hrvatski (bila sam neki dan, malo me je jedna iznervirala, onako nas je gledala s visoka, a onda je nešto komentirala na slovenskom, mislila je da ne razumjemo, ja je nisam čula nego MM, da sam ja čula vidjela bi da je razumijem). Moraš imati pasoš.
    I ovjeriš taj formular na slo. granici. Oni nemaju tax free tako da po lovu moraš natrag tamo, ne možeš dignuti kod nas na pošti.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znači moram imati pasoš ne može se sa osobnom? :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moze i osobna a iznos za koji se dobije DDV je 15000 SIT . Sa nama su uvijek bile jako ljubazne i nikad nije bilo problema. A bolje da nema TAX Free jer ti samo uzmu masnu proviziju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su pitali putovnicu, nisam ni nudila nikad osobnu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja u Sloveniju ne nosim putovnicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel se još uvijek može sa osobnom u Sloveniju ili se mora imati putovnica??

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moze osobna

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

u kojem roku se mora zatražiti isplata novca u RH?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi danas bili u Bebi Centru potrositi DDV koji smo vec ranije podigli :D Za povrat DDVa su nas trazili putovnicu, mislim da se mora podici u ducanu u roku 6 mjeseci. Curke, ako jos imate Tolara, bolje ih je potrositi jer ih neke nase banke vise ne primaju a cini mi se da u dezeli placanje u Tolarima primaju do 15.01.07. ...

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel stvarno za povrat DDV-a treba pasoš ili se može i sa osobnom? :? :? :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa lijepo ti je sve objasnila Pina: moze i sa osobnom. I mi smo tako

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel koja od vas probala isti dan nakon kupnje potvrditi na granici racun i odmah se uputiti nazad u baby centar isti dan po povrat DDV?
    Jel to moguce da se ne mora ici 2x? :?

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo bili u subotu u Ptuju, rekla nam je žena da je 50€ granica iznad koje ide povrat DDV-a. Isto tako, iako sam joj dala osobnu, inzistirala je da joj dam broj putovnice (znači, ne nužno putovnicu, jer mi je rekla da nema veze ako ju nemam, da joj samo treba broj) za taj obrazac, da mora putovnica - imala sam i nju pri sebi, pa sam dala.

Osobno mislim da nema pojma jer je i ovako taj obrazac popunjavala nevjerojatno dugo i stalno gledala u prethodne, da kaj ne fula, pa sam skužila da je valjda nova i da još nema baš iskustva s tim (i naravno, nije mi dala obrazac, nego sam se vratila s računom u dućan, nakon što su nam u drugom dućanu rekli da iznad €50 ide povrat i da je dovoljno dati ili osobnu, ili putovnicu, da je svejedno).

Mene zanima, s obzirom da imamo nekih samo €15 za povrat (toliko nam je otprilike ispala i carina, tj. pdv i pristojbe - bilo nam je malo smiješno platiti 108kn carine), a mislim da nećemo skoro tamo, da li se to može podići gdje drugdje, pa bih dala nekome tko često hodočasti preko grane, imam takvih...

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa niste valjda kupili dječju opremu i na nju morali platiti carinu? :? :shock:

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

upravo tako - tj. nema carine, već samo pdv, upravna i carinska pristojba.

kupio MM još i traperice - sve skupa smo potrošili oko 150€ i uopće si nismo mislili da bi nam opalili carinu na to, posebno jer je dječja oprema, a i vozili smo do sada svašta i skuplje i nikad platili carine, ali bila je carinica (već sam čula da se carina plaćala ako su žene bile carinici) i rekla je da stanemo sa strane da nam napiše računčić....

MM je bio više bijesan nego ja - nije stvar u 100kn uopće, a ionako smo išli po nešto što tu nisam mogla naći, pa usput kupili još par sitnica koje trebamo, nego nam je to sve skupa bilo tragikomično....

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovo je pre jadno i nevjerojatno sa tim ženama carinicama :shock: :shock: :shock: , stvarno su .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •