Mijenjali smo pvc stolariju,dobili smo račun,priložit ćemo ga u prijavu poreza na dohodak.
Međutim,na računu ne piše da je plaćeno.Hoće li nam u poreznoj praviti problema oko računa?
Mijenjali smo pvc stolariju,dobili smo račun,priložit ćemo ga u prijavu poreza na dohodak.
Međutim,na računu ne piše da je plaćeno.Hoće li nam u poreznoj praviti problema oko računa?
..idem sutra u mediku u Rijeku,privatno.Mi izdaju račun?-i jel' mogu to priložit kod zahtjeva za povrat poreza?..a to što sam na posvojiteljskom dopustu,jeli s eto također izjednačava sa porodiljnim odnosno jeli i to igra ulogu kod povrata poreza-porodiljni?hvala. :?![]()
Račun ti mraju izdati. E sad, ako ces cijelu 2007. biti na posvojiteljskom - to je sl. prodiljnom, onda mislim da nemores dobiti povrat, jer nemas ni osnove za prijavu poreza - nista nisi ni uplatila.
E sad, u tom slucaju mozes uzeti racun na tvog muza.
..da,al sad u veljaci se predaje za proslu 2006tu godinu,za to mogu?na posv. sam od 19. svibnja 2006 do 11.02.2007.
Je, ali racun ce ti biti od 10.01.2007., zar ne? Kako onda da ide u prijavu za 2006.?
ahaaaaaaaa.......kuzim za to,taj racun. a za posvojiteljski-on je u 2006oj?
E sad..nisam bas porezni strucnjak... Ali mislim da ti se isplati podnijeti poreznu prijavu za 2006. Podnosis mislim samo PK karticu od poslodavca za 2006. i naravno racune iz 2006. ili druge priznate troskove (npr. zivotno osiguranje, dopunsko zdravstveno i sl.) ako ih imas. Trebala bi valjda dobiti povrat jer si primila 5 i pol placa, a imas pravo na osobni odbitak za cijelu godinu.
ne bi smjeli radit problemedijana76 prvotno napisa
dijana, pise li i da su vam ugradili prozore? tj pise li roba i ugradnja ili samo roba?
ako ne pise ugradnja, ne priznaju
Prošle godine su uz račun tražili i potvrdu da je plaćeno - uplatnicu, izvadak s tekućeg računa ili sl.dijana76 prvotno napisa
Račun treba biti na ime onoga tko podnosi poreznu prijavu ( mislim da čak mora biti i matični broj ) i mora biti naznačeno da je plaćen.
Građevinski materijal , sam po sebi,
se ne priznaje kao olakšica ako nemaš račun za izvedene radove.
Dakle, na računu mora biti jasno vidljivo da su ti oni prodali i ugradili prozore.
Računi su na naše ime,postoji jmbg,piše da je tamo kupljeno i ugrađeno,ali nema da je plaćeno.Tražit ću da mi daju potvrdu za to.Hvala!
To mi je totalno bez veze: pa prije nego platiš dobiješ ponudu ili predračun, kada platiš dobiješ račun. Kakva još potvrda da si platio, stvarno glupost.
Da me se na shvati krivo: glupo mi je do to traze u Poreznoj.Deaedi prvotno napisa
Da me se na shvati krivo: glupo mi je do to traze u Poreznoj.
slažem se s deadi - nas nisu tražili potvrdu da je plaćeno
račun je dokaz da je plaćeno - osim ako nije drugačije naznačeno na računu. ja, kao korisnik usluge imam pravo platiti i gotovinom, stvar je firme koja mi je prodala robu odnosno obavila uslugu dal je to provela kroz knjige
To sam i ja rekla gospođi u poreznoj upravi, ali ona je inzistirala na dokazu uplate. Srećom, plaćeno je internet bankarstvom pa smo skratili natezanje.toma_06 prvotno napisa
Od 6mj sam bila na komplikacijama pa od 6.11. na porodiljnom. Preuređivali samo kuću od 10mj nadalje i uzimali R1 na moje ime jer kuća glasi na mene. Računi su samo za građevinski materijal jer je moj muž sve sam napravio. Sad me ovaj post zbunio jer ispada da mi neće priznati povrat poreza....?
Dijete je rođeno 28.12.,da ga ja stavim u poreznu prijavu ili otac?
Usput da pitam..od 1.1. sam nezaposlena pa me zanima da li da dijete osiguram preko oca.?
je Marta, na zalost, oni priznaju samo racune izvodjaca, a materijal NISTA (iz vlastitog iskustva znam).M.a.r.t.a prvotno napisa
![]()
Dijete kao porezna olaksica ide od 01.01.2007. , ne moze u 12.mjesecu jer je tad tek rodjeno, znaci stavlja ga otac na poreznu karticu (ti si nezaposlena) i olaksica ide u 2007.Nista u 2006.
A osiguranje (zdravstveno) nema veze sa zaposlenjem, hocu reci, TM nece imati ni vecu ni manju placu, ako je dijete osigurano preko njega. A moze i preko tebe kao nezaposlene, ono ionako dobije knjizicu do svoje 18 godine, samo se kod promjene nositelja osiguranja za dijete mjenja Tiskanica3.
ako sam nesto pogrijesila, sorry, ispravite me.
A ja izludila MM sa računima, skupili smo 60tak kom, super, sad ćemo vatru potpirit s njima![]()
Hvala