Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: hitno pomoć

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno hitno pomoć

ovako, zanima me....

znam za nove zakone makar mi nisu kristalno jasni...
    zaposlila sam se prije nego što sam saznala da sam trudna, sad sam trudna 6 tjedana, znači da ću raditi do obaveznog porodiljnog koji mora početi 45 dana prije termina, jel tako?
    znači, u tom trenutku biti ću u radnom odnosu nešto više od 6 mjeseci, a hzzo je potrebno prosjek 6 plaća da bi mi oni ili moj poslodavac :? plaćali porodiljni dopust????? e, i sad čula sam da ništa od toga ako nisam prijavljena na neodređeno minimalno 12 mjeseci???? ne kužim.... pojasnite mi plizzzzzz..
    i što se tiče recimo komplikacija u trudnoći? ako recimo moram otići ranije s posla radi nekih problema tko onda snosi trošak i dali uopće mogu pomisliti otić ranije?
    ovo je katastrofa, umjesto da nas potiču da imamo djece, oni su sve srezali....

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako me to osobno nije dotaklo, nisam baš zapamtila detalje, pa ti ne bih htjela nešto krivo reći, ali ljetos, kad je stupio na snagu novi zakon o zdravstvenom, bilo je dosta rasprave na tu temu, dosta topića ovdje, a mislim da i text na portalu, potraći stare topiće i na portalu text negdje pod pravna pitanja.

Naći ćeš sigurno sve odgovore.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

draga evo informacije iz prve ruke,
    ja sam u radnom odnosu 8 mjeseci i morala sam na komplikacije i sada ću dobivati 831,50 kn minimalca jer nisam bila u neprekinutom radnom odnosu godinu dana. A za rodiljnu naknadu ti je porebno 6 plaća proknjiženih prije nego odeš na rodiljni dopust (45 dana prije poroda ako si bila na komplikacijama i 28 dana ako si bila u radnom odnosu)
    u tom slučaju ti rodiljna naknada iznosi prosjek plaće u tih 6 mjeseci a ne više od 4250 kn. ako nemaš tih 6 proknjiženih plaća MISLIM da opet padaš na minimalac, ali to nisam sigurna jer me se nije ticalo!
    Vjeruj mi ja sam pala na dupe kad su mi rekli da ću umjesti 3000 kn dobivati 831,50 kn.
    ionako sam se pozdravila sa razlikom plaće koj usam dobivala "na ruke" i nekako smo se pomiril isa moje 3 tisuće, kao ono -figa!!! no šta ćeš, sve će to proći, bitno da je bebica tu

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i komplikacije u trudnoći ti plaća HZZO, a nije bitno na koliko ti je ugovor, jer moj je za stalno,
    bitno je koliko imaš staža.
    Jesi li u poslijedenje dvije godine radila?
    Jer priznaju ti ako si u poslijednje dvije godine imala 18 mjeseci staža, onda također imaš pravo na prosjek plaće u zadnjih 6 mjeseci.
    ja sam nažalost do nedavno radila na studentski ugovor i to za iste novce,
    tak oda sam u ovoj priči :/ a moj poslodavac profitira!
    no šta ćeš...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne profitira ti poslodavac, nego hzzo, odnosno država.
    Mlukacin, pazi, zadnja plaća koja se gleda je ona od prethodnog mjeseca, (tako je bilo prije, možeš još provjeriti), dakle ona ZA pretprošli mjesec.
    Obvezni porodiljni ako nisi na komplikacijama je 28 dana prije termina, a prije toga možeš iskoristiti godišnji (nakon 6 mjeseci imaš pravo na dio g.o.).

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ne profitira ti poslodavac, nego hzzo, odnosno država.
    Mislila sam profitirao je kad me poslijednje tri godine nije htio zaposliti nego sam radila na studentski ugovor, a isplaćivao mi je isti iznos kao i sada. tako da je profitirao dvije godine mojih doprinosa, koji da su bili uplaćeni bi se sada meni "vraćali" kroz naknadu, tj. imala bi više staža i pravo na punu naknadu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •