Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Cijena tete čuvalice?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Cijena tete čuvalice?

Cure, uzela bih tetu cuvalicu na nakoliko sati dnevno da ide po Saru u vrtić i cuva je 4 sata dok ja dodjem. Nemam pojima koliko se to plaća, pa molim nekoga da mi napise

Ujedno razmišljamo da bi uzeli tetu da cuva Saru cijeli dan, ako se nece prilagoditi na vrtić. Čujem da se to krece negdje oko 2,5-3 tisuće kuna mjesečno?

pliz da mi date upute

pozdrav

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Pretpostavljam da je cijeli dan 8 sati?

Ta mi se cifra čini prevelikom, bar za tu našu okolicu. Moja kolegica pazi već dvije godine, sad mala ima 3 godine i to kod njih za 1200 kn.
    Znam da je to posao kao i svaki drugi, ali sumnjam da toliko plaćaju, velim, barem ovdje. Jedna za koju znam pazi dječaka za 500 kn mjesečno, ali to po dogovoru jer joj uz penziju (rana) treba malo dodatnog novca.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa

Ta mi se cifra čini prevelikom, bar za tu našu okolicu. Moja kolegica pazi već dvije godine, sad mala ima 3 godine i to kod njih za 1200 kn.
    Znam da je to posao kao i svaki drugi, ali sumnjam da toliko plaćaju, velim, barem ovdje. Jedna za koju znam pazi dječaka za 500 kn mjesečno, ali to po dogovoru jer joj uz penziju (rana) treba malo dodatnog novca.

to je stvarno super cijena

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo, moja kolegica se dogovorila da placa curu-studenticu 20kn/po satu. Pokupi malu u 15 iz vrtica i bude s njom do 16-18h. Nije im se dalo zapisivati jel bila koji dan sat ili 3h, pa su se sada dogovorile da bude 50kn po danu, pa sad nije bitno da li je bila 1h ili 3h.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Riana prvotno napisa

Uh, to definitivno nisu cijena u ZGB-u.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Evo, moja kolegica se dogovorila da placa curu-studenticu 20kn/po satu. Pokupi malu u 15 iz vrtica i bude s njom do 16-18h. Nije im se dalo zapisivati jel bila koji dan sat ili 3h, pa su se sada dogovorile da bude 50kn po danu, pa sad nije bitno da li je bila 1h ili 3h.
    tak sam si nekak i ja mislila, ali se bojim da ova gospodja ocwekuje kao za ciscenje 30-35 kn.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ooo da da cijene gospodja koje cuvaju (neke i "cuvaju") u Zgu i u manjim gradovima se DRASTICNO razlikuju Bit ce da je u Zagrebu potraznja za tetama velika zbog manjeg broja vlastitih baka, a ima i (brojcano!) vise ljudi s velikim placama...
    A o cijenama teta je bilo vec ovdje pa si pogledaj npr.: tete cuvalice

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi tetu čuvalicu (izvan Zagreba) plaćamo 2000 kn za osam sati dnevno, za dvoje djece. Ako nam povremeno uskoči izvan tih osam sati, onda 15 kn po satu. Znam da je u Zg-u to puno skuplje, pa ako si van Zg-a, mislim da ćeš proći nešto povoljnije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno :)

hvala cure, sad mi je malo bistrije. na zalost, i ja sam u Zg pa cu se morati odreci pola svoje place za cuvalicu

samo da bude pouzdana i da je Sara prihvati. ona uopce nije zahtjevno dijete, jako je dobrovoljcek i slusa.

bumo vidjeli

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naša je na 9/10 sati, 2.200 kn

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Cijena tete čuvalice?

i meni se približava taj dan kada će uskakati koje kakve tete čuvalice i strah me jako, ipak svoje dijete ostavljam nekom nepoznatom. uglavnom u Osijeku su cijene puno povoljnije, 1000-1500 kn s kuhanjem ručka, a može se usput dogovoriti i peglanje dok sunašce spava (to je super al košta dodatno)

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi danas išli u Uspinjaču.
    Kažu njihova je cijena 2500 kn za 8 a za 4 sata i manje 25 kn sat.
    Ha,ispadne skoro isto.
    Kažu može se dogovoriti sa tetama za neku konstantnu plaću pa kako hoćete.
    Članarina 600 kn za Uspinjaču.
    Nemam baš neki dojam o visokoj profesinalnosti te ustanove.
    Na moja pitanja odgovori su onako tiho zamuljani, ma sve je to bla,bla al eto bilo je dosta pozitivnih iskustava pa ću se u to pouzdatii jer mi moji kažu da im moram vjerovati ako mislim da mi pomognu.
    :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi stavili oglas na moj posao.net i izabrali prvu tetu s kojom smo bili zadovoljni pa se nažalost razboljela pa isto tako i drugu s kojom smo bili jako zadovoljni
    ovo ti je dobro zato što će ti se javiti jako puno ljudi (da, i dečki) pa zbilja imaš široki izbor
    mi isto zvali Uspinjaču, ali ti oni pošalju par žena (mislim oko četiri) na razgovor pa si tu sužena s izborom..a isto ne garantiraju za te žene nego su samo i isključivo posrednici..a za to ćeš još platiti i 600 kuna

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    mi stavili oglas na moj posao.net i izabrali prvu tetu s kojom smo bili zadovoljni pa se nažalost razboljela pa isto tako i drugu s kojom smo bili jako zadovoljni
    ovo ti je dobro zato što će ti se javiti jako puno ljudi (da, i dečki) pa zbilja imaš široki izbor
    mi isto zvali Uspinjaču, ali ti oni pošalju par žena (mislim oko četiri) na razgovor pa si tu sužena s izborom..a isto ne garantiraju za te žene nego su samo i isključivo posrednici..a za to ćeš još platiti i 600 kuna
    Kakva je procedura sa stavljanjem oglasa na "moj posao"? Je li se javilo dosta interesenata?
    Sve sam bliže opciji da probam tako!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

odeš na stranicu i možeš kao prvo pogledati na linku osobne usluge kak izgledaju oglasi, uvijek ih ima, naslov npr. osoba za čuvanje djeteta, obitelj i sl..
    onda mislim da se moraš registrirati i kad se registriraš klikneš link za poslodavce i tam te vodi korak-po-korak kako da ispuniš oglas
    oglas ti je na netu za par sati, mislim da su me i nazvali da provjere da li sam zbilja ja dala oglas
    u oglasu specificiraj kaj ti treba i ostavi broj moba jer ti je to najlakši kontakt da te zovu
    nas je nazvala gomila ljudi, a koji ti se preko telefona učine ok pozoveš na intervju
    onda si pravi poslodavac, prvi krug, drugi krug, upoznavanje s djetetom i sl.
    dok je još postojala agencija za dadilje Mary Poppins, oni su ti uzeli moj broj s neta bez pitanja i davali ženama kao da su oni tu nekakvi posrednici..nadam se da im nisu još i naplaćivali..tak da te agencije :/
    sve je to rizik, naravno, ali meni su se dvije osobe preko preporuke manje svidjele od naše tete Ruže koju smo našli preko neta i koja je bila kod nas godinu dana
    ja sam ti još nazvala i SC i stavila i tamo oglas, ali sam napustila ideju o studenticama
    možeš zaljepiti i oglas na Pedagoškoj akademiji
    ..kako bilo, meni se 'moj posao' pokazao kao najpraktičnije rješenje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kad smo svojevremeno tražili čuvalicu, stavili smo oglas na "Moj posao.net" i javljalo nam se dosta cura/žena. Neke baš i nisu zvučale "normalno". Cijena je bila 2000-2500 kn mjesečno za 9/10 sati.
    Tražili smo i preko neke agencije...mislim Poppins i isto su nam slali cure na razgovor (kao , preporučuju ih, a zapravo su samo posrednici) i te su cure više naginjale ideji da dobiju 2500-3000 kn mjesečno...Jedna nam je čak rekla da ona na trenutnom poslu (kojeg je trebala prestati raditi jer je mala trebala krenuti u vrtić) dobije 4000 kn!!! :shock:
    Ja sam joj na to rekla da mi ne pada na pamet raditi kako bi nekome drugome zaradila plaću i uz to ne bila uz svoje dijete.

Valja biti dosta oprezan. I dobro dobro provjeriti te cure/žene jer ima svačega.

Mi smo se na kraju odlučili ipak za baka servis. I bake putuju s mora u Zg. Svaka ostaje po par tjedana i tako se izmjenjuju.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dok je još postojala agencija za dadilje Mary Poppins, oni su ti uzeli moj broj s neta bez pitanja i davali ženama kao da su oni tu nekakvi posrednici..nadam se da im nisu još i naplaćivali..tak da te agencije :/
    To se i nama dogodilo!! Nazvala me jedna cura i rekla da je od agencije dobila moj broj :? (a to je bilo kad sam oglas stavila na net) Tako i te jadne cure koje traže posao nazovu agenciju koja njima naplati da im da brojeve mogućih poslodavaca....

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eee, kako sam olako otprhnula tih 600 kn,pa zašto nitko ranija nije rekao da su agencije zvezebe.
    A dobro nek sad bar znaju ostali.Doista su bezveze jer oni to isto tralala rade a opet nemaju pojma koga šlaju nego kao oni od nas imaju povratne informacije jesu te koje pošalju dobre ili ne.
    Pazi mi još radimo za njih,haha.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

točno tako, treba ih provjeriti..
    mi smo već bili uzeli jednu gospođu koja nam je ostavila super dojam, a rekla nam je da je profesorica u mirovini
    e pa kako mi za dijete ništa nije teško, malo sam je provjerila i skužila da nije jedan dan u životu radila (barem ne legalno, s prijavom if ju nou vot aj min)
    pala mi je roleta na oči, trebala mi je doći u kuću za par dana, čuvati moje dijete, sve smo se dogovorili, zbilja je bila super, imala je i preporuke, a ono lažljivica
    skoro sam uvjerena da je lagala da ostavi bolji dojam, ali nakon takvog starta nije bilo šanse da imam posla s njom
    druge sam bogami standardno provjeravala, nije baš legalno, al o mom djetetu se radi, kod svake (bile su dvije) bila prije doma da vidim kakva joj je kuća, jel uredna, s kim živi i sl., ma bila sam prava štriga, a ako još tvrdi da ima iskustva i da je prije radila kod nekog a ti nazovi da vidiš jel istina i kako su bili zadovoljni.. rekla sam i svojoj teti Ruži da ako će trebati da ću joj dati preporuku
    treba biti oprezan..itekako

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko bi bila realna cijena za četiri sata čuvanja sedmogodišnjaka? Što se mene tiče stavrno ne mora nista raditi samo otići po njega u školu i dati mu jesti kada dođu doma?

slonić tonić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

točno tako, treba ih provjeriti..
    druge sam bogami standardno provjeravala, nije baš legalno, al o mom djetetu se radi,
    Molim te možeš li reči na koji način si ih provjeravala. ako nije za net može i na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moje iskustvo nalazenja obitelji: nikako preko oglasnika, imala sam svakakih poziva pa cak i do toga da je skoro bilo posla s policijom, zato pazite gdje stavljate svoj br.

Savjet: najbolje Vam je naci preko preporuka, tako sam i ja nasla vec "svoju drugu obitelj" :D

A u tome mi je pomogla, tko drugi nego R O D A!!! Hvala na tome!

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Molim te sofke i meni na p.p. kako si ih provjeravala mada ja nebi imala tajne ni javno i otvoreno kažem da ću koristiti sve metode pa ako su i ilegalne,snimanje i zvučno i kamerom ali samo dok ne stečem sigurnost.
    Neću snimati u Wc naravno nego dnevni boravak a tu ne vidim što bi trebalo biti tajno.
    A voljela bi i ja preko preporuke ali toliko vidim neodgovorenih postova na tu temu da nisam ni pokušala a možda ipak..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure,
    u uspinjaču NI ZA MAJKU BOŽJUUUUUUU!
    Sad su još i podigli članarinu na 600 kuna. Kad smo se mi s njima počeli družiti cijena je bila 500 kuna za jednu čistu KATASTROFU.
    Mi smo našli sebi tetu prek poznatih i plačamo je 2500 sve prekovremeno plačamo 30 kn/h.
    Kako ja radim u prosvjeti ode meni i više od pola plače al sam sretna da su nam djeca dobro zbrinuta. mala je u vrtiću tako da čuva samo sina, al je imam i kad je kćer bolesna pa ja ne mora na bolovanje.
    Inače imali smo i prije jednu tetu s kojom smo bili zadovoljni al je ona morala njegovati svojeg bolesnog brata.
    I jednu i drugu smo u početku snimali s kamerom. Fučkaj ga, znam da nije baš ljudski al bar smo bili sigurni što nam se s djetetom dešava. A uostalom i po djetetu se vidi jel teta ok ili ne!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Molim te sofke i meni na p.p. kako si ih provjeravala mada ja nebi imala tajne ni javno i otvoreno kažem da ću koristiti sve metode pa ako su i ilegalne,snimanje i zvučno i kamerom ali samo dok ne stečem sigurnost.
    Neću snimati u Wc naravno nego dnevni boravak a tu ne vidim što bi trebalo biti tajno.
    A voljela bi i ja preko preporuke ali toliko vidim neodgovorenih postova na tu temu da nisam ni pokušala a možda ipak..
    sofke, molim te i meni pp . Luda sam više od potrage....

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sofke molim i ja pp

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

i ja molim pp

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja bi pp, molim

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Inja 55 molim te malo pojasni što bi bila čista katastrofa.
    Sad mi je sve gore.
    Briga me za glupih 600 kuna ali sada me ljudi zovu a ja odbijam razgovor.
    Muka mi ih i vidjeti a što drugo da radim.
    Molim te kakva su to tvoja iskustva.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi ovako, u kombinaciji s ovim. + jedan PC ili laptopić.

iako na vagu treba staviti i Kazneni zakon koji kaže:
    Članak 131. (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Kada je o sreći/ dobrobiti/ zdravlju/ životu/ budućnosti... vlastitog djeteta bila riječ, prihvatila sam tu moguću odgovornost.

Problem je u ovom NEOVLAŠTENO i KRIOMICE. Ako se osoba upozori da se prostor (ili razgovor) snima ili ako je vidljivo izvješena obavijest o video nadzoru, tada je sve po zakonu. Moja greška je bila da nisam unaprijed ugovorila sa čuvalicom mogućnost snimanja. Nisam imala hrabrosti :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Natalija prvotno napisa
    Moje iskustvo nalazenja obitelji: nikako preko oglasnika, imala sam svakakih poziva pa cak i do toga da je skoro bilo posla s policijom, zato pazite gdje stavljate svoj br.!
    Vidiš, a kod nas baš suprotno: skoro sve osobe koje su se javile imale su i pismenu preporuku obitelji u kojima su dotad čuvale dijete, ili su u životopisu navele njihove kontakt-podatke. I nisu se uopće javljale neke spodobe kojima je dosadno u životu pa se, eto, sjetile da bi mogle čuvati nečije dijete i tako si popraviti kućni proračun, nego uglavnom osobe s iskustvom čuvanja djeteta: apsolventice predškolskog odgoja, mlađe umirovljenice... Možda bi mi i Uspinjača pomogla u traženju, ali i ovako sam bila zadovoljna.

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

sofke, molim i ja pp...
    čula sam za svakake stvari da su ljudi vidjeli na postavljenim kamerama...
    jeza me lagano hvata

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

točno tako, neovlašteno snimanje jest KZ, a također nije u skladu ni sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka po kojem, da bi se o nekom prikupljali njegovi osobni podaci (a pod tu definiciju bi se podveo i videozapis) treba zakonski temelj (kojeg nema) ili privola onog koga se snima
    ..ne znam baš tko će pristati na to da ga netko tako snima, stavite sebe u poziciju bejbisiterice, ipak je to teže narušavanje nečije privatnosti
    čl. 131 KZ opet ne govori ništa o audiozapisu pa smo si mi nešto mislili ostaviti MP3 da snima razvoj situacije
    što se tiče provjeravanja nekoga, sve to nije u našoj 'građanskoj' nadležnosti pa se svatko snalazi kako zna i može..
    ..e sad, da li cilj opravdava sredstva..
    svakako najbolje metode jesu intuicija, preporuke, a ja sam, da bih bila mirnija, otišla svakoj teti doma, jer ako ona dolazi u moju kuću, što ja ne bi vidjela gdje, kako i s kim ona živi, to ipak stvara sliku o nekoj osobi
    ..iako je sada u vrtiću, i dalje bi voljela vidjeti i znati kakv je odnos vrtićkih teta prema djeci

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mishkica prvotno napisa
    Moje iskustvo nalazenja obitelji: nikako preko oglasnika, imala sam svakakih poziva pa cak i do toga da je skoro bilo posla s policijom, zato pazite gdje stavljate svoj br.!
    Vidiš, a kod nas baš suprotno: skoro sve osobe koje su se javile imale su i pismenu preporuku obitelji u kojima su dotad čuvale dijete, ili su u životopisu navele njihove kontakt-podatke. I nisu se uopće javljale neke spodobe kojima je dosadno u životu pa se, eto, sjetile da bi mogle čuvati nečije dijete i tako si popraviti kućni proračun, nego uglavnom osobe s iskustvom čuvanja djeteta: apsolventice predškolskog odgoja, mlađe umirovljenice... Možda bi mi i Uspinjača pomogla u traženju, ali i ovako sam bila zadovoljna.
    Natalija je čuvalica studentica, a ne mama. tako da vjerujem da je mogla primiti raznih poziva

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, melanija,
    žao mi je da sam te ustrašila, nije mi bila namjera. nisam se dobro izrazila u postu. nisu meni bile katastrofa sve žene prek uspinjače, čak smo se s jednom oduševili ali joj je snaha rodila mjesec dana ranije pa je morala ići pomagati oko bebe. meni je katastrofa bio odnos zaposlenika uspinjače!!!!
    njihov posao je danama nabave tetu za čuvanje djece. ako ja ne bi nazvala po tjedan dana mi nebi poslali ni jednu ženu!!!
    onda kad bi nazvala molila bi da mi pošelju bar DVIJE za usporedbu a oni meni u tjedan dana pošalju jednu..
    i tak more bisera. na razgovor su mi dolazile žene svakakvih profila, a oni kao rade selekciju među ženama. moš mislit.
    ja sam na kraju doznala od jedne tete koja je radila prek uspinjače da one tamo odeu, ostave br. telefona, ispune nekakvu anketu i onda oni dalje šalju svoj broj.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala,istina se mora znati radi svih onih mama koje će tamo otići i imati mirnu dušu da je to ipak agencija pa nema brige za sigurnost teta čuvalica.
    Dakle ja odustajem do daljnega a ionako su mi poslali u 7 dana samo 1 studenticu a tamo me gnjavili pola sata kako je najbolje da dolaze 2 odjednom jer kao neće odma 10 poslati da mi ne bude velika gužva.
    E pa nema gužve a ni 600 kuna

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Natalija je čuvalica studentica, a ne mama. tako da vjerujem da je mogla primiti raznih poziva
    Previdjela sam ovo "obitelji" u Natalijinom postu, pa sam se javila iz perspektive nekoga tko traži tetu čuvalicu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Već je bilo riječi o tome, no nisam mogla doći do zaključka koja je adekvatna cijena za tetu čuvalicu za povremeno čuvanje po satu? U V.G.

Pronašli smo jednu jako simpatičnu i dragu ženu, sad samo trebamo razmisliti koliko da je platimo da svi budemo zadovoljni.

I da li vam zvuči besmisleno imati dvije cijene (?).... ovisno o okolnostima.. npr. kad mi uleti neki projekt, radi više sati koje joj i platim više, nego inače kad je zovem čisto da se malo odmorim ili radim na nekim dugoročnijim projektima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •